Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
ÖFK       Stjördal/Blink
4 - 0
(2) (0)
Lör 21 Feb 2015 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 Dragan Kapcevic
2-0 Grace Tanda
3-0 Michael Omoh
4-0 Bobo Sollander

Så spelade ÖFK :
Se referatet

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Väder och vind:
Temperatur -1 grader, vind 3 m/sek, luftfuktighet 64 %
 
 

En premiär i dur

 

Bilden: Dragan Kapecivic gör 1-0. Foto: Jenny Åhgren
ÖFK vann klart över Stjördals Blink med 4-0 eftert en övertygande premiärmatch. Bilder kommer i morgon.
Nu med referat

 

I dag erbjöds VM på skidor i Falun på TV och ÖFK:s träningsmatch på Jämtkraft Arena. Valet var mycket enkelt. Givetvis blev det ÖFK- matchen, men svårt att hitta en parkeringsplats eftersom den var upptagen av Melodifestivalfantaster.

Det råder alltid en osäkerhet i första träningsmatchen för säsongen. Hur ser spelet ut och hur sköter sig främst nyförvärven?

Hur som helt var besöket på JK inget som man behövde ångra. Det var en insats i dur av ÖFK mot i första halvlek norrmän som hade stor respekt av ÖFK och som hade glömt hur press på motståndarna skall utföras och som allmänt uppträdde ganska lamt. Visst fanns det spelare som ar bra, men som lag lyckades man inte.

Desto bättre var ÖFK:s insats. Tillåt mig att få vara positiv. Jag har denna känsla när jag vandrar ut från arenan.

Det var en premiär för ÖFK som lovar mycket. Fotbollz.se har sett alla, men denna var nog en av de allra bästa, kanske den bästa. Tempot var alla stunder inte det bästa Det är för tidigt under säsongen att klaga på det.

Det som var kul att se var att de gamla spelarna i ÖFK håller bra och vissa har redan nu förbättrats jämfört med i fjol, men bäst var kanske att få bekräftelse på att alla nyförvärven håller bra klass. Åter verkar det som om Graham Potter har lyckats.

Om inte ÖFK drabbas av skador i år så avundas jag inte Potter att ta ut ett bästa lag varje gång med så många toppspelare i truppen. I dag ställde ÖFK upp med hjälp av inhemska juniorer med två helt olika lag i varje halvlek och båda höll Superettaklass. Imponerande!

ÖFK har den tidigare grundstommen att förlita sig till men i och med nyförvärven som ser ut att passa in i laget har man tillförts mera spets och som det såg ut i dag och ett rakare spel än fjolårets utan att därför ha tappat det fina passningsspelet.

I första halvlek var Haraldur Björnson målvakt. Han hade nästan inget att bestyra. Trebackslinjen bestod av James Sinclair, Robert Hammarstedt och Dennis Widgren. Tyvärr, tyvärr fick Hammarstedt utgå. Han behövs. Troligen drabbad av ljumskskada. Widgren är säker och att nya James Sinclair blir en tillgång med sin frejdighet på högerkanten, det är helt klart. - Jag tycker det gick bra att spela i trebackslinje, sa han till fotbollz.se efter matchen. Vi har ett bra lah med många bra spelare.

Mittfältet från vänster Kujtim Bala har vi mycket att förvänta oss av. En snabb och rutinerad herre. Fouad Bachirou blir en tillgång i år. Mycket bra i dag. Alex Dyer jobbade som vanligt och slet. Nye Sebastian "Batti" Lundbäck har tagit steget från div 2 till Superettan och tar redan för sig som om han inte gjort annat än spelat i den högre serien. Han gick ner på backen efter Hammarstedts skada och klarade även mittbacksplatsen bra. - Visst är det stor skillnad på det mesta att gå från tvåan till Superettan bl.a. på tempo och teknik. Det ändå på sätt och vis lättare att spela i ÖFK för det finns så många bra spelare runt om en, sa en ganska nöjd Batti till fotbollz.se.

Linus Sjöberg
startade matchen efter en långvarig skada. Frågan är om han tidigare varit bättre än han var i dag. Grace Tanda, målskytt i första halvlek, är en spelare bara i början av sin karriär som ÖFK kommer att få stor nytta av. Dragan Kapcevic som ensam forward gjorde mål i dag. Riktigt kul att se hans framfart på plan. Han gjorde det bra och han har helt klart fått en nytändning. Linus byttes ut före paus och in kom Andreas Eriksson.

I första halvlek var ÖFK kollosalt mycket bättre än Stjördals Blink och även den andra delen av matchen så gjorde ÖFK lite som man ville. Norrmännen hängde inte riktigt med i ÖFK:s bolltempo och passningsspel.

1-0 - Passning framför mål från Sinclair till Kapcevic som slår bollen mål på nära håll
2-0 - Kujtim eller var det Dyer från vänsterkanten passning till Tanda som gör mål.

I andra halvlek blir Stjördals Blink piggare och hade höjt tempot en aning i varje fall i första delen av halvleken och sätter mera press på ÖFK. De skapa två bra målchanser. Keita gjorde på ett av dem en panterräddning och avvärjde en boll i krysset. ÖFK var fortfarande det klart bästa laget. ÖFK gör två mål i andra halvlek men det borde ha varit flera med tanke på chanserna.

