Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 

KRIGARMATCH AV ÖFK GAV EN POÄNG
av Johan Dillner
Publicerad 2 Okt 2021 - 21:07 Uppdaterad 3 Okt 2021 - 17:33

VS


Halmstad - ÖFK 1-1 (1-1) Mål av Blair Turgott.

Nu med referat av Johan Dillner och krönika av Agne Svärd

En krigarmatch för båda lagen, hbk kan i princip bli klar för Allsvenskan 2022 och ett Östersund som behöver poäng för att ha chansen att stanna kvar i Allsvenskan,
Det är väldigt mycket ställningstagande och båda lagen vinner rätt mycket boll från varandra i första halvlek. Halmstad har mer boll än Öfk men trots detta så är det ändå Öfk som har de vassaste chanserna första 20 minutrarna.

i 19:e minuten får Malcolm ett jätteläge att säga Öfk i ledning då Colkett krossar en snygg boll bort mot Kpozo som lägger den snett inåt bakåt mot Turgott som skjuter på hemmaförsvarare som styrs på Baffo till Malcolm, men en stor benparad av målvakten Nilsson i Halmstad stoppar ledningen för Östersund.

40:de minuten skulle den målsnålamatchen få sitt första mål, efter en tilltrasslad situation så dimper bollen ner i mitten av straffområdet där Sadat Karim gjorde 1-0 för hemmalaget, sitt andra mål på 2 matcher.
Sen var det kamp i några minuter

Efter lång utspark från Keita så vinner Malcolm Stolt första nickduellen som går till Isak Ssewankambo som i en nickduell nickar fram till en perfekt stående Blair Turgott som gör ett väldigt avvägt skott och dessutom det första på bortaplan denna säsong och tillika sitt 9:e mål för säsongen.
Det händer inte så mycket mer i första halvlek utan den lugna matchinledningen fick ett händelserikt slut sista 10 minutrarna då det kunde gått lite hur som helst. Halvtid.

I andra halvleken var det mer Halmstad och Öfk försökte att styra ut till kanterna där Kpozo framförallt i andra visade att han är en ytterback med klass inte bara i det offensiva.
Det blir lite halvchanser men inget riktigt farligt innan den 60:a minuten där Halmstad får ett jätteläge, bollen dimper ner på Antonsson 4 meter från mål med Keita klarar läget.

Nästa läge blir igen för hemmalaget i 63:e minuten när mensiro bryter Antonsson från 6 meter och "tot" får öppet mål! men på något sätt lyckas Emil skjuta utanför.


På en hörna i 72:a minuten gör Halmstad mål på en hörna efter skarv, men flaggan vinkas och 1-1 står sig. Väldigt viktigt för Öfk som kom helt fel in i denna situation.

Mycket boll för halmstad som slänger in bollar i straffområdet men kommer knappt till halvlägen en periode men då i en nickduell i 76:e matchminuten får Malcom Stolt sitt andra gula kort (efter en iaf enligt mig olycklig armbåge på motsåndare som väljer att stå i nickduellen där Malcom hoppar och tar med sig armarna för att skydda sig)
Kanske klumpigt men aningen billigt för ett rött är då min känsla ändå.

Halmstad skapar det mesta och Antonsson borde nog gjort ett mål idag, han hade ett jätteläge i 80:e minuten där bollen smiter strax utanför stolpen.
86:e minuten får Keita syna det gula kortet för maskning, ett gult som betyder att han missar nästa match och även om man ville ha med sig en poäng är det onödigt av lagkaptenen med denna typen av kort. Nu hoppas vi att mohlin fyller skorna med bravur och är taggad att visa att han ska vara 1:a keeper.
Det sista som händer är att Halmstad får en kontring där Fritzon bryter inspelet mot fri Hbk spelare och sonko kan raka ut till hörna.

Slut.


Det går att tycka mycket om matchen men Öfk lyckas kriga med sig en poäng där mycket handlade om pannben, något som kanske saknats sista matcherna där man uppgivet haft tanken, iaf från sidan "det går inte vända".
Nu ser vi fram mot uppehåll och att laget kan samla sig, vem vet kanske borde de göra annat än fotboll för att binda samman laget. Fotboll kan killarna, man måste bara "bonda" som lag.
En tuff höst kommer nu och jag hoppas att våra fina grabbar kan lösa uppgiften.

