Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

SPELOMGÅNG 17 DIV.4 JÄMTLAND
av Lasse Granbacka
Publicerad 19 Sep 2021 - 13:27 Uppdaterad 19 Sep 2021 - 20:32

Fortfarande jämnt i toppstriden och Offerdal och Sveg möts i denna omgång. Inte avgjort i bottenstriden heller och det kan räcka med 2 segrar i de återstående matcherna för att få stanna kvar i serien eller få kvala.


Dvärsätts BK - Ope IF1-2
Dvärsätt tappade viktiga poäng i förra omgången i förlustmatchen mot Sveg.
Ope skuggar Dvärsätt och går förbi vid seger. Jämn match och jag tippar delad poäng.
Tips: X

Resultat: 1-1
Krokoms Sportcentrum
2021-09-19 14:00


Tandsbyns FK - Alsens IF 5-0
Tandsbyn på kvalplats när det är 2 omgångar kvar av serien. Alsen gjorde årets bästa match i uddamålsförlusten mot serieledarna Offerdal i förra omgången. 2 segrar i de återstående matcherna för Alsen och man kan vara uppe på kvalplats. Tror Alsen tar 3 poäng i denna match.
Tips: 2
Resultat:1-2

(ÄNDRAD PLATS/TID)
Odensala sportfält
2021-09-19 16:00

Cosmos FK - Bräcke SK 3-0
Bräcke tog 3 viktiga poäng mot Brunflo i förra omgången. Blir nog en tuffbatalj mot kämpande Cosmos som tog sina första poäng i förra omgången. Chansar på kryss i denna match
Tips: X

Resultat: 1-1
Hofvallens IP
2021-09-19 15:00


Offerdals IF - Svegs IK 3-2
Frågan är om Sveg tar chansen och gå förbi serieledarna i denna omgång. Offerdal gjorde en sämre match i förra omgången och kan nog få det tufft mot Sveg. Blir en chans 2a i denna match.
Tips:2

Resultat: 1-2
Offerdalshägna
2021-09-19 15:00

IFK Strömsund - Brunflo FK 2-0
Återigen en viktig match för bottenstriden av serien. Strömsund kan hamna pyrt till vid förlust.
Brunflo har ingen kryssmatch i år och jag tror dem kommer att få en förlust mot Strömsund.
Tips:1

Resultat:3-1
Strömsvallen
2021-09-19 16:00

Text: Lasse Granbacka


Offerdals IF 7 19 21
Svegs IK 7 26 19
Dvärsätts BK 7 4 15
Ope IF 7 15 14
Brunflo FK 7 7 12
Bräcke SK 7 -4 9
IFK Strömsund 7 -3 6
Tandsbyns FK 7 -7 5
Cosmos FK 7 -26 1
Alsens IF 7 -31 0

 
 
34 Kommentarer:
Gäst: Flata skrev | 23 Sep 2021 - 19:40
Offerdal har väl aldrig tackat nej till uppflyttning nångång? Var väl kval för några år sedan när de blev trea och strömsund fick kvala till div tre som lag som slutade på fjärde plats
1
Gäst: Janne muss skrev | 23 Sep 2021 - 12:29
Har ens offerdal tackat nej ännu?
1
Gäst: Poseidon skrev | 23 Sep 2021 - 10:27
Har suttit på något av de möten som denna frågas har diskuterats. Enkelt kan man säga att de personer som är där vill att serierna ska bibehålla tävlingarformatet där vinnaren går upp och förlorare åker ur, och ingenting där emellan. Det handlar om att varje förening ska se till sitt.

Om man istället skulle fundera lite mer översiktligt och för fotbollens bästa, kanske beslutet blivit annat. Är ganska lätt att se vart offerdal kommer vara om ca 2 år, då de med största sannolikhet kommer följa Tandsbyn, Ope men framförallt kanske Alsens öde som nu är påväg ner i femman.

