Publicerad 21 Jun 2022 - 20:48 Uppdaterad 21 Jun 2022 - 20:52

Frösön kvitterade i slutminuterna.

Målskyttar Alsen: Erik Johansson 2
Frösön: Viktor Bodén, Anton Skalberg

Ett härligt sommarväder, inga mygg och en fin plan, Björn Runsten på plats, alltså var allt upplagt för en perfekt kväll på Bleckåsvallen!

Matchen startade i högt tempo, bägge lagen hade snabbt flera lägen och redan efter fem minuter skjuter Henka Johansson en frispark som tar i Frösöns stolpe o ut, Frösön har också några vassa skott som viner runt stolpen, men deras ledningsmål efter 15 minuter kommer dock efter en bjudning i Alsenförsvaret och en helt frispelad Bodén sätter ohotad 0-1.
Alsenkillarna viker dock inte ner sig, utan presterar fortsatt ett bra spel med högt tempo och många löpningar och efter 30 min så lyfter Magnus Forsén en boll över Frösöns försvar som helt frispelar Erik som enkelt sätter kvitteringen till 1-1. Frösön vill ha det till offside, men linjedomaren var säker att han var onside när bollen spelades. Bägge lagen är på spelhumör så det är en riktig trevlig halvlek att titta på överlag, det saknas inte heller chanser, men halvtidsresultatet var 1-1.

Andra halvlek startar med att Frösön verkar vara de som har vilat upp mest och de dominerar spelet rätt rejält första 10, sen jämnar det ut sig ute på plan, men felpassen från bägge lagen blir allt fler i takt med att orken tryter. I min 73 så får vi en frispark som Henka slår in mot mål och Erik vinner som vanligt duellen och nickar in 2-1. Vi har efter målet flera fina lägen, men får inte till avsluten som blir ganska tama, Frösön flyttar upp hela sitt lag och jagar frenetiskt kvittering och lyckas få till ett stort antal hörnor, på en av dessa som nickas ut ur straffområdet av försvaret, så möter Skalberg med högerfoten och får på en riktig drömträff som går in helt otagbart för Mattias i mål. Inte långt efter detta så blåser domaren av matchen.

Surt att tappa ledningen med så lite kvar, men resultatet var inte orättvist sett till spelet ute på planen och framförallt så blev det ett drömresultat för Björn som har intressen i bägge lagen!

Överlägset bäst på plan idag var Alsens två-målsskytt Erik Johansson, Magnus Forsén gör också en mycket bra match, liksom Henrik Johansson.
I bortalaget så kan man inte undgå att nämna nestorn/tränaren/proffset Lasse Hellzen, imponerande att i hans ålder fortfarande ha det spelet i sig. Många av de yngre killarna i laget gjorde också ett piggt intryck.

Nu väntar en långresa till Hede på torsdag kväll innan det sen blir en välbehövlig vila, det känns som att det är gott om småskavanker som bör läkas ut under uppehållet.