Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 

VI SÄGER TACK TILL MÅLVAKTEN SOM VAR HYGGLIG OCH LYFTE PÅ FOTEN...
av Agne Svärd
Publicerad 2 Okt 2023 - 23:53 

En poäng är alltid en poäng, särskilt på bortaplan, och när tabellen ser ut som den gör kanske man ska vara nöjd med 1-1 på Stadsparksvallen i Jönköping. Det brukar ju bli oavgjort när dom här två lagen stöter på varandra.

Men det är jag inte.

ÖFK:s första halvlek var bedrövlig, den andra usel. Bara en fumlande motståndarmålvakt gjorde att ÖFK kunde resa hem med en pinne i bagaget.

Den var rena stölden, den här måndagskvällen förtjänade man absolut ingenting! En frispark från distans i stolpen (Mazur) och ett nickläge efter hörna (Kabuye) på 90 minuter, det var allt för det är väl ingen som kommer ihåg något mer...?

***

33 poäng när fem omgångar återstår bör vara säker mark men i den här branschen kan man aldrig ta saker och ting för givet. Men det finns många i den här serien som ligger sämre till om man säger så, det kan vi alla vara överens om.

Jag har under sommaren tyckt vid några tillfällen att fasen också, ÖFK hade ju kunnat vara med i striden om en allsvensk plats.

Möjligheterna har ju funnits, poäng har ju kastats bort både till höger och till vänster. Tänk om...

Men ju längre vi kommit in i hösten så har jag blivit övertygad om att jag, precis som många andra, har försökt lura mig själv; Magnus Powells och Stefan Lundins lagbygge är en bräcklig skapelse. Här saknas massor av kvalitet.

Insatsen i kväll är bara en bekräftelse av min känsla.

En jävla massa kämpa, absolut. Men dessvärre väldigt lite fotboll; inga linjer, inga idéer, inget tempo där det såsas hela vägen från Aly Keita och framåt. Och en hel drös med spelare som saknar grundläggande tekniska färdigheter, det ser man direkt när de passerar mittlinjen. Jag blir bara ledsen när jag ser hur Malcolm Stolt behandlar bollen (den senaste månaden har han varit helt formlös, bollen har studsat på en kvistig stam och då räcker det inte att han sliter som ett djur i match efter match), Cesar Weilids passningsspel (han har ju en klumpfot i högerdojjan), André Österholms likaså, Sporrong, Jonsson...det är verkligen inte kvalitet - bara stånk och stök.

När så Calvin Kabuye och Simon Marklund, friska fläktar under den tidiga hösten som båda bidrog till att det såg både bättre och roligare ut vid några tillfällen, i någon sorts högmod över sin egen förträfflighet dribblar tills dom stupar, blir det som det blir med anfallsspelet. Det vill säga ingenting!

Nån kan väl berätta för dem att det går bättre om man passar ifrån sig bollen, åtminstone några gånger!

***

Många tycker säkert att jag överdriver. Men kolla bara hur det ser ut på ÖFK:s högersida, dom här siffrorna berättar vad jag är ute efter; där har Cesar Weilid, André Österholm och Jakob Jonsson spelat 63 matcher tillsammans varav nästan 50 från start. Resultatet så här långt: ett mål (Österholm) och en passningspoäng (Johnsson). Trots hur många möjligheter som helst men bollarna har nästan alltid fel adress, det är bara för trist att det inte ens fungerar när vi hunnit igenom nästan hela säsongen.

***

ÖFK har bara två spelare av högsta klass. Erick Brendon är bra varje gång och Myroslav Mazur måste vara en av seriens bästa försvarsspelare. I kväll var han grym på Stadsparksvallen.

***

Jag har skrivit det tidigare och jag skriver det igen; Magnus Powell måste få hjälp med matchcoachningen, det är verkligen inte hans bästa sida. Och dom han har med sig på bänken är inte bättre.

