Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Gästbok
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Örebro SK       Östersunds FK
2 - 1
(1) (0)
Sön 16 Apr 2017 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 3 Michael Omoh
2-0 57 Sebastian Ring
2-1 89 Brwa Nouri

Så spelade Örebro SK:
ÖSK: Oscar Jansson - Martin Lorentzson, Michael Almebäck, Brendan Hines-Ike, Sebastian Ring - Michael Omoh, Johan Mårtensson, Nordin Gerzic, Filip Rogic- Kennedy Igboananike, Nahir Besara.
Ersättare: Anton Fagerström (mv), Logi Valgardsson, Damien Plessis, Ferhad Ayaz, Victor Sköld, Divini Naah, Maic Sema.

Så spelade Östersunds FK:
ÖFK: Aly Keita - Tim Björkström, Tom Pettersson, Sotirios Papagiannopoulus, Sam Mensiro - Ken Sema, Douglas Bergqvist, Brwa Nouri, Curtis Edwards - Johan Bertilsson, Saman Ghoddos.
Ersättare: Andreas Andersson (mv), Darijan Bojanic, Jamie Hopcutt, Alhaji Gero, Bobo Sollander, Dennis Widgren, Ronald Mukiibi.

Varningar Örebro SK Utvisningar Örebro SK
Brendan Hines-Ike

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ken Sema
Arena:
Behrn Arena
 
Publik:
5947
 
Domare:
Domare:
Bojan Pandzic, Göteborg
Ass. domare 1:
Peter Magnusson, Stockholm
Ass. domare 2:
Jonas Bäcklund, Göteborg
Fjärdedomare:
Ozan Camlibel, Bromma
 
Väder och vind:
Temperatur +3.6 grader, vind 3.6 m/sek., nordlig, luftfuktighet 49%
 
 

Oinspirerat och trögt ÖFK förlorade mot Örebro SK

 

Örebro vann med 2-1 efter 1-0 i halvtid. Mål av Brwa Nouri

Referat av Marcus Widgren och bilder av David Lidström Hulten

F.d. ÖFK- spelaren Michael Omoh jagar Curtis Edwards. Foto David Lidström Hulten

Media

Fotbollskanalen: Se målen här

Na: Michael Omoh sänkte sitt gamla lag: "Har varit frustrerande..." här
Na: TV: Mensiro tillbaka i Örebro som förlorare trots cupguld, video här
Na: Lillebror Sema lyckades inte ge syrran någon födelsedagspresent: "Vi var bajs... här
Örebro hemsida: Ösk upp i delad ledning efter segern mot ÖFK här
Osdsport.se: Ghoddos: – Orken fanns inte riktigt här
P4 Jämtland: Örebro förstörde slutet på Östersunds guldvecka här

 

Glädjeruset efter den stora cupvinsten hade knappt börjat avta innan det var dags att hoppa upp på hästen igen för Potters succélag. Ett verkligt test att leverera igen i allsvenskan på bortaplan. Om man ska peka på två svagheter från förra säsongen för ÖFK:s del var det dels bortaspelet, dels också att man hade svårt att hantera det täta spelschemat innan fotbolls-em. Denna match var en möjlighet att visa på ökad mognad och utveckling.

Potter har en mycket bra trupp till förfogande, han kan rotera mycket men ändå hela tiden ha spännande och slagkraftiga lag på planen. Idag tycker jag nästan han roterade oväntat lite Bertilsson, Papagiannopolous och Björkström fick komma in och ersätta Widgren, Aiesh och Gero från förra matchen. Kanske naturligt att rotera wingbacksrollerna, då det känns som positioner där det krävs mycket spring i benen. Att Bertilsson får chansen ser jag som en självklarhet, går inte att hålla en sådan kvalitetsspelare utanför planen hur länge som helst.

Första halvlek

Ganska tydligt från starten av matchen att båda lagen är bekväma i att ÖFK ska ha mest boll. Likt hur det såg ut i början av ÖFK:s match mot Halmstad. I sjunde minuten får Bertilsson ett jätteläge med fritt skottläge vid kanten av straffområdet, men han skjuter rakt på målvakten, var en bra hörnvariant där man genom ett par korta passningar lyckades få luckor i ÖSK:s försvar.

ÖFK får inte riktigt passningsspelet att flyta när som när det var som bäst ifjol, Mensiro som spelar på mittfältet idag har problem med ett par bollmottagningar, ÖFK hotar inte jättemycket med sitt bollinnehav i början. Det känns farligast de få tillfällen då Ken Sema får lite ytor och får använda sitt driv, men Örebro har väldigt noggrann bevakning på honom. Doglas Bergqvist tar mycket ansvar i speluppbyggnaden och slår ett par bra krossbollar, men det är i det stora hela väldigt låst.

