Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       GIF Sundsvall
1 - 1
(0) (1)
Lör 1 Jun 2019 18:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 37 Tobias Eriksson
1-1 68 Noah Sonko Sundberg

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Curtis Edwards, Erik Haugan, Noah Sonko Sundberg, Thomas Isherwood (58), Charlie Colkett (51), Ravel Morrison, Tesfaldet Tekie, Hosam Aiesh, Dino Islamovic, Marco Weymans (75)

Ersättare: Henrik Bellman, Ludvig Fritzson, Isak Sseewankambo (75), Sam Mensiro (58), Patrick Kpozo, Alhaji Gero (51), Sixten Mohlin (mv)



Så spelade GIF Sundsvall:
William Eskelinen, Caros Gracia, Pol Moreno Sanchez, David Myrestam, Jonathan Tamini, Juan Ciercoles, Tobias Eriksson, Pa Konate, Maic Sema (90), Linus Hallenius, Peter Wilson

Ersättare: Paya Pichkah, David Haro (90),
Albin Palmlöv, Teodor Stenshagen, Albin Ekström, Lloyd Saxton (mv)



Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Dino Islamovic

Varningar GIF Sundsvall Utvisningar GIF Sundsvall
Pal Moreno Sanches, Juan Ceircoles, David Myrestam
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
6071
 
Domare:
Martin Strömbergsson, ass 1: Fredrik Klyver, ass 2: Robin Wilde, fjärde domare: Erik Mattsson
 
Väder och vind:
Temperatur: 11 grader
Vind: 1m/sek SV
Luftfuktighet: 68%
Växlande molnighet
 
 

ÖFK - GIF Sundsvall 1-1 (0-1)

 

Vårepilogen hemma på Jämtkraft Arena slutade efter många om och men 1-1 (0-1) för Östersunds Fotbollsklubb mot gästande GIF Sundsvall. En gång av någon stor tänkare myntat som “slaget om Norrland”. En fight som efter första rundan mynnade ut i obestridlig kustfavör men där det rödsvarta hemmagarnityret reste sig och till slut bärgade en i slutändan säkert viktig poäng.

 

Aly Keita tillbaka mellan stolparna och omskrivne Ravan Morrison också i startelvan efter några matchers skadefrånvaro. Belgaren Marco Weymans i en offensiv position på vänsterkanten och en på förhand intressant uppställning i övrigt.

Ett blindpass direkt framför mål men sen riktigt allright start av hemmagrabbarna. Weymans och Tesfaldet Tekie i ett par farliga framstötar utan den rätta avslutningen. Hög press från "Giffarna" som ÖFK dock spelade igenom inledningsvis. Mycket kamp, lite chanser och en hel del derbynerver innan gästerna helt tog över skeendet efter 20 minuter.

Hemmalaget plötsligt helt utan idéer framåt och med tydliga problem att över huvud taget hålla i bollen. Det dröjde dock till 37:e minuten innan en fullt rättmätig nätkänning noterades. Ersättaren för avstängde spelmotorn David Batanero, Tobias Eriksson, tryckte in ledningsbollen assisterad av Linus Hallenius och Pa Konate. Hallenius hade också ytterligare en boll inne i slutminuterna men med en omdiskuterad offside som följd.

En omdisponering av styrkorna inför andra väntades men ingen aktion på ÖFK-bänken. Skada på Charlie Colkett efter 51 minuter tvingade dock fram en förändring och Alhaji Gero in på topp samtidigt som Curtis Edwards fick en mer central roll istället för sin i mitt tycke helt obegripliga placering efter högerkanten. Matchen börjar hetta till, nåt som tydligen väcker ett lamt hemmalag. Ny skada, denna gång på Thomas Isherwood och in med Sam Mensiro.

ÖFK ett helt annat lag helt plötsligt och Weymans med en frispark som dansar på mållinjen. Hosam Aiesh tätt utom efter bollvinst av Edwards. Sundsvall sticker upp genom Maic Sema men utom efter bra anfall. Så då 1-1 efter 68 minuter. Efter hörna stöter Noah Sonko Sundberg in den i det läget helt rättvisa kvitteringen. Bra tryck vidare från ÖFK och Edwards med en bra möjlighet men fin räddning av William Eskelinen i "Giffarnas" bur och hörna.

En bra nick också av Mensiro och Aiesh tätt över. Härlig stämning runt Arenan och en mer eller mindre avsomnad tillställning får helt plötsligt nytt liv. En lite smågrinig Dino Islamovic över fint framspelad av Aiesh. Två minuter före ordinarie tid var man dock beredd att notera ett inte helt rättvist 1-2 men en enastående fotparad från Keita efter närskott från Sema. Islamovic i stolpen innan sex övertidsminuter är till hända utan ytterligare farligheter.

