Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Rosenborg       ÖFK
8 - 0
(4) (0)
Lör 28 Feb 2015 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 ´10 John Hou Sæter
2-.0 14 John Hou Sæter
3-0 31. Ole Selnæs
4-0 38 Emil Nielsen
5-0 82 John Hou Sæter
6-0 85 Tomas Malec
7-0 87 Per Verner Rønning
8-0 89 Riku Riski

Så spelade Rosenborg:
Hansen Svensson - Reginiussen - Rønning - Skjelvik
Jensen - Selnæs - Sæter
Riski - Malec - Nielsen

Ersättare: Storevik, Dorsin, Sørmo, Midtsjø, Gamsten, Mikkelsen og Helland.

Så spelade ÖFK:
ÖFK ställde upp med Aly Keita i mål, fyrbackslinjen bestående av James Sinclair, Douglas Bergqvist, Jonathan Azulay och Dennis Widgren. På mittfältet var det Alex Dyer, Seon- Min Moon, Batti Lundbäck och Fouad Bachirou, framåt var det Dragen Kapcevic och Michael Omo

Varningar Rosenborg Utvisningar Rosenborg

Varningar ÖFK Utvisningar ÖFK
Douglas Bergqvist
Arena:
Abrahellen
 
 

ÖFK blev avklädda mot Rosenborg

 

Bilden: Matchen är slut och en Rosenborsgspelare höjer armarna i en segergest.
Ett optimistiskt spelande ÖFK åkte på en av de största förlusterna någonsin mot ett effektivt spelande Rosenborg. Ledning med 2-0 för Rosenborg efter en kvart slutade med en förlust för ÖFK med 8-0.

Se alla målen här

 

Rosenborg gjorde processen kort mot ÖFK i dagens träningsmatch i Abrahallen. Ett i första halvlek ganska orörligt ÖFK låg under med 2-0 redan efter en kvart och bollen rullade sedan in i mål med jämna mellanrum. I paus stod det 4-0.ÖFK ställde upp med Aly Keita i mål, fyrbackslinjen bestående av James Sinclair, Douglas Bergqvist, Jonathan Azulay och Dennis Widgren. På mittfältet var det Alex Dyer, Seon-Min Moon, Batti Lundbäck och Fouad Bacherou, framåt var det Dragen Kapcevic och Michael Omoh.
ÖFK föll i första halvlek på kontringar. Rosenborgs mål i denna halvlek tillkom på en snabb omställning på vänsterkanten, en snabb omställning och inspel från högerkanten, en otagbar frispark och ett riktigt snyggt spelmål efter en kontring.I första halvlek började ÖFK bra men var i vissa stunder lite orörliga och hade svårt att hänga med i Rosenborgs högre tempo. Rosenborg fick stundtals ganska ostört röra sig framåt på plan. Laget har många löpvilliga och tekniska spelare som i bred front löper ut på ytor och kontrar och som var effektiva när det luktar mål. Rosenborg sprang helt enkelt sönder ÖFK.

ÖFK startade som vanligt optimistiskt med hög press. Att ligga lågt och bara försvarsspela det ligger inte i ÖFK:s tankevärd. Det optimistiska tänket utnyttjade Rosenborg till fullo genom kontringar. Rosenborg skapade trots allt inte så många hyperchanser förutom målen i första halvlek men visst gjorde Keita ett par riktigt bra räddningar. ÖFK hade en bra period i mitten av första halvlek och hade förutom några halvchanser en riktigt bra chans. Rosenborg kom dock igen. Trots allt försökte ÖFK hela tiden hålla bollen inom laget och lyckades med att i långa stunder spelmässigt hålla jämna steg.I andra halvlek blev det bättre fart på ÖFK. Pressen blev högre och bättre mot motståndarna och i inledningen av matchen tog ÖFK över och ställde till huvudbry för motståndarna i straffområdet, men det resulterade bara i två i tätt följande resultatlösa hörnor. ÖFK trillade boll som man var vana att se dem.