/Johan

 
 
20 Kommentarer:
Gäst: Tobbe skrev | 3 Okt 2021 - 10:56
Min bestämda känsla är.
Det kommer att tystna i kommentarsfälten på fotbollz framöver.
Inte svårt att tolka varför.
3
Gäst: Tobbe skrev | 3 Okt 2021 - 01:26
Till stora delar rätt Haldo, men inte ett ont ord om spelarna har jag den utpekade yttrat. Jag känner stort medlidande med dom, att hamna i denna amatörmässiga soppa. Tack för mig.
2
Gäst: Haldo skrev | 2 Okt 2021 - 23:47
För kännedom har jag tagit bort ett antal inlägg med olika nickname men med samma IP nummer som nedlåtande bara spyr galla över ÖFK, dess spelare och vissa skribenter
9
Gäst: PS skrev | 2 Okt 2021 - 23:24
Bra gjort ÖFK. Halmstad är det mest svårspelade laget i allsvenskan på sin hemmaplan. ÖFK har aldrig vunnit mot Halmstad. Det gjorde man heller inte under Europa League tiden. Idag var det bästa matchen jag sett av något ÖFK lag just mot Halmstad
Bra taktik med länge bollar på den sura gräsplanen
5
Gäst: PP skrev | 2 Okt 2021 - 23:22
Om man är supporter är det aldrig meningslöst att peppa och supporta! Ska vi fixa en kultur på sikt så är det bara att jobba vidare, och hoppas att det blir drag oavsett Allsvenskan eller Superettan. Hoppas att även näringslivet och blivande kommunalråd inser att Superettan är mycket intressantare än vilken korgbollsserie som helst i Sverige.
5
Gäst: Fan skrev | 2 Okt 2021 - 23:02
Det här är helt enkelt för dåligt. Inte en chans att hänga kvar i allsvenskan med det här gänget som inte verkar kunna ge allt i de matcher där det faktiskt betyder något och som visar en inställning som är helt bedrövligt. Tränarbytet har inte haft någon som helst effekt, det är killarna som inte gör jobbet helt enkelt och det suger drakpung. Men dum man är kommer man såklart ändå stå där på Jämtkraft varenda hemmamatch och skrika och peppa och hoppas. Tyvärr så är det nog egentligen helt meningslöst.
0
Gäst: Experten skrev | 2 Okt 2021 - 22:52
Bra med uppehåll.
Känner att det är behövligt.
Nu kommer det att vända .
Alla spelare på plats.Även Turgott
Räknar .med att några offensiva krafter är tillbaka
Mukiibi.Kroon.Sellers.Perry.
Kan inte bli bättre
Ser bara positivt för framtiden
1
Gäst: Malte skrev | 2 Okt 2021 - 22:44
Det är så dåligt att en forvard får en varning på en grej som varje back gör mot en forvard flera gånger per match och det bara blir frispark.Halmstad spelade över varje gång de var i en närkamp.Otroligt dåligt och inte snällt mot domaren .
Tycker man ska bestraffa gnällspikar och skådespelare efter matcherna.
Man tappar lusten att titta på fotboll när det är som nu
4
Gäst: Barca skrev | 2 Okt 2021 - 20:43
Inte gnäll. Men håller med om att jag borde skrivit det än mer konstruktivt. Saker som kan bli bättre. För det var inte att klaga på dem.

Är glaset halvfullt eller halvtomt?
3
Gäst: Flatte skrev | 2 Okt 2021 - 20:19
Bra där öfk för krysset.
Nu skräller vi mot MFF.
Alla till Arenan , nu stöttar vi vårt kära öfk
❤️🖤

11
Gäst: Nu borde skrev | 2 Okt 2021 - 20:13
Även krönikörn kunna utvärdera tränarbytet. Vilken champagnefotboll och verkligen effektiv. Men jag tror på spelarkritik, rakt av.
0
Gäst: Realist1 skrev | 2 Okt 2021 - 20:05
Barca inleder med att "gnälla" på alla som "gnäller" och sedan kommer en lång radda med "gnäll" från honom själv. Men hans egen kritik/"gnäll" är förstås rättfärdigad.
3
Gäst: Tapas skrev | 2 Okt 2021 - 20:05
Hahah "Sluta klaga och gnälla" och sen kommer en hel roman med gnäll.


Nu blir det superettan, men det kommer bli kul det med!
3
Gäst: Barca skrev | 2 Okt 2021 - 20:01
Glömde en sak till som kan bli bättre.
Även så är det alldeles för mycket ytor i försvaret. Det måste bli mycket kompaktare när man försvarar. Hela laget måste "dra ihop sig" nästan som ett ishockeylag och täcka till alla ytor så det inte går att komma in på "farliga" ytor. Motståndarna kan få ha hur mycket boll de vill bara de inte kommer in de "farliga" ytorna runt runt straffområdet.

Anfall: dra isär och skapa ytor. Försvar: krymp ihop och ta bort ytor (som en kub som krymper och expanderar beroende på om man anfaller eller försvarar)

Men vet att gänget verkligen försöker!!! Fortsätt att nöta och bli bättre "som lag". Tillsammans kan de uträtta vad som helst om de får till laget.
2
Gäst: @Barca skrev | 2 Okt 2021 - 19:57
Finns det en liten möjlighet att du kortar ner dina skrivelser, kanske alla orkar med att läsa och förstå innehållet. Kära hälsningar, yogakram, meditationspuss på dig.
6
Gäst: Barca skrev | 2 Okt 2021 - 19:52
Sluta att klaga och gnälla!!! Det alltid lätt att klaga och gnälla. Det kan vem som helst. Vad är meningen med detta gnäll? Vi vet att de alltid försöker att göra sitt bästa (vet alla som själva varit elitidrottare).

I dagens match märktes dock att HBK tog löpningarna för varandra medans ÖFK var alltför stillastående och "kom på efterkälken" i försvarsspelet flera gånger. Gäller att de alltid springer mer än de behöver och framförallt hela tiden "ligger rätt" i positionerna i försvarsspelet. Å vänta inte med att ta löpningar tills löpningarna är ett måste. Löp i god tid och ligg rätt hela tiden. Även se till att ha koll på omgivningen så att man vet vilka möjligheter som finns när man får bollen. Blev hela tiden oerhört sårade på djupledsbollar idag (sneda instick) och de kunde även spela upp på spelare som fick för god tid på sig. Även många gånger så är man "för aggressiv". Istället för att stå och täcka och styra motstandaren på rätt sida om sig så var man för ivriga att ta bollen.

Nåt som också jag sett under många matcher är att man när man arbetar i försvar ofta jobbar "ensam" utan understöd bakom sig om man blir bortgjord (någon som även täcker utan bakom). Båda lagen och många lag lägger alldeles för mycket tid och ork på att prata med domaren (stör ju bara domaren så denne lär göra sitt arbete än mindre koncentrerat). Lägg inte en sekund på att gnälla, slå ut med armarna mm. Utan prata lugnt och konstruktivt i så fall (visa respekt för domaren och motståndare jämt oavsett om de beter respektfullt eller inte).

Men framförallt så måste man spela enklare (så man inte tappar boll i onödan), snabbare och ta löpningar för laget i både defensiv och offensiv. Många springa mycket mera. Även mer distinkt när man gör saker. I springa ingår även att vara på hugget om att vinna bollen i dueller oavsett vilka. Var många gånger idag som man hade enkla möjligheter på ytor men ändå sökte sig in i "gröten" och tappade boll.

Enkelhet, distinkt och löp, löp, löp och åter löp samt god kommunikation.

Saker som de behöver jobba på. Men vet att de jobbar och försöker allt de bara kan som alla lag i serien. Hoppas att det går vägen till slut. Så länge det finns liv och teoretiska möjligheter så finns det möjligheter. Större under har skett i världshistorien.

Så våga tro!!! Tro hela vägen!!!

Vet att gänget kan så mycket bättre än detta!!! Tror på er och alltid bakom er och stöttar i med och motgång!!!!

Winners don´t give up - They get up!!!!
2
Gäst: Robert skrev | 2 Okt 2021 - 19:44
Det största ansvaret vilar naturligtvis på spelaren men det var tredje armbågen i huvudet på motståndare (en missade domaren helt). Sen går han hårt in i flera situationer och jag gissar han var "övertänd".

Vi sa direkt efter det första att hoppas Stohlt byta ut snart för risken är stor för ett andra gula. Båda han fick var ju ingen diskussion utan farligt spel med armarna i ansiktet på motståndarna.
1
Gäst: Realist1 skrev | 2 Okt 2021 - 19:33
Det där var väl sista chansen som gick upp i rök tyvärr. Nu har jag inte sett matchen men ett rött kort på en forward i en sådan här avgörande match känns spontant som ett hån mot laget. Ska inte hända (även om det också vilar ett ansvar på coachen om det signaturen "Robert" säger stämmer).
1
Gäst: Öfkare skrev | 2 Okt 2021 - 19:29
Hur i helvete är det möjligt att öfk verkar nöjd med resultatet och maskar när man håller på att åka ur allsvenskan.
4
Gäst: Robert skrev | 2 Okt 2021 - 19:09
Hur kunde Stohlt inte vara utbytt med ett gult kort och flera situationer där det kunde blivit kort tidigare under matchen?

Svag coachning.
13
 
Sök på fotbollz.se
   
  Kalpi Oouttaras grymma besked  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:19  
 


Det som ingen ville höra; Kalpi Oouttara har drabbats av en ny svår knäskada. Det är den grymma verkligheten.

Kalpi Outtara. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Många ungdomar har har gjort stora framsteg  
  av Haldo Jonsson | Igår - 13:28  
 

Patrick Kpozo

Alla i truppen har spelat. Undantaget är Rewan Amin.

 
  Läs mer...  
 


 
  Malcolm Stolt kommer mer och mer - blev trissvinnare mot IFK Göteborg  
  av Haldo Jonsson | 29 Nov 2021 - 15:10  
 

Malcolm Stolt. Foto. Haldo Jonsson

Trissvinnare mot IFK Göteborg : Malcolm Stolt.

Aly Keita leder fortfarande Trissligan.

Joel Wessman i oförändrad ledning i O´Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Den här kvällen tänker jag mest på Ouattara  
  av Agne Svärd | 28 Nov 2021 - 22:37  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
28 Nov 2021 - 22:24 Det kan inte vara sant - 'det är för brutalt'
28 Nov 2021 - 17:49 Svårt för ÖFK mot effektiva IFK Göteborg
28 Nov 2021 - 17:48 Matchens bästa spelare
28 Nov 2021 - 17:32 Matchens överraskning
28 Nov 2021 - 16:48 Matchens prestation(er)
28 Nov 2021 - 14:13 Startelvan i dag
27 Nov 2021 - 21:14 Flera skadade spelare tillbaka mot IFK Göteborg
27 Nov 2021 - 15:42 Simon Kroon en hjälte som kämpar vidare - drabbad av obotlig
27 Nov 2021 - 11:43 Följ IFK Göteborg - ÖFK via fotbollz.se
27 Nov 2021 - 11:28 Viktigt för ÖFK vilket lag som åker ur allsvenskan - möter I
26 Nov 2021 - 11:21 SISTA MATCHERNA!
26 Nov 2021 - 09:42 ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter
25 Nov 2021 - 16:15 Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i
25 Nov 2021 - 11:40 Jerell Sellars, en fotbollsspelare som har det mesta - nu tr
24 Nov 2021 - 20:36 Man blir vemodig när man hör Graham Potter berätta om sin fi
24 Nov 2021 - 19:59 Fotbollslegenden Kjell-Åke Nordström fyller 70 år
24 Nov 2021 - 13:28 Om tidigare onormala händelser inom fotbollen och ÖFK
23 Nov 2021 - 14:30 Se målen ÖFK - Mjällby på video här
23 Nov 2021 - 07:57 Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
23 Nov 2021 - 03:11 Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
 
 
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 23 Nov 2021 - 18:20
Säga vad man vill om Rolf Lohse men
21
kommentarer
ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter till Östersund kommun
av Nils Å. Hallström | 26 Nov 2021 - 09:42
Nils Å. Hallström, styrelseledamot
17
kommentarer
Matchens prestation(er)
av Per Lagerbäck | 28 Nov 2021 - 16:48
Visst är det lite transportsträcka
10
kommentarer
Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Nov 2021 - 16:15
-Vi tittar på några intressanta n
8
kommentarer
Kalpi Oouttaras grymma besked
av Haldo Jonsson | Idag - 14:19
Det som ingen ville höra; Kalpi O
4
kommentarer
Många ungdomar har har gjort stora framsteg
av Haldo Jonsson | Igår - 13:28
Patrick Kpozo Alla i truppen har s
 
 Skrivet den Sön 28 Nov 22:37
fotbollz.se på Facebook