REFERAT:STUGUNS BK - ÅS IF 3-2 (0-0)
av Thomas Dahlberg
Publicerad 21 Maj 2022 - 20:19

I finvädret i stugun var det hemmalaget som var starkast och tog med sig alla tre poängen.

Det är aldrig lätt att åka till Stugun och hämta hem tre poäng. Idag var vi dessutom en rätt tunn trupp som tog oss iväg, skador, sjukdom, jobb och ej inbetalda medlemsavgifter ledde till att vi till match enbart hade 3 spelare på bänken, dessutom några som redan hade lite små skavanker. Det har varit tätt matchande med dm och det fortsätter med två matcher nästa vecka. Tungt, men med tanke på att vi på försäsongen haft 30 spelare i träning borde det inte vara nåt problem.

Vi som tog oss till Stugun möttes av ett fantastiskt väder, varmt och skönt men inte för blåsigt. Att bli bjuden på kaffe och kaka innan match smakar inte heller så illa. Planen kanske lämnade lite övrigt att önska. Men för att vara en av de första matcherna på gräs i jämtland den här tiden var det inte alls så illa.

För oss var det dock första boll-touchen på gräs för den här säsongen. Det tycker jag syntes. Första halvleken var en lite märklig tillställning som nog mer definierades av misstag än av bra individuella prestationer. Vi blandar och ger bra spel med enkla bolltapp och det är Stugun som kommer till de farliga chanserna. Tror att de har 3 bollar i första halvlek som smiter strax utanför mina stolpar. Kevin rensar dessutom bort en från mållinjen efter en hörna. För det var på fasta situationer som Stugun var som vassast, långa inkast och hörnor ledde nästan varje gång till farligheter.

I slutet av första halvlek tar vi oss i kragen lite och lyckas hålla i lite mer boll. En skada på Isak gör att vi får stöka om backlinjen men Simon kommer in och gör en stabil insats som mittback.

Första halvlek slutar 0-0 och jag tror det är stugun som ska känna sig mest besvikna över det resultatet.

I andra halvlek kommer vi ut som ett nytt lag. Första 20 minutrarna för vi spelet på ett sätt vi inte gjort tidgare den här säsongen. Det kulminerar i att Nils får avsluta ett riktigt fint anfall där vi alla spelar boll och släpper den fint, precis så vill vi spela.

10 minuter senare får dock Stugun in en kvittering. Ett inlägg från vänstra kanten hamnar på en av deras spelare i nickduell med Momme, han är en riktigt duktig spelare men nån nickspecialist är han då inte. Nicken går in precis vid min bortre stolpe och ska jag vara helt ärligt kändes det inte alls helt otagbart.

Sen är jag lite osäker på vilken ordning Stuguns mål trillar in. En frispark jag onödigt släpper retur på och en spelare som får bollen till sig helt omarkerad innanför vårt straffområde som får placera in bollen gör att det rätt snabbt står 3-1 till Stugun. En riktigt kalldusch för oss efter den fina inledningen.

Vi lyckas ändå spela vidare, men vi blir lite onödigt griniga hela laget, en djupledsboll som Momme springer på och som deras målvakt kommer ut lite snett på leder, helt korrekt enligt mig på andra sidan planen, till en straff. Momme placerar den säkert med 5 miunter kvar.

Sista minutrarna försöker vi skapa lite tryck, men Stugun spelar smart, spelförstörande och lagomt bråttom vilket gör att tiden rinner ifrån oss. Det blir bitvis också riktigt irriterat men jag tror att vi alla tar i hand efter att matchen är över.

Slutresultatet skrivs 3-2 och jag tror Stugun känner att det var välförtjänt samtidigt som vi tycker att vi lika gärna kunde fått vinna.

Nu är det match igen på torsdag, så det är bara att slicka såren och komma tillbaka. Årets första tre-poängare får vi vänta på lite till.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Idag - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

av classe olofsson  | Igår - 17:46