Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

HÄGGENÅS SK - JÄRPENS IF 2-4 (2-4)
av Myggan Handler
Publicerad 22 Jun 2022 - 23:31 

Bra insats av tigerbrudarna trots förluts hemma mot Järpen.

Idag var det taggade brudar inför match, samlat och engagerat under matchsnacket. Vi visste innan att vi kommer möta ett starkt och bra lag. Innan match lyfte vi bla att vara noga med att hålla ihop våra lagdelar, kliva in i duellerna rejält och se upp för deras längre bollar mot kanterna.


Matchen börjar intensivt och är väldigt händelserik, publiken fick en bra underhållning första 20 minuterna. Järpen tar ledningen redan efter 6 minuter genom Frida Kjellgren, tufft mål för oss då Järpen nickar ut bollen över långlinjen men får kastet. Vi står på hälarna då vi tar för givet att kastet är vårt, vi hamnar på efterkälke och kommer helt fel i våra positioner. Detta utnyttjar Järpen och Frida gör mål. Svårt mål för oss att acceptera, men det är bara att bita ihop och kämpa vidare.


Ella Handler kommer igenom på vår vänsterkant och slår in bollen mot straffområdet där möter Julia Eklund bollen men en av Järpens backar går på Julia för tufft och domaren blåser straff i minut 11. Men det tar tid innan Ella kan slå straffen. Domaren går ut mot Järpens bänk till en spelare och ger gult kort, jag hann inte med vad anledningen var. Därefter ändrar domaren straffpunkten så det är mycket som händer innan Ella till slut kan slå straffen, alla hann vi bli väldigt nervösa. I alla fall vi på bänken. Vi kan andas ut då bollen sitter i mål 1-1.


Det är högt tempo och vi får känna på ett hårt och tufft motstånd. Vi har problem med deras snabba forward Alicia Sellsve, Järpens plan är lätt att läsa. Långa bollar mot Alicia men vi har svårt att hantera detta även om vi kämpar på bra men Alicia är snabb och stark.


När Järpen gör sitt andra mål så dräller vi lite på mittfältet, det blir för sena beslut från oss och detta utnyttjar Järpen och vinner bollen och Alicia Sellsve är framme och sätter deras mål nr två bara minuten efter straffen.


Efter 15 minuter in i matchen får vi en frispark på vår vänsterkant. Frisparken slås av Ella Handler och bollen når straffområdet där är Matilda “Messi” Andersson och fångar upp bollen och får ut den till Julia Eklund, som gör inget fel utan sätter bollen i mål 2-2.


Tyvärr får vi inte njuta av denna kvittering en längre tid då vi åker dit på en av Järpens starka kontringar som de har i första halvlek. Denna gång är det Maria-Therese Hagelberg som gör målet för Järpen och då stod matchuret på 18 minuter.


Vilken start vi fick i matchen fem mål på 18 minuter, kontringar och straff, spelet är böljande och fartfyllt. Två lag som kliver in 100% och alla på planen visar sina bästa sidor.


Efter ca halvtimmen spelad står jag och är stolt över dessa tigerbrudar som är i princip ett nytt lag med unga, intresserade och hungriga spelare som lyssnar och verkligen vill och försöker förbättra sig som lag och individer match efter match. Vilka framsteg de gjort mot första matchen i våras. Trots kvällens tuffa motstånd håller vi lugnet och jag kan stolt säga att vi spelar den bättre fotbollen och vi försöker fortsätta bygga vidare på vårt spel. Det är roligt att se hur de löser vissa knipor med enkla fina passningar mellan varandra. Sen är det inte alltid det går hela vägen men tanken finns och de vet vad de vill.


Järpen gör ännu ett mål i minut 34 även detta mål är en längre boll mot Alicia Sellsve som inte gör ngt fel utan på egen hand driver på med hög fart och sätter bollen i mål. En snygg soloprestation.


I paus pratar vi om att hantera deras långa kast bättre än vi gjorde i första. Se upp för kanterna och deras snabba forward. Vi pratar om hur vi skall lösa och stoppa deras längre bollar och vi pratar om “nycklar” på hur vi ska hantera deras snabba forward. Att vi vilar när vi kan, dra ner på tempot ibland för att hämta andan - vi måste spela smartare. Inte chansa som sista spelare utan det kan var ok ibland att “skoga” även om det inte är ngt vi föredrar men ibland kan det behövar och vara det rätta beslutet.


I andra halvlek börjar vi inte alls som vi önskar. Vi får ett långt lag och vi är inte etta på bollarna, vi ger Järpen mer tid med boll vilket resulterar i att de får längre anfall på vår planhalva. Vilket de inte hade i första halvlek. Järpen har en del anfall och avslut men vi har tur att de går utanför eller så räddar vår målvakt Angelica Odelberg.


Järpen har en riktigt farlig målchans efter 59 minuter, de kommer runt på vår högerkant och slår en farlig pass snett inåt bakåt en boll som jag tjatar mycket om som tränare. Just detta gör Järpen men vi har tur att spelaren kanske inte får bästa träffen och Angelica Odelberg står rätt och kan fånga bollen.


Vi har en hörna 65 minuter in i match, så nära men ändå så långt ifrån. Det blir mycket strul framför mål där Greta Sandberg får på ett avslut som tar i ribbans underkant. Nu har vi ett bra tryck på våra motståndare och är så nära i ett flertal gånger genom Annie Olsson, Ella Handler och Margareta Handler alla har avslut på mål men målvakten står rätt och räddar våra avslut. Ella har även ett öppet mål från långt håll men bollen går strax utanför stolpen.


Vi får fast dem bra på deras planhalva och vi ligger nu bättre i våra positioner. Vi har nu bättre kontroll på dem och de får inte alls utdelning på några längre bollar. Vår backlinje jobbar bra tillsammans och har bra kontroll på deras forwards. Vår backlinje är fantastisk ikväll då de väldigt ofta gör de rätta besluten och hanterar situationerna med ett lugn som vi tränare inte alltid klarar av:).


Sista delen i matchen blir lite rörig och det blir mycket tjongade från båda lagen. Två lag som börjar bli trötta och ibland blir det bara hårt jobb utan tanke.


Härligt att kliva av planen och man möts av ortsbor som skryter och berömmer oss för en bra laginsats.


Ikväll ska alla tigrar sträcka på sig och vara nöjd, aldrig roligt att kliva av planen som förlorare men vi har mycket positivt att ta med oss från denna match.


Beröm till matchens lirare i tigertröjan Annie Olsson, hon jobbar och sliter hela matchen igenom. En tjej som aldrig viker ner sig och alltid ger allt. Plus även till Moa Jönsson och Ella Handler som båda gör en stark insats.


I Järpen fick Alicia Sellsve välförtjänt priset som gör starka individuella prestationer idag som gör att Järpen kliver av som vinnare i denna match.


Nu laddar vi med midsommarfirande och träning på söndag innan vi möter OPE på bortaplan tisdag 28/6.

Tigerbrudarna önskar er alla en GLAD MIDSOMMAR!

/Margreta “Myggan” Handler


 
 
1 Kommentar:
Gäst: Järpen DAM skrev | 23 Jun 2022 - 00:30
Tack för en bra match Myggan och hela gänget! Alltid kul att få spela mot er och ett väldigt bra skrivet referat. Ska försöka skriva mitt egna strax. Ha en fin sommar och en ännu bättre midsommar så hoppas vi att vi möts igen i höst! Lycka till!
0
 
Sök på fotbollz.se
   
  Så ska ÖFK ta tre poäng mot Västerås SK  
  av Martin Nylander | Idag - 17:54  
   
  Läs mer...  
 


 
  Nyförvärven spelklar inför lördagens match  
  av Classe Olofsson  | Idag - 17:36  
 

Lördag 3/6 kl 13 Jämtkraft Arena......IFK Östersund - IFK Luleå, Hofvallsgruppen roddar fika mm, FRI ENTRÉ

 
 


 
  Ope IF Stugun 7-0 (2-0) Bilder  
  av Ope iF | Idag - 14:35  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Frank Ahrin - Före detta Europa League spelaren till IFK Östersund  
  av Haldo Jonsson | Idag - 14:12  
 

Frank Ahrin Foto Haldo Jonson

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Idag - 11:38 Kamraterna värvar lirare med allsvenskt förflutet
Igår - 22:38 Tung förlust för ÖFK
Igår - 21:31 Grymt, men inte oväntat
Igår - 21:30 Matchens prestation
Igår - 21:24 Matchens överraskning
Igår - 18:19 Startelvan
Igår - 15:45 Timmarna före match
Igår - 13:52 Inför matchen: IK Brage - ÖFK
Igår - 13:51 Följ IK Brage - ÖFK genom fotbollz.se
Igår - 13:50 Mittfältaren Gustav Berggren om matchen mot ÖFK
Igår - 13:41 Besvikelse på Brage i Borlänge
Igår - 11:25 Derby dax
30 Maj 2023 - 22:14 Erick Brendon ligger tvåa i Superettans assliga
30 Maj 2023 - 20:00 Div 3
30 Maj 2023 - 16:04 Resultat Helgens matcher
30 Maj 2023 - 13:26 ÖFK är ett bra bortalag.
29 Maj 2023 - 22:03 Ifk 2 har bortamatch
29 Maj 2023 - 20:46 ÖFK Akademi
29 Maj 2023 - 20:19 Spelomgång 6 div.4 Jämtland 2023
29 Maj 2023 - 15:35 Debut för ÖFK, blev Trissvinnare - Jakob Hedenquist
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 28 Maj 2023 - 21:34
Nu måste vi skynda på med kultursat
12
kommentarer
Tung förlust - ÖFK tappade ledningen i andra halvlek
av Lasse Granbacka | 28 Maj 2023 - 18:07
ÖFK - Utsiktens BK 1-2 (1-0 ) Jako
11
kommentarer
Tung förlust för ÖFK
av Fredrik Boije | Igår - 22:38
Brage - ÖFK 2-1 (1-0)
5
kommentarer
Frank Ahrin - Före detta Europa League spelaren till IFK Östersund
av Haldo Jonsson | Idag - 14:12
Frank Ahrin Foto Haldo Jonson
5
kommentarer
Spelomgång 6 div.4 Jämtland 2023
av Lasse Granbacka | 29 Maj 2023 - 20:19
En svår omgång sist och även denna
5
kommentarer
60 riktigt bra minuter räckte inte
av Per Lagerbäck | 28 Maj 2023 - 15:59
Sur poängförlust, men det går int
 
 Skrivet den Sön 28 Maj 15:59
 
 Skrivet den Ons 5 Apr 22:29
 
 Skrivet den Tis 16 Maj 03:08
 
 Skrivet den Fre 12 Maj 14:05
fotbollz.se på Facebook