Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

STRÅLANDE INSATS AV BLAIRTURGOTT FÖR JAMAICA I GOULD CUP. KVARTSFINAL VÄNTAR
av Haldo Jonsson
Publicerad 21 Jul 2021 - 09:43 Uppdaterad 27 Jul 2021 - 23:45

Jamaica mötte i natt Costa Rica i Gold Cup i grupp C. Blair Turgott gjorde åter, trots förlust, en riktigt bra match från sin mittfältsposition. Poängmässigt var han planens bästa spelare.

Jamaica har nu gått till kvartsfinal

Det blev förlust med 1-0 för Jamaica mot Costa Rica i en match som Jamaica, enligt de många målchanser de hade, borde ha vunnit. Jamaica var bäst på det mesta. Matchen spelades på Exploria Stadium i Florida där Orlando City SC spelar sina hemmamatcher.

ÖFK:s Blair Turgott gjorde åter en bra match. Enligt Sofascore så fick han betyget 7.4. Poängmässigt var han planens bästa spelare. Något mål blev det dock inte.


Costa Ricas mål gjorde i 53:e minuten av Bryan Ruiz som tidigare spelat e flera elitklubbar i Europa och nu senast i Santos i Brasilien. i 72:a minuten drabbades Costa Rica av en utvisning.


Costa Rica och Jamaica går nu vidare i cupen. Jamaica får möta USA i kvartsfinal den 27 juli.


Om det blir förlust mot USA borde Turgott komma hem och spela fyra eller fem matcher för ÖFK i augusti och försöka hjälpa ÖFK kvar i serien innan VM-kvalet för Jamaica startar den 2 september. Vinner Jamaica mot USA väntar semfinal.

Då kan det bli matcher i kvalificeringen för VM för Blair Turgott. Detta under förutsättning att han blir uttagen i Jamaicas trupp. Han kan då få spela hela 14 kvalmatcher.

Att han inte skulle bli kvalificerad kan vi troligen räkna bort. Turgott har gjort bra matcher under spelet i Gold Cup trots att han spelat på höger mittfält. Något mål har han dock inte gjort under Gold Cup.

Spelschema VM kvalmatatcher

2 sept México – Jamaica

5 sept Jamaica - Panama

8 sept Costa Rica - Jamaica

7 oktober USA – Jamaica

10 okt Jamaica – Kanada

13 okt Honduras – Jamaica

16 nov Jamaica - USA


2022

27 Jamaica - Mexiko

30 januari Panama - Jamaica

2 februari Jamaica - Costa Rica

24 mars - Jamaica - El Salvador

27 mars Kanada - Jamaica

30 mars Jamaica - Honduras

 
 
14 Kommentarer:
Gäst: Tobbe skrev | 23 Jul 2021 - 22:21
Eftersom det nu verkar klargjort av sign. Kuniig att Perry drabbats av svår sjukdom vill jag framföra mitt djupaste deltagande och önskar om ett om möjligt snabbt tillfrisknande.
2
Gäst: Varför skrev | 23 Jul 2021 - 21:28
@Glenn
Svaret på dina frågor om lokalmedias s.k. sportjournalister. Jag vore mer än nöjd om dom skötte jobbet som Linda H. gör eller som Hasse Andersson gjorde.
0
Gäst: Kunnig t skrev | 23 Jul 2021 - 14:47
Det är ofta spelarnas önskemål att inte lämna ut deras skador. Spelarna vill inte visa att de är skadade. Det är till förfång för dem. Det råder sekretess på sjukdomar Skador kan likställas med sjukdom. Allt är inte så enkelt som nu tror.
3
Gäst: Robert skrev | 23 Jul 2021 - 12:56
Dif har skrivit en nyhet på som hemsida där de berättar om Ekdals skaffa och i uttalande så var det oklart om han skulle missa en eller ett par matcher. Så exakt match har dom inte skrivit, men om han skulle missa mot Kalmar tror jag det kommer mer info. Det hittade jag enkelt via Google.

Inför varje match öfk har spelat har jag kunnat läsa om motståndets slagit men aldrig om öfk där det alltid saknas några namn pga okänd skada.