Sedan vad som är bäst, ja det vet nog ingen... Går väl att kalla det det JHFFs fotbollskretslopp, Gå upp, ramla ur, slås sönder och tappa ordentligt i kvalite.
0
Gäst: ? skrev | 23 Sep 2021 - 08:54
Hur ser det ut i grannlänen?
Det är väl lag i Ångermanland och Medelpad som tackar nej? Men då var det kanske inte seriesegrare
Och då är det kanske annat?
0
Gäst: Lämpligt skrev | 22 Sep 2021 - 18:45
Verkar rimligt att Offerdal blir straffade för att de inte spelat det politiska spelet och drivit frågan med föreningarna innan mötet med stort M som hålls varje pr där reglerna spikas. Då får de stå sitt kast och om det på sikt leder till att föreningen utarmas ekonomiskt och spelarmässigt så är det något de får ångra bittert i framtiden. Jag menar rätt ska ju vara rätt och regler är till för att följas, eller hur? Det är ju absolut inte så att förbundet kan göra några undantag i vissa specifika fall där det är så att det skulle gymna klubben, spelarna, framtida spelare och länsfotbollen på sikt. Det är väl en helt otänkbar lösning antar jag. Det sågs väl inte mellan fingrarna när IFK ungdom helt plötsligt fick starta en ny förening och ”starta” i fyran för att möjliggöra ett eventuellt avancemang till trean? Där var väl förbundet stenhårda och följde alla regler och bestämmelser? För inte kan det väl vara så att folk gör akillnad på förening och förening? Obs! Jag har hittills använt mig av ironi. Hädanefter talar jag klarspråk: Det hör inte till vanligheterna att ett lag som inte vill ta steget upp hellre spelar kvar i nu arande serie. Det är ett undantag och en speciell situation. I 9 fall av 10 vill laget som vinner en serie avancera så argumentet att detta skulle vara ett stort problem håller ju inte. Låt föreningarna bestämma själva vilken satsning de vill göra för det finns inga på förbundet som har bättre insyn i klubbarnas verksamhet, ekonomi eller mål än klubbarna själva.
3
Gäst: Observer skrev | 22 Sep 2021 - 14:12
Borde det inte vara möjligt för JHFF att återigen besluta om undantag från regelverket? 1. Offerdal får fortsätta spela och bidra till länsfotbollen på den nivå som är rimlig för den klubben. 2. Laget som kommer efter får frågan om uppflyttning = nån klubb med mer ambitioner nappar och ges en chans att utvecklas. Vem/vad/vilka har nånting att vinna på att inte göra så här? Har inte förbundet ett övergripande mål att så många som möjligt ska spela fotboll på en nivå som är lämplig? Behålla intresse för sporten.
9
Gäst: Fundersam skrev | 22 Sep 2021 - 11:49
Problemet ligger troligen i att föreningarna inte vet/vill veta/inte bryr sig om att de själva kan påverka vissa saker i sina serier och förutsättningar på repskapet. Om man nu kämpat i 5 år för att få till denna förändring kan man ju undra varför man inte fått med sig andra föreningar i sitt tänk. Är det bara Offerdal som är emot nuvarande upplägg?????. Förstår Offerdals dilemma, enorm skillnad ekonomiskt gällande de längre resorna.
0
Gäst: Ulan bator skrev | 22 Sep 2021 - 10:05
Fast man kan ju få undra varför vissa regler finns till?
Jag bryr mig egentligen inte om Offerdal spelar trean eller sexan nästa år. Undrar bara varför klubbarna i länet röstat för denna regel. Vad var motiveringen? Som utomstående så kan jag inte se något positivt med en regel som denna.
1
Gäst: Regler? skrev | 22 Sep 2021 - 09:05
Ska de va så svårt att acceptera regler och finna sig dem? Påverka på repskapet, är rätt säker att alla lag har egna idéer annars vad som är bäst. Finn sig i regler som finns och ändra dem på repskapet och sluta gnäll sen
1
Gäst: Ulan bator skrev | 22 Sep 2021 - 08:23
Är det inte bättre att Sveg, som vill satsa uppåt, får göra det om nu offerdal inte vill?
Är det inte bättre för länsfotbollen att vi representeras av ett lag som vill spela i trean än ett lag som kanske inte ens har folk nog?
Vad var tänket från klubbarna som röstade för det nuvarande systemet att man inte kan tacka nej?
Är ju bättre att kunna tacka nej än att behöva göra läggmatcher i slutet av en säsong för att inte riskera att gå upp, för går man upp så riskerar klubben att kollapsa.
3
Gäst: Hejhoppgalopp skrev | 21 Sep 2021 - 22:55
Det skulle kunna uppfattas som förmätet att påstå att det som vanligt är okunniga kommentarer. Det är åsikter och de behöver inte alltid vara väl underbyggda för att få uttryckas. Att JHFF bör fundera över distriktets framtid håller jag med om. Det finns så vitt jag vet funktioner inom förbundet där åsikter och förslag kan diskuteras av förtroendevalda. Om ett förslag anses vara tillräckligt bra och relevant kan det bli aktuellt att kalla till extra insatta möten för att besluta om förändringar av tidigare beslut. Ofta krävs det i dessa fall att alla berörda föreningar är eniga om att nytt beslut bör tas. Låt folk få ha åsikter och bemöt dom med mer respekt. Det är ju uppfriskande att det äntligen börjar pratas om fotbollen på distriktsnivå. Kul med olika åsikter som kan bidra till en utveckling av fotbollen i länet. Vi behöver inte ett nytt Nord-Korea.
1
Gäst: Repskapet skrev | 21 Sep 2021 - 22:54
Då vet de kunniga att JHFF/tävlingskommiten tar fram förslag och ger ett eget utlåtande om hur de tycker att föreningarna ska rösta i frågan. Samt presenterar vilka fördelar de ser med ett förslag. Och att de gör samma gällande inkomna motioner.
Till exempel ÖFKs motion om en särskild typ av lån som varit återkommande. Det rekommenderar de att det inte ska bifallas. Och då krävs det ju ingen större tänkare för att räkna ut att i frågor där man själv inte direkt berörs röstar såsom förbundet föreslår.
1
Gäst: HejHopp skrev | 21 Sep 2021 - 22:06
Som vanligt okunniga kommentarer. Det är inte JHFF som beslutar utan föreningarna som röstar på Representantskapsmötet där alla tävlingsfrågor beslutas såsom TB, RB ev motioner etc.
3
Gäst: Ulan bator skrev | 21 Sep 2021 - 17:36
Fattar inte varför man inte får tacka nej till en uppflyttning. Det skadar ju ingen att någon annan får platsen. Svff lär ju inte bry sig så mycket heller om vem som får platsen.
Är det bara någon maktgrej som jhff kör på? Vad är grejen med beslutet?
2
Gäst: Soccerman skrev | 21 Sep 2021 - 13:23
Stort grattis Offerdal. Bästa laget vinner serien. JHFF behöver nog fundera några varv kring framtiden för distriktsfotbollen om vinnare av serien ska bli bestraffade med degradering till div 6 om man av olika anledningar behöver tacka nej till div 3. Kan t ex bero på ekonomi, brist på spelare eller ledare. Anser att det är bättre om vinnaren tackar nej att man erbjuder 2:an platsen. Det riskerar annars och det vet vi förekommer läggmatcher för att undvika att vinna serien. Det påverkar andra lag i serien på ett ojuste sätt. Bättre att tävla som vanligt men när serien avslutas erbjuda vinnaren och därefter i fallande ordning platsen till div 3.
12
Gäst: Vad händer? skrev | 20 Sep 2021 - 18:56
Forna division tre lag som Alsen åker ur och Tandsbyn ser ut att hamna i negativt kval, vad händer egentligen??
2
Gäst: Ole skrev | 20 Sep 2021 - 12:11
Rätt bra ändå av ett korpen lag att gå upp i Division 3
0
Gäst: Hägna skrev | 20 Sep 2021 - 12:01
Korpnivå? Nu hänger jag inte med riktigt. Dina metaforer håller inte tyvärr. Vad blir korpnivå? Menar du att division sex är korpnivå eller att det är lpg njvå (alltsp korpnivå) attvtacka nej till ett avancemang. Kanske ska tala klarspråk istället för att försöka vara träffsäker. Jag menar bara att det är svårt att driva ett samtal när kommunikationen är så bristfällig.
1
Gäst: WIII skrev | 20 Sep 2021 - 11:15
Grattis till spela i div-3 nästa år Offerdal!
3
Gäst: Jens Jämte skrev | 20 Sep 2021 - 10:52
Grattis Offerdal! 💪⚽🇸🇪
3
Gäst: Offerdal skrev | 19 Sep 2021 - 19:14
Släppa? Det är ju klart
2
Gäst: OIF skrev | 19 Sep 2021 - 19:14
Grattis till division 6-platsen.