I tjugosjunde minuten gör Ghoddos en individuell prestation på vänsterkanten och är nära att få in den snett inåt bakåt till framstörtande ÖFK-spelare. ÖFK är giftiga de få gånger de får chansen att anfalla på vänsterkanten men Örebro är bra på att styra ÖFK så de tvingas anfalla på andra ytor.

Runt trettionde minuten oroar Örebro mer bland annat med skott från Gerzic som styrs undan av ÖFK backar. Blir ett par hörnor till Örebro också, som biter fast bollen och pressar ÖFK en lång stund, när Omoh gör 1-0 till Örebro känns det helt naturligt, målet kommer efter ett skott i andravågen efter en hörna där bollen rensats på mållinjen.

Resten av halvleken får ÖFK äga boll, utan att skapa några som helst farligheter. Tom Pettersson får visserligen iväg ett hyfsat skott från 35 meter rakt på målvakten.

Ett blekt och oinspirerat ÖFK i första halvlek, som inte har något motdrag mot ett hemmalag som har en tydlig matchplan och ett rakare och farligare anfallsspel, med mycket inlägg.

Andra halvlek

Potter såg riktigt besviken ut i pausintervjun, enda han hade att säga var att laget behöver spela snabbare, det var lätt att hålla med om efter den dåliga första halvleken. Mensiro gick ut och Bojanic kommer in, två kreativa fötter att hoppas på i alla fall, förhoppningsvis lite mer ideer till ett lag som såg ganska handlingsförlamat ut i första halvleken.

ÖFK försöker återigen styra matchbilden, men i början av andra halvlek går det fortsatt trögt, Örebro tar sig fram betydligt snabbare i sina omställningar. Keita räddar laget genom att avstyra ett friläge med libero-spel, detta efter en omställning efter en fatal felpass av Bojanic. Strax därefter är Mårtensson framme och skjuter för Örebro, rakt på Keita. Rogic får ett läge i femtiosjätte minuten. Bara minuten efter gör Örebro 2-0 genom ett långskott av Sebastian Ring, likt första målet kommer det helt logiskt efter en bra period av Örebro. ÖFK sätter knappt en fot rätt på plan, ett hungrigt Örebro är helt överlägsna.

Efter 2-0 gör ÖFK ett försök att flytta upp Edwards får till ett par hyfsade inspel som är nära att bli farliga. Potter byter in Widgren och Gero istället för Björkström och Pettersson. Gero ger i alla fall lite tyngd till anfallsspelet och får fast bollen ett par gånger och öfk kan etablera lite längre anfall. I sjuttiofjärde minuten skapar ÖFK ett bra läge när Ghoddos slår ett inlägg som Sema får nicka på i fritt läge, men väldigt dåligt avslut av Sema som inte såg ut som någon van nickare.

Blir mer handbollsliknande spel i slutet när Örebro nöjer sig med att bevaka defensivt, samt att ÖFK faktiskt får lite bättre ordning i passningsspelet som var riktigt uselt i början av halvleken. I åttiotredje minuten är ÖFK nära att få en reducering efter en fast situation då en Örebro-spelare är nära att göra självmål.

I åttioåttonde minuten kommer ändå en reducering för ÖFK efter ett riktigt snyggt förarbete av Bojanic får Nouri skottläget och dunkar upp bollen i krysset, väldigt snyggt mål. Men det skulle visa sig vara försent. Örebro står emot i slutet och vinner rättvist med 2-1

Sammanfattning

En gång är ingen gång, två gånger är ett mönster. Tyvärr var det här samma historia som mot Halmstad borta, ÖFK möter ett på papperet sämre lag på bortaplan och kommer nästan ingenstans. Känns riktigt tråkigt, kanske har vi blivit övermodiga med tankar på oss själva som topplag. ÖFK visade verkligen inga topplagskvalitéer idag. Örebro spelade en enkel rak fotboll och kunde ganska enkelt manövrera ut ett långsamt, slarvigt och oinspirerat ÖFK. Liten uppryckning sista tjugofem minuterna förtar inte helhetsintrycket.

Trissen

Väldigt svårt att ta ut triss en sån här match, jag är medveten om att jag kommer få skäll vilken jag än utser. Men jag får försöka motivera mina val

  1. Alhaji Gero (Stark och i bra form, lyckades suga fast några bollar under sitt inhopp vilket gav ÖFK mer tryck)
  2. Brwa Nouri ( Får andraplaceringen för det snygga målet. Tycker inte han gör någon stor match i övrigt, laget vinner inte mycket mark med hans spelfördelande)
  3. Aly Keita (Får tredjeplaceringen för att han vid flera tillfällen hjälpte laget långt ut i planen som en extra libero. Ser inte chanslös ut på målen, men det är inga bollar man kan förvänta sig att han ska ta heller) 
Text av: Marcus Widgren
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Örebro SK
Trissen
sammanlagt
  1. Alhaji Gero
  2. Brwa Noutri
  3. Aly Keita
Tom Pettersson 6
Alhaji Gero 5
Ken Sema 3
Brwa Nouri 2
Hosam Aiesh 1
Aly Keita 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Mja skrev | 19 Apr 2017 - 08:12
Det är ingen som reflekterar över att man släppte in mål på två fasta situationer?