# Jakob Jonsson skulle ha varit utbytt redan i halvtid, helt utanför matchbilden och dessutom varnad i första halvlek (varför ta risken att spela vidare?). Jakob har inte visat form sedan i april och är ingen startspelare just nu. Han får komma igen nästa sommar.

# Powell kunde ha plockat Sporrong samtidigt. Det här var inte superettanklass, långt därifrån.

# Istället tog han Erick Brendon av banan när han skulle skifta på centrala mitten (78:e min). Hur tänkte han där? Brendon är ju den ende som i ett pressat läge törs hålla i bollen och dessutom kan passa den till en medspelare. För mig är det fullständigt obegripligt när Brendon tvingas kliva av (om han inte är skadad).

# Och i den 86:e minuten bytte han in Ziad Ghanoum när J-Södra hade en hörna. Och naturligtvis blev det mål... För femtielfte gången; byt aldrig när du har en fast situation emot dig - det blir alltid knas i organisationen. Som nu!

***

För övrigt tyckte Magnus Powell att det var en bra poäng tagen under svåra omständigheter. Ja, så kan man kanske se det som tränare.

Men vi som tittade på såg en svag prestation och tackar David Celic för att han var hygglig och lyfte på foten!

***

Jo, bara en sak till och den är viktig; hela ÖFK-gänget ska ha all credd för att dom onödiga gula (och röda) korten är borta sedan en tid tillbaka. Tack!

 
 
18 Kommentarer:
Gäst: Bengt Johnson skrev | 4 Okt 2023 - 07:58
Tittade igenom krönikan igen och blev beklämd. En spelare beskrivs att ha en klumpfot i högerdojan ! Förstår uttrycket men hallå ! Är det på den nivån tycker jag att krönikören kan lägga ned verksamheten och mata duvor istället. Det blir lite som GW , påtala bristerna men var finns det konstruktiva ? p53DN
15
Gäst: @ulan bator skrev | 3 Okt 2023 - 21:00
Skulle säga tvärtom, det man fokuserar på växer, så att fokusera på det som inte fungerar gör att det växer,
Bygg vidare på och utveckla det som fungerar bra
3
Gäst: Bengt Johnson skrev | 3 Okt 2023 - 14:40
Vet inte huruvida krönikan hjälper laget och spelarna , alltid enklare från läktaren. Alla gör nog så gott de kan , olika bra olika gånger. Kan hålla med om att man bör behärska att ha bollen vid fötterna och samtidigt kunna kartlägga omgivningen. En ingrediens som kunde höja nivån vore att utnyttja mer fart. Att inte invänta att motståndarna har ställt upp sig och intagit sina positioner utan överraska. Mittbackarna skulle SNABBT skicka bollen framåt och Brendon med sin fina fot kunde slå snabba genomskärare. Finns spelare ( känner en av dem ) som skulle gilla detta och skapa lite oreda. Nu tror jag att laget ska kunna hantera och överraska topplagen så här på slutet. Forza !!

10
Gäst: Optimisten skrev | 3 Okt 2023 - 12:19
Syntes att underlaget var svårspelat.
Inte konstigt att dom liksom matchen mot Skövde hade problem
Förstår att spelare blir osäkra .Det är svårt att förbereda sig när det blir så.Några spelare behöver nog vila från start på Lördag
Det verkar slita otroligt dessa matcher.
Med facit om planens kvalité så kanske det var en ännu bättre insats av grabbarna med 1 poäng
Jönköping liksom Skövde tar nästan alla sina poäng på sina hemmaplaner
Bra jobbat ÖFK
10
Gäst: Optimisten skrev | 3 Okt 2023 - 12:19
Syntes att underlaget var svårspelat.
Inte konstigt att dom liksom matchen mot Skövde hade problem
Förstår att spelare blir osäkra .Det är svårt att förbereda sig när det blir så.Några spelare behöver nog vila från start på Lördag
Det verkar slita otroligt dessa matcher.
Med facit om planens kvalité så kanske det var en ännu bättre insats av grabbarna med 1 poäng
Jönköping liksom Skövde tar nästan alla sina poäng på sina hemmaplaner
Bra jobbat ÖFK
7
Gäst: statistik skrev | 3 Okt 2023 - 12:04
I år är det inte fler tappade poäng i slutminutrarna än vad ÖFK har plockat poäng i slutminutrarna... I 8 matcher har ÖFK tappat poäng, i 7 matcher har ÖFK tagit ikapp ett underläge..

