REFERAT: OPE IF - SUNDSVALLS DFF
av Ope iF
Publicerad 17 Aug 2022 - 23:17

Som förväntat blev det en rejält bra genomkörare mot ett löpstarkt SDFF under tisdagskvällen. Vår vana trogen så blev det målfest när vi spelar cupmatcher och tyvärr blev det förlust med 4-5 efter 2-4 i paus.

Vi inledde bra och tog ledningen med 1-o efter ett fint väggspel mellan Karin Jonasson och Elin Bergqvist där det var Elin som fick rulla in bollen i mål.

Ganska snart blev det klart att vi skulle få jobba rejält i den här matchen för SDFF-tjejerna sprang mycket och smart samtidigt som de var väldigt trygga med bollen. När vi då lite för ofta slarvade bort bollen i farliga lägen blev det ännu jobbigare.

1-1 kom efter 9 minuter där vi tappade bollen, vilket ledde till en snabb omställning och ett fritt läge framför mål.

Bara 4 minuter efter det kom även 1-2 efter ett inlägg där en Opespelare ska rensa bort bollen, men den gick istället in i eget mål.

Bara 4 minuter efter det kom ytterligare ett mål där chansen dök upp efter att vi tappat bollen i farligt läge där vi gav SDFF chansen till en snabb omställning och 1-3.

Under den här perioden har vi det riktigt jobbigt och framförallt var det kvaliteten i passningarna och beslutsfattandet som inte var riktigt på den nivå som krävs. När vi väl hittade lugnet och vågade spela boll så kände vi att vi kunde hota dem.

Efter 25 minuter fick vi in en reducering till 2-3 då Karin Jonasson fick tag på bollen och spelade ut till Ellen Sjölund som vek in från vänster och sköt in bollen i mål.

Det var fortfarande SDFF som hade kommandot och vi hade svårt att att hitta något riktigt flyt i speluppbyggnaden och när SDFF fick tag på bollen gick det fort framåt.

Det blev också 2-4 efter en dryg halvtimme då SDFF kom runt å kanten och spelade in bollen till en släpande spelare som kunde trycka in bollen bakom en chanslös Alicia Jonsson i Opemålet.

Mot slutet av halvleken blir det lite bättre från vår sida när vi hittar rätt med lite fler passningar samtidigt som SDFF inte löpte riktigt lika mycket längre. Vi fick betalt för ett bra presspel några gånger, men lyckades inte omsätta det i mål.

I pausen pratade vi om att vi behövde vara mer rädda om bollen och se till att vi fick avslut på anfallen. Trots fyra insläppta var det kanske inte försvarsspelet som brast mest utan mer att deras offensiva omställningar var bättre än våra defensiva. Det fanns också en hel del positiva bitar i spelet så vi kände att det fanns gott hopp om att komma ikapp.

I pausen gjorde vi också två förutbestämda byten då Karin Jonasson ersattes av Ella Backman och Tilda Eriksson klev in istället för Klara Svensson.

Vi fick ganska snabbt in en reducering i andra halvlek. En bra slagen hörna från Elin Bergqvist klackades i mål mycket snyggt av Ella Backman. 3-4 och kontakt.

I andra halvlek har vi bättre kontroll på SDFF:s framstötar samtidigt som vi inte tappade boll lika ofta i farliga lägen. Under större delen av första halvan av andra halvlek var det en hel del ställningskrig och inte alls lika högt tempo som i första halvlek.

Vi lyckades få till en kvittering och det var Ella Backman som snappade upp en felpassning och upptäckte att målvakten var långt ut. Mycket vaket och säkert lobbade Ella in bollen i mål fram till 4-4. Då hade det gått 23 minuter av andra halvlek.

Tyvärr fick vi aldrig chansen att bygga vidare på den positiva energi som kvitteringen gav för i anfallet efter tryckte sig SDFF:s giftiga forward fram och dunkade upp bollen i nättaket från nära håll.

Vi gör ett tappert försök att komma ikapp igen, men lyckades inte riktigt etablera det tryck som krävdes för att få till klara målchanser. SDFF kunde försvara sin ledning och vinna matchen med uddamålet.

Även om det givetvis inte är helt lyckat att vi släpper in fem mål så var det ändå bra att se hur vi lyckades förbättra oss under matchens gång. Det var mycket kvalitet bakom de mål som SDFF gjorde och det är inte alltid helt lätt att försvara sig mot. Vi behövde verkligen den här matchen för att få en påminnelse om vad som krävs för att vi ska kunna prestera bra resultat. Att det blev förlust är givetvis tråkigt, men inte hela världen om vi ser till den nytta som vi förhoppningsvis får av att ha spelat en match mot tufft motstånd.

En hel del bra individuella prestationer där Ella Backmans två fina mål lyser lite extra. Nadia Anderssons arbetsvilja över 90 minuter var också en stor plusfaktor och det var roligt att se Elin Bergqvist hitta enkla lösningar på många trånga situationer. I de bakre leden var Kajsa Gärdin trygg och säker efter en liten inkörningsperiod i början av matchen.

Vi fick lufta 16 spelare i matchen och klarade oss från skador. Nu känns det som om vi är lite bättre förberedda på att köra igång höstens seriespel på fredag när vi möter Brunflo.

överkörda i premiären
  av classe olofsson  | Igår - 20:46

Skellefteå ff - IFK Östersund 6-1 (3-0). mål ifk: Omjne

Div 2 Norrland startar i dag
  av Haldo Jonsson | Igår - 14:01

IFK Östersund är först ut mot Skelleftå FF. Frösön och Ytterhogdal börjar borta.

GIF Sundsvall är en förening i förvandling.
  av Haldo Jonsson | Igår - 10:48

På påskafton smäller det mot nya GIF Sundsvall. Då är det dags för det spännande Norrlandsderbyt

27 Mar 2024 - 17:46 ny försvarare från frösön
27 Mar 2024 - 14:52 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 14:45 Fotbollz.se rustar för ännu en säsong
27 Mar 2024 - 10:44 ÖFK höll vad man lovade - en sistaminutenvärvning - men inge
27 Mar 2024 - 10:34 ÖFK:s tidigare spelare Henrik Bellman aktuell för Helsingbor
25 Mar 2024 - 15:00 seriepremiär för kamraterna
25 Mar 2024 - 10:34 Bråda dagar för ÖFK
24 Mar 2024 - 20:17 Nu är det dags igen med Hos Andreas-tipset
24 Mar 2024 - 20:16 Resultat träningsmatcher under helgen
24 Mar 2024 - 17:47 Referat: Ope IF - IFK Östersund 2
24 Mar 2024 - 16:05 oavgjort
24 Mar 2024 - 13:37 Inlånad från gif sundsvall
23 Mar 2024 - 18:33 Ope IFs nya styrelse