I andra halvlek stod Aly Keita i mål och gjorde allt rätt,. trebackslinjen bestod av örlige Jonathan Azulay, Brian Wake, som var rutinerat säker, och unge Filip Danielsson. Mittfältare var den store eleganten och passningsspelaren i dag pigge Alex Mendiola, starke Douglas Bergqvist, Seon- Min Moon, unga Andreas Roos och Igor Murengerantweari samt nyförvärvet Michael Omoh. Forward: Bobo Sollander. Det var länge sedan Bobo var så bra som han var i dag.

Snabbe, respektingivande och starke Michael Omoh visade genast sin kapacitet genom en förstklassig och behärskad lobb vid 3-0- målet. 4-0 gjorde Bobo på en fin passning av Moon. Denne sydkorean, ödmjuke Moon, är värd att nämnas både en och två gånger. Redan nu är han bättre än i fjol och imponerade i andra halvlek. Vad månde bliva?

Det unga gardet från IFK och Ope som inte tillhör truppen gjorde riktigt bra ifrån sig och spelade vårdat. Det märks att det fått fotbollsutbildning och gjort sig nytta av den.

I artikeln har medvetet utelämnats stora delar matchbeskrivningen och mera inriktats på hur spelarna uppträdde. Ursäkta att det blev för många ord.


Dragan Kapcevic gör 1-0 på nära håll


Michael Omohs härliga mållobb


Bobo Sollander fastställer slutresultatet till 4-0. Alla foton tagna av Jenny Åhgren

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: KB skrev | 23 Feb 2015 - 09:41
Hopcutt också given.
Gäst: Storkenn skrev | 22 Feb 2015 - 20:19
Tuff konkurrens om platserna.I min bok är Keita,Nuori, Fransmannen o Moon givna.Men sen då?I år går vi upp i allsvenskan!
Gäst: pepp skrev | 22 Feb 2015 - 09:19
Maken till hyllning av ÖFK har åtminstone jag aldrig läst förut. Länk till Stjördal Blinks hemsida http://kxweb.no/portal/theme/organization/news/show.do?id=9309074
Gäst: swing it. skrev | 22 Feb 2015 - 06:02
Hammarby vann de också, med 1-0 mot Krisandstad, Nannes pojkar imponerar och går från klarhet till klarhet!
Gäst: Lasse skrev | 22 Feb 2015 - 01:18
IFK kommer att fortsätta leverera spelare till ÖFK. I dag 2 killar med samt att det är ytterligare som är med i träning med ÖFK . Lovar gott det här
Gäst: Sandokan skrev | 21 Feb 2015 - 22:49
Från Stjördal/Blinks twitterkonto:

FK Østersund-Blink 4-0. Motstanderen kvalitetsmessig en div. opp sammenligna m/ Ranheim og KBk.Gnistrende referanser for oss.

Takk ØFK for en eye-opening match. Et teknisk register, trøkk& kollektiv man må et stykke oppe på norske tippeligatabellen for å matche.
Gäst: Martin Nylander skrev | 21 Feb 2015 - 22:03
Saxat från Stjördalens Blad....

Östersund var för starka för Stjørdals-Blink.
Träningskampen lördag eftermiddag slutade 4-0 i svensk favör.
Detta var Stjørdals-Blink tredje träningsmatch i år. Östersund som spelar i svenska första divisionen, var för starka för stjørdalingarna.
Stjørdals-blink utsattes för ett intensivt tryck i första halvlek. En halvlek som slutade 2-0 i svensk favör.
Andra halvlek fortsätter som den första. Stjørdalingarna hade några chanser, men lyckades inte skapa mål. Östersund lämnade planen med en vinst på 4-0.
Gäst: Greger skrev | 21 Feb 2015 - 21:36
Nej nej nej, ingen jämtlandssång. Det är ÖFK det handlar om, inte Jämtland!!
Gäst: Patrioten skrev | 21 Feb 2015 - 21:18
Till Lasse Landin/kindberg: tror att jämtlandssången skulle göra succé på matcherna. Förstår att ni inte kör det på träningsmatcherna, men tror det skulle göra funka asbra på seriematcherna.
Gäst: Adam skrev | 21 Feb 2015 - 21:13
Precis vad vi ville veta, spelreferatet var oviktigt idag.
Gäst: Sten Sture den äldre skrev | 21 Feb 2015 - 20:40
Ursäkta att det blev för många ord? Haldo, det var ett sant nöje att läsa vad du skrev och ditt referat kunde gärna ha varit 3 ggr längre. Ser verkligen fram emot denna säsong :)

Heja ÖFK!!
Gäst: Götapetter skrev | 21 Feb 2015 - 20:00
Ope spelare? Ok menas då fd lirare såsom Igor, Grace, Batti?
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 23 Nov 2021 - 18:20
Säga vad man vill om Rolf Lohse men
20
kommentarer
ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter till Östersund kommun
av Nils Å. Hallström | 26 Nov 2021 - 09:42
Nils Å. Hallström, styrelseledamot
10
kommentarer
Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Nov 2021 - 16:15
-Vi tittar på några intressanta n
7
kommentarer
Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
av Thord-Eric Nilsson | 23 Nov 2021 - 07:57
Måndagens bildspel blev ett snöspel
5
kommentarer
Matchens prestation(er)
av Per Lagerbäck | Igår - 16:48
Visst är det lite transportsträcka
5
kommentarer
Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
av Agne Svärd | 23 Nov 2021 - 03:11
 
 Skrivet igår kl 22:37
fotbollz.se på Facebook