Perry har vi inte fått info om någon skada alls på hemsidan. Är det ljumskar som krånglar eller vill han tvinga sig bort genom att inte träna? När jag googlade Perry öfk skada hittades inget. Något är konstigt men det går ju bara att spekulera eftersom öfk är fortsatt svaga i sin kommunikation.
3
Gäst: Glenn skrev | 22 Jul 2021 - 23:01
Är det verkligen så? Då kan du berätta när Ekdal i DIF är tillbaka i spel? Eller Mehmeti i ÖSK? När är Christoffer Nyman tillbaka? Status på Ylätupa i AIK?
Visst i ärlighetens namn finns det några allsvenska klubbar som är relativt tydliga i sin kommunikation men majoriteten försöker hålla information om sina spelares skador hemliga.
2
Gäst: Jadu Glenn skrev | 22 Jul 2021 - 20:34
En sak som gör mig förbannad är när besserwissrar som du klampar in och gör sina synpunkter till sanningar. Läs och begrunda sanningen, jämfört med andra allsvenska klubbar vilka visar en stor öppenhet om spelarskador är min klubb att jämföra med 70talets Albanien.
2
Gäst: Glenn skrev | 22 Jul 2021 - 20:18
Vad vill du att lokalsporten ska skriva? De vet att de inte får någon information från klubben eftersom sådant är sådant som de allsvenska klubbarna nuförtiden vill hålla för sig själva. Ska journalisterna fråga varje dag när de vet att de int efter något svar? Vad vill du att de ska göra? Skriva artikel efter artikel där kritik ges om klubben inte vill säga något? Så kommer nästa gnällspik om att lokalmedia ska lämna ÖFK i fred och sluta skriva kritiska artiklar. Eller vill du att journalisterna istället ska gå emot klubben och lämna ut information ÖFK inte vill att andra ska ta del av?
2
Gäst: Varför skrev | 21 Jul 2021 - 23:13
Skulle vilja vända på frågan.
Varför ska jag fortsätta betala för något så avvattnat som lokalmedia.
Vad får jag på för pengarna på sportfronten.
Vilka som deltar på träningarna.
Nån krystad krönika efter match.
Min ytterst starka känsla är att LT och ÖP behöver mig långt mycket mer än jag behöver
dom.
Men kravställningen på journalister bleknar alltmer.
10
Gäst: @varför skrev | 21 Jul 2021 - 21:56
Det är inte drygt en månad sen… det är ganska exakt 3 veckor sen den senaste kommunikationen kring Colkett..
2
Gäst: Fast varför, varför? skrev | 21 Jul 2021 - 21:25
VARFÖR är det lokaltidningens ansvar att se till att ÖFK kommunicerar ut sina skador? Herregud kamma till dig och kritisera rätt personer.
6
Gäst: Martin Nylander skrev | 21 Jul 2021 - 19:00
Har inte koll men Turgotts landslagsspel borde ge ÖFK ett antal miljoner i kompensation.
3
Gäst: Varför skrev | 21 Jul 2021 - 18:59
Vågar journalisten Niclas Äkerström INTE ställa följdfrågor om Perrys skada. Är Perry svårt sjuk, är han på väg bort, va en riktig journalist våga ställa frågorna. Colkett skulle åyterkommas till om någon vecke för en dryg månad sen. Stämmer det att någon dåre kräver sju miljoner för en strejkande spelare av ett Engelskt div.4 lag. Än en gång, en vädjan till klubben................KOMMUNICERA medpsr era fans,
8
Gäst: Haldo skrev | 21 Jul 2021 - 14:31
Hej Goofy*
Tack för att du hörde av dig.
Du har rätt i vad du skriver. Jag har inte någon avvikande uppfattning. Jag har nedtecknat de matcher som Turgott kanske ska spela under VM kvalet, men jag har inte skrivit att matcherna kolliderar mef ÖFKs seriematcher.
Ha en bra sommar Goofy*.. Lite varmare skulle inte skada för en frusen norrlänning.
0
Gäst: Goofy* skrev | 21 Jul 2021 - 11:43
Hej Haldo. Det är alltid så att VM kval spelas under samma helger globalt. Det innebär att det inte spelas några allsvenska matcher dessa helger eftersom även Sverige spelar kval dessa helger. Om Turgott ska spela kval med Jamaica så krockar inte det med några matcher för ÖFK. Sedan så heter turneringen Jamaica spelar nu inte Gould Cup utan Gold Cup. Hoppas du har en bra sommar :-)
0
 
Sök på fotbollz.se
   
  Tre lag som ÖFK måste passera för att hålla sig kvar i allsvenskan,  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:03  
 

ÖFK har allt i sina egna händer

 
  Läs mer...  
 


