Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

PANNKAKA AV ALLT NÄR ÖFK HADE CHANSEN
av Agne Svärd
Publicerad 2 Maj 2021 - 21:52 Uppdaterad 3 Maj 2021 - 13:56

Det var här som ÖFK hade en gyllene chans att skaffa sig ett fantastiskt utgångsläge inför fortsättningen, bättre än någonsin under klubbens sexåriga allsvenska resa..

Men det blev pannkaka av alltihopa.

ÖFK–Varberg slutade 1–2 efter en första halvlek där hemmalaget presterade mycket litet och en andra halvlek där man inte presterade någonting alls och bara blev en trist påminnelse av den hemska avslutningen förra hösten.

Ingen energi, felkalibrerade passningsfötter (i offensiven) och en usel coachning av Amir Azrafshan gav årets första förlust.

Efter 1–1 mot Kalmar FF, 5–0 mot Örebro och senast 1–1 på bortaplan mot Malmö FF fanns det all anledning att se fram emot söndagseftermiddagens möte med Varbergs Bois (en poäng bara och nästan inget spel, bara sparka och spring i de inledande omgångarna) med viss tillförsikt.

Vi harde ju bjudits på cynisk perfektionism, härlig kampmoral och en del teknisk grannlåt i såväl Kalmar som Malmö, champagne när Örebro krossades på Jämtkraft arena och därtill en effektivitet som sällan skådats i de här sammanhangen.

Nu kändes det mest som vi serverades avkokt risvatten…

Jag tänker inte på något sätt förringa det Varberg presterade. De vann mycket rättvist, statistiken på fotbollförbundets hemsida berättade om 18-3 i avslut i hallänningarnas favör och vi som var där såg att det till slut var bara Aly Keita som höll ÖFK kvar matchen. Men även han tvingades kapitulera för övermakten, en minut in på övertiden.

Varberg skulle naturligtvis ha avgjort det här mycket tidigare. Givetvis för att dom gjorde ett antal saker riktigt bra men mest beroende på att ÖFK förmådde nästan ingenting den här eftermiddagen.

När ÖFK efter en första rond som slutade 1–1 (om det hade varit en brottningsmatch skulle båda lagen ha drabbats av passivitetsvarning…) trodde och hoppades jag att hemmalaget skulle trampa på gaspedalen efter pausfikat.

Vad fick jag se?

Två värdelösa korthörnor, fem byten och ett ofarligt avslut från Sonko Sundberg några minuter in på övertiden.

Ingenting mer, absolut ingenting mer. Det var för dåligt.

I andra änden av banan kämpade Aly Keita med alla delar av kroppen (ett närskott räddade han med huvudet) för att ÖFK skulle få med sig åtminstone en poäng från den här matchen. Han var nära att lyckas. Men när det blev räknefel i backlinjen (Ronald Mukiibi fick två spelare att ta hand om och tvingades släppa den bakom sig) måste även Keita ge sig; Oliver Stanisic kunde med huvudet från nära håll styra Albin Mörfelts inspel utom räckhåll för hemmamålvakten.

Men, som sagt, det vara inte frågan om Varberg skulle sätta ett segermål. Bara när!

Det var också i den här delen av matchen som ÖFK-tränaren Amir Azrafshan avslöjade sina svagheter som matchcoach. Visst har jag sett ett antal konstigheter tidigare men när han i den 70:e minuten slog till med ett trippelbyte (Francis jno-Baptiste, Nikolaos Dosis, Sebastian Karlsson Grach in – Nebiyou Perry, Felix Hörberg och skadade Henrik Bellman ut) måste det ha brunnit en säkring.

Här påstår jag att ÖFK-tränaren grovt överskattade kapaciteten hos delar av sitt material, det var verkligen inte ett begåvat beslut.

Baptiste, Dosis och Karlsson Grach kan mycket väl, var för sig, gå in och göra en insats, i bästa fall (ett önsketänk) även förändra en matchbild.

Men alla tre samtidigt? Det behöver man inte vara raketforskare för att begripa att det inte skulle gå.