Tackar man nej så ÄR det division 6 som gäller.
0
Gäst: Staket expert skrev | 19 Sep 2021 - 19:05
Offerdal lär inte släppa det här, sen lär man tacka nej till trean. Blir lite korp nivå på det hela. Är väl bara Sveg och nått lag som har ambitioner och gå upp, Trist
1
Gäst: Åflo skrev | 19 Sep 2021 - 18:05
Lycka till i Div 3😀
6
Gäst: Offerdals IF skrev | 19 Sep 2021 - 18:02
Seriesegern är klar. ÄNTLIGEN!
7
Gäst: Odensala Sportfält skrev | 19 Sep 2021 - 17:57
Tandsbyn vs Alsen 5 - 0.
4
Gäst: Lajf skrev | 19 Sep 2021 - 14:43
Kom och stötta våra grönvitabröder. Bävern Affe alsens maskott har legat sjuk i corona men har frisknat till och det ryktas att han setts vi Odensalabäcken på väg mot sportfältet🦫💚🤍
4
Gäst: OBS OBS OBS skrev | 19 Sep 2021 - 11:52
Tansbyn-Alsen är kl 16:00
på Odensala sportfält.
2
Gäst: dumfries skrev | 19 Sep 2021 - 11:04
Brunflo vinner idag!
0
Gäst: Fundersam. skrev | 17 Sep 2021 - 19:02
Är väl ändå mer bedrövligt och ofattbart att det i detta forum finns en aldrig sinande ström av folk som inte kan göra annat än gnälla på allt och alla. Tänk om dessa tragiska människor istället kunde dra sitt strå till stacken med allt sitt kunnande och experutlåtanden. Då skulle vi ha minst 5 herr och 5 damlag i allsvenskan från länet och ingen ledarbrist och domarbrist. Dags att krypa ut ur grottorna och ta tag i det ni tycker inte funkar eller helt enkelt slå upp ordet SJÄLVINSIKT.
13
Gäst: Smart skrev | 17 Sep 2021 - 18:49
Så då skulle alla matcher spelas imorgon då. Hur tror
du det skulle funka med planer och domare?
2
Gäst: Jhff. skrev | 17 Sep 2021 - 17:15
Man kan väl byta tid på spelordningsmötet?

