Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
FC Rostov       Östersunds FK
2 - 4
(1) (1)
Fre 8 Feb 2019 16:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 4 Dmitri Skopintsev
1-1 44 Tom Petterson
1-2 60 Vidar Örn Kjartansson
2-2 63 Douglas Bergqvist
2-3 70 Charlie Colkett
2-4 89 Jerell Sellars

Så spelade FC Rostov:

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita - Curtis Edwards, Noah Sonko Sundberg, Tom Pettersson, Marco Weymans - Rewan Amin, Charlie Colkett, Tesfaldet Tekie - Jerell Sellars, Ludvig Fritzson, Hosam Aiesh

Varningar FC Rostov Utvisningar FC Rostov

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Francis Baptiste
Arena:
Marbella
 
Domare:
Steen
 
Väder och vind:
Temperatur 16 grader, vind 3/m, sek., luftfuktighet 75%
 
 

ÖFK- FC Rostov 4-2 (1-1)

 

Nu med referat av Niclas Sundström. Krönika av Agne Svärd kommer

 

Östersunds FK – FC Rostov 4-2 (1-1)

Keita

Edwards – Sonko Sundberg – Pettersson – Weymans

Amin – Colkett – Tekie

Sellars – Fritzson – Aiesh

Östersunds FK spelade sin fjärde träningsmatch för året, och den andra under försäsongslägret i Marbella. Ian Burchnall roterade friskt från matchen senast och bytte åtta spelare i startelvan. Charlie Colkett fick chansen från start och likaså nya vänsterbacken Marco Weymans.

Domaren blåste igång matchen. Rostovs mittback skickade upp en långboll. Sonko Sundberg och Edwards missförstod varann. Underläge med 0-1. Vi hade spelat cirka fyra (!) sekunder.

Rostov pressade ÖFK:s backlinje hårt i början och de fick så när ytterligare en målchans men passningen blev tack och lov för lång.

ÖFK:s mittfältstrio Amin-Colkett-Tekie tog tag i matchen efter den stressade inledningen och började styra spelet. Hosam Aiesh var riktigt spelsugen på högerkanten och fixade hörna efter sex minuter. Två minuter senare rundade han sin back och letade Fritzson i boxen, som inte fick träff på inspelet. Farligt.

Östersunds FK hade mängder av bollinnehav på Rostovs planhalva, men hade svårt att komma till avslutslägen.

I den artonde minuten stod Tesfaldet Tekie för en läcker dragning på egen planhalva. En fin passning till Charlie Colkett som direkt skickade bollen vidare till Jerell Sellars som tog sig in i straffområdet. Han spelade tillbaka till Colkett som inte fick träff. En blixtrande kontring från ÖFK.

ÖFK:s hittills bästa målchans ordnade Colkett i den 25:e minuten då han chippade bollen över försvararen till Aiesh som störtade fram och sköt i burgaveln. Rostov hade inte mycket boll i första halvlek utan satsade mest på fasta situationer och kontringar, vilket var nära att resultera kort senare men inlägget smet förbi samtliga i straffområdet. Aly Keita tvingades till en kvalificerad insats under den första halvleken, då ett lågt avslut räddades till hörna, men annars agerade Keita mest libero.

En kontring i 27:e minuten och debutanten Weymans var framme på vänsterkanten med ett inlägg som blev resultatlös. Han är offensivare än vad Dennis Widgren är och har under veckan fått beröm från Burchnall för hans fina inläggsfot. Det lovar gott!

I slutet av första halvlek var Charlie Colkett väldigt nära att göra sitt första mål i ÖFK-tröjan, men målvakten räddade frisparken. Istället kom kvitteringen på den efterföljande hörnan, då Colkett prickade Tom Petterssons skalle. 1-1 i paus.

ÖFK:s spelövertag fortsatte i den andra halvleken, men efter tio minuter bytte FC Rostov cirka fjorton spelare, och in kom bl.a. Vidar Örn Kjartansson. Islänningen som gjorde hattrick på Jamal Blackman när Malmö FF besökte Jämtkraft Arena 2016. Han fick ett läge efter bara några minuter på planen och Rostov var åter i ledningen. 1-2.

I den 63:e matchminuten slog Rewan Amin en hörna som en något överraskad Douglas Bergqvist nickade in. Bollen studsade fram till Bergqvist via försvarare och/eller målvaktens fingertoppar. 2-2.

Hosam Aiesh var väldigt aktiv och hade ett hårt avslut i den 67:e minuten efter ytterligare en snabb kontring från ÖFK, men målvakten räddade. Kort senare tog Hosam, med en Rostovspelare på ryggen, ned en utspark och serverade Sam Mensiro ett friläge som resulterade i straff för ÖFK. Charlie Colkett var bergsäker med vänsterfoten och de rödsvarta var i ledning för första gången i matchen. 3-2.

