Publicerad 21 Sep 2020 - 08:07

Ås vände underläge borta mot Bräcke och lyckades få med sig en poäng.

Så var det dags för vad som skulle visa sig vara min sista match för den här säsongen, bortamatch i Bräcke. Det var tunga mörka moln när vi rullade in och parkerade bredvid ishallen, trots det lyckades regnet hålla sig borta och vädret var förhållandevis bra för en höstmatch. Några plusgrader, lite solglimtar och en väldigt oberäknelig vind. Planen var tyvärr inte i nåt vidare skick, visserligen välklippt men ojäm med många kala gula fläckar där bollen studsade väldigt märkligt.

Vi hade, trots nåt sent avhopp, fått med en oss en bra trupp hela långa vägen. Som vanligt den här säsongen mönstrade vi en ny backlinje med comebackande Simon till vänster.

Vi startade matchen riktigt bra och första 10-15 minuterna är det vi som har kontrollen på matchen. Vi spelar bollen säkert i backlinjen, kombinerar snyggt på mittfältet och får löpningar längs kanterna. Det resulterar också att vi får några riktigt bra lägen, men i första halvlek saknades verkligen skärpan i avsluten. Vi mattas av efter att halvleken fortskrider och Bräcke tar sig in i matchen. Håller lite mer boll samtdigt som vi får lite fler bolltapp, vi hugger inte riktigt lika bra på andrabollarna och plötsligt känns det som om det är Bräcke som tagit över matchen. De äger bollen i slutskedet på matchen, utan att direkt komma till några farliga målchanser. Förutom ett... ett inspel från min högra sidan är hårt och välslaget mot deras anfallare Lukas som med en klockren volly-träff gör 1-0.

I halvtidsvilan var vi ett nedslaget lag som hängde med huvudena. Axel tog sin kaptensroll på allvar och manade på oss, visst skulle vi fixa att vända det här. Bara vi hittade tillbaka till vårt spel.

Andra halvlek började inte alls som vi ville. Ett friläge och en straff, i mitt tycke väldigt billig men oerhört välslagen, och Bräcke ledde helt plötsligt med 3-0. I domarrapporten står det att Simon gör en reducering till 2-1 innan Lukas fullbordar sitt hattrick från straffpunkten, men jag är själv rätt säker på att Bräcke ledde med 3-0 innan vi fick in reduceringen.

Reduceringen fick vi dock in, i sin första match på länge får Simon en drömträff och vi börjar se en ljusning. Börjar ta tag i bollarna och gå för en reducering, kvittering, kanske till och med ett vinst-mål? Det är inget skönspel vi bjuder på, men vi tar tillvara på fasta situation och sliter i deras straffområde när bollen väl tagit sig dit. Både Axel och Niklas får åter igen göra mål och när domaren strax efteråt blåser av står det 3-3.

Vi får vara nöjd med att lyckats vända 3-0 borta mot ett väl spelande och kämpande Bräcke, men att vi inte lyckas ta 3 poäng kombinerat med hur andra matcher slutar gör att vi har 4 poäng upp till Bräcke på kvalplats och med en match kvar är det alltså omöjligt att nå dit. Nedåt i tabellen har vi 4 poäng ner till Nälden och Järpen så för vår del kommer säsongen sluta med en fjärdeplats oavsett hur det går mot Norra Lit på lördag. Men vi ska självklart se till att avsluta med en seger!

Idag vill jag ge Simon ett plus extra, han kommer in efter 3 träningar och spelar oerhört stabilt samtidigt som han kröner insatsen med ett mål. Gustav fortsätter att spela väldigt fint på mittfältet, jag tror inte jag såg honom slå en enda boll fel idag. Slutligen går det inte låta bli att ge Lukas Vikberg i Bräcke en liten applåd, hattrick och tre riktigt bra avslut på samtliga målen, det är inte konstigt att han är i topp i skytteligan!

DM, Herrar Seniorer, Slutspel i kväll tisdag
  av Haldo Jonsson | Idag - 18:11

Fotbollz.se har årsmöte fredagen den 3 maj 2024 kl.11.30 Hos Andreas, Frösön.

Medlemmar hälsas välkomna!

21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
19 Apr 2024 - 16:50 Tips div 1 Norra
19 Apr 2024 - 16:41 Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa ÖFK:s anfa
19 Apr 2024 - 14:06 Följ ÖFK - Örgryte IS via fotbollz.se
19 Apr 2024 - 11:31 Träningsmatcher i helgen
19 Apr 2024 - 11:01 Dvärsätt BK vann på övertid - nu i serieledning