Och det gjorde det inte heller. Det bidrog istället till att alla tre poängen skickades till västkusten! (Jag ser att Azrafshan i eftersnacket säger sig vara missnöjd med hur hans lag hade uppträtt på plan, han kunde mycket väl ha lagt till sitt eget misstag i matchningen, den kändes mer som ett sätt att värna ”familjen” än ett strategiskt drag mot tre poäng).

***

Några korta noteringar:

# Ronald Mukiibi blev återigen målskytt när han gav ÖFK ledningen redan efter nio minuter. Och på nytt var det en hörna som resulterade; Ssewankambo slog in, Sonko Sundberg nickade fram och Mukiibi styrde bollen över linjen. Tre hörnmål på fyra matcher, sensationellt sett med ÖFK-ögon och till historiken!

# Varberg gjorde sina båda mål på nick. Inget konstigt med det, Hallänningarna har ett av seriens längsta lag och ÖFK var definitivt förvarnat.

# Många hemmaspelare såg väldigt sega ut. Mest märktes det på Blair Turgott som inte hade någon speed alls i benen den här dagen, han vann ju inte ens löpduellerna med Varbergs tröga mittbackar. Lägg därtill att tajmingen inte var på plats (som när han missade bollen på Kpozos perfekta inspel i den första halvleken, en Turgott på hugget bränner inte en sån chans) och insatsen var nog den sämsta så här långt i ÖFK-dressen. Ett vasst skott strax utanför men mer måste man kunna begära. Mycket mer!

# Samarbetet med Nebiyou Perry var heller inte det bästa, jag noterade bara det som gav skottchansen. Perry var betydligt mer involverad i spelet men återföll alltför ofta till ett överdrivet dribblande; en gubbe blev två som även blev tre… Det gick naturligtvis inte!

# På mitten var Henrik Bellman pigg – i en kvart. Sedan blev han ett lätt byte för Varbergs fysik. Isak Ssewankambo var en av de tröga och såg dessutom oinspirerad ut mest hela tiden medan Ludvig Fritzson behövde en timme på sig för att hitta in i matchrytmen efter sin avstängning. Fram till dess var det mesta dåligt!

# Apropå oinspirerad. Felix Hörberg tog sannerligen inte många offensiva grepp på sin högerkant före paus, om ens något. Bättre efter pausvilan – men då blev han utbytt!

# Mer löpvilja till vänster men Patrick Kpozo borde ha nyttjats mycket mer i den första halvleken, här fanns gott om plats att såra Varbergs högerförsvar. När han sedan sattes i spel hade han dålig träffprocent på sina inspel. Överraskande, med den vänsterfoten.

# Fyra ÖFK-byten men Simon Kroon blev kvar på bänken. Vi är många som undrar!

# Bäst i ÖFK var trebackslinjen med Noah Sonko Sundberg som topp. Samt Aly Keita i buren, förstås, även om han inte kunde upprepa superinsatsen från Malmö förra helgen. Men ett par räddningar var högkaratiga!

Till sist, här är ÖFK-betygen (skala 1–6); Aly Keita 5 – Ronald Mukiibi 3, Noah Sonko Sundberg 4, Eirik Haugan 3 – Felix Hörberg (70) 2, Henrik Bellman (70) 1, Isak Ssewankambo (93) 2, Ludvig Fritzson 2, Patrick Kpozo 3 – Blair Turgott 1, Nebiyou Perry (70) 2. Ersättare: Francis jno-Baptiste (70) 1, Nikolaos Dosis (70) 2, Sebastian Karlsson Grach (70) 1, Malcolm Stolt (93) betygsätts ej.