2022 var det annat, men om vi förlorar en match och motståndarna gör mål i minut 47, kan det kan knappast ses som slutminutrar... inte ens minut 75 är i slutminutrarna...
3
Gäst: Ulan bator skrev | 3 Okt 2023 - 12:03
Vilken förlorar mentalitet det verkar vara på många här.
För att bli bättre så måste man fokusera på det som är dåligt och bli bättre på det.
Det som redan är bra behöver ju inte förbättras.
Man är inte emot ÖFK för att man tycker att Kabuye eller Marklund håller i bollen för mycket eller att Keita är dålig i luften.
Man vill ha en förändring för att man är en supporter och vill se laget vinna.
Är dom som säger att allting är bra med ÖFK och att delta är bra nog som inte är riktiga supportrar.
5
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 3 Okt 2023 - 11:48
Man gör inte ett byte av spelare så sent i matchen i samband med en hörna. Det skapar bara förviring. Av samma orsak är jag i princip emot sena byten över huvud taget.

Jag skulle också vilja se ett annat sätt att försvara sig när ÖFK får hörnor emot sig. ÖFK ska göra som Gefle gjorde senast här på Arenan. Flytta upp 3-4 spelar till mittlinjen. Det tvingar då motståndare att lämna motsvarande antal egna spelare att bevaka dessa. På så sätt blir det färre spelare i straffområdet i samband med hörnan och lättare för målvakten att agera.

Jag tycker inte att Powells sätt att coacha laget är det allra bästa, speciellt inte i slutet av matcherna. Kan det vara en orsak till många tappade poäng i slutet av matcherna?
12
Gäst: Hoppfull skrev | 3 Okt 2023 - 11:14
Jag skulle nog vilja säga att fotbollz, ÖP, supportrar i Östersund är allt annat är någon ensidig hyllning av ÖFK, jag skulle säga tvärtom, jag upplever att alla letar fel, minsta lilla felgrej skrivs det spaltmeter om.... att ÖFK förlorat en match av 12, (+ sv.cupen) skrivs de tinget om, att ÖFK har tagit ikapp underlägen lika mycket som man tappat poäng skrivs det inget om,

Vad grundar man sina krav på ÖFK utifrån? Ser man till förutsättningarna laget har eller är man så förblindad i sin önskan att uppleva Europaspel igen att man tappar verkligen?

Var matchen igår bra? Nä, inte deras bästa... det betyder inte man ska behöver slå sig för bröstet som supporter eller krönikör och tala om vad laget/tränarna skulle gjort istället...

Sorligt nog tycker jag att det spelar igen roll vad ÖFK gör, Östersundare över lag väljer att fokusera och lyfta fram det som inte fungerar.
14
Gäst: ML skrev | 3 Okt 2023 - 10:07
Tränarna har kanske missat en del i matchcoachningen men tycks i övrigt ha gjort ett fantastiskt arbete så här långt, sett till förutsättningarna de senaste åren. Att de fick ihop ett lag som var bra nog för att klara sig kvar förra året var en bedrift.

Förmodligen ser man på sitt eget och andra lag med olika ögon men jag upplever att de flesta av de andra lagen håller en högre och kanske framför allt jämnare nivå när det kommer till bollbehandling och hur man rör sig på planen. I ÖFK blandas högt med lågt. Samtidigt kan man ju konstatera att ÖFK vunnit fler matcher än de har förlorat och att de spelat jämnt med samtliga lag i serien.

11
Gäst: @Cricke skrev | 3 Okt 2023 - 09:51
Har du svårt att fatta vad en krönikör är?
Det blir väldigt andrfattigt om Agne bara skulle skriv: heja heja på?
Jag ser inte Fotbollz som en ensidig hyllning till ÖFK
Det här inte en supportersida i första hand
Falkarna har kanske en sån?
20
Gäst: Ulan bator skrev | 3 Okt 2023 - 09:34
En supporter kan båda kritisera sitt lag samt hylla det beroende på hur dom spelar. Man vill se sitt lag spela bra och vinna.
Man är inte en supporter om man bara går dit och tycker det är kul att två lag spelar fotboll mot varandra, spela roll hur det går.
En supporter vill att ens lag lyckas och då när man ser spelar som inte håller måttet eller inte spelar bra, så vill man att dom byts ut. Ganska självklart.
Om någon på erat jobb gör 80% mindre jobb än er, så ni måste göra 80% mer. Tänker ni då att "hen gör ju sitt bästa, såklart jag inte ska påpeka något" eller vill ni att den ska börja bidra mera till arbetet?
Samma sak på.matchen igår, spelare gör sitt bästa men det bidrar inte till att göra ÖFK bättre. Vilket är en supporters högsta önskan, att ens lag ska vara bättre än andra lag.
7
Gäst: Robert skrev | 3 Okt 2023 - 08:39
I våras när Keita spelade var ÖFK en av seriens bästa lag på fasta framåt (är fortfarande det) och en av sämsta bakåt. Sedan när Mills kom in så blev vi också bra bakåt på fasta men nu när han är skadad så är man som supportet väldigt nervös vid alla fasta igen. Till nästa säsong skulle vi behöva ta in en ny målvakt som kan dominera sitt straffområde i luften.

Jag håller verkligen med om kritiken mot högerkanten, framförallt är Weilid usel på att passa och slå inlägg. Jag tycker inte hans försvarsspel motiverar att han ska vara på plan istället för Hedenqvist. Han kämpar väldigt bra och har bra inställning men hans inlägg håller verkligen inte på denna nivå. Aiesh slutade slå bollar i luften under Potters tid eftersom de alltid höll så låg kvalitet. Han slog istället bara hårda passningar efter marken in i straffområdet på vinst eller förlust och i många fall skapade det lägen till ÖFK. Kanske ska Weilid göra någon liknande förändring i sitt spel, men tills dess tycker jag att Hedenquist ska starta.
18
Gäst: Taylor Morgan skrev | 3 Okt 2023 - 08:33
Det är så klart bra att klara kontraktet med marginal, speciellt med fjolåret som bakgrund. Det begriper alla.

Självklart måste det ändå gå att ha synpunkter och jag har otroligt svårt att ta fram positiva bitar med det fotbollsmässiga igår. Det är ofrånkomligt att ÖFK spelar en fattig fotboll. Det begriper också de allra flesta.

Att gnälla på avsändaren har varit en argumentationsteknik i alla tider. Men Ni som tycker att det klagas mycket får också ha respekt för att få länsbor tränat fotboll på högre nivå än Agne.
10
Gäst: mendiola skrev | 3 Okt 2023 - 08:25
Håller med Agne om allt i sin analys,är det dåligt så skall man få utrycka detta,likaså om något är bra,spelarkritiken från Agne är klockrent det är helt enkelt får dålig kvalitè hos många av spelarna och de bör de flesta se och därför är kritiken berättigad,eller ser vi fotbollen fundamentalt annorlunda?
40
Gäst: Tacksam skrev | 3 Okt 2023 - 06:59
Jätteroligt att det ens finns ett lag härifrån i Superettan.
Var lite tacksam någon gång alla gnällspikar.
13
Gäst: Suck! skrev | 3 Okt 2023 - 06:43
Dissa, dissa, dissa,
Vad är syftet?
Inbillade du dig verkligen att ÖfK på något såvida alls skulle slåss om en allsvenska plats i år? Att klubben skulle vara redo för det?
Då skjuter du långt över målet…

Kanske det är en av anledningen till att laget och tränarna pratas ner så hemskt, för att förväntningarna varit fel ställda….
9
Gäst: Cricke skrev | 3 Okt 2023 - 05:48
Alla dessa förståsigpåare… man blir lite trött.
Stötta laget som en sann supporter.
10
 
Sök på fotbollz.se
   
  Matchens prestation  
  av Mick Forsberg  | Idag - 20:33  
   
  Läs mer...  
 


 
  Matchens prestation  
  av Mick Forsberg  | Idag - 20:33  
   
  Läs mer...  
 


 
  Inte så sprakande  
  av Per Lagerbäck | Idag - 20:20  
 

ÖFK möter Allsvenskt motstånd, och utifrån det ska vi väl vara nöjda att man höll ihop tämligen bra. Men visst vill vi se ett något bättre spel.

 
  Läs mer...  
 


 
  Brommapojkarna - ÖFK 1-0 (1-0)  
  Idag - 19:20  
 

Referat krönika och bilder kommer

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
Idag - 09:24 uddamålsförlust för kamraterna
Idag - 09:11 Följ BP - ÖFK via fotbollz.se
Igår - 21:08 ÖFK - ni har chans mot BP - ta den!
23 Feb 2024 - 15:08 Estrad Norr leder ÖFK:s kulturprojekt 2024 - Årets kulturpro
23 Feb 2024 - 09:38 Nu har valberednings gjort siitt - ordföranden väljs om
22 Feb 2024 - 14:43 Spelschema 2024 Division 3 mellersta Norrland
22 Feb 2024 - 11:14 Träningar före mötet med BP
21 Feb 2024 - 17:25 Dagens träning imponerade
20 Feb 2024 - 12:28 Jamie Hopcutt återvänder till ÖFK - Vi minns dig
19 Feb 2024 - 10:33 IK Brage Imponerade mot IFK Norrköping
19 Feb 2024 - 10:32 Korta nyheter- Jamie Hopcutt åter till ÖFK?
18 Feb 2024 - 18:52 vinst för kamraterna
18 Feb 2024 - 17:44 Trots dagens förlust är jag nöjd över vad vi fick se
18 Feb 2024 - 17:43 Roland Grip har somnat in - landslagsmannen bördig från Föll
18 Feb 2024 - 17:36 Träningsmatcher Herr
17 Feb 2024 - 21:48 ÖFK:s yngste supporter såg matchen idag på Bravida Arena
17 Feb 2024 - 20:23 Träningsmatch Herr
17 Feb 2024 - 17:22 Jämn match som slutade med vinst för Häcken
17 Feb 2024 - 17:21 Matchens överraskning
17 Feb 2024 - 17:12 Matchens prestation
 
 
 
Herrar
av: Pman | Idag - 10:38
Ingen skugga faller på er som
3
kommentarer
Dagens träning imponerade
av Haldo Jonsson | 21 Feb 2024 - 17:25
Arkivbild
2
kommentarer
Träningar före mötet med BP
av Haldo Jonsson | 22 Feb 2024 - 11:14
1
kommentar
Följ BP - ÖFK via fotbollz.se
av Haldo Jonsson | Idag - 09:11
Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.
1
kommentar
Spelschema 2024 Division 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 22 Feb 2024 - 14:43
Först ut av länslagen är Obbola - D
1
kommentar
Jamie Hopcutt återvänder till ÖFK - Vi minns dig
av Haldo Jonsson | 20 Feb 2024 - 12:28
Jamie Hopcutt. Foto: Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Sön 31 Dec 15:05
fotbollz.se på Facebook