Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2022
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

TVÅ SKÖNA SEGRAR PÅ 72 TIMMAR
av Järpen DAM
Publicerad 23 Jun 2022 - 06:24 

En för tillfälle tun trupp slet, kämpade och visade varför man är att räkna med i höst

Wow äntligen lite vila.

En uppskjuten match mot ÖFK fick inleda denna tajta matchvecka. Ett ÖFK som kom till spel med en tung förlust dagen innan mot Ope 2.

Det var ett Järpen som tog kommandot från start och kunde kontrollera densamma från start till domarens slutvissla. ÖFK orkade aldrig riktigt pressa Järpens uppspel och därför kunde hemmaförsvararna ganska ohotad under stora delar av matchen. Att det "bara" stod 2?0 i paus var nog en ganska skön känsla för gästerna som startade andra halvlek mycket mer på.
Vid ställningen 3?0 lyckades ÖFK sticka upp efter stort slarv i hemmalaget och reducera helt rättvist. Det blev någon slags motivationsknapp för Järpen som efter detta tog udd på matchen med fyra mål på sex minuter.

Mot slutet kunde Järpen ganska tryggt spela av matchen samt slänga in två debutanter födda 08! Sammanlagt hade man med sig fem styckna födda 2008 där alla förutom (pga sjukdom) fick speltid och gjorde det otroligt bra ifrån sig!

Igår onsdags styrde den blåa maskinen norröver in i skogen in till Häggenås.
Det var dags att runda av vårsäsongen och äntligen få lite ledigt efter en ganska tuff vår.
Båda lagen gick ut hårt från start där hemmalaget kändes motiverade att knäppa dom blåa på näsan och ta sin fjärde raka seger.

Järpen kommer på flera attacker framåt och får efter ett tveksamt dömt inkast till sin fördel på högerkanten fram den till Alicia som sliter sig loss och gör 0-1.
Därefter är det en stor förvirring. Ett inspel från vänster från Häggenås går igenom försvaret mot en hemmaspelare som vår försvarare håller ifrån. Tyvärr tyckte domaren att det var ett regelbrott (?) och dömde straff samtidigt som en utav av våra forwards Marre fick en varning för otillåten...?? Ingen vet riktigt. Hur som Hemmalaget får straff och gör 1?1.

Tämligen omgående kommer Alicia ånyo loss från ett högt och modigt stående Häggenåsförsvar, genom ett fint pass från Erica, och gör 1-2 till våran fördel.

Matchen fortsätter byta skepnad och Häggenås skapar tryck mot ett för dagen väldigt odisciplinerat Järpenförsvar. Ett inspel från vänster Som hittar en hemmaspelare som tämligen ostört kan på nytt kvittera.
Härifrån verkar Järpen ha insett att det är dags att börja skärpa till sig då man strax därefter tar ledningen genom en ny kontring. Denna gång fick Marre göra mål.

Matchen står och väger men Järpen lyckas komma igenom Häggenås lagdelar mycket tack vare fin speluppbyggnad genom mittfältet till piggt löpande forwards. Detta resulterar i ytterligare ett mål för Järpen. Alicia gör hattrick efter en fin individuell prestation.

I andra halvlek tar gästerna över mer och mer. Och lyckas än mer komma igenom Häggenås nu också på kanterna. De första 20min i andra halvlek har Järpen väldigt många lägen och chanser att avgöra matchen och borde så också gjort. Istället börjar man återigen göra det enkla svåra för sig i uppspelen vilket bjuder in hemmalaget till att trycka tillbaka gästerna mer och mer. En hörna som renderar i ett skott i ribban och ut är det närmaste Häggenås lyckas skapa. Vilket man lika kunde göra mål på och matchen hade förmodligen ändrat skepnad igen.

Järpen orkar mot slutet knappt springa utan går för att stänga till och freda sitt straffområde. Stormen reds ut och man vinner matchen med 2?4.

Mattias om matcherna:

ÖFK hemma:
Vi pratade om att sätta fart på en gång och visa att vi kan mycket bättre än senaste prestationen mot Vemdalen. Jag tycker vi äger matchen i det stora hela med undantag för den perioden innan ÖFKs reducering. Vi skapar så pass mycket lägen att matchen borde ha varit över innan första. Det syntes väldigt tydligt att ÖFK ville försöka stå emot så mycket det gick och sedan sticka upp om tillfället gavs. Såklart är resultatet och den som står på tavlan en sak. Men det faktum att vi spelade fyra tjejer födda 08 som dessutom gjorde en mycket fin insats är ett kvitto på att det finns en framtid och ett gäng välutbildade och hungriga tjejer som kommer underifrån.

Om Häggenås borta:
Den här matchen var vi mer som ÖFK var mot oss senast. Vi prata om att vara smarta i allt vi gör och att lyckas sätta passningsspelet trotts det höga och tunga gräset som inte är vårat naturliga underlag. Det märks tydligast i första då vi inte alls har samma självförtroende som hemma.

