REFERAT OPE IF - IFK TIMRÅ
av Ope iF
Publicerad 19 Sep 2022 - 17:04 Uppdaterad 19 Sep 2022 - 17:07

Seger med 4-0 mot Timrå efter en första halvlek som snuddar vid det absolut bästa vi kan prestera. En storspelande Timrå-målvakt var den enskilt största orsaken till att matchen inte var "död och begraven" redan före paus. Två mål och två målpass från Karin Jonasson sticker ut lite extra tillsammans med Klara Svenssons pondus i mittförsvaret. Jenny Cederberg och Ella Backman var övriga målskyttar.

Innan matchen pratade vi inte om så mycket detaljer utan tryckte mer på att det var dags att släppa ner axlarna och bara köra. Vi påminde varandra om vad som gör oss bra när det funkar och att vi måste gå in och visa det direkt från start efter tröga inledningar de senaste matcherna.

Det var också Ope som tagi taktpinnen direkt och förutom att Timrå stack upp i en par omställningar som ledde till en bra chans och en hörna var de första 30 minuterna en ren njutning att skåda för Opeögon. Ett stabilt och offensivt försvarsspel och när vi sen hittade fram med bollar till vår offensiva fyra så firade de stora triumfer. Nadia Andersson och Nova Hägred hade ett klart övertag på respektive kant och visade verkligen att de ville vara delaktiga. I den släpande forwardsrollen hittade Ella Backman fina ytor mellan Timrås mittfält och backlinje och längst fram gjorde Karin Jonasson lite som hon ville. Det enda som saknades för att det skulle vara helt perfekt var att få in bollen i mål. I några matcher har vi varit lite kritiska till avslutens kvalitet, men här var det helt enkelt så att Timrås målvakt agerade levande vägg och svarade för 7-8 ruskigt fina ingripanden på 100 %-iga målchanser. Det var länge sen man såg en sån målvaktsinsats på den hör nivån. Vi fick också en period mellan minut 30-40 där tjejerna blev lite mer tveksamma när de skulle ta avsluten och en hel del av det berodde säkert på att vi inte fått in bollen trots bra lägen.

Efter 40 minuter kom ändå 1-0 och då var det ett samarbete mellan våra tre mest rutinerade spelare. Tilda Eriksson slog en bra djupledsboll till en löpande Karin Jonasson. Karin tog sig relativt enkelt fram på vänsterkanten, men istället för att skjuta själva la hon en enkel bredsida i sidled till en perfekt löpande Ella Backman som kunde rulla in bollen i öppen kasse. När nollan var spräckt dröjde det bra ett par minuter innan nästa kom. Den här gången var det Klara Svensson som slog fram bollen till Karin J som nu hade rört sig till högerkanten. Karin avancerade in, men fick inget läge för eget skott utan levererade bollen vidare till Jenny Cederberg som drog till med ett riktigt kanonskott från ca 20 meter som gick in högt i bortre hörnet utan chans för målvakten.

Vi hann med någon fler bra chans innan paus, men gick till vila med 2-0 i ryggen. En ledning som kunde och borde ha varit betydligt större efter en riktigt bra halvlek.

Under pausen var det mest positiva tongångar, men även en påminnelse om vilken skör ledning det ändå var med 2-0. Vi tryckte hårt på att vi inte skulle ge Timrå chansen till omställningar och möjligheten till ett mål och energi. De var garanterat inte nöjda med den första halvleken.

Vi fick en smakstart på den andra halvleken. Efter bara två minuter serverade Maja Salmonsson en passning fram till Karin J. Hon tog sig förbi ett par motståndare på egen hand på kanten och när hon kom fram till målvakten drog hon till med en gammal klassisk tåfjutt som gick in i mål fram till 3-0.

Vi fortsatte att ha ett övertag efter målet, men som så ofta närman har en trygg ledning blev det lite slarvigare i vissa moment, vilket ledde till en del omställningar.

Redan innan match hade vi sagt att vi troligtvis skulle vara lite aktivare på bytesfronten och efter ungefär en kvart av andra halvleken började vi lufta bänken för att bibehålla ork, energi och för att kunna fortsätta hålla tempot uppe,

Vi fick effekt på det sättet att vi kunde bibehålla ett bra tryck och skapa en hel del, men givetvis blir det lite svårare med organisation och tajming mellan spelarna när det blir mycket nytt på planen. Matchen öppnade upp sig under mitten av andra och även om vi hittade fria ytor framåt så hade Timrå nu fler farliga framstötar där Alica Jonsson i målet tvingades till ett par bra ingripanden. Innan matchen var över hade vi bytt in alla sju avbytarna och under de sista minuterna så hade vi riktigt bra kontroll på allt igen.

Ikväll så struntar vi dock i det och njuter av en bra insats och tre sköna poäng!