En annan av matchens behållningar, Jerell Sellars, ryckte förbi sin försvarare i slutet av matchen och dundrade in 4-2 i krysset.

FC Rostov befinner sig just nu på plats sju i den ryska ligan, som är rankad som nummer sex i Europa. De fick idag se sig besegrade av ett bättre lag. Det var möjligtvis lite svajigt i backlinjen, men i övrigt bjöd ÖFK på en väldigt fin prestation. Curtis Edwards är ingen naturlig ytterback, men fick idag spela både höger och vänsterback, vilket kan bidra till svajet. Frågan är vem han ska konkurrera ut på mittfältet? Dagens mittfältstrio Amin-Colkett-Tekie är otroligt passningssäkra, svåra att ta bollen ifrån och byter positioner hela tiden. Sellars/Aiesh är väldigt svårstoppade på kanterna och det krävs tröjdragningar för att hålla jämna steg. Vi har dessutom Simon Kroon på väg tillbaka. Och Ravel Morrison på väg in...

Vi ses på Jämtkraft Arena nästa helg!

 
Text av: Niclas Sundström
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Lodur skrev | 9 Feb 2019 - 20:39
Om Morrison kommer in i laget tror jag att man tänker honom som en 10:a, en släpande forward och inte en renodlad mittfältare. Däremot kan han förstås fylla en plats på mittfältet vid behov.
Gäst: Christer Berglund skrev | 9 Feb 2019 - 08:48
För att vara en träningsmatch så tidigt på säsongen mot ett lag som ligger 7 i Rysska ligan som som är rankad 7 i Europa (Allsvenskan 22) så ser det ju oförskämt bra ut.
Alla till Jämtkraft Arena nästa helg för att hjälpa vårt älskade lag, det kommer att bli kul i år!!!!
Gäst: Ivey skrev | 9 Feb 2019 - 01:38
Var det Hansa Rostock vi mötte?
Gäst: HR skrev | 8 Feb 2019 - 23:17
Peta inte person ska det stå i mitt inlägg nedan.
Gäst: HR skrev | 8 Feb 2019 - 23:15
Vem går först av Isherwood och Sonko anser ni? Mycket talar ju för Sonko eftersom han har spelat ihop med Tom i många matcher. Tycker dock att han är lite ojämn och seg och han gör ofta några stora misstag per match.

Och om/när Morrison kommer in, vem ska han då person på mittfältet? Eller kanske köra honom på topp tillsammans med Dino och Sellars? Lite synd att min favorit Edwards verkar få svårt att ta en plats. Sheriffen behövs på planen!

Instämmer förövrigt om att Mukibee är given om han är skadefri.
Gäst: Hm skrev | 8 Feb 2019 - 22:43
När mukiibii är frisk är det nog ett av de första namnen burchnall plitar ner i en startelva. Var ju den spelare som burchnall enskilt lyfte fram efter förra säsongen. Han är givetvis gjuten. Haugan ser ok ut men han är ingen mukiibii
Gäst: P skrev | 8 Feb 2019 - 22:12
@Hm
Gillar också tanken med ditt alternativ 2, jag är väl bara lite för fäst på tanken att Edwards behövs men blir nog bänken för honom i starten.
Men det lilla vi fått sett av Haugan är jag inte förvånad om han kniper platsen på bekostnad av Mukiibi.
Gäst: @Ö.s. skrev | 8 Feb 2019 - 22:11
När Lundh öppnar munnen bör även du lyssna och hålla igen kakhålet. Om du och dina gelikar inte förstår allvaret i vad som nu händer är det illa, väldigt väldigt illa.
Gäst: Planerar skrev | 8 Feb 2019 - 21:27
Jag har en idé om att blåsa Östersunds kommuns skattebetalare på 20 miljoner. 15 Mill är skänker jag till välgörande ändamål 5 behåller jag för mina egna intressen. Stöttar ni mig i detta.
Gäst: Myssjöboy skrev | 8 Feb 2019 - 21:01
Såg väldigt lovade ut mot Ryssen! Idag kan ÖFK hota från så många olika håll jämfört med förut. Mittfältet med Amin, Colkett, Sellars och Tekie kan mycket väl vara seriens vassaste. Tänker också att med så många tekniska spelare så måste vi bli extremt svåra att komma åt på konstgräs. Så låt Jämtkraft bli ett ointagligt fort och framför allt så måste vi supportrar komma dit och stötta vårt lag! Vi måste tillbaka ut i Europa.
Gäst: LarJon52 skrev | 8 Feb 2019 - 20:39
Ser mycket lovande ut. Saknar dock en riktig lirare på topp, som kan oroa försvarare. Edwards ska vara på mittfältet. På backplats är han inte till sin rätt. Bättre då på bänken och inhoppare vid behov av defensivt försvarsspel. Ser fram emot säsongen. Malmö och AIK ska vara oroliga.
Gäst: Hm skrev | 8 Feb 2019 - 20:36
Så du dömer ut weymans efter 2 träningar plus några få minuter? Där kom yxan snabbt!