I 62:a minuten bytte båda lagen friskt. Kvar på plan var James Sinclair, Dennis Widgren, Michael Omoh, Alex Dyer och Aly Keita. ÖFK hade i trebackslinjen Sinclair, Robert Hammarstedt och Dennis Widgren. På mittfältet kom Alex Mendiola, Brwa Nouri och Grace Tanda in. Bobo Sollander i mitten och Michael Omoh på vänsterkanten var offensiva.

Det såg ut bra ut även efter bytena spelmässigt för ÖFK, som fortsatte med sitt fina passningsspel. Det såg då ganska hoppfullt ut. Fördelningen av spelet var ganska jämn mellan lagen men bollen uppehöll sig ofta på mittfältet så det var inte många målchanser som skapades. Det gällde båda lagen. Största chansen hade Grace Tanda, men skottet var för lamt.

I slutet av andra halvlek fick Rosenborgs målskyttar ganska ostört kruta på. Av de de fyra målen tillkom ett på retur, ett mål på hörna, ett mål på en skarvning och slutligen ett på skott på avstånd.Med tanke på ÖFK:s bollhållande spel var det mycket överraskande att fyra mål på sju minuter trillade in i slutet av matchen. Det måste vara något av rekord för fotboll. Hur kunde detta hända? Rosenborgs spelare var effektiva. De lyckades med det mesta. Helt plötsligt kom bollen till en fri spelare som bara dundrade bollen i mål och dessutom var bollarna välplacerade utom räckhåll för Keita. Det var nästan hundraprocentig utdelning. Kanske brast det i ÖFK:s markeringar.


Till ÖFK:s försvar skall sägas, att ÖFK ligger efter Rosenborg i träningshänseende och kommer från en tung träningsperiod, men oaktat detta skall det inte behöva bli så stora förlustsiffror. Var ÖFK för naiva och offensiva i sitt spel? Ja, kanske. Mot ett så bra lag som Rosenborg kan detta straffa sig. ÖFK spelade på en sträng som brast, men vad skall man vänta. Ett nu definitivt inte finslipat ÖFK kommer igen. Det är inte nu ÖFK skall vara bäst.

Att ge sig in på någon spelarkritik denna dag är inte angeläget. Visst var det en tankeställare för ÖFK, men inget att deppa över. Nu ser vi fram mot nästa träningsmatch mot GIF Sundsvall.

Om jag inte missminner mig så åkte ÖFK ett år med Sören Åkeby som tränare på en förlust med 15-0 i Abrahallen. Det var det år som ÖFK vann serien! ÖFK, gå och gör detsamma!

Anm. Även Linus Sjöberg och James Hopcutt kom in i slutet av matchen.Ass tränare Björn Hamberg säger sent på kvällen till fotbollz.se att Rosenborg var ett mycket bra lag. De imponerade med sina prescisa och snabba löpningar och förmågan att spela bollen till rätt spelare. Det var mycket måleffektiva. På fem chanser i första halvlek gjorde de fyra mål. Det är de som skiljer mest mot ett lag av Rosenborgs klass mot ett lag i en lägre division. När de får en chans så blir det oftast mål.


- Vi gick in för att få erfarenhet och att alla skulle få spela istället för att satsa hårt på att vinna. Vi ligger långt efter Rosenborg i förberedelse så det var inte oväntat att de skulle vara bättre än oss. Vi kommer igen och kanske redan mot Sundsvall nästa helg.