 
 
24 Kommentarer:
Gäst: ÖFK:are skrev | 4 Maj 2021 - 13:48
Tyvärr @ pinsam läsning så hade du jävligt fel, jag skriver alltid under med ÖFK:are!
Killgissning!
4
Gäst: ÖFK:are skrev | 4 Maj 2021 - 13:48
Tyvärr @ pinsam läsning så hade du jävligt fel, jag skriver alltid under med ÖFK:are!
Killgissning!
3
Gäst: Lars-Göran Forslund skrev | 4 Maj 2021 - 09:16
Ett återfall till det överdrivna rullandet i sidled utan hotande maxlöpningar. Nu lyckades man spela bort Varbergs minst sagt riskabla höga press med tre man även om det kostade på att se pillandet i eget straffområde.
Men när bollen kom upp mot mittlinjen var kreativiteten och löpningarna borta,
Hoppas att det var en engångsföreteelse.
Hur som helst var det oroande att se.
7
Gäst: Hm skrev | 4 Maj 2021 - 08:49
Häcken har väl trots allt mött Malmö och Hammarby i 2 av deras 3 matcher. Rätt tufft schema det.
2
Gäst: Ivey skrev | 3 Maj 2021 - 22:52
@föregående inlägg:
Var väl precis det som var hans poäng? Att Häckens tränare kommer från tidigare uppdrag i AIK och de ändå ligger i botten...
4
Gäst: @@apinsam lösning skrev | 3 Maj 2021 - 21:53
Och vart ligger Häcken, just, näst sist! ;-)
0
Gäst: @apinsam lösning skrev | 3 Maj 2021 - 20:46
Nä, du har fel där...

Jag är säker på att Amir vet vad han gör, vilka valmöjligheter han han
Jag blir så trött på alla dessa ”hur kunde vi ta in en div 4 tränare”....jag undra vilken division Häckens tränare kommer ifrån?!?!

Jag tror Amir är helt rätt förÖFK

Sen så tror jag det är dags för många gamla uvar att komma in i 2021 och inte leva på gamla meriter
4
Gäst: Kunnig skrev | 3 Maj 2021 - 20:26
Amir säger att han hade med 5 spelare som varit förkylda hela veckan och inte tränat. Ibland måste byten ske när spelarna inte orkar. Det var vad Amir sade. Han bytte väl med de spelare som var friskast
2
Gäst: Ivey skrev | 3 Maj 2021 - 18:06
Alldeles för passiv coachning, uteblivna byten alltför länge och när de väl kommer slänger han in tre st. 19-åringar från div.4. Som dessutom får lira på ovana positioner. På vilket sätt förväntar man sig att matchbilden förändras åt det bättre genom detta?
12
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 3 Maj 2021 - 18:02
@Tobbe
Vill bara upplysa vederbörande om några av mina fotbollsmeriter.

1. Fotbollstränare för ungdom, junior och seniorlag (både dam o herr) under sexton år
2. Förbundskapten inför och under JHFF F15 på Halmstad-lägret
3. Steg tre utbildad tränare enligt dåtidens system. Saknade bara elittränarnivån, dvs steg fyra, som behövdes för att t ex träna allsvenska lag.
4. Mitt lag, IFK Östersund dam, innehade mellan 1985-1999 världsrekordet i publik, (enligt Guiness Book of Records}, för damfotboll med drygt 87.000 inlösta Tbilisi i dåvarande Sovjetunionen. Motståndare i den matchen var svenska Furunäs Bullmark. Det var dessutom en uppvisningsmatch, som också sändes i TV. Publikrekordet slogs 1999 i VM-damfinalen mellan USA och Kina
5. Verksam i fotbollsstyrelser under decennier.
6. Erhållet silvermedalj av SvFF för utförda gärningar. Utdelades av MFF:s och SvFF:s Bengt Madsen.

Vi kan nog ha olika åsikter om fotboll, som så många andra. Vad som däremot anses kunnigt eller ej kan alltid diskuteras

17
Gäst: Tobbe skrev | 3 Maj 2021 - 14:44
Hur jävla mycket man än är i affekt efter en förlust, bör man se efter förutsättningarna. Dom bör alla vara insatta i. Förutom trippelbytet, vad gjorde han för jättefel?
3
Gäst: Tapas skrev | 3 Maj 2021 - 13:45
Hur mycket ni än vill att Amir gör allting rätt, så gjorde han inte mycket rätt igår. Tycker jag att han ska sparkas för det? Nej, såklart inte.
5
Gäst: @pinsam läsning skrev | 3 Maj 2021 - 12:21
Ursäkta, men är du inte "ÖFK-are"? Hur som helst. En krönika är en krönika. Det är krönikörens egna ord. Det behöver inte vara likställigt med att vara en trofast supporter, som inte ser några brister!
7
Gäst: Tobbe skrev | 3 Maj 2021 - 09:59
Utan att veta skadeläge m.m. reagerade jag också över det märkliga trippelbytet. Med detta sagt så tycker jag herrarna Agne Svärd och den mer okunnige Lars Larsson per omgående ska lägga ner agendan om tränarbyte. Att göra sig löjlig över en tränare ambition att svetsa samman gruppen visar endast på att alla 3 huvudsäkringarna brunnit, elskåp står i lågor o brandkåren är på väg.
5
Gäst: @@Pinsam läsning skrev | 3 Maj 2021 - 08:06
och vilken är den ordinarie signaturen :-)
1
Gäst: @Pinsam läsning skrev | 3 Maj 2021 - 06:47
Ledsnat på din ordinarie signatur?
3
Gäst: Hm skrev | 2 Maj 2021 - 23:57
Förmodligen den sämsta insatsen i allsvenskan i år alla lag inräknat. Då torskade ändå Örebro 5-0 mot oss men tyckte faktiskt de var bättre då än vad vi var idag.

Håller med i allt Agne!
29
Gäst: Glenn skrev | 2 Maj 2021 - 23:39
Håller med om att nämnda trio egentligen håller och att slänga in alla samtidigt var tveksamt. Samtidigt, det blev ju inte sämre och 1-2 hade troligtvis kommit ändå. Att Kroon inte fick några minuter lär bero på hans skadebekymmer. Desto mer fundersam över Mensah, om inte han också har bekymmer förstår jag inte varför vi inte nyttjade hans energi.

Matcher som dessa vår tunna trupp gör sig påmind. Vi kan inte förvänta oss prestationer likt de senaste i varje match, och med ingen bänk att prata om blir det svårt att hitta på något. Syntes tydligt att både Perry och Isak har varit skadade och inte fit att orka match efter match än. Jag blir också väldigt orolig över Bellmans ord efter matchen om belastningen som konstgräset ger. Kan bli känningar för fler när vi inte har en trupp att rotera med om det behövs.
6
Gäst: Sellars skrev | 2 Maj 2021 - 23:26
Sellars behövs verkligen. Hoppas att han är tillbaka till nästa match
16
Gäst: Varför skrev | 2 Maj 2021 - 23:02
Varför Kroon är kvar på bänken vet vi ju inte, det kan ju finnas nåt där som de på sidan om inte vet om
Perry borde bytts ut tidigare., gjorde ju en riktigt usel prestation

ÖFK kan inte vinna alla matcher i Allsvenskan, vore det möjligt för nåt lag borde det laget få ihop 90 poäng...och har något lag någonsin varit i närheten av det?
3
Gäst: ML skrev | 2 Maj 2021 - 23:01
Det har definitivt spelats sämre matcher, men den här gången var det inte mycket som blev rätt. Jag tror Hörberg skulle må bra av att börja på bänken en match eller två, om man kan hitta ett alternativ. Sen han blev uttagen i U21-landslaget 2020 har det gått ganska trögt.
5
Gäst: Pinsam läsning skrev | 2 Maj 2021 - 22:57
Nä, det var ingen bra match...men att läsa Agnes krönika får en att vilja kräkas... hur kan man vara så usel och fullständigt pessimistisk i sin krönika, ja, jag tycker att Agne inte ser verkligheten... men det är klart nu låter vi Agne jobba för att vi behöver en ny tränare... nä..eller så accepterar vi att INGA lag vinner alla matcher...
6
Gäst: Krille skrev | 2 Maj 2021 - 22:43
Hm, man blir lite orolig över den dåliga statistiken. Statistik vinner inga matcher, det vet ju alla, men att vara hypereffektiv och sätta dit 95% av sina skott på mål fungerar ju givetvis inte över en hel säsong. I matcherna fram tills idag har ÖFK visat att de kan spela en positiv och attraktiv fotboll. Men med så få avslut på mål kommer det inte hålla i längden tyvärr. Här finns det en del att jobba med för Amir och laget.
4
Gäst: Enig skrev | 2 Maj 2021 - 22:12
Exakt så som du beskriver det Agne håller jag med om till 100%. Amir har inte de egenskaper som krävs som matchcoach tyvärr. Varför inte Kroon kom i. Är en gåta. Sen hade jag gått ner på fyrbackslinje med mensiro in i mittlåset. Upp som en sol o ner som en pannkaka. Ska man klara kontraktet då måste man vinna sådan matcher. Var det en av de sämsta allsvenska matcher som spelats på arenan tro?
33
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kalpi Oouttaras grymma besked  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:19  
 


Det som ingen ville höra; Kalpi Oouttara har drabbats av en ny svår knäskada. Det är den grymma verkligheten.

Kalpi Outtara. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Många ungdomar har har gjort stora framsteg  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:28  
 

Patrick Kpozo

Alla i truppen har spelat. Undantaget är Rewan Amin.

 
  Läs mer...  
 


 
  Malcolm Stolt kommer mer och mer - blev trissvinnare mot IFK Göteborg  
  av Haldo Jonsson | 29 Nov 2021 - 15:10  
 

Malcolm Stolt. Foto. Haldo Jonsson

Trissvinnare mot IFK Göteborg : Malcolm Stolt.

Aly Keita leder fortfarande Trissligan.

Joel Wessman i oförändrad ledning i O´Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Den här kvällen tänker jag mest på Ouattara  
  av Agne Svärd | 28 Nov 2021 - 22:37  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
28 Nov 2021 - 22:24 Det kan inte vara sant - 'det är för brutalt'
28 Nov 2021 - 17:49 Svårt för ÖFK mot effektiva IFK Göteborg
28 Nov 2021 - 17:48 Matchens bästa spelare
28 Nov 2021 - 17:32 Matchens överraskning
28 Nov 2021 - 16:48 Matchens prestation(er)
28 Nov 2021 - 14:13 Startelvan i dag
27 Nov 2021 - 21:14 Flera skadade spelare tillbaka mot IFK Göteborg
27 Nov 2021 - 15:42 Simon Kroon en hjälte som kämpar vidare - drabbad av obotlig
27 Nov 2021 - 11:43 Följ IFK Göteborg - ÖFK via fotbollz.se
27 Nov 2021 - 11:28 Viktigt för ÖFK vilket lag som åker ur allsvenskan - möter I
26 Nov 2021 - 11:21 SISTA MATCHERNA!
26 Nov 2021 - 09:42 ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter
25 Nov 2021 - 16:15 Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i
25 Nov 2021 - 11:40 Jerell Sellars, en fotbollsspelare som har det mesta - nu tr
24 Nov 2021 - 20:36 Man blir vemodig när man hör Graham Potter berätta om sin fi
24 Nov 2021 - 19:59 Fotbollslegenden Kjell-Åke Nordström fyller 70 år
24 Nov 2021 - 13:28 Om tidigare onormala händelser inom fotbollen och ÖFK
23 Nov 2021 - 14:30 Se målen ÖFK - Mjällby på video här
23 Nov 2021 - 07:57 Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
23 Nov 2021 - 03:11 Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 23 Nov 2021 - 18:20
Säga vad man vill om Rolf Lohse men
21
kommentarer
ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter till Östersund kommun
av Nils Å. Hallström | 26 Nov 2021 - 09:42
Nils Å. Hallström, styrelseledamot
17
kommentarer
Matchens prestation(er)
av Per Lagerbäck | 28 Nov 2021 - 16:48
Visst är det lite transportsträcka
10
kommentarer
Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Nov 2021 - 16:15
-Vi tittar på några intressanta n
7
kommentarer
Kalpi Oouttaras grymma besked
av Haldo Jonsson | Idag - 14:19
Det som ingen ville höra; Kalpi O
4
kommentarer
Många ungdomar har har gjort stora framsteg
av Haldo Jonsson | Igår - 13:28
Patrick Kpozo Alla i truppen har s
 
 Skrivet den Sön 28 Nov 22:37
fotbollz.se på Facebook