Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 

RAMEN ÄR LAGD MEN ÖFK:S OFFENSIV ÄR VÄLDIGT FATTIG
av Agne Svärd
Publicerad 27 Feb 2023 - 01:40 Uppdaterad 27 Feb 2023 - 01:47

Efter söndagseftermiddagens 0-3 mot AIK är ÖFK:s cupäventyr över för den här gången. Visserligen återstår bortamötet mot Västerås nästa helg men chansen att avancera är borta efter två raka förluster och 0-4 i målskillnad mot allsvenskt motstånd.

Helt okej i mina ögon.

Insatsen mot AIK var årets bästa så här långt, synd bara att domaren Enzo Vesprini från Köping inte gav ÖFK chansen att utmana på allvar samtidigt som. Straffen (0-1) mitt i den första halvleken var åt helvete och naturligtvis var förspelet till AIK:s tredje mål lika mycket åt helvete. Alla som kan det minsta om fotboll ser ju att AIK:s John Guidetti sänker Myroslav Mazur i luftduellen innan bollen hamnar hos Viktor Fischer och i ÖFK:s mål.

Med det sagt; AIK var det bättre laget och vann mycket rättvist. Men jag tycker att ÖFK stod upp riktigt bra långa stunder.

***

Vi kan nu summera de första två månaderna av säsongen och jag står fast vid det jag skrev i sammanfattning av det mardrömslika fjolåret; ÖFK har helt andra förutsättningar 2023.

Här finns något att bygga på, det är bara att fortsätta på det spår man hittade förra hösten. Materialet är i stort sett intakt (det var nästan så jag log för mig själv när jag kollade in startelvan i första träningsmatchen mot danska Köge under träningslägret i Turkiet), nu gäller det att hitta spelarna som ska krydda truppen.

Nya har visserligen kommit men vi har sett väldigt lite av dem så här långt. Förvånansvärt lite i mina ögon.

***

Fyra matcher (0-2 mot Köge, 3-0 mot Gif Sundsvall, 0-1 mot Varberg och så 0-3 mot AIK) är vad vi har att bedöma. Klart att 3-0 mot Giffarna sticker ut, det var en bra prestation men mot en klubb som såg ut att vara rejält på dekis. Därför tycker jag att söndagens insats är den bästa, det här var en riktig tävlingsmatch!

Magnus Powell kan räkna in mycket som är bra fastän vi bara har hunnit till slutet av februari, absolut. Men anfallsspelet lämnar en hel del att önska;

# Varken instick eller inspel från kanten sker med någon större precision.

# Malcolm Stolt ser bara tung ut sedan han tvingats lägga mycket (för mycket?) energi i den första försvarsuppgiften. Presspelet måste förändras så att Stolt har lite kräm kvar till sin viktigaste uppgift (att göra mål).

# Chovannie Amatkarijo fungerar bara när det blir stora ytor att operera på (som mot Varberg).

# Och när Simon Kroon inte är med (och han har vi inte sett så mycket så här långt) saknas idéerna, allt blir så förutsägbart - inget överraskar.

Kort sammanfattat; ÖFK:s spel på den "sista tredjedelen" har varit, med några få undantag, väldigt fattigt så här långt.

***

Men ramen är absolut lagd;

# Andrew Mills har spelat mest men Aly Keita är snart tillbaka i buren.

# Kristian Novak och Myroslav Mazur kommer att bilda ett stabilt mittlås i försvarslinjen.

# Yannick Adjoumani eller Kalpi Ouattara på vänsterbacken? Adjoumani har spelat mest så här långt men min gissning är att platsen är Ouattaras. Om han håller ihop?

# Till höger i backlinjen? Ja, där känns det öppet så länge vi får vänta på några av de nya. Ziad Ghanoum och Cesar Weilid konkurrerar just nu men kanske nye Jakob Hedenquist (från Utsikten) är den långsiktiga lösningen?

# På centrala mittfältet är brassen Erick Brendon gjuten och jag gissar att Mansour Sinyan blir hans partner. Jag tycker att Sinyan haft en sisådär-öppning på säsongen (alldeles för få löpmeter och dessutom lite för dåligt humör, ofta arg på såväl domare som motståndare) men mot AIK var han riktigt bra. Visst var det onödigt slarvigt vid några tillfällen men sättet som han slog ut hela AIK:s mittfält med sina 30-metersruscher imponerade på mig, det var faktiskt lite av matchens behållning sett med ÖFK-ögon. Det var i varje fall norrmannens bästa insats i ÖFK-dressen så här långt.