 
  Följ Djurgården - ÖFK via fotbollz.se  
  Idag - 10:49  
 

Fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, båsta målskyttarna, statistik och krönika från matchen. Du får veta resultatet i O'Learys tipset och vilka de tre bästa spelare är i Trissen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Fotbollz.se har sju medarbetare som är engagerade före och efter matchen.

Glöm inte O'Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  div 2/div 3  
  av Björn Runsten | Idag - 09:44  
 


IFK Östersund, på nedflyttningsplats i dagsläget, är spelledig i helgen. Både Ytterhogdal och Frösön har tufft motstånd att vänta. Frösön möter Friska Viljor, som tillsammans med Team TG dragit ifrån i täten! I Div 3 har både Järpen och ungdomarna i IFK visat att de kan utmana de bästa lagen i serien. I alla fall för mig har IFK överaskat stort. Det började inte så bra, men sedan har de verkligen visat framfötterna. Svårtippat som vanligt! Har någon ute i fotbollsJämtland något att tillägga, är ni som vanligt välkomna att bidra!

Skellefteå - Ytterhogdal 4-0

 
  Läs mer...  
 


 
  Helgens matcher  
  av Per Lagerbäck | Idag - 07:55  
 

Jag har i mitt tippande missat ett antal matcher, vilket jag ber om ursäkt för. Jag missade bl a hela den spännande avslutningen i div 3, vilken jag ändå kommenterar nedan.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 17:01 Spelomgång 18 div.4 Jämtland
Igår - 12:31 Lyckad fotbollskväll med allvar och humor
Igår - 09:17 Frösö IF-Friska Viljor FC LAC lördag 25/9 kl 15:00
Igår - 08:49 Förutsättningar inför avslutningen i div 5
23 Sep 2021 - 16:59 Noa Sonko Sundberg en rese i ÖFK:s försvar - blev trissvinna
23 Sep 2021 - 14:54 Vi gläds med Saman Ghoddos och Blair Turgott
23 Sep 2021 - 02:07 Åter i verkligheten när ÖFK fick tomt i tanken
22 Sep 2021 - 23:16 En dyster kväll - tung förlust för ÖFK
22 Sep 2021 - 21:42 Matchens bästa spelare
22 Sep 2021 - 21:33 Matchens överraskning
22 Sep 2021 - 20:53 Matchens prestation(er)
22 Sep 2021 - 18:06 Resultat lokala serier
22 Sep 2021 - 18:05 Kvällens startelva
22 Sep 2021 - 14:22 Hemma Match för Ifk Ungdom
22 Sep 2021 - 14:15 Ifk dam åker till kusten och möter Själevad
22 Sep 2021 - 14:10 Ifk 2 har borta match
22 Sep 2021 - 14:01 Inför matchen: Örebro SK - ÖFK
22 Sep 2021 - 14:00 Lars Larssons Tankar
21 Sep 2021 - 20:36 Det tog 25 år för Lars Lagerbäck att säga ja till ÖFK
21 Sep 2021 - 20:35 Daniel Nannskog om Blair Turgott
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 23 Sep 2021 - 22:16
Bilbao, Galatasaray, Hertha Berlin
34
kommentarer
Spelomgång 17 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 19 Sep 2021 - 13:27
Fortfarande jämnt i toppstriden och
15
kommentarer
IFK Östersund-Notviken 1-1 (1-1)
av Staffan Mattsson | 18 Sep 2021 - 20:02
IFK fick "bara" en poäng mot Notvik
11
kommentarer
Åter i verkligheten när ÖFK fick tomt i tanken
av Haldo Jonsson | 23 Sep 2021 - 02:07
7
kommentarer
Inför matchen: ÖFK - IF Elfsborg
av Kim Sunding | 19 Sep 2021 - 13:19
Säsongens starka succelag Elfsborg
6
kommentarer
FRISKA VILJOR - IFK
av | 19 Sep 2021 - 11:05
Onsdag 19:00 Vid vinst för Friska
 
 Skrivet den Tor 23 Sep 02:07
fotbollz.se på Facebook