 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: 👍 skrev | 4 Mar 2015 - 08:05
Ordet stavas helt riktigt verkstaden men uttalas verkstan. Det är relativt vedertaget att använda den senare stavningen även i skriftspråk så länge det inte är en akademisk text. Detta är anledningen att stavningen är godkänd i de flesta rättstavningsprogram. Skillnaden blir alltså rätt stor mot rena felstavningar och grammatiska fel som i värsta fall kan göra en text oläslig, men bra att du tänker till Junioren och grattis till en korrekt mening.
Gäst: junioren skrev | 4 Mar 2015 - 06:53
Det heter språkverkstaden
Gäst: 48:åringen skrev | 4 Mar 2015 - 02:07
Nu far vi till Sundsvall i helgen och ser vilket resultat det naiva ÖFK får
Gäst: 48:åringen skrev | 4 Mar 2015 - 01:30
Nummer 5 var Igor...kanske nån förening som har han i truppen......
Gäst: Språkverkstan skrev | 3 Mar 2015 - 18:10
Jag tror att ganska många har svårt att förstå vad du skriver Junioren. Ge skolan ett försök till och kom tillbaka om ett år.
Gäst: junioren skrev | 3 Mar 2015 - 14:10
Gick dig på den, Språktips!
Gäst: Daniel skrev | 3 Mar 2015 - 12:51
Jag följer Rosenborg hyfsat nära och såg matchen utifrån en Rosenborgsupporters perspektiv. För mig var ÖFK något naiva i sitt spel, men det beror säkerligen på att det handlade om en träningsmatch och att man ville spela sitt spel. I ett tävlingssammanhang hade ÖFK naturligtvis varit mer inriktade på att störa RBK och att fokusera mer på sitt försvarsspel.

Rosenborg är sedan en lång tid tillbaka kända för att spela ett rakt och fartfyllt anfallsspel, med snabba omställningar och passningar i djupled. Ett lag från en lägre nivå med en något naiv ambition (om detta hade varit en tävlingsmatch) att hålla boll lite högre upp i banan passar Rosenborg sällsynt bra.
Gäst: Besserwisser skrev | 3 Mar 2015 - 11:31
T o m stavningskontrollanten gjorde fel, det är inte lätt för dom som tror sig veta allt.
Gäst: Språktips skrev | 3 Mar 2015 - 10:57
Om man inte kan skilja på "de" och "dem" så kan man med fördel välja att alltid skriva "dom" i stället.
Gäst: @stavningskontroll skrev | 3 Mar 2015 - 07:49
'Tänk att de'... Vilka de tänker du på?
Gäst: stavningskontroll? skrev | 3 Mar 2015 - 07:24
Tänk att de ska vara så svårt att skilja på de och dem......


Gäst: junioren skrev | 3 Mar 2015 - 07:09
Är dem i 40års-åldern dem som skriver här om ÖFK? Det var väl det jag trodde dem var
Gäst: Oj oj oj skrev | 1 Mar 2015 - 20:03
http://www.rbk.no/latest-news/article/bou7wbwn9a7k1hmxb4wjk4ef0/title/attemalsseier-over-ostersund
Gäst: FPC skrev | 1 Mar 2015 - 12:21
Målen var Rosenborg som visade sin klass, två-tre snabba passningar och bra avslut.

I ungefär 35 minuter i andra halvlek så var det ÖFK som styrde och ÖFK såg ut att vara nära att göra 4-1.

Sen byttes hela laget ut och det blev kaos i försvaret.
Gäst: Ante skrev | 1 Mar 2015 - 11:28
Bala har väl ont i en fotled som jag förstått det
Gäst: ! skrev | 1 Mar 2015 - 11:13
Var en bra övning för oss att möta ett lag som spelar lågt, sa Ingebriktsen. Låter inte som ÖFK att spela lågt men kanske RBK gjorde det så att det blev alternativet för ÖFK.
Gäst: K.B skrev | 1 Mar 2015 - 11:05
Någon som vet varför Kujtim Bala inte spelade? Eller har jag missat nått?
Gäst: Nabo skrev | 1 Mar 2015 - 10:36
De e klart att det blir en väldigt speciell match, när ett lag leder med 4 mål efter 40 minuter, blir svårt att dra några växlar på resterande 50. Svårt att hålla 100 skärpa för RBK så de e klart att kunna dra växlar på sista 50 blir inte så analyserbart,
Gäst: Perra skrev | 1 Mar 2015 - 10:02
Patetiska: Det är ingen ide, de kryper fram vid de få chanser de har möjlighet till. Roffe har säkert mått riktigt dåligt de sista 3 åren då Öfk bara fortsatt visat att man är på rätt väg. Visar även att han på något sätt skapat en personligt bitterhet mot Kindberg. Men låt han vara, om han vill sitta hemma i köket och vara bitter, så får han vara det.
Gäst: Patetiska skrev | 1 Mar 2015 - 09:16
Men nu får ni fan skärpa er, vad är problemet? Så patetiskt att en massa vuxna 40 åringar sitter och beter sig som små barn. Det är så patetiskt så det är fan inte sant. "Nu är spelarna nere på jorden igen", vad är det för kommentar? När har spelarna hypat upp sig själva? Det är väl vi supportrar som tror mycket på ÖFK? I just denna match mötte vi ett väldigt effektivt Rosenborg, men även bra spelande Rosenborg. De förtjänade att vinna, men vi stod upp bra mellan minut 40-80, då vi förde spelet och Rosenborg backade hem. Det är bra tycker jag, mot ett lag som bara 3-4 år sedan spelade i CL.

Kan ni bittra och negativa pajaser krypa tillbaka till er håla, medans vi som faktiskt gläds med ÖFK och stödjer dem i med och motgång, få njuta av det roliga spel som vi får se i match efter match i SE. Ibland går man på pumpen och får möta ett bättre lag, men det kommer gynna ÖFK.
Forza ÖFK
Gäst: Roffe skrev | 1 Mar 2015 - 07:10
Jag tycker också att ÖFK var duktiga. Dom är alltid duktiga. Vad gör det att de släpper in 8 mål. Dom passade ju bollen till varandra flera gånger och sprang jätte mycket. Jag tycker den storkäftade grodan ska uttala sig i media i morgon och berätta att ÖFK visst var bättre och att den som inte tror det är dum. Jag tycker att ÖFK pissade på RBK.
Gäst: Klas skrev | 1 Mar 2015 - 01:38
Gissar att de som skriver här, även sitter hemma och skrattar som bara hemlige Arne kunde göra... och tror faktiskt att samtliga har åldern inne att veta vem han är. De har inte många möjligheter, men dyker upp varje gång de får chans. ÖFK ska brinna, det är tydligt.
Är dock kul att dessa personer har iaf halverats med tiden, snart kan nog även övriga hälften också respektera klubben, och deras vilja att gå en egen väg.
Gäst: 48:åringen skrev | 1 Mar 2015 - 01:37
Glömde...
Moon och Omho lyckades reta upp en del RBK spelare rejält.....de tyckte inte om att bli bortdribblade. Mendiola....passning som hela backlinjen i RBK inte trodde var möjlig,,,uhh!!
Doug och Sinclair, snygga närkamper. Norska domare är petigare än våra Superettan domare. En höjdduell om en nick, Doug vinner nicken och får gult kort för att han.....är först på bollen...??

