REFERAT: OPE IF - STÖDE IF
av Ope iF
Publicerad 5 Okt 2022 - 23:07

Storseger OCH SERIESEGER!
Efter 15 minuter hade vi tryckt in 4 mål och redan där och då kändes det klart att vi skulle få revansch på Stöde för vårens förlust. Vi kunde inte riktigt hålla skärpan uppe hela matchen, men seger med 7-1 räcker långt. När vi sen nåddes av beskedet att Timrå tagit poäng mot Selånger och att vi därmed var seriesegrare bröt det stora jublet ut! En fantastisk avslutning på årets seriespel och nu väntar ett spännande kval mot Team Hudik om en plats i nästa år division 1. Ett smolk i glädjebägaren var dock den skada som Emma Sandström ådrog sig i slutminuten som innebar ambulanstransport till sjukhuset. Vi hoppas att allt går bra för henne.

Vi fick en riktig drömstart på matchen. Efter mindre än en minut av matchen fick vi ett inkast högt uppe på offensiv planhalva. Maja Salmonsson kastade till Karin Jonasson som tog emot, vände upp och serverade ett perfekt inlägg till Ella Backman som nickade in bollen mycket snyggt vid bortre stolpen. 1-0 och precis den start vi ville ha.

Minuterna efter målet är det sen Stöde som såg farliga ut. De skickade upp bollar till sin duktiga forward Clara Högbom som mer eller mindre på egen hand skapade två fina lägen. I det här läget kände nog Stöde att de var med i matchen på allvar. Efter ett anfall av Stöde var det ändå vi som lyckades riktigt bra med en omställning efter 5 minuter. Bollen upp till Karin Jonasson som levererade bollen vidare till en löpande Ella Backman som hamnade i friläge och satte 2-0. Så här långt var vi precis så effektiva som vi hade önskat att vi var i vårens möte.

6 minuter senare kom även 3-0. Nadia Andersson sköt ett bra skott utanför straffområdet som målvakten tvingades lämna retur på. Först på returen var Karin J som kunde lyfta in bollen i mål.

Målkavalkaden fortsatte i matchminut 16. Ett bra jobb i pressen från Elin Bergqvist gjorde att bollen hamnade hos Nadia Andersson som vaket och mycket snyggt sköt in 4-0.

Efter det här målet följde en period där vi blev lite för bekväma. Istället för att bredda och vända spelet blev det mycket passningar i mitten och vi "genade" lite i löpningarna, vilket gjorde det enlare för Stöde att försvara sig. De gånger vi skapade något var när vi hittade ut med bollen på kanterna och när ytterbackarna fyllde på.

Efter en lite svagare period kom vi tillbaka i slutet av halvleken. 5 minuter innan paus fick vi till ett riktigt bra anfall. Maja Salmonsson och Karin Jonasson samspelade på kanten vilket ledde till ett perfekt inlägg till Elin Bergqvist som nickade in 5-0.

I första halvlekens sista sekunder kom även vårt sjätte mål. Nadia Andersson spelade in till Ella Backman som snyggt skarvade vidare till Karin J som chippade bollen över målvakten och in i mål. Ett riktigt klassmål med bra tajming och fint avslut.

I paus pratade vi en del om att hålla skärpan uppe och inte ge Stöde nån energi i onödan. Tyvärr var det precis det som hände efter bara en dryg minut. Stödes forward Clara Högom fick en boll centralt som hon chippade över en Opespelare och i friläget efter tryckte hon in bollen i mål. Inget direkt misstag utan ett snyggt fotbollsmål.

Bara minuten efter det tvingades Alicia Jonsson till en bra räddning och Ope såg yrvakna ut.

Efter 10 minuter av andra halvlek började vi byta in lite avbytare och det fortsatte vi med under en period av 20 minuter. Inga byten gjordes för att nån gjort en dålig insats utan bara för att hålla igång så många spelare som möjligt och förhoppningsvis få in energi på planen.

Stödes lilla uppryckning i början av andra dog av snabbt och det kändes rätt stabilt. Skillnaden mot i första halvlek var att vi ofta höll i bollen nåt moment för länge och att de lägen vi skapade oftast var i lite svåra vinklar till målet.

12 minuter inna slutsignalen fick vi in ytterligare ett mål. Ett snyggt växelspel mellan Nova Hägred och Karin Jonasson avslutades med att Nova sköt via en försvarare och in i mål. Det noterades som självmål, men vi föredrar nog att säga att det var Nova som tryckte dit den,

vi har några bra lägen att utöka ledningen och i ett av de lägena tog matchen slut. En kollision mellan Emma Sandström och Stödes målvakt ledde till att båda fick rejält ont. Emma fick bäras av på bår och ambulansen tillkallades. I det här läget var båda lagen överens om att vi skulle avsluta matchen, vilket vi också gjorde utan tilläggstid.

Efter slutsignalen var det nu en lite orolig väntan på slutresultatet från Sundsvall. På appen "Min fotboll" stod det 1-1 och slut i matchen mellan Selånger och Timrå, men innan vi fick veta helt säkert var det svårt att ta ut nåt för tidigt. När vi sen fick bekräftelse från Timrås lagledare om slutresultatet kunde vi andas ut. Vi hade lyckats med det väldigt få trodde och vunnit serien trots att många dömt ut möjligheterna för några veckor sedan.

I dagens match var det många som bidrog på ett bra sätt och då framförallt i den första halvlekens inledning. Att det sen är svårt att hålla skärpan hela vägen är förståeligt. Karin J gjorde tre mål och var med i förspelet till ytterligare tre och hon visade att hon är i en klass för sig i den här serien även fast hon inte gjorde någon riktig toppinsats utifrån det hon kan. Ebba Nordenström fortsätter också att visa riktigt hög klass i det hon gör.

Ett stort plus också till Nova Hägreds inhopp där hon visade en fantastisk energi och löpvilja under sin tid på planen.

Nu väntar ett kval om en plats i division 1 nästa år. Motståndare i kvalet är Team Hudik och vi börjar borta nästa helg lördag den 8/10. Med största säkerhet spelar vi sen hemma lördag den 15/10. Vi var borträknade av många, men nu känns det som om vi har allt att vinna, Vi har en positiv trend och hoppas vi kan bygga vidare på det.

Sök på fotbollz.se

Tips div 1 Norra
  av Per Lagerbäck | Igår - 16:50

IFK Östersund har fortfarande inte spräckt nollan gällande gjorde mål. Kan det ske i helgen?

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Fotbollz.se har fem medarbetar som bevakar matchen.

Glöm inte Hos Andreas tipset. Vinn luncher!

18 Apr 2024 - 18:41 Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
18 Apr 2024 - 13:23 Frösö IF- Bodens BK FF LAC 20/4 13:00
18 Apr 2024 - 10:57 Var lugn poängen kommer - ÖFK är ofta trögstartade på våren
17 Apr 2024 - 16:20 hemmamatch
16 Apr 2024 - 21:27 IFK Östersund - Ope IF P19 0- 1 (0-1) Final i DM för P19
16 Apr 2024 - 21:04 Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot Örgryte ?
16 Apr 2024 - 09:42 Träningstider denna vecka
15 Apr 2024 - 13:33 Div 3 mellersta Norrland
15 Apr 2024 - 11:25 Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvinnare
14 Apr 2024 - 21:55 Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen
14 Apr 2024 - 21:03 Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
14 Apr 2024 - 18:19 Storseger för Dvärsätt och vinst för Ope denna omgång
13 Apr 2024 - 21:50 Ope IF - Alnö IF 2- 1 (1-0)
13 Apr 2024 - 21:35 Här vann ÖFK