Jag tycker inte att Örebro var bättre.
Gäst: fd Kumla skrev | 18 Apr 2017 - 22:47
Örebro tog 3 poäng, klart slut
ÖFKs ekonomichef säger Örebro inte har nån titel, men har 7 poäng just nu😬
Gäst: Goagubbar skrev | 17 Apr 2017 - 23:42
Köp biljett mot Göteborg till dig själv och en nära vän! 23 April 17:30
Gäst: Hannes skrev | 17 Apr 2017 - 10:35
Förstår inte varför Fritszon inte får speltid?? Killen sitter ju inte ens på bänken?
Pman skrev | 16 Apr 2017 - 23:45
Det fanns som vanligt många bra intentioner och stunder av bra spel. Däremot gick det mesta alldeles för långsamt vilket inte är så konstigt med tanke på att man spelat tre viktiga matcher inom åtta dygn.

Synbart trötta fötter och hjärnor. Var det egentligen helt omöjligt att flytta dagens match åtminstone ett dygn för att ge spelarna lite mera tid till fysisk och mental återhämtning? Samtidigt är det svårt att förstå att man inte bytte fler utvilade spelare från start för att få in några fler fräscha spelare när man har en sådan bred och bra trupp.

Jag menar någon av både Fritzon och Somi kunde ha platsat idag. Efter Tom Pettersons och Ali Keitas fina insatser med mycket slit de senaste tre matcherna borde man inte givit Ronald Mukiibi och/eller Andreas Andersson fått chans att spela ifall de var kuranta? Hur ska man senare i år klara europaspel parallellt med allsvenskt spel om man inte kan lita på och rotera in fler av allt bra folk vi har i truppen?

Men det är bara att gå vidare, lära sig av det här och ladda om för nästa match. Nu har de i varje fall sju dagar på sig för återhämtning samt hemmamatch. Hoppas på lika mycket publik som i fjol mot IFK Göteborg.
Gäst: Jonne skrev | 16 Apr 2017 - 23:01
Det blir ju direkt löjligt att skylla på att motståndaren spelade defensivt. Tänk om Barcelona och Real Madrid skulle börja skylla på det när de inte vinner. Motståndarna vet att ÖFK har stora problem när de inte får ytor att spela på och därför kommer det att se ut som idag i ganska många matcher i år. Då krävs det högt passningstempo, mycket löpningar och precision i sista tredjedelen. Norrköping, liksom exempelvis Malmö FF borta förra året, försökte sätta hög press på ÖFK och det straffade sig omedelbart.
Gäst: Gammelsosse skrev | 16 Apr 2017 - 22:57
En mycket förstålig reaktion efter explosionen och glädjeyran bara tre dagar sedan. Håller med om att Tom hade problem idag, och hade faktiskt det också i cupfinalen. Nouris mål var superviktigt psykologist. Hade inte varit kul att blivit nollad 180 minuter på raken på bortaplan.

Jag håller inte med de som kritiserar Keita för insatserna idag eller tidigare under den purunga säsongen. Han är mycket stabilare och bättre än ifjol, och fortsätt bara med det Keita!

Nu ska grabbarna få vila en vecka innan det smäller igen mot Gbg. Det ska bli en underhållande match och förhoppningsvis några pinnar högre i tabellen.
Gäst: Sörtjärn skrev | 16 Apr 2017 - 22:56
Ska avslöja en sak....såg inte ens matchen på Cmore. Visste att ÖFK kom att hamna i den situationen, och i det läget, och skulle förlora.
Inte för att Örebro är ett bättre lag, utan just därför att Örebro är ett sämre lag.
Och om man kommit så långt i sin utveckling.....så ska man vara väldigt nöjd,,,väldigt nöjd är jag att vara ÖFKare.
Gäst: Sörtjärn skrev | 16 Apr 2017 - 22:45
Man kan inte ge bort en roll när motståndaren inte vill ha den.Jag har sett såna matcher....inte kul.
Gäst: Robbie skrev | 16 Apr 2017 - 22:40
Helt klart sämst idag var Petterson som slog bort pass efter pass så ÖFK tappade bollinnehavet och hade svårt att skapa något spel, speciellt i första halvlek. Keita yr i målet och bör iaf ta ett av de två målen.

Dagens frågetecken: Varför sätter dom inte Bertilsson i spel med mer boll?
Gäst: Observer skrev | 16 Apr 2017 - 22:38
Några punkter efter dagens match: 1. Kanske vi skulle roterat mer och lagt över lite press på ÖSK, tagit underdog rollen? 2. Curtis borde gått tuffare på Omoh när han skjuter 1-0, Keita skymd av Sema och ser bollen sent. 3. Mensiro lite svag i passningsspelet, ingick nog i Axens plan att han skulle få boll. 4. En vecka att slicka såren och komma igen hemma på söndag. Forza ÖFK!!
Gäst: Sörtjärn skrev | 16 Apr 2017 - 22:26
Jag tycker det är ganska imponerade att Örebro, på hemmaplan bara ställer upp negativt, i försvar, och låter ÖFK var kreativa. Om man ser det så, så har ÖFK kommit längre i sin utveckling än vad Örebro har lyckats med på 20 år.
Gäst: Fot-not skrev | 16 Apr 2017 - 20:19
Håller med om det står i referatet. ÖFK såg inspirerat ut. Totalt avsaknad av fart i anfallsspelet. Var fanns löpvilligheten? Och sättet ÖFK (eller snarare försökte) spelade anfall. Bolla i mitten utanför straffområdet. Gång på gång. Suck.
Örebro stängde igen. Blev bättre sista 10 när inläggen kom in mot straffpunkten.
Nä, bland det sämsta jag sett ÖFK prestera. Krävs uppryckning x 10.
Gäst: Kung keita skrev | 16 Apr 2017 - 19:50
Han hade snygg dress !
Gäst: Keita... skrev | 16 Apr 2017 - 18:51
Förstår inte hur folk kan hylla Keita idag! Han ska ju definitivt ta första, och kanske även andra målet. Och gör inga märkvärdiga räddningar idag. Känns inte som han behöver göra mkt för att hyllas.
Gäst: håller med! skrev | 16 Apr 2017 - 18:27
jag förstår inte varför somi inte får spela mycket (!) mer , tycker han är en stabil öfk spelare som vågar ta för sig. säjer inte att jag tycker han bör starta jämt, men tycker han oftast gör bra ifrån sig, har bra speed och snabbt passningsspel.. märktes att hosam och fuad var borta också idag.
öfk måste dessutom avansera tidigare, när man ligger under kan man inte slösa tid på att byta kant hela tiden och vänta in det perfekta läget.
keita väldigt bra trots 2 insläppta!! äntligen är han den 1:a målvakt som han förtjänat att vara de senaste 2 åren!
Gäst: Kulan skrev | 16 Apr 2017 - 18:26
Bara att hålla med kindberg. Åtta i allsvenskan är fan pinsamt.
Gäst: curva middle skrev | 16 Apr 2017 - 17:55
Somi satt på läktarn, Fritzon var hemma i Östersund och Hosam skadad. Det är väl de som är snabba
Gäst: a skrev | 16 Apr 2017 - 17:41
En av dem var inte ens med till Örebro??
Gäst: alrik8 skrev | 16 Apr 2017 - 17:33
Varför var inte den spelare som har lite snabbhet under fötterna inte omklädd? Någon som hört varför
Gäst: Hacke skrev | 16 Apr 2017 - 16:47
Nej, tyvärr helt rättvist. Sedan får jag säga
Att jag sällan sett så mycket "fake-ont" som
Bland Örebro-spelarna för att vinna tid! Tråkigt
Att se i fotbollen! Målvakten också en
Bra skådespelare!
Gäst: Jonne skrev | 16 Apr 2017 - 16:29
Men men, man kan ju inte gnälla en sådan här vecka:)
Gäst: Jonne skrev | 16 Apr 2017 - 16:13
2-0 är tyvärr helt rättvist så långt.
 
Herrar
av: IFK LASPALMAS | 14 Jun 2020 - 15:09
Kan man inter streama dagens IFK ma
21
kommentarer
Där satt den, den efterlängtade segern.
av Johan Dillner | 1 Jul 2020 - 22:28
VS Kalmar FF - ÖFK 1-2 (1-0) Mål
16
kommentarer
Div..4 Jämtland 2020
av Lasse Granbacka | 3 Jul 2020 - 09:37
Dags för fotboll div. 4 Jämtland.
8
kommentarer
Analys av Kalmar FF - ÖFK
av Sefik Bozdag | 2 Jul 2020 - 21:31
Det är den taktiske experten Sefi
6
kommentarer
Ytterligare ett steg mot utlandsflytt för Jordan Attah Kadiri?
av Haldo Jonsson | 30 Jun 2020 - 08:52
Nu skrver belgiska media att Club
5
kommentarer
Lars Larssons Tankar
av Lars Larsson Stockholm | 4 Jul 2020 - 15:30
Har ÖFK någon sportchef eller motsv
 
 Skrivet den Tor 2 Jul 00:15
fotbollz.se på Facebook