Ett överraskande starkt GIF Sundsvall i första halvlek och ett i stort sett utspelat hemmalag men helt andra bullar efter paus och trots allt kanske okej att ha med sig inför semestern. Noah Sonko Sundberg axlade denna gång skadade Tom Petterssons mantel helt charmant och har vuxit rejält den här säsongen. Curtis Edwards fick igång ÖFK maskineriet i andra delen och för böveln, låt honom styra och ställa i “mittens rike” fortsättningsvis om han nu blir kvar i Storsjöbygden.

Ravel Morrison fortsatta öde är kanske också skrivet i dom så kallade stjärnorna men tillsammans med Edwards organiserade han enligt min mening den veritabla uppryckningen. Tryggt också att ha Keita tillbaka. Många frågor och förhoppningsvis lika många svar inför kommande del av Allsvenskan men på näthinnan finns en helt okej derbymatch mot GIF Sundsvall. Broderligt fördelade poäng dessutom.

Foto: Thord-Eric Nilsson

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Noah Sonko Sundberg
  2. Curtis Edwards
  3. Ravel Morrison
Noah Sonko Sundberg 11
Tom Pettersson 9
Curtis Edwards 9
Jamie Hopcutt 7
Thomas Isherwood 7
Sixten Mohlin 6
Hosam Aiesh 5
Charlie Colkett 4
Dino Islamovic 4
Rewan Amin 3
Isak Ssewankambo 2
Ludvig Fritzon 2
Tesfaldet Tekie 1
Alhaji Gero 1
Rawel Morrison
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Undrande skrev | 2 Jun 2019 - 00:19
Varför har vi inte bättre spelare. Sålde för 75? Miljoner i fjol och har bara värvat medelmåttor 🙁
Den som är ansvarig där kan inte vara nöjd med sitt jobb.
Inte heller Leeds kan vara nöjd. Slänga bort en dag i Sverige den matchen.
Gäst: Gunnar Nordals kalsongtvätteri skrev | 1 Jun 2019 - 23:47
Sitter bredvid ett gäng grånade experter som suckar och stönar varje gång det slås en passning i sidled eller bakåt och jag suckar och stönar åt dem för jag tror att dom inte begriper. Att slå en rak, lång boll mot en ensam spelare som hamnar i ett mot fem läge? Vad tror ni händer surgubbar? Har vi en Messi som dribblar bort alla fem och skjuter i krysset eller tappar han bollen som ska jagas tillbaka av laget i fem minuter? Vad tror ni är bäst..? Hjälp mej superexperter
Gäst: Erik skrev | 1 Jun 2019 - 23:28
Avgå ÖFK och falkarna
Gäst: Hängiven skrev | 1 Jun 2019 - 21:52
Ja HR, vi får se om de fortsatt vill och vågar vinna annars kan det bli riktigt tragiskt !

De har spelet om de vill men frågan är vad de får och inte får, att säkra hemåt är bra men viktigare är att våga göra mål !
Gäst: HR skrev | 1 Jun 2019 - 21:37
Hängiven. Exakt så är det. Har sagt det efter varje match i år. När man har en omställning eller ett bra läge långt upp i banan väljer man nästan alltid att spela bakåt för att säkra istället för att spela framåt och hota. Helt fel enligt mig. Annat är det om man leder, men det har inte ÖFK gjort så många ggr i år. Tänk om tänk rätt och gå framåt!
Gäst: Heja Fotboll skrev | 1 Jun 2019 - 20:34
Håller med. Äntligen släppte spelarna eller Ian på handbromsen och andra halvlek var säsongens bästa.
Gäst: Hängiven skrev | 1 Jun 2019 - 20:29
Att tro man kan göra mål och vinna matcher från egen planhalva är ju inget som fungerar, sluta passa boll fram och tillbaka på egen planhalva som dessutom oftast resulterar i ett stressat bakåt passning till målvakt, vill ni ÖFK vara kvar i allsvenskan så gör som publiken skallar, framåt, framåt och åter framåt enda sättet att göra mål!!!

Ni kan om ni törs, det skedde faktiskt mot Sundsvall i dag en längre period i andra halvlek, våga vinna är reseptet !!
Gäst: Jamt skrev | 1 Jun 2019 - 19:05
Tyvärr så ser Giffarna ut som ett lag som vinner idag !
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 13:33
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook