Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Gefle IF       Östersunds FK
1 - 3
(-1) (1)
Lör 28 Mar 2015 00:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 17 Bobo Sollander
1-1 33 Oremo
1-2 48 Fouad Bachirou
1-3 71 Linus Sjöberg

Så spelade Gefle IF:
E. Hedvall - J. Florén, D. Fällman, M. Rauschenberg, J. Ericsson - J. Bertilsson, E. Olsson,.

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita - Dennis, Bobo och Jonathan A - Kujtim, Batti L, Fouad, James S - Linus S, Brwa och Dragan.

På bänken finns Hosam, Omoh, Tanda och Björnsson. Hopcutt

Varningar Gefle IF Utvisningar Gefle IF
Jesper Floren

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Linus Sjöberg
Arena:
Strömvallen
 
Domare:
Johan Krantz, Uppsala
Ass. domare 1:
Fredrik Hammarström, Valbo
Ass. domare 2:
Jakob Westerlund, GÄVLE
 
 

ÖFK bortaslog Gefle IF i genrepet

 

Gefle IF
En riktigt bra insats av ÖFK i genrepet på bortaplan mot allsvenska Gefle IF. Det blev vinst med 3-1 efter mål av Bobo Sollander, Fouad Bacheriou och Linus Sjöberg. I halvtid stod det 1-1.

 

Gefle vs ÖFK, sista matchen för båda lagen innan seriestart. ÖFK var något av en sjukstuga idag vilket förstås var olyckligt då detta var sista testet inför seriestart. Men som ÖFK tränare sa inför match så vill man inte chansa. Dessutom är laget drabbat av förkylning något som kommer bli bättre till nästa vecka.

Inför matchen stod det klart att Douglas inte kunde spela, ingen överraslning då han utgick skadad mot Levanger. Moon fick en lättare skada mot Levanger och stod över. Mukiibi och Hammarstedt dras med förkylning.

ÖFK aviserade följande uppställning idag (3-4-3) – Dagens 11 ser ut som följer; Aly Keita - Dennis, Bobo och Jonathan A - Kujtim, Batti L, Fouad, James S - Linus S, Brwa och Dragan.

Första halvlek

Första halvlek är verkligen något ÖFK ska ta med sig för framtiden. Högt tempo, bra rörlighet och stor iderikedom där man hela tiden försöker söka vägar uppåt i banan. Första fem minuterna gick i Gefle favör men därefter jämnade spelet ut sig. Sett till målchanser gick första klart till ÖFK.

Det var också ÖFK som tog ledningen med 0-1 efter hörna i den 17:e matchminuten. Bollen hamnar hos Dennis som från nära håll skjuter rakt på målvakten. Denne lämnar retur som Bobbo kan knäa in till ledning.

Kvitteringen kom i den 33:e matchminuten. Inte helt ologiskt var det Johan Oremo som gör en fin prestation och på volley sätter bollen i Keita vänstra hörn, ett rättvist mål sett till spelet men nödvändigtvis inte chansfördelningen.

Sista 10 minuterna känns ÖFK något trötta för tempot nedgår hos bortalaget. Ändå tycker jag att man rör sig bra och skapar passningsalternativ till sina medspelare. Sammantaget en mycket bra halvlek där båda lagen ska vara nöjda med det man presterat.

Andra halvlek

Sett över hela andra halvlek spelar Gefle IF bäst, dock har man förvånansvärt svårt att skapa några chanser framför ÖFK mål. ÖFK fick annars en riktig smakstart på halvleken då Bachirou fångar en passning utanför straffområdet, vänder upp och skjuter i målvaktens högra hörn, snyggt och 1-2.

Efter målet sätter Gefle upp en våldsam press utan att hitta igenom ett riktigt kompakt ÖFK försvar. Under en period i andra blir ÖFK lite stirriga och får jaga boll i stället för att försöka lugna ner spelet och hålla i bollen. Sista 20-25 minuterna rättar ÖFK till detta och vågar hålla i bollen. I den 71 matchminuten sliter sig James S loss på högerkanten och sedan serverar Linus S en passning snett inåt bakåt. Linus skjuter något av ett lobbskott som seglar över målvakten till 1-3. Efter detta mål går luften ur hemmalaget och ÖFK kan kontrollera matchen till slutet.

Sammanfattningsvis en mycket bra match av ÖFK trots att man hade ett stort manfall idag. Min bedömning är att matchen höll allsvensk kvalitet främst i första halvlek. Gefle spelade riktigt bra dock kan man inte vara nöjda med sitt spel sista tredjedelen. Efter matchen fick ÖFK en intervju med Dragan och Bobbo. Dragan var mycket nöjd med hur laget spelade idag, han var också nöjd med sin egen insats. Bobbo menade på att han långa stunder stod där bak och njöt av det fina spel det övriga laget presterade, en lagom kaxig kommentar och kanske inte helt sanningsenlig. Dock gjorde Bobbo en mycket bra insats i en roll han inte haft de senaste åren.

Nu kan vi börja blicka fram emot seriepremiären på fredag mot IF Brommapojkarna på Grimsta IP. Ett lag som består av många unga talanger och ett lag som fick ta mycket stryk i allsvenskan 2014. Därför är det med ödmjukhet BP ånyo tar sig an Superettan och målsättningen är ställd mot att bli ett mittenlag.

Länk till Marton Nylanders direktrapport här

Länk till Gefles referat här

Länk till ÖFK:s referat på hemsidan här


ÖFK värmer upp före match


Mittbacken Bobo Sollander gjorte första målet. Foto Martin Nylander

 
Text av: Martin Nylander
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: 48:åringen skrev | 29 Mar 2015 - 00:39
Såg både matchen mot Sundsvall och den i dag mot Gefle. Måste säga att jag är lite besviken på Gefle.
Gefle hade väl sett matchen Hammarby mot ÖFK, och provade i första delen av matchen att lägg press på ÖFK, men när ÖFK spelade sig ur pressen, så backade Gefle hem.
Sundsvall har mer variation i sitt spel, och utmanar med tempoväxlingar, fanns inget sånt hos Gefle.
ÖFK har däremot skaffat sig ett grundspel som inte jag sett tidigare år. Trygg med boll, som vanligt, men hela laget har en följsamhet med bollen, och väntar in varandra. Det spelar liksom ingen roll vem som spelar på vilken plats, de har tydliga roller i sin position. Imponerande att se startelvan idag (som jag såg som ett B-lag) spela exakt som de gjorde mot Sundsvall. Halva laget utbytt...imponerande som sagt.
I andra halvlek så byttes som vanligt halva laget ut. Extremt offensiva gubbar, 5 anfallare, eller offensiva mittfältare om man är neutral, men de följde planen. Varje man som kom in tog ansvar för sin plats och roll. ÖFK 2015 känns stabilt och kreativt. Hoppas Graham slutar med att laborera med 4 backslinje och håller sig till tre spelande fullbacks.
Sen tror jag att Fred inte blir kvar året ut i ÖFK. Jävlar vilken balansspelare han är. Vänder upp, skapar utrymme,driver boll, vinner boll, fyller upp för backarna och sätter bollen i krysset.

Men som summering, tror att ÖFK möter svårare motstånd i Superettan än vad Gefle visade. Såg matchen mot AIK också...möjligen är superettan inte så dålig serie.
Gäst: UP 2 skrev | 28 Mar 2015 - 22:08
Ja, jag tror också att Moon blir giftig i år.
Tyvärr är ju då också risken stor att han försvinner under sommarfönstret.
Gäst: Classe skrev | 28 Mar 2015 - 22:00
Håller med Storkenn. Tyckte också att bolltempot var högre. Sedan är det ju en gåta hur norskarna åstadkommer 3 mål.måste ha varit 80/20 i bollinnehav.
Gäst: Storkenn skrev | 28 Mar 2015 - 20:03
Jag tror stenhårt på avancemang.Såg matchen hemma mot Norskarna bollen flyttas onekligen snabbare denna säsong.Kan inte se något annat lag som kan hänga med Moon när han sätter fart, därutöver ett sparkapital i Aiesh som matchats ytterst sparsamt av Potter.Den killen kommer att bli mycket sevärd o kommer att leverera.
Gäst: Martin Nylander skrev | 28 Mar 2015 - 19:40
Dra inte för stora slutsatser av dagens framgång. Det skiljer mycket mellan hur lagen i allsvenskan och superettan spelar. ÖFK spel skulle göra sig mycket bättre i allsvenskan än superettan.
Gäst: Storkenn skrev | 28 Mar 2015 - 19:35
Ingen skadeglädje idag?Brommapojkarna kan åka på en riktig Påsksmäll, ser väldigt bra ut detta.
Gäst: Verner von Heidenstam skrev | 28 Mar 2015 - 18:30
Var är trollen?
Gäst: Isflak skrev | 28 Mar 2015 - 17:47
http://youtu.be/6Zoy8Cmw0QE
Gäst: glad skrev | 28 Mar 2015 - 17:21
Knappast startelvan mot BP men fantastiskt kul att allt funkar självförtroende boost!!
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Matchens överraskning
av Lars Larsson Stockholm | 20 Apr 2024 - 17:18
Här var det nära m&arin
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook