Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

HÄGGENÅS SK - ÖFK F17
av Myggan Handler
Publicerad 20 Maj 2022 - 00:18 

Solen sken och glädjen och energin var på topp i laget inför match, när domaren blåser av matchen har kallblåsten dragit över Tigervallen och glädjen och energin var som bortblåst.

Idag kommer vi inte in i matchen från början, vi får ett “baktungt” lag och har svårt att komma rätt i våra positioner. Det är en rasande start med två hörnor av ÖFK efter bara två spelade minuter. Efter tio minuter har både vi och våra motståndare haft farliga anfall med frilägen.


16 minuter in i matchen tar ÖFK ledningen genom Tilda Boije, där Tilda lyckas ta bollen av vår målvakt och gör inget fel utan sätter bollen i mål.


Vi har ett fint anfall efter 26 minuter, då Ella Handler slår en cross från sin vänsterkant till Elin Edsvik som tar emot bollen och spelar fram till Annie Olsson som får bollen lite för långt ifrån sig. Annie hinner upp bollen strax innan kortlinjen, försöker vända upp och slå in bollen men den går ut till inspark.


Vi får en hörna som slås av Ella Handler, bollen går tyvärr rätt igenom hela straffområdet. Varken någon av oss eller ÖFK-spelare lyckas få undan bollen på ett eller annat sätt utan bollen får rulla igenom och ut till inspark.


Bara några minuter efter detta ökar ÖFK på sin ledning till 0-2 genom Moa Berglund framspelad av Tilda Boije. Ett felpass från vår sida som Tilda tar vara på och spelar fram till Moa. Strax efter detta mål är Tilda framme igenom och får ett friläge som hon skjuter över mål.


När klockan rullat över mot 40 minuter så är det första gången som vi lyckas hålla ett längre anfall och tryck mot våra motståndare. Men detta får vi ingen utdelning av utan istället hinner ÖFK öka på ledningen till 0-3 innan paus genom Ella Moback. Ella Handler Häggenås har ett skott som går på en motståndare och ut till hörna. Ella slår den och det blir lite flipper framför mål och bollen når sedan Hana Kifle Semere som får på ett bra skott strax över ribban.


Vi går till pausvila med 0-3 vilket inte är muntert för några lag. Men nu gäller det att samla ihop oss och börja jobba tillsammans och göra jobbet som krävs. Vi pratar om att våga byta sida, vi blir låsta vid ena kanten och har svårt att komma därifrån. Att vara etta på bollen och hålla ihop laget bättre då vi får allt för långt lag i första halvlek. Vi ändrar om lite så en av våra mittbackar får kliva upp lite högre upp i plan för att stötta mittfältet mer, vi hade för många spelare i backlinjen som stod ensam i första halvlek. Det har vi inte råd med pga ÖFK blev fler på mittfältet hela tiden.


Vi börjar som det starkare laget i andra halvlek, vi ligger bättre i våra positioner och har bättre press på ÖFK. Första femton minuterna är vi stark, inget finlir men vi kliver dit och vinner boll och visar mycket bättre inställning, vilket ger oss energi.


I 53:e minuten får vi då äntligen jubla. 1-3 efter ett fint förarbete av vår mittfälts krigare Kajsa “Logge” Logrim som krigar lös bollen och spelar till Ella Handler på högerkanten som därefter spelar in bollen till Annie Olsson som når Julia Eklund med ett pass framför mål. Julia trycker in bollen i mål.

Härlig energi och detta mål var vad vi behövde. Vi fortsätter pressen och vi får en hörna, bra slagen som vi inte lyckas förvalta.


När klockan rullat till 57 minuter är vi nära att få jubla efter att Fanny Moen Kjellin spelar fram till Ella Handler. Ella vänder upp, är lite pressad från en back men får på ett bra skott som går över mål. Vi fortsätter med bra press och vi har en bra period i matchen. Ella är nära ännu en gång efter en fin framspelning av Hana Kifle Semere men vi lyckas inte få in bollen.

Utan bollen går ut till hörna, följande hörna tar ÖFK till vara på och kommer på en farlig kontring som vi till slut lyckas styra undan i sista sekund.


När matchuret står på 57 minuter så får vi en frispark, det var nästan så man reagerade när domaren blåste för i denna match var det inte många frisparkar. Ella Handler lägger upp den och skjuter in mot målet, tyvärr är vi inte så hungriga som vi önskar på denna boll och målvakten kan allt för enkelt ta bollen.


ÖFK kommer på ännu en kontring, Mish Madrid får ett friläge men avslutet blir rakt på målvakten. Efter denna kontring får ÖFK mer energi och vi tappar vår press. Vi lyckas inte sätta stopp på deras mittfält så de får slå allt för enkla bollar mot deras löpande forwards. De två sista målen i minut 87 och 90 går till ungefär på samma sätt. Lång boll mot forwards som jagar ner bollen och sätter den i målet. Det fjärde målet görs av Moa Berglund och det femte av Alva Svahn.


Tungt med dessa sista två mål för oss, det hade känts bättre om vi förlorat med 1-3 och tagit med oss andra halvlek som en vinst. Inget roligt avslut för oss i premiären hemma på Tigervallen.


Vi tar med oss förändringen som vi ändå gör i andra halvlek, vi visar då mer energi, vi kommer mer rätt i positionerna och vi är etta på bollen och kan på så vis vinna fler andra bollar. Vi fyller också på med mer spelare i anfallen vilket vi ska bygga vidare på. Våra hörnor är bra och där ska vi också visa mer inställning till att våga gå för avslut.


Moa Jönsson kliver in i andra halvlek och spelar lugnt, smart och följsamt, ett starkt inhopp av Moa. Ella Handler har bra fart under fötterna och är delaktig i flera av våra farliga situationer. Elin Edsvik ska också ha beröm för sin energi och inställning. Kajsa “Logge” Logrim är den som helt klart visar inställning och vilja hela matchen igenom, hon krigar och kämpar på varje boll i varje närkamp. “Logge” blev också vald till matchens lirare hos oss tigrar, vilket hon helt klart ska ha ikväll. I ÖFK fick Ella Moback priset som matchens lirare.


Nu bryter vi ihop och laddar inför träning på söndag innan vi tar oss ann Vemdalen borta på tisdag.


/Margareat “Myggan” Handler



 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Div 2 Norrland startar i dag  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:01  
 

IFK Östersund är först ut mot Skelleftå FF. Frösön och Ytterhogdal börjar borta.

 
  Läs mer...  
 


 
  GIF Sundsvall är en förening i förvandling.  
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:48  
 

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

 
  Läs mer...  
 


 
  Axel Boden Återvänder  
  av classe olofsson  | Igår - 18:02  
 

kommer hem från college spel i USA

Foto: LF Producion

 
 


 
  ny försvarare från frösön  
  av classe olofsson  | Igår - 17:46  
 

Alvin Westin , 22 år . försvarare från Frösön

Foto: LF producion

 
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 14:52 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
Igår - 14:45 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
Igår - 10:44 ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning - men inge
Igår - 10:34 ÖFK:s tidigare spelare Henrik Bellman aktuell för Helsingbor
25 Mar 2024 - 15:00 seriepremiär för kamraterna
25 Mar 2024 - 10:34 Bråda dagar för ÖFK
24 Mar 2024 - 20:17 Nu är det dags igen med Hos Andreas-tipset
24 Mar 2024 - 20:16 Resultat träningsmatcher under helgen
24 Mar 2024 - 17:47 Referat: Ope IF - IFK Östersund 2
24 Mar 2024 - 16:05 oavgjort
24 Mar 2024 - 13:37 Inlånad från gif sundsvall
23 Mar 2024 - 18:33 Ope IFs nya styrelse
23 Mar 2024 - 16:21 vinst för kamraterna
23 Mar 2024 - 14:17 Var är målsinnet?
23 Mar 2024 - 12:55 ÖFK borde ha avgjort i första halvlek
23 Mar 2024 - 11:12 Startelvan i dag
22 Mar 2024 - 15:39 Intressant genrep mot Skövde.- Svår att ta ut en backlinje
22 Mar 2024 - 13:18 Superettans bästa spelare 2024 -unibet
22 Mar 2024 - 10:12 Så här gjorde vi för att ta in pengar till ÖFK - kanske ett
21 Mar 2024 - 16:04 En annorlunda dag
 
 
 
6
kommentarer
Var är målsinnet?
av Lars Larsson | 23 Mar 2024 - 14:17
4
kommentarer
ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning
av Haldo Jonsson | Igår - 10:44
Onahi Abraham Ogbu har fått k
2
kommentarer
Bråda dagar för ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Mar 2024 - 10:34
2
kommentarer
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0)
av Haldo Jonsson | 23 Mar 2024 - 12:55
Skövde AIk - ÖFK 1-0 (0-0
1
kommentar
Div 2 Norrland startar i dag
av Haldo Jonsson | Idag - 14:01
 IFK Östersund är f&
 
 Skrivet den Tor 29 Feb 16:26
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook