Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

IFK ÖSTERSUND-NOTVIKEN 1-1 (1-1)
av Staffan Mattsson
Publicerad 18 Sep 2021 - 20:02 

IFK fick "bara" en poäng mot Notviken. Men dagens sämsta var ÖFK.

IFK: 31. Anton Berg ? 17. Anton Hallstensson (k), 16. Peter Amoran, 32. Ludvig Sundström, 18. Tobias Sundström ? 10. Henrik Lööf (10. Per Olofsson 81), 24. Adrian Andersson, 8. Niklas Andersson, 19. Erik Gustavsson ? 14. John-Henrik Eriksson (11. Linton Ulloa 71), 15.William Nordell (9. André Larsson 71)
Ersättare: 2. Rasmus Lindroth, 6. Emil Wickman, 13. Robin Wikberg, 25. Emil Ingerhed Opsal

Mål: 0-1 Magnus Johansson (2), 1-1 Ludvig Sundström (43)

Domare: Robert Ahlman

Publik: 87

Då hände det igen. Östersunds ?stolthet? (nåja), numera Sveriges sämsta allsvenska lag, visar åter sin brist på ödmjukhet. Tidigare (visserligen inte denna säsong) har organisationens ansvariga för liverapporteringen på plats vid ett flertal tillfällen riggat och stökat till i speakerrummet inför match trots att vi i IFK Östersund haft en innan och således fått börja vår ankomst med att ställa undan mixerbord och dataskärmar för att få plats med vårt eget.

Under Storsjöcupen för ett par år sedan tränade ÖFK strax innan avspark för en ungdomskamp och utan hänsyn till barnen som skulle spela lämnade planen utan att återställa målen på rätt plats. Slutligen, vid en dammatch i division I Norrland, tyckte en skadad ÖFK-spelare att det var rätt att rehabilitera sej längs den ena långsidan av A-planen i stället för hålla sej på en helt tom B-plan och låta tjejerna själva vara i fokus.

Alla dessa gånger har irritationen bubblat inom mej och då den person jag nu kommit att bli har lite svårt att hantera detta så har mina känslor för stadens ?bästa lag? knappast blivit bättre utan frasen från min IFK-sång ?Mitt Hjärta Måste Slå?, sticket där texten lyder: ?ÖFK väcker ingen glädje eller smärta, jag känner varken kärlek eller hat? har i stället ändrats på en väsentligt punkt, då det sista ordet tyvärr kommit att bli verklighet.

Idag kom droppen som fick bägaren att rinna över då ÖFK, trots att IFK:s viktiga match mot Notviken väntade och skulle starta klockan 12, hade mage att ?träna? på den matcharena som rödvitt bokat och betalat för att använda för skarpt läge. Okej, ÖFK lämnade planen ett par minuter innan avspark och IFK:s och Notvikens spelare var då redan uppvärmda så som tur var blev matchen inte mer än ett par minuter försenad. Okej, måhända gör jag en höna av en fjäder men det är i så fall för att den fjädern inte smekte lent och fint mot min hud utan blev ett kacklande inferno som jag inte kunde ta mej ifrån.

Den vanliga proceduren i speakerrummet kom på kant och i stället för att sitta och rulla tummarna hade jag lika gärna kunnat vänta kvar hemma och sluppit kasta bort nästan en timme på grund av ÖFK:s intrång. Ett tag funderade jag på att filma träningen och sälja den till Elfsborg för en billig peng men som tur var för dom som sprang omkring i sina svarta overaller på konstgräset nedanför kan jag inte spara rörliga bilder i min mobiltelefon med knappar.

Måhända har jag inte all fakta vad gäller dagens incident. Det kan hända att IFK i all vänlighet tillät ÖFK att låna denna tid, att det handlade om någon miss i systemet så att A-planen var dubbelbokad, men det spelar ingen roll, mina tentakler och det i min kropp som startar känslor fick som tidigare skrivits här ovan spunk och jag satte mej genast ner och skrev det här. Jag gissar att jag med denna inledning säkert retar upp en del ÖFK-fans, dom som menar att vi måste göra allt för att vi i Östersund ska få behålla ett lag med allsvensk status, att vi ska stryka dessa professionella bollsparkare medhårs och bara respektera vad dom än tar sej för. Ärligt talat så bryr jag mej inte längre om dom lyckas vända den onda spiral som laget hamnat i. Som supporter vet jag att det är tufft när laget i ens hjärta har det svårt och jag förstår att ni lider, ber era böner och hoppas innerligt. Det är inte er jag kritiserar och önskar vånda, dock har mitt tålamod nått gränsen för vad jag accepterar att jag ska behöva ta emot. Hos mej vinns inga lagrar genom att bete sej som något utan medkänsla och ödmjukhet.

Hur gick det då för IFK?
Nja, 1-1 mot bottenlaget Notviken var inte det jag önskat. 0-1 redan i 2:a minuten och uppförsbacke direkt. Kvitteringen av Ludvig Sundström (en kanon från en bra bit utanför straffområdet) i slutet av halvleken kom överraskande men gladde och inledningen av den andra halvleken bådade gott, men för mycket slarv och dåliga beslut i Notvikens straffområde innebar att det inte blev flera mål. Även bakåt slarvades det och rödvitt ska nog vara glada att Notviken inte utnyttjade något av dom jättelägen man fick i slutet av matchen, chanser som helt berodde på misstag i IFK:s bakre led. 1-1 gav en poäng och lika stort glapp nedåt, men här behövde IFK alla tre poängen för att lämna det riktiga träsket och få lite andrum på fast mark.

 
 
15 Kommentarer:
Gäst: Soccerlover skrev | 20 Sep 2021 - 15:06
Bra uttryckt Staffan!
1
Gäst: Lennart Nilsson skrev | 20 Sep 2021 - 11:02
Lägg ner öfk/ifk, så slipper vi sådana häringa diskussioner. 👌
1
Gäst: Läktaren skrev | 19 Sep 2021 - 19:08
Ifk herr och dam lär aldrigen spela på A planen på Hofvallen i framtiden, friidrotts arena och vanligt gräs funkar inte, visst B planen, men inget lyse och läktare
3
Gäst: Tapas skrev | 19 Sep 2021 - 16:34
Vad hände egentligen igår som var så upprörande? Var det bara gammal bitterhet från tidigare händelser som kom ut eller vad menas med inlägget? Att några i ÖFK tränade innan match och gick av planen innan matchstart?
1
Gäst: @ Ej ifkare skrev | 19 Sep 2021 - 11:45
Retar man upp sig på en ÖFK-spelare utefter sidlinjen då spelar det nog ingen roll. Då letar man saker att reta sig på. Har VERKLIGEN försökt att följa IFK via mittmedias sändningar, det går inte. Det är alldeles förbannat dålig prestation av länets bästa inhemska spelare, vad är problemet med Hofvallen, en egen arena bara för IFK.
6
Gäst: Ej Ifkare skrev | 19 Sep 2021 - 11:24
Absolut ska ÖFK gå först, det tror jag ingen ifrågasätter. Det beror på vilket sätt man väljer att använda sig utav, det finns bra sätt och det finns dåliga sätt oavsett om man är ÖFK eller Kyrktåsjö. Att man gillar elitfotboll utesluter inte att man kan gilla lägre serier. Det finns många tusen som intresserar sig för de lokala serierna också, även om det inte alltid syns på publiken i form av ideella spelare, ledare, kanslister, ungdomsledare, föräldrar, syskon, kompisar etc. Det är ju inte första gången en ”mindre” klubb anser sig bli överkörda av ÖFK och det är ett problem som jag tycker att man ska försöka jobba bort. Finns ingen som tjänar på sånt tjafs!
9
Gäst: @ Ej ifkare skrev | 19 Sep 2021 - 08:50
Man får vara hur irriterad man vill och även uttrycka det, ÖFK är i sanning det enda elitlaget i länet. Att dom går först i alla lägen är en självklarhet, det borde alla förstå. Bitterheten lyser igenom alltför klart, även skadeglädjen. Vi är några tusen som tycker om elitfotboll, det är väl att förhålla sig till detta även om det kan vara svårt.
11
Gäst: Ej ifkare skrev | 19 Sep 2021 - 08:33
Det här är något som irriterat de flesta länsklubbarna genom åren, nog för att ÖFK är ett allsvenskt lag men man vinner inga hjärtan genom att sakna ödmjukhet till mindre klubbar. Alla klubbar driver sin egna verksamhet och alla de ideella ledare/spelare har faktiskt också sin rätt att uttrycka besvikelse. Oavsett vad man tycker om Staffans text så är det väl härligt när en ärlighet framhävs och att man står upp för sin åsikt. Bra Staffan!
18
Gäst: Illa skrev | 19 Sep 2021 - 07:32
Men nog är det illa, att ägna i princip ett helt referat åt en klubb som inte deltog i matchen. Tydligen måste bitterheten ut någonstans.
7
Gäst: ÖFKLOVER skrev | 18 Sep 2021 - 22:09
Det blir allt tydligare varför IFK Östersund har denna kräftgång…. Verkar bara vara specialare
3
Gäst: Haldo skrev | 18 Sep 2021 - 21:07
För kännedom : Åsikter om fotbollz.se :s skribenter som person eller deras sätt att skriva tas alltid bort.
8
Gäst: PS skrev | 18 Sep 2021 - 20:58
Det är bokningen som gjort fel, inte ÖFK
6
Gäst: ? skrev | 18 Sep 2021 - 20:40
Exakt vad är det du är upprörd över? Förstår inte
6
Gäst: Grymt skrev | 18 Sep 2021 - 20:15
Varför raderar ingen min kommentar och artikeln
2
Gäst: Grymt skrev | 18 Sep 2021 - 18:47
Det va fan det bästa som stått på Fotbollz
genom tiderna.
11
 
Sök på fotbollz.se
   
  ÖFK straffades på övertid i en fullständigt galen föreställning  
  av Agne Svärd | Idag - 00:08  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Nu lider vi med grabbarna  
  av Per Olov "Perra" Bexelius | Igår - 22:01  
 

VS


Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3 ). Mål av Marco Weymans, Blair Turgott, Ludvig Fritzon

Nu med referat av Perra Bexelius och bilder av Sune Elmroth. Krönika av Agne Svärd kommer

Marco Weymans gör 1-0 för ÖFK. Foto: Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
 


 
  Bilder Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3)  
  av Sune Elmroth  | Igår - 21:08  
 

Foton: Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
 


 
  Se målen målen här på video  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:07  
 

Målglädje: Foto Sune Elmroth

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 20:28 Helgens matcher
Igår - 18:43 Seger i sista seriematchen för Ifk 2
Igår - 18:22 Matchens bästa spelare
Igår - 18:02 Matchens överraskning
Igår - 17:07 Matchens prestation(er)
Igår - 14:01 Dagens startelva
Igår - 07:47 Inför matchen: Hammarby - ÖFK
23 Okt 2021 - 19:16 Järpens IF söker tränarae och verksamhet
23 Okt 2021 - 18:25 div 2 / div 3
23 Okt 2021 - 17:12 Kamraterna krigar åt sig en poäng, sen kvittering av William
23 Okt 2021 - 17:07 Seger för Ifk Ungdom
23 Okt 2021 - 17:04 Ifk Östersund lirar oavgjort i dam ettan
23 Okt 2021 - 11:14 Följ Hammarby IF - ÖFK på fotbollz.se
23 Okt 2021 - 11:13 ÖFK har chans mot Hammarby - ta den
23 Okt 2021 - 10:41 ÖFK, tappa inte modet - Mjällby visar vägen
23 Okt 2021 - 10:23 Mohanad Jeahze back i Hammarby
22 Okt 2021 - 17:38 Fotbollz.se har årsmöte
22 Okt 2021 - 17:22 Mittbacken Peter Amoran utsedd till bästa spelaren i div2
22 Okt 2021 - 14:31 Graham Potter Englands bästa tränare?
22 Okt 2021 - 09:49 Järpens IF och Östersunds FK bjuder in till föreläsning månd
 
 
 
Herrar
av: Alfredsmews | Igår - 20:01
I've been looking for a ready-m
35
kommentarer
Här kan du se alla upp- och nedflyttningar inom den lokala fotbollen
av Haldo Jonsson | 19 Okt 2021 - 09:52
15
kommentarer
Nu lider vi med grabbarna
av Per Olov "Perra" Bexelius | Igår - 22:01
VS Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3 ). M
15
kommentarer
div 2 / div 3
av Björn Runsten | 17 Okt 2021 - 18:26
Hösten är här, och första snön är i
7
kommentarer
Järpens IF - Solefteå GIF
av Tim Rehnholm | 17 Okt 2021 - 17:50
Gårdagens match slutade med ett oav
5
kommentarer
Kval till div4 slutspelat
av Haldo Jonsson | 17 Okt 2021 - 17:49
 
 Skrivet idag kl 00:08
fotbollz.se på Facebook