# Om inte Weilid spelar i backlinjen så tar han positionen till höger på mitten. Kaptensbindeln (i Keitas frånvaro) talar om hög status i truppen!

# Till vänster spelar Amatkarijo. Men här finns mer att hämta, mycket mer! Med den verktygslådan...

# På topp är naturligtvis Stolt & Kroon det givna paret. Men som ni förstår av det jag skrev här ovan, här finns problem, av varierande art, att lösa.

***

Om det finns några bubblare?

Inte som jag ser det, i varje fall inte just nu. Då måste det hända något de närmaste veckorna. Jag kan inte se att någon av Karlsson Grach, Zekovic, Österholm eller Johnson närmat sig en startplats under vintermånaderna. Och, som sagt, de nya vet vi väldigt lite om.

***

Till sist; Jag har alltid haft svårt för John Guidetti, där har det i alla år varit "jaget" för "laget". Och när han nu i Cmore-sändningen förklarade hur han blev "hakad" av Cesar Weilid när domaren blåste straff blir det ju enbart löjligt.

Tror han verkligen att vi är idioter allihopa?

Ovärdigt & respektlöst är min uppriktiga mening, vi måste kunna begära mer av våra så kallade stjärnor än att det uppträder som pajaser, inte minst när de hunnit passera 30.

Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om AIK:s "Guidetti-projekt" skiter sig fullständigt

 
 
7 Kommentarer:
Gäst: Agne Svärd skrev | 28 Feb 2023 - 13:48
Sorry, "Game day" - den dag fusk blir en accepterad del av verksamheten, vilken den än månde vara, har vi sjunkit lite väl lågt. Åtminstone som jag ser det! Men uppenbarligen finns det andra som tycker annorlunda...
13
Gäst: Curva Middle skrev | 28 Feb 2023 - 09:45
Största problemet är domarna som viker ner sig för kända spelare. Domaren blir då tolfte spelaren. Det fick vi se i matchen mot AIK. Domaren såg till att AIK fick två mål som de i inte skulle ha haft. Det var till stor del matchavgörande.
5
Gäst: Game day skrev | 28 Feb 2023 - 09:27
Tycker att det är en del av spelet!
Ska vi börja jämföra med andra sporter blir
det en väldigt lång debatt
0
Gäst: Agne Svärd skrev | 27 Feb 2023 - 19:36
Apropå mina rader om John Guidetti här ovan; den här krönikan av Sanny Lindström på expressen.se (https://www.expressen.se/sport/hockey/blogg/sannylindstrom/2023/02/27/se-och-lar-av-modo/) skulle kunna appliceras på otaliga liknande händelser i våra lagsporter. Jag är så jävla trött på alla fuskare som blir belönade samtidigt som dom helt skamlöst ljuger oss som kollar rakt i ansiktet. Bra Modo och bra Sanny!
Om AIK, och många andra, vill få oss att tro att de menar allvar med allt värdegrundssnack ska de ta Guidetti och alla hans fuskande kompisar i örat och bestraffa dem, typ Modo, när förbunden helt uppenbart inte orkar ta itu med problemet.
16
Gäst: ML skrev | 27 Feb 2023 - 11:19
Med tanke på hur det kunde se ut under fjolåret har ÖFK höjt sig rejält. Sinyan, som emellanåt kan ge ett lite nonchalant intryck, var stundtals riktigt bra igår liksom i matcherna mot Varberg och Sundsvall. Jag tycker även Österholm har sett bättre ut på senare tid. Han tycks ha verktygen för att kunna bli en tongivande spelare men har möjligen varit alltför självmedveten för att lyckas. Jag tycker också Ghanoum har gjort det bra. Med sin snabbhet och teknik är han i min ögon definitivt ett mittbacksalternativ, i synnerhet om Hedenquist är den lyckade värvning som jag hoppas och tror att han är.

Jag tror även Karlsson Grach och Zekovic har potential att bli viktiga spelare i år. Som det är nu tycks de båda dock vara alltför upptagna av den egna prestationen, vilket kanske är lätt hänt om man inte är en given startspelare. Även Jakob Johnson borde kunna få något av ett genombrott i år, om han bara får den speltid han behöver.

8
Gäst: Mars skrev | 27 Feb 2023 - 09:52
Håller med till 100% om Guidetti vilken seg och dryg attityd han har och en solklar filmning.
Han kommer få problem i allsvenskan
Tycker öfk står upp bra
13
Gäst: Robert skrev | 27 Feb 2023 - 09:49
Mykola Musolitin är ju tänkt som ersättare till Kroon, så mycket hänger nog på han. Kroon lär missa många matcher och då behövs det kreativitet.

