Taktikseger för försvarsstarkt Levanger

VS

ÖFK - Levanger 1-2 (1-2) Mål av Ludvig Fritzon.

Två stabila mittbackar.

Levanger vann lite överraskande mot i år hittills obesegrade ÖFK. Båda målen tillkom efter slarv i ÖFK. Levanger erövrade bollen och kontrade på typiskt norgemaner. Det blev en match som inte hettade till spelmässigt. Den rätta intensiteten saknades.

ÖFK ställde upp med ett blandat lag. Det var knappast någon startelva. Debut från start gjorde Pontus Kindberg. Det var en godkänd debut.

Redan efter några minuter såg man att Levanger spelade "norskt" med tätt försvarsspel och med kontringar.

Det var också på en kontring som Levanger tog ledningen efter någon minut innan ÖFK fått ordning på sina positioner. Levander erövrade bollen. Gundersen gjorde en fin djupledslöpning fick bollen och överlistade Keita. Djupledslöpningar var något man saknade i ÖFK.

Efter målet tog ÖFK mer och mer över spelet och hade stundtals bra press mot Levanger, men de skarpa chanserna uteblev. Ofta blev spelet lite plottrigt, passningarna blev korta och den skarpa udden på anfallen saknades. Det var genomgående för hela matchen

Det var på högerkanten som de flesta anfallen inleddes i första halvlek. Offensive Purver var aktiv och serverade bollar på löpande band. Hörberg och Purver gick bra ihop.

I 14 minuten spelade Henrik Bellman fram Fritzon som sköt men målvakten räddade. Det var ÖFK:s första chans. En trippelhörna från Levanger i 25-28 minuten gav inget resultat.

I 32:a andra minuten lyckades Fritzon bättre. Efter en hörna fick Fritzon en underbar träff på bollen som gick som en projektil i mål.

I 41:e minuten skickades en för kort passning in mot planen mot Isherwood. En Levanger spelare fick tag på bollen och frispelade Teigen som hade ett flygfält framför sig och löpte ensam mot mål. Han spelade bollen förbi Keita och Levanger tog ledningen. 1-2.

Halvleken avslutades med av bra chans av Baptiste.

ÖFK startade med samma elva som i första. Därefter skedde tre byten i ÖFK. Även Levanger bytte tre- fyra spelare i mitten av andra halvlek. Matchen blev jämnare i andra halvlek och tempot lägre.

Levanger taktik i andra halvlek gick ut på att genom bra positionsspel och hög press inte lämna några ytor till ÖFK förstöra ÖFK:s uppspel och anfall. Det lyckades man med. ÖFK försökte och försökte, men hade svårt att skapa något bra framåt, ibland gick det lite för sakta och ibland var rörligheten för dålig.

Det blev en händelsefattig andra halvlek med spel på mittplan och ibland ganska hårda närkamper. Visst skapade ÖFK några bra chanser, men det var den sista passningen som oftast uteblev. Bästa chansen hade Baptiste på ett inlägg från Hörberg. Baptiste har varit nära mål flera gånger. Nu hoppas vi på att han snart ska få göra mål. Han vill så mycket. Hans borde med sin snabbhet kunna utnyttjas bättre.

Sammanfattningsvis var det en taktisk seger för Levanger. De kontrade till sig två mål och sedan gick de in för att försvara ledningen genom att göra det svårt för ÖFK.

Det är bara att konstatera. ÖFK kan bättre.

Någon spelare i ÖFK spelade under sin förmåga men det var laget som helhet som måste fungera bättre. Isherwood framstod som matchens gigant.

Text av: Haldo Jonsson