Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

STARKA SEGERSIFFROR OCH ETT BEDRÖVLIGT PÅHOPP I SKÅNE
av Agne Svärd
Publicerad 21 Feb 2021 - 23:37 

ÖFK fick en lysande start på årets tävlingssäsong då man klappade till Landskrona på bortamark i Svenska cupens första gruppspelsmatch; 3–0 är starka papper, inte minst i skenet av att ett antal storheter (Malmö FF, Kalmar FF, Helsingborg, Örebro,,,) stod på öronen mot likartat motstånd och ytterligare några (exempelvis IFK Göteborg) lyckades i sista stund tråckla sig ur ett annalkande praktfiasko.

Att åka till Skåne och vinna med tre måls marginal är starka papper i alla sammanhang. Låt vara att Landskrona Bois, nu tillbaka i Superettan, är en bra bit från sin storhetstid men 34 allsvenska säsonger skojar man inte bort hur som helst.

Jag är alltså mycket nöjd med resultatet.

Jag är också nöjd med arbetsinsatsen.

Men spelmässigt?

Där är jag precis lika kritisk som efter träningssegern i Gävle förra helgen. Det var samma startelva och samma uppställning (3-5-2).

Men det var lika obalanserat nu som då och lika hopplöst med Sam Mensiro i mittfältsrollen.

Jag log för mig själv och sa lycka till när jag i Mittmedia läste om hur Amir Azrafshan hade förberett spelarna under den sista träningen inför matchen i Landskrona. Det var detaljer hit och det var detaljer dit. Samtidigt fick Sam Mensiro, också i Mittmedia, chansen att utveckla sina tankar om den något ovana rollen han fått bekläda den här vintern-

Intressant, tänkte jag men misstänkte starkt att den lektionen var att se som bortkastad tid. Om det nu var någon som i eftermiddags såg mer än en handfull försök till konstruktivt spel bakifrån så får ni gärna räcka upp en hand.

ÖFK vann inte den här matchen på någon genomtänkt spelidé. Man vann den för att man hade bättre spelare än hemmalaget, jobbade hårdare än hemmalaget, fick utdelning på två fasta situationer (det tillhör inte vardagen)– och Blair Turgott!

Turgott var inblandad i nästan allt som ÖFK producerade;

# 1–0 lyckades Turgott (i samarbete med Malcolm Stolt) trycka bollen över mållinjen efter hörna från Ssewankambo och nickskarv av Haugan.

# 2–0 Ronald Mukiibi slår en snabb frispark från egen planhalva, Turgott hoppar smart över bollen och ger en djupledslöpande Stolt chansen i straffområdet. Stolt kapas av en hemmaförsvarare och Eirik Haugan sätter den efterföljande straffen.

# 3–0 Inhoppande Jerell Sellars fångar upp en lång boll från Kalpi Ouattara vid Landskronas strafflinje, frispelar Turgott som skojar bort en motståndarback och sätter upp bollen i nättaket.

***

Några korta noteringar;

# Ludvig Fritzson hade också en radda möjligheter till målkänning. Men Fritzson sumpade sina chanser – den här gången!

# Intrycken från träningsmatcherna bestod; de som varit formstarka fortsätter att visa goda takter, de formsvaga presterade inget den här gången heller. Ett undantag: Eirik Haugan hade sin bästa dag så här långt. Straffmål, nickassist och bättre skärpa i sitt passningsspel.

# Det är klart att jag noterade att ett av ÖFK-målen kom efter hörna!

# Och efter två missade straffar satte Haugan den tredje.

# ÖFK:s presspel var inte aå lyckosamt den här dagen. Det tror jag berodde på att Turgott och Stolt hade fel utgångspositioner och fungerade inte riktigt bra som team- Ett antal gånger lyckades Landskrona spela sig förbi ÖFK-pressen för att sedan snabbt nyttja ytorna utanför trebackslinjen. Men till ÖFK:s lycka var hemmalaget synnerligen tandlöst i straffområdet.

Till sist – och nu kommer det viktigaste från den här eftermiddagen; Återigen blir ÖFK utsatt för ett rasistiskt övertramp. Den här gången var Isak Ssewankambo måltavla när han efter en dryg halvtimmes spel möttes av apljud från några ur ”publiken” som befann sig utanför(!) arenaområdet när han skulle slå en hörna. ”Sesse” blev urförbannad och tog diskussionen med dumskallarna bakom stängslet.

Naturligtvis, ÖFK-spelaren sa helt enkelt ifrån att det inte var okej.Och han var väldigt tydlig i sin argumentation!

Med distans till händelsen, och så här på hundra mils avstånd, tycker jag att det var många som gjorde bra insatser i det här stöket. Ssewankambo som röt till, lagkapten Aly Keita (som var inblandad i fjolårets hetaste rasisthistoria, domare Strömbergsson och hans bananer) som snabbt fick bort spelarna från närkontakten med gaphalsarna bakom staketet och inte minst domaren Kaspar Sjöberg som behöll fattningen, tog spelarna av planen några minuter och lät matchen rulla vidare när lugnet hade lagt sig.

Efterspelet blir säkert en knivig historia. Inte för att det finns några större frågetecken om vad som hände. Frågan blir nog snarare hur man hanterar en sådan här händelse där syndarna befinner sig utanför matcharenan och vilken skyldighet kan man då ålägga arrangören?

Men oavsett; hela storyn är bara bedrövlig. Och inte höll dom (corona)avstånd heller. Puckon!

 
 
7 Kommentarer:
Gäst: Curva Middle skrev | 23 Feb 2021 - 17:07
Bra skrivet Thor. Bra förklarat. Det är sådana spelare som Sam med stort hjärta vi behöver i ÖFKs startelva.
7
Hasse Thor skrev | 23 Feb 2021 - 12:34
Angående dom åsikter som florerar huruvida Sam Mensiro tillför något av värde i startelvan finns det väl flera aspekter. Sam kommer aldrig att vinna nån skytteliga eller assistdito. Inte heller några skönhetspris rent teknikmässigt. Men den lille ghananen har ett hjärta, ett stort och varmt ÖFK-hjärta och alltid helt beredd att ta dom extra steg som behövs i olika situationer. Förstår tränare Amir helt i den roll han verkar ha stakat ut för Sam, Amir som syns tänka en del utanför den gängse tränarboxen. Tror rollen som sopkvast framför backlinjen kommer att passa. En trygghet om övermodet i lagets unga åldersstruktur skulle visa sig negativt balansmässigt.
15
Gäst: Lars-Göran Forslund skrev | 23 Feb 2021 - 10:20
Börjar så smått tappa intresset för att följa dagens fotboll, åtminstone via TV.
Sporten verkar bli mer och mer anpassad till SCB men sina oändligt många staplar och diagram.
"Förväntat antal mål" - "Den här domaren har den här säsongen delat ut 4,7865 varningar i snitt".
Vad faan är det fråga om?
Låt oss se matcherna och gärna överraskas positivt eller negativt av lag och domare.
Kommenterar sedan Bojan tvärsäkert utifrån sina år som reserv i Man U eller Åslund på ett närmast oförståeligt språk försöker vara expert slår jag av ljudet.
Jag vet att jag är en gammal gubbe med rötter i forntiden men kanske det finns fler som tycker att fotbollen var något roligare och charmigare förr när det inte var antalet bredsidespassningar i sidled som var avgörande för kvaliteten av en match.
13
Gäst: Realist1 skrev | 22 Feb 2021 - 12:39
Håller med Glenn här och tycker Agne har orealistiska förväntningar. Om man jämför det här med Karlstad borta för två år sedan var det klart mycket bättre, både resultat- och prestationsmässigt. Och precis som Atke är inne på tror jag dessutom att Mensiro fyller en stor funktion i det tysta på det centrala mittfältet, precis som Atke är inne på. Var på den positionen han var som bäst när ÖFK spelade i Superettan och det var där han spelade i Örebro innan skadan.
18
Gäst: Atke skrev | 22 Feb 2021 - 12:02
ÖFK vinner med 3-0.Mycket starkt.Sam Mensiro bidrog i hög grad till segern.Han ger allt och passar utmärkt som defensiv mittfältare.Han täpper till luckan mellan mittfält och backar som motståndarna tidigare utnyttjade för att göra mål på
19
Gäst: Glenn skrev | 22 Feb 2021 - 11:08
Polisen har säkert gjort en analys och bedömt att någon fara inte längre fanns och därmed inte behövde vara på plats. Är väl inte rimligt att tro att polisen ska agera skyddsvakter när det bedöms att behovet inte finns?

Till matchen, jag är inte lika kritisk till spelet som Agne. Visst, inget skönlir och några kombinationer att tala om. Men för mig är det det här ÖFK behöver göra för att ta poäng i år. Vi har inte truppen och spelarna för att föra spelet och finlir i min mening, Den här säsongen behöver vi kriga oss igenom och överleva. Säger jag med en brasklapp då jag inför helgens cupmatcher hade förväntat mig mer från våra allsvenska konkurrenter. Spelar de likadant som i helgen så hänger vi kvar utan problem. Däremot är cupen cupen, och det allsvenska spelet kan se helt annorlunda ut för alla lag. Jag är dock bra mycket mer positiv än inför matchen mot Landskrona. En tung och betryggande seger! Kul som fan att se!
19
Gäst: Martin Nylander skrev | 22 Feb 2021 - 07:33
Polisen har avslutat ärendet med stenkastning mot bussen och åkt därifrån. ÖFK jobbar på att ta in skydd i form av väktare. Förlåt men vilken är polisens roll här, är inte det att skydda medborgarna för att bli utsatta för brott? Polisen ska väl borga för ÖFK säkerhet!
22
 
Sök på fotbollz.se
   
  Premiärpoängen ska ses som en seger  
  av Agne Svärd | Igår - 23:59  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Intervju med Aly Keita efter oavgjort mot Kalmar FF  
  av Haldo Jonsson | Igår - 23:34  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Kalmar FF - ÖFK 0-0  
  av Måns Runsten Swärd | Igår - 22:18  
 

VS

Nu med referat av Måns Runsten Swärd. Vi väntar krönika av Agne Svärd

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens två bästa spelare från ÖFK  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:44  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 21:18 Matchens överraskning
Igår - 20:53 Matchens prestation(er)
Igår - 18:07 Kvällens startelva mot Kalmar FF - Turgott åter
Igår - 17:42 Seriestarten kan skjutas upp igen för de lägre förbundsserie
Igår - 15:43 Kalmar ff:s bäste spelare ej med i kalmar ff:s trupp
Igår - 15:18 Ludvig fritzon stängs av i två matcher
Igår - 11:45 I kväll har ÖFK en mycket viktig match mot Kalmar FF
Igår - 11:14 Inför matchen: Kalmar FF - ÖFK
Igår - 11:13 Följ kalmar ff ÖFK via fotbollz.se
Igår - 11:11 O'Learys-tipset startar igen
11 Apr 2021 - 18:17 Intervju med ass tränare Jussi Kontinen inför Kalmar FF
11 Apr 2021 - 17:50 Intervju med mittbacken Eirik Haugan inför Kalmar FF
11 Apr 2021 - 17:40 Kindberg har svårt att få gehör för sina sanningar
11 Apr 2021 - 17:24 Efter tuffa försäsongen - nu börjar allvaret för Östersunds
11 Apr 2021 - 12:38 ÖFK:s spelare blev överraskade
10 Apr 2021 - 09:37 Premiär tar fram alla känslorna på en och samma gång
9 Apr 2021 - 20:33 Så här alla ÖFK:s premiärmatcher i allsvenskan och Superetta
9 Apr 2021 - 14:15 Reflektioner inför allsvenska starten
9 Apr 2021 - 10:40 Lars Larssons Tankar
9 Apr 2021 - 02:44 Det går åt helvete men hoppas att jag har jättefel
 
 
 
22
kommentarer
Kindberg har svårt att få gehör för sina sanningar
av Agne Svärd | 11 Apr 2021 - 17:40
15
kommentarer
Det går åt helvete men hoppas att jag har jättefel
av Agne Svärd | 9 Apr 2021 - 02:44
9
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 5 Apr 2021 - 17:16
CAS-domen mot Östersunds FK Elitfot
8
kommentarer
Premiär tar fram alla känslorna på en och samma gång
av Miguel Exposito | 10 Apr 2021 - 09:37
Miguel Exposito. Foto: Privat
7
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 9 Apr 2021 - 10:40
CAS-domen mot Östersunds FK Elitfot
 
 Skrivet igår kl 23:59
fotbollz.se på Facebook