Baptiste får stå på tillväxt i år, kommer nästa år! Litegrann som sellars gjorde, han ser vass ut nu och blir en supersub den här säsongen!
Gäst: Lodur skrev | 8 Feb 2019 - 20:32
Rostov bytte in 14 nya spelare till andra halvlek. Hm, hur många var de plan?
Ett par saker om ÖFK:
Edwards håller inte i en backlinje men är en tillgång i passningsspelet.
Aiesh håller samma höga klass på sin kan även i år.
Weymans är vilsen i laget just nu. Hoppas det blir bättre.
Mittfältet är ju kanon men om vi tappar Tekie kommer säkert Morrison fylla den ytan.
Sellars och Babtiste kommer göra oss glada under säsongen!

Gäst: Hm skrev | 8 Feb 2019 - 20:31
Keita
Mukiibii Isherwood Pettersson weymans
Tekie Amin colkett
Aiesh dino Morrison

Alternativt
Keita
Mukiibii Isherwood Pettersson
Aiesh tekie Amin colkett weymans
Dino Morrison
Gäst: Thomas71 skrev | 8 Feb 2019 - 20:23
Detta var ett genrep som hette duga.
Undrar var Edwards hamnar , förmodligen på bänken. Tekie köps loss vid en lyckad vår.
Colkett ja jävlar och Sellars hmm denna sommar kan bli skoj.
In med Haugan samt mukiibi i 4 backslinje så har vi ett grymt lag
Gäst: Ivey skrev | 8 Feb 2019 - 19:47
4-3-3 alternativt 4-5-1 känns ju som det mest naturliga sett till spelarmaterialet. Åtminstone innan sommaruppehållet. Risken sedan är ju att vi tappar 3 spelare i och med Tekie, Aiesh och Morrison. Den förstnämnda har vi bra täckning för men de andra två kommer behövas ersättare för ifall de skulle försvinna.
Gäst: Lars Larsson,Sthlm skrev | 8 Feb 2019 - 19:10
Jag måste säga att de som hittills uttalat sig här om ÖFK uppvisar samtliga stor fotbollskunskap, vilket imponerar. Det är ju dock inte detsamma som att man alltid har samma uppfattning. Det är ju tes och antites som blir syntes och det nya. Tyvärr har vi en hel del troll, som emellanåt sänker debattklimatet. Det är i alla fall imponerande fotbollskunskap hos många debattörer här på fotbollz.se. Tack för det.
Gäst: ME skrev | 8 Feb 2019 - 19:08
Försvarsmässigt tycker jag ÖFK spelar svagt första 20 minuterna. Sonko Sundberg har svårt att hänga med och går upp när han istället måste falla ner i djupet och sen även tvärtom.
Tycker att Edwards är svag i första överhuvudtaget. Spelet blir dock bättre i hela laget när Colkett, tekie, Sellars och Pettersson tar tag i spelet samt att Amin in i spelet bättre ju mer matchen lider. Aiesh otroligt bra denna match. Baptiste imponerar med sitt inhopp. Fin rörlighet och löpvilja o fin känsla i fötter.
Gäst: P skrev | 8 Feb 2019 - 18:59
Så länge de inte spelar Edwards som högerback igen så blir det nog bra oavsett (:
Gäst: Robert skrev | 8 Feb 2019 - 18:57
Till P. Eftersom Gent vill ha tillbaka honom så lär varken dom eller Tekie vara intresserade av en förlängning. Tyvärr skulle han nog kosta 20-25 miljoner också vilket vi inte heller har råd med.

Men jag tror också Edwards kommer vara med i bilden, både innan sommaruppehållet och efter.
Gäst: Hm skrev | 8 Feb 2019 - 18:53
Edwards kliver in när tekie lämnar. No problems!
Gäst: P skrev | 8 Feb 2019 - 18:52
Vinner vi cupen kommer det nog jobbar febrilt för att lösa Tekie, känns väldigt spännande inför omstarten nu med tävlingsmatcher.

Men jag kan omöjligt få ihop en startelva av det här, naturligt känns 3-4-3 logiskt med Amin-Edwards-Tekie-Colkett men tveksamt om Weyman får plats i den uppställningen.
Trebackslinje med Isherwood-Tom-Mukiibi(Haugen)
Uppe Sellars-Dino-Hosam
Kanske Morrison får en tillbakadragen roll som anfallare och utan spets på mitten.

Gäst: Martin Nylander skrev | 8 Feb 2019 - 18:49
ÖFK vann med 4-2
Gäst: Robert skrev | 8 Feb 2019 - 18:36
Ja riktigt synd att Tekie bara ska spela halva säsongen.
Gäst: Hm skrev | 8 Feb 2019 - 18:30
Amin/tekie/colkett. Kan vara hela allsvenskans bästa centrala mittfält när allsvenskan 2019 summeras.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook