Publicerad 11 Jul 2021 - 21:46 Uppdaterad 12 Jul 2021 - 00:47

ÖFK - IFK Göteborg 2-3 (0-2) Mål av Francis Jno Baptiste och Simon Kroon

Nu med referat av Niclas Sundström. Bilder kommer i morgon.

.

Östersunds FK – IFK Göteborg 2-3 (0-2)

Äntligen en hemmamatch med publik efter 470 långa dagar. Det var lite gåshudsläge när Rött och Svart Pumpar Hjärtat återigen sjöngs (nåja) av 1380 åskådare på Jämtkraft Arena.

Frank Arhin slog bort en passning, drog på sig gult kort och gav gästerna en frispark i farligt läge redan efter 30 sekunder. Dubbelhörnan som följde blev dock resultatlös.

Efter 12 minuter misslyckades Arhin med en stötbrytning på mittplan vilket ledde till att Hosam Aiesh i blåvita färger satte full fart framåt. Hans inlägg hittade till Tobias Sana vars skott räddades av Aly Keita. Returen ut till Sigthorsson som satte 0-1.

I 17:e minuten sköt Sana ett skott utifrån som Keita tippade ut. Nick i ribban på hörnan som följde. Nära nära.

Mer boll och ett gäng hörnor för hemmalaget, men fortfarande inga målchanser.

I den 24:e minuten tackade Falkarna Ronald Mukiibi för lång och trogen tjänst med en fin banderoll.

ÖFK:s bästa halvchans kom i 29:e minuten. Hörbergs långa inlägg gick över alla till Patrick Kpozo som sköt, men skotten mitt på målvakten som inte släppte retur. Felix Hörbergs högerkant hetast i ett annars svagt anfallsspel.

Halvlekens högsta jubel kom när Kpozo sedan avväpnade Aiesh två gånger på en minut.

I slutet av halvleken agerade ÖFK-försvaret virrigt och Änglarna skapade tre fullblodschanser. Först ett friläge där vi räddades av stolpen. Strax efter rann gästerna igenom på exakt samma sätt, men nu räddades bollen på mållinjen. Tredje gången gillt heter det och Sebastian Eriksson kunde placera in 0-2 alldeles för enkelt.

I den 57:e minuten spelade Henrik Bellman ut bollen till Kpozo på vänsterkanten. Inlägget hittade skallen på en språngnickande Jno Baptiste som reducerade till 1-2. Målet gav råg i ryggen och publiken vittrade fler mål. Amir Azrafshan testade ett dubbelbyte för att få ännu mer tryck på motståndarna. Mensiro/Arhin ut – Ssewankambo/Sellars in i den 60:e minuten.

Tyvärr saknades farliga chanser för hemmalaget. En misslyckad nedtagning av Felix Hörberg på mittplan gav gästerna en fem mot tre-kontring i den 78:e minuten. Keita räddade första skottet med en blixtparad men kunde inte göra något på Robin Söders chip i nättaket på returen. 1-3 och matchen kändes över.

Inbytte Sellars drev upp bollen över mittplan med två minuter kvar av ordinarie matchtid. Han spelade ut till målskytten Jno Baptiste. Hans inlägg nickade Simon Kroon in och slutet blev spännande.

Inbytte Sebastian Karlsson Grachs nick tvingade gästernas målvakt till en kanonräddning i 91:a minuten, men närmare än så kom inte ÖFK. Ytterligare en tung förlust gör att vi nu befinner oss på kvalplats i den allsvenska tabellen. Härnäst väntar Elfsborg borta på lördag.

3p. Jno Baptiste – Kanske inte superhet i spelet men gör ändå 1+1.

2p. Kpozo – Ger motståndarna mycket problem med sin snabbhet.

1p. Hörberg – ÖFK:s bästa spelare i första halvlek.