Har en bra känsla inför säsongen....riktigt bra.
Gäst: 48:åringen skrev | 1 Mar 2015 - 01:20
Var man där så var det inte så illa, om man nu tittar på spelet och bortser från resultatet. Helt OK spel, med i tempo och tydligt högre passningstempo jämfört med ifjol. Om GIF hade vågat en sån offensiv spelstil som ÖFK visade, så skulle det nog resultatet i den matchen vara likvärdigt denna match.
Nu är det ju så att ÖFK inte likt GIF förbereder sig att spela en hel säsong stående med 4-5-1 uppställning, utan snarare fokuserar på lite snabbare och rakare anfallsspel för att vinna matcher, och där så ser det betydligt bättre ut.
Däremot så tror jag faktiskt att RBK hade en taktik som Potter blev tagen på sängen av. De hade en trygghet att bredda laget i djupet som var imponerande. Backlinjen kunde stå 25-35 meter bakom närmaste mittfältare och trilla boll, och ändå snabbt vända sida över på återvändande yttermittfältare och starta anfallen. Dennis hamnade lite på halvdistans ett flertal gånger, eftersom han var tvungen att hålla koll på den högt och brett stående anfallare på han vänsterkant (inte lite jobbig match för Dennis). Centralt fanns ingen anfallsuppbyggnad från RBK.
Men, som alltid, så stabiliserade ÖFK matchen. Med samma 11:a som i första halvlek så höll de boll och tempo likvärdig RBK. Enda förändringen Potter gjorde var att flytta Doug ut som vänsterback och Dennis in som mittback. RBK hade spetsen i anfallet på sin höger, och med att Doug tog bort spetsen....så var spelet utjämnat.
Sen så tog byten vid.....och fyra mål till.
Nyttig match för ÖFK, fick sig en lektion i anfallstempo och vad som krävs för att vara en toppklubb i Norden.
Måste säga att jag är imponerad av RBK...dom har djup, bredd, spets, snabbhet och vid behov ligger de nära varann. Vid varje omställning eller anfall så var åtminstone 6 spelare med framåt i riktigt högt tempo, alltid 3-4 i straffområdet när bollen kom in.
Såg matchen ÖFK-AIK i höstas...och RBK är ett mycket bättre fotbollslag.
Gäst: Ante skrev | 1 Mar 2015 - 01:16
Varför är de som verkar bli glada när ÖFK förlorar inne och skriver här? Hur och varför orkar de lägga ner möda och energi när dom ändå säger sig inte bry sig?
Gäst: ÖFK fan skrev | 28 Feb 2015 - 21:05
#therewillbehaters
Gäst: Idiot skrev | 28 Feb 2015 - 19:53
Vi får väl se
Gäst: Pucko skrev | 28 Feb 2015 - 19:47
Storkenn lugna ner dej...
Gäst: Storkenn skrev | 28 Feb 2015 - 19:33
Härlig skadeglädje ni visar.
Vidhåller att det var en riktigt nyttig förlust att fortsätta träna utifrån.
När allvaret börjar har ni krupit tillbaka under dom stenar ni hör hemma.
Allsvenskan är ett högst realistiskt mål denna säsong.
Gäst: Hahaha skrev | 28 Feb 2015 - 19:26
Välkommen ner på jorden ÖFK spelarna:)
Gäst: Y skrev | 28 Feb 2015 - 18:36
Perspektiv jo alldeles rätt, titta på matchbilderna !!! ÖFK är ju hajmat 2 ggr om på varjemål. Ser ut att skilja 3 divisioner.
Gäst: Orre skrev | 28 Feb 2015 - 18:33
Oj 8-0 var stora siffror det, inte bra! Oavsett lufta spelare eller otur etc så är det inte bra. Men man måste också sätta perspektiv på det och 8-0 är ju siffror som figurerat i både Champions league och premier league dvs tävlingsmatcher på riktigt hög nivå så det behöver inte betyda så mycket när det är dags för seriespel.
Gäst: Oj oj oj skrev | 28 Feb 2015 - 18:20