Sinyan kan bli väldigt nyttig i år och om han spelar på en liknande nivå i Superettan som igår kommer det att bli riktigt bra. Men det behövs verkligen minst en innermittfältare till för att täcka upp vid skador och avstängningar.

Jag gissar på en placering kring 5-10 i årets superetta beroende på vilken nivå vi får på den nya innermittfältaren och hur vi klarar oss från skador.
10
 
Sök på fotbollz.se
   
  Bilder ÖFK - Degerfors 2-1 (2-0)  
  av Stefan Roos | Idag - 13:46  
 

. Foto: Stefan Roos

 
  Läs mer...  
 


 
  Imponerande spel av Simon Marklund - går mot en stark höst - blev Trissvinnare mot Degerfors  
  av Haldo Jonsson | Idag - 11:55  
 

Simon Marklund Foto: Thord-Eric Nilssom

Yannick Adjoumani leder den sammanlagda Trissen

Mats J leder hos Hos Andreas Tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  ÖFK-Degerfors IF 2-1 (2-0)  
  av Hasse Thor | Igår - 17:43  
 

VS


Kang o jubel!!! Östersund Fotbollklubbs första 20 minuter var nåt i hästväg. Även om fortsättningen gick i mera ordinärt superettantempo så var segern, 2-1 (2-0), hemma mot tabelltrean och forna allsvenskarna Degerfors IF odiskutabel. 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens prestation  
  av Göte Murén  | Igår - 16:35  
 

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Igår - 16:00 Matchens överraskning
Igår - 15:15 Absolut drömspel första 20
Igår - 12:03 Startelvan
20 Jul 2024 - 11:47 Följ ÖFK - Degerfors IF via fotbollz.se
20 Jul 2024 - 11:28 Rapport från veckans träning - Det har sällan sett så bra ut
20 Jul 2024 - 10:30 Slutspelat för lagen från Östersund i Gothia Cup
18 Jul 2024 - 16:38 ÖFK mot Degerfors på söndag - Det finns en hel del som talar
18 Jul 2024 - 15:07 Mr fotboll, Tommy Engstrand, Norra - Lits IF ärad av Graham
16 Jul 2024 - 12:48 Graham Potter vill bli Englands förbundskapten?- Fullt möjli
15 Jul 2024 - 19:08 öFK hade det mesta utom mål - förlust mot Levanger
15 Jul 2024 - 15:12 Startelvan i dag
15 Jul 2024 - 10:43 ÖFK genrepar i dag mot norska Levanger - vad kan vi förvänta
13 Jul 2024 - 23:13 Vi är alla duktiga målgörare del 2
12 Jul 2024 - 15:04 Målvakten Andrew Mills provtränar med utländsk klubb
12 Jul 2024 - 11:04 Vi är alla duktiga målgörare
11 Jul 2024 - 20:52 Glatt återseende vid dagens träningsupptakt.- Har Novak avbr
11 Jul 2024 - 20:27 Ny klubb för Kevin Jablinski och Albin Winbo provtränar med
11 Jul 2024 - 16:57 Fotbollz.se synar Quimi, Ordoñez, Daniel Westerlund och Dani
9 Jul 2024 - 17:06 Roar Adelsten, AUXESIS PHARMA HOLDING AB (publ) kommenterar
9 Jul 2024 - 16:57 Allsvenskt motstånd för IFK Östersund i svenska cupens andra
 
 
 
Herrar
av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36
Inte för att det är livsviktigt men
6
kommentarer
Absolut drömspel första 20
av Per Lagerbäck | Igår - 15:15
Som ÖFK startade denna match t
3
kommentarer
ÖFK-Degerfors IF 2-1 (2-0)
av Hasse Thor | Igår - 17:43
VS Kang o jubel!!! Östersund
3
kommentarer
ÖFK mot Degerfors på söndag - Det finns en hel del
av Haldo Jonsson | 18 Jul 2024 - 16:38
Johan Berilsson blev matchvinnare f
1
kommentar
Matchens prestation
av Göte Murén | Igår - 16:35
1
kommentar
Matchens överraskning
av Lars Larsson Stockholm | Igår - 16:00
 
 Skrivet den Tis 16 Jul 19:24
 
 Skrivet den Mån 3 Jun 10:59
fotbollz.se på Facebook