Häggenås gör det bra, de kommer med farliga inspel från sidan vilket vi tillät den göra men där sorteringen nära straffområdet inte alltid var på topp. Som tur är vet vi vad våra styrkor är och jag tycker att vi återigen som hela våren visar det och straffar våra motståndare med det. Mot HSK kunde vi absolut önska mer utdelning men vi visar ändå en styrka i laget att hela tiden resa oss och slå tillbaka när det behövdes. Matchplanen var att försöka locka upp deras lag så pass mycket att vi kunde sätta forwards och Wing backs i spel i ytan bakom.

I paus pratar vi om att vara smarta i våra beslut och värdera när vi ska gå och inte. Vi nämner också att alternera vem som sätter våra spelare framåt i spel och att hitta en öppen yta i mitten som vi såg fanns. Vi vinner utan att komma upp i nivå kontinuerligt under 90min men vi visar istället upp en bredd där alla i truppen kan chippa in och spela efter våran modell.
Att det märktes att tanken började ta slut i matchens sista kvart var inte så konstigt då vi spela match i måndags och saknar (likt många andra lag i denna serie) spelare. Idag kom vi till spel 7 ordinarie borta pga. sjukdomar, skador, sommar.

Jag vill tacka tjejerna från vår samarbetsklubb Åre SLK som gjorde ett otroligt jobb och ställde upp trotts långa dagar med mycket fotboll i Östersund på Ica Maxi Camp.

Kort sammanfattat kan vi konstatera att vi i nuläget hamnar som sämst 3.a med 7 av 9 vinster och en målskillnad jag tror ingen lyckas komma i kapp? Möjligtvis Vemdalen om man får islossning kanske. Vi är otroligt nöjda med vår vårsäsong och ser fram emot hösten och var den har att erbjuda!

Nu tar vi semesta tycker jag! Ciao Tutti!

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Helgens matcher  
  av Per Lagerbäck | Idag - 11:20  
 

Nu är höstsäsongen ordentligt igång. IFK Östersund kämpar om seriesegern i såväl div 1 som i div 2 med sitt andralag. I div 2 finns även Ope med i toppstriden fullt ut.

 
  Läs mer...  
 


 
  Borta match mot tabell åttan  
  av Classe Olofsson  | Idag - 09:43  
 

Lördag 20/8 kl 12 Hedens Ip......Storfors Aik - Ifk Östersund

 
 


 
  Referat: Bergs IK - Ås IF 1-3 (1-1)  
  av Thomas Dahlberg | Idag - 08:05  
 

En match med ett tråkigt avslut gav bortalaget 3p och välbehövliga poäng i bottenstriden.

 
  Läs mer...  
 


 
  Referat: Ope IF - Sundsvalls DFF  
  av Ope iF | Igår - 23:17  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 23:01 P16 tuffar på mot serieseger!
Igår - 21:59 Alsen - Myssjö-Oviken 2-2 (0-1)
Igår - 21:58 Spelomgång 11 div.4 Jämtland
Igår - 17:29 Kvällens matcher div 3
Igår - 17:16 Två formstarka lag möts på lördag på Jämtkraft Arena - BP st
Igår - 15:25 Ifk Östersund 2 spelar borta
Igår - 09:49 Här är Superettans alla värvningar vid sommarfönstret
16 Aug 2022 - 20:57 Kamraterna vinner DM Semin
16 Aug 2022 - 13:56 'Power'
16 Aug 2022 - 13:55 Ziad Ghanoum lånas tillbaka till Friska Viljor
15 Aug 2022 - 22:22 Ragunda BK - Häggenås SK 1-1 (0-0)
15 Aug 2022 - 17:24 Kommer ni ihåg otursförföljde Rewan Amin? - nu ler han igen
15 Aug 2022 - 17:23 Simon Kroon visade hög klass - blev trissvinnare
15 Aug 2022 - 06:16 Dm semi herr senior
14 Aug 2022 - 21:49 Ännu en urviktig seger
14 Aug 2022 - 18:16 Simon Kroon tvåmålsskytt vid imponerande bortaseger
14 Aug 2022 - 17:57 Matchens prestation
14 Aug 2022 - 17:24 Matchens överraskning
14 Aug 2022 - 15:05 Säker seger för Ifk 2
14 Aug 2022 - 14:03 Startelvan klar
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 14 Aug 2022 - 17:02
Amir! Nu kommer vi. Ur spår!!!
11
kommentarer
Simon Kroon tvåmålsskytt vid imponerande bortaseger
av Niclas Sundström | 14 Aug 2022 - 18:16
Skövde - ÖFK 1-3 (0-2) Bilden från
9
kommentarer
Spelomgång 11 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | Igår - 21:58
Kan Brunflo och Ås komma igen efter
9
kommentarer
Spelomgång 10 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 10 Aug 2022 - 22:02
Omstart för div 4 med 2 uppskjutna
6
kommentarer
Referat: Tandsbyns FK - Ås IF 8-1 (4-0)
av Thomas Dahlberg | 11 Aug 2022 - 07:56
Storvinst för Tandsbyn mot ett Ås s
4
kommentarer
Ännu en urviktig seger
av Per Lagerbäck | 14 Aug 2022 - 21:49
Ännu en urviktig seger, och dessu
 
 Skrivet den Tis 16 Aug 13:56
 
 Skrivet den Mån 8 Aug 16:18
 
 Skrivet den Tis 9 Aug 13:13
fotbollz.se på Facebook