Var sista gången RBK ställde upp på en match mot ÖFK . Trots alla bortförklaringar som kommer hagla här så är 0-8 pinsamt.
Gäst: Storkenn skrev | 28 Feb 2015 - 18:20
Nej RBK luftade inte så många, o va ett riktigt bra lag.En riktigt nyttig förlust, finns inga bortförklaringar.Jag är rätt övertygad att detta idag totalt avklädda lag kommer att slåss om en allsvensk plats denna säsong.
Gäst: Nollppe skrev | 28 Feb 2015 - 18:14
Har inte upplevt 8-0 sen kamraterna krossade nollpe på hofvallen för många många år sedan
Gäst: ! skrev | 28 Feb 2015 - 18:14
Men hallå, RBK tillhör inte nån europatopp längre. Å storkenn, Rosenborg luftade säker en hel del spelare de också. Blir så jäkla naivt ibland när ÖFK torskat, inse fakta ÖFK är INTE Sveriges bästa lag. Blir patetiskt med alla löjliga bortförklaringar och verklighetsflykt.
Gäst: roffe skrev | 28 Feb 2015 - 17:31
Bra att det kom nu...media skriver om serieseger?7Hem o ge järnet på träningarna
Gäst: swing it. skrev | 28 Feb 2015 - 17:28
Resultatet är Inget man ska bry sig om, Öfk ska naturligtvis spela sitt spel oavsett motstånd , man har en spelide och den ska man hålla fast vid. Resultatet i träningsmartherna säger ingenting om hur det kommer gå när seriespelet börjar. Att lägga sig på försvar och tjonga upp bollen är inte speciellt utvecklande.
Gäst: K.B. skrev | 28 Feb 2015 - 17:08
Känns naivt men ändå lite beundransvärt att öfk ligger så högt i banan hela matchen. För att hålla nere siffrorna borde man ha spelat betydligt lägre redan från matchstart. Ändå kul att de försöker spela sitt spel och det är väll ok, åtminstonne i en träningsmatch :)
Gäst: Sandokan skrev | 28 Feb 2015 - 17:05
Jag tyckte ÖFK spelade bra i andra halvlek (första gick ju inte att se på), tyvärr var man inte så effektiva när man kom i lägen. Sedan så rasar det plötsligt in fyra mål i baken på några minuter i slutet.
Vem var nummer 5 som kom in med kvarten kvar för ÖFK? Provspelare?
Gäst: Storkenn skrev | 28 Feb 2015 - 17:00
8-0 tror ÖFK luftade 19 spelare
Gäst: Storkenn skrev | 28 Feb 2015 - 16:56
Självklart viktigt att se bristerna.Vilken kvalitet när Norskarna kommer i anfall.
Gäst: .... skrev | 28 Feb 2015 - 16:53
ÖFK har spelat bra första 30 i andra, sen så gör RBK 3 mål mellan minut 80-86, 7-0 nu...
Gäst: Ng2 skrev | 28 Feb 2015 - 16:53
Frågan är om det ger nåt att möta ett lag som är så oerhört mycket bättre och krossar Östersund
Gäst: Oj oj oj skrev | 28 Feb 2015 - 16:16
Tur att man kan försvara sig med att man möter ett lag i den absoluta Europa toppen.
 
Herrar
av: Rolighetsministern | 23 Nov 2021 - 18:20
Säga vad man vill om Rolf Lohse men
20
kommentarer
ÖFK har betalat in drygt 50 miljoner i skatter och avgifter till Östersund kommun
av Nils Å. Hallström | 26 Nov 2021 - 09:42
Nils Å. Hallström, styrelseledamot
10
kommentarer
Ingen fortsättning för Per Joar Hansen och Jussi Kontinen i ÖFK
av Haldo Jonsson | 25 Nov 2021 - 16:15
-Vi tittar på några intressanta n
7
kommentarer
Bilder ÖFK - Mjällby 2-0 (0-0)
av Thord-Eric Nilsson | 23 Nov 2021 - 07:57
Måndagens bildspel blev ett snöspel
5
kommentarer
Matchens prestation(er)
av Per Lagerbäck | Igår - 16:48
Visst är det lite transportsträcka
5
kommentarer
Säkrade kontraktet efter lång och dramatisk kväll på jobbet
av Agne Svärd | 23 Nov 2021 - 03:11
 
 Skrivet igår kl 22:37
fotbollz.se på Facebook