Dessutom läggs allsvenska matcher senare.
0
Gäst: Andreas skrev | 17 Sep 2021 - 16:54
Ofattbart att det spelas div 4 matcher samtidigt som det är allsvensk fotboll på hemmaplan.
Bedrövligt dåligt gjort av förbundet.
Det beror på att dom som bestämmer inte har koll och inte bryr sig om jämtlänskt fotboll
Bedrövligt
0
Gäst: Raggeninho skrev | 17 Sep 2021 - 14:40
Sveg vinner med minst 3 bollar, bara domarna har med sig regelboken
1
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK straffades på övertid i en fullständigt galen föreställning  
  av Agne Svärd | Idag - 00:08  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Nu lider vi med grabbarna  
  av Per Olov "Perra" Bexelius | Igår - 22:01  
 

VS


Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3 ). Mål av Marco Weymans, Blair Turgott, Ludvig Fritzon

Nu med referat av Perra Bexelius och bilder av Sune Elmroth. Krönika av Agne Svärd kommer

Marco Weymans gör 1-0 för ÖFK. Foto: Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
 


 
  Bilder Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3)  
  av Sune Elmroth  | Igår - 21:08  
 

Foton: Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
 


 
  Se målen målen här på video  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:07  
 

Målglädje: Foto Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 20:28 Helgens matcher
Igår - 18:43 Seger i sista seriematchen för Ifk 2
Igår - 18:22 Matchens bästa spelare
Igår - 18:02 Matchens överraskning
Igår - 17:07 Matchens prestation(er)
Igår - 14:01 Dagens startelva
Igår - 07:47 Inför matchen: Hammarby - ÖFK
23 Okt 2021 - 19:16 Järpens IF söker tränarae och verksamhet
23 Okt 2021 - 18:25 div 2 / div 3
23 Okt 2021 - 17:12 Kamraterna krigar åt sig en poäng, sen kvittering av William
23 Okt 2021 - 17:07 Seger för Ifk Ungdom
23 Okt 2021 - 17:04 Ifk Östersund lirar oavgjort i dam ettan
23 Okt 2021 - 11:14 Följ Hammarby IF - ÖFK på fotbollz.se
23 Okt 2021 - 11:13 ÖFK har chans mot Hammarby - ta den
23 Okt 2021 - 10:41 ÖFK, tappa inte modet - Mjällby visar vägen
23 Okt 2021 - 10:23 Mohanad Jeahze back i Hammarby
22 Okt 2021 - 17:38 Fotbollz.se har årsmöte
22 Okt 2021 - 17:22 Mittbacken Peter Amoran utsedd till bästa spelaren i div2
22 Okt 2021 - 14:31 Graham Potter Englands bästa tränare?
22 Okt 2021 - 09:49 Järpens IF och Östersunds FK bjuder in till föreläsning månd
 
 
 
Herrar
av: Alfredsmews | Igår - 20:01
I've been looking for a ready-m
35
kommentarer
Här kan du se alla upp- och nedflyttningar inom den lokala fotbollen
av Haldo Jonsson | 19 Okt 2021 - 09:52
15
kommentarer
Nu lider vi med grabbarna
av Per Olov "Perra" Bexelius | Igår - 22:01
VS Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3 ). M
15
kommentarer
div 2 / div 3
av Björn Runsten | 17 Okt 2021 - 18:26
Hösten är här, och första snön är i
7
kommentarer
Järpens IF - Solefteå GIF
av Tim Rehnholm | 17 Okt 2021 - 17:50
Gårdagens match slutade med ett oav
5
kommentarer
Kval till div4 slutspelat
av Haldo Jonsson | 17 Okt 2021 - 17:49
 
 Skrivet idag kl 00:08
fotbollz.se på Facebook