Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Östersunds FK       Lyngby BK
1 - 1
(0) (0)
Tor 6 Feb 2020 16:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 55 Nebiyou Perry
1-1 84 André Riel

Så spelade Östersunds FK:
Sixten Mohlin, Sam Mensiro (45), Noah Sonko Sundberg, Thomas Isherwood (45), Marco Weymans (70), Rewan Amin (70), ) Felix Hörberg (62), Nebiyou Perry (62). Jordan Attah Kadiri (45), Isak Ssewankambo (62),Charlie Colkett (62

Ersättare: Andrew Mills, Eirik Haugan (46), Ronald Mukiibi (70),, Henrik Bellman (70), Alex Purver (46), Blair Turgott (46), Francis Baptiste (62), Frank Arhin (62), Ludvig Fritzson (62), Simon Kroon (62) Pontus Kindberg

Så spelade Lyngby BK:
Thomas Mikkelsen, Kasper Enghardt, Patrick da Silva, Lasse Fosgaard, Nicolai Geertsen, Emil Nielsen, Kevin Tshiembe, Mathias Hebo Pascal Gregor, Frederik Gytkjær og Marcel Rømer

Bænken: Frederik Schram, Lasse Nielsen, Frederik Winther, Gustav Marcussen > Kevin Tshiembe 70′, Rezan Corlu > Kasper Enghardt 28′, André Riel > Emil Nielsen 35′, Magnus Warming > Frederik Gytkjær 80′), Kasper Jørgensen > Lasse Fosgaard 75′, Magnus Westergaard og Ertugrul Teksen.

Arena:
Estadio da Nora, Faro, Portugal
 
 

ÖFK hade mycket väl kunnat vinna

 

vs

Lyngby - ÖFK 1-1 (0-0) Mål av Nebiyou Perry

 

Detta var tredje träningsmatchen för ÖFK och nu mot en riktigt kvalificerad motståndare från danska högsta ligan, nämligen Lyngby.

Det blev en klart godkänd match av ÖFK, som slutade 1-1, men det var en match som ÖFK mycket väl hade kunnat vinna. ÖFK ledde efter bitvis riktigt bra spel. Tyvärr kvitterade Lyngby alldeles i slutet av matchen på ett inlägg som nickades snyggt i mål. Där hängde ÖFK:s vänsterförsvar inte riktigt med. Det var i stort sett Lyngbys endas chans i andra halvlek.

Första halvlek blev jämn med något övertag av Lyngby, och för att vara den här årstiden var det en välspelad halvlek. Det blev mycket bollinnehav, men det skapades inte så många riktigt klara målchanser för någondera av lagen.

ÖFK inledde matchen bra, visade ingen respekt utan tog för sig bra. Spelade tryggt med bra passningsspel och hade tankar i de mesta vad man gjorde på plan. Flera gånger visade ÖFK på finurlighet med rolighet, fina fötter och smarta inlägg. Trots att det var trångt i mitten av plan så kunde ÖFK spela och hålla bollen i trängda lägen i syfte att skapa målchanser.

I de första tio minuterna dominerade ÖFK medan Lyngby kom tillbaka de kommande 20. Därefter var första halvlek ganska jämn. Lyngby fick vissa perioder utdelning för sin höga press. Det störde ÖFK något, men Lyngby hade svårt att komma fram i riktigt farliga målchanser genom ÖFK:s fina försvarsspel. Ofta hade Isherwood en fot i vägen.

Lyngby hade sin bästa målchans vid en hörna i 14:e minuten då deras lagkapten nickade mot mål i nära läge, men målvakten Mohlin räddade genom en fin reflexräddning. Bra gjort. Pigga Perry var nära att utnyttja en frispark och Kadiri hade en klar chans på en djupledslöpning. Det var fina målchanser som mycket väl hade kunnat resulterar. Det var det farligaste chanserna för ÖFK som noterades i första halvlek.

Det inträffar ett par onödiga incidenter under halvleken då det var nära till handgemäng. De föranledde domaren att ge Sonko Sundberg och Corlu ett smart straff. De fick lämna planen 5 minuter innan första halvleks slut. Domaren hade kunnat dela ut flera gula kort, men valde att fria.


I andra halvlek skedde många byten. Det blev en halvlek med stundtals något sämre tempo och med varierande spelkvalité, men ändå så glimtade ÖFK ibland till i några sekvenser som visade på styrka. Halvleken dominerades av ÖFK, som inte tillät Lyngby att komma fram i några farliga anfall, möjligen då i sista kvarten, då de var nära mål efter en onödig utflykt av Mohlin. Både dåligt och bra av Mohlin.

ÖFK:s mål kom i 55:e minuten. I det skedet hade bara tre spelare bytts ut i ÖFK. Det var ett snyggt mål. Hörberg slog ett smart inlägg från sin högerkant. Perry mötte bollen på volley och han gav målvakten ingen chans. Sådana mål vill vi se flera av. Det var en en passning och mål av två stora talanger som har framtiden framför sig.

Mycket nära 2-0 var alltid löpvillige Francis Baptiste då han mycket starkt trängde sig fram och sköt, men målvakten gjorde en bra räddning. Baptistes framfusighet och löpningar kommer förr eller senare att resultera. ÖFK låg på hårt ibland mot Lyngbys mål och det utmynnade i otaliga hörnor.

I slutet av matchen slogs överraskande ett snyggt inlägg från vänsterkanten som Riel i Lyngby satte huvudet på utan chans för Mohlin. Det var snyggt men inte rättvist.

Alla spelare och Burchnall kan känna sig nöjda med denna match. ÖFK håller på att bygga upp något bra inför säsongen. Det fanns mycket att glädjas åt. Det var som vanlig mycket av possessionspel för ÖFK, men man såg ibland insticken och de raka bollarna. Det finns mycket tänkande och teknik i ÖFK:s nya lag. Lite flera skott från distans efterlyses.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: också talang skrev | 7 Feb 2020 - 14:54
Googlade Oleg
Betyder: feging
Gäst: Oleg skrev | 6 Feb 2020 - 22:42
Fick inte supertalangen hoppa in???
Gäst: Alrik8 skrev | 6 Feb 2020 - 21:14
ÖFK spelade klokt och borde ha vunnit idag men kryss är bra
Gäst: Hoppfull skrev | 6 Feb 2020 - 20:57
Jag ser framemot en ny säsong för ÖFK...så kul
Sen är det spännande att läsa på olika sidor...å ena sidan var ÖFK det bättre laget å andra sidan var Lungby det bättre laget...
Såg de samma match 😂
Gäst: PS skrev | 6 Feb 2020 - 20:11
Det finns anledning att hoppas på en bra säsong, grabbar. Det ska bli kul på Jämtkraft Arena i sommar. Hoppas!
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook