Publicerad 15 Jun 2022 - 16:13

Årets andra förlust kom på på konstgräset i Järpen.
Målskyttar: Järpen Arash Surosh 2
Alsen: Rudi Woxlägd

Måndagskvällens match på Norrmontage arena, blev en jämn och tät historia. Järpen var det lag som kändes mest bekväma på konstgräset och var helt klart spelförande första kvarten, Alsen låg dock ganska bra i positionerna och inga större chanser skapades, allt eftersom så jämnade spelet ut sig och i min. 27 efter en variant på en hörna så fick Erik Johansson en bra träff, men bollen tog i ribbkryssets utsida, strax efter så slår Henka Johansson en frispark från strax ovanför mittplan, den slås i en lyra som Erik går på, bollen hamnar efter lite vingel hos en fristående Rudi Woxlägd som enkelt bara bröstar in bollen till 0-1. Järpen trummar dock på, vinner många dueller ute på plan och efter en överlång högerhörna i min 39 så hamnar bollen hos Arash Surosh som skjuter in 1-1. Strax efter målet har hemmalaget ett riktigt friläge, men Mattias Johansson i målet gör en fin räddning.

Oavgjort kändes som ett ganska rättvist resultat i halvtid. Tempot har varit högt, men kanske lite väl högt då felpassen var många från bägge sidor.
Alsen gör även tre byten i pausen, detta för att få in lite friska ben.

Andra halvlek startar och tendensen är densamma, Järpen har bollen mest, de sätter en hög press och efter lite flipper i Alsens försvar så får Arash ett nytt läge som han sätter till 2-1 efter 54 spelade minuter. Alsen får inte riktigt tag i bollen och Järpen har även en nick i ribbans överkant strax efter målet. Hemmalaget lägger sedan mer på försvar, men bortalagets spel blir lite väl plottrigt och man skapar inte så mycket framåt, förutom när Erik helt ren har ett guldläge efter det att bollen brutits på ett kontringsläge och snabbt spelats tillbaka in i Järpens straffområde, tyvärr går hans skott över ribban. När det återstår 12 minuter får Järpen en utvisning och då tar vi helt över matchen, men trots en intensiv press så skapar vi egentligen inga riktigt heta lägen, utan Järpen som varit starka på hemmaplan hela våren är det vinnande laget när domaren blåser.
Vi får alltså inkassera vår andra förlust för året, ännu en gång på konstgräs, som tydligen inte är vår melodi detta år. Men det är bara att bryta ihop och komma igen, säsongen är lång.
Vi visste innan att Järpen är starka hemma och nog skulle väl kanske ett oavgjort resultat varit mer rättvist, men så är fotbollen. Planens bäste spelare var 2-måls skytten Arash.

I vårt lag så ser många spelare lite slitna ut, vi har ju inte bara fotbollen, utan den här tiden har vi en hel del andra jobb för att dra in pengar till föreningen. Bäst för dagen var Henrik Johansson.
Nu får vi också en hel vecka att ladda upp på innan nästa match hemma mot Frösön. Så då tar vi lite välförtjänt vila och laddar batterierna.

överkörda i premiären
  av classe olofsson  | Igår - 20:46

Skellefteå ff - IFK Östersund 6-1 (3-0). mål ifk: Omjne

Div 2 Norrland startar i dag
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:01

IFK Östersund är först ut mot Skelleftå FF. Frösön och Ytterhogdal börjar borta.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

27 Mar 2024 - 17:46 ny försvarare från frösön
27 Mar 2024 - 14:52 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 14:45 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 10:44 ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning - men inge
27 Mar 2024 - 10:34 ÖFK:s tidigare spelare Henrik Bellman aktuell för Helsingbor
25 Mar 2024 - 15:00 seriepremiär för kamraterna
25 Mar 2024 - 10:34 Bråda dagar för ÖFK
24 Mar 2024 - 20:17 Nu är det dags igen med Hos Andreas-tipset
24 Mar 2024 - 20:16 Resultat träningsmatcher under helgen
24 Mar 2024 - 17:47 Referat: Ope IF - IFK Östersund 2
24 Mar 2024 - 16:05 oavgjort
24 Mar 2024 - 13:37 Inlånad från gif sundsvall
23 Mar 2024 - 18:33 Ope IFs nya styrelse