Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Svenska cupen   
   
         
Eskilsminne IF       Östersunds FK
0 - 5
(0) (2)
Sön 23 Feb 2020 16:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 4 Felix Hörberg
0-2 7 Simon Kroon
0-3 49 Jordan Attah Kadiri
0-4 81 Ronald Mukiib
0-5 83 Felix Hörberg

Så spelade Eskilsminne IF:

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Marco Weymans, Thomas Isherwood, Noah Sonko Sundberg, Ronald Mukiibi, Isak Ssewankambo, Rewan Amin, Ludvig Fritzson (69), Simon Kroon(75), Jordan Attah Kadiri, Felix Hörberg(85)

Bänken: Sixten Mohlin, Eirik Haugan, Blair Turgott(85), Nebiyou Perry, (75)Frank Arhin (69), Jerell Sellars, Henrik Bellman

Arena:
Olympiafältet
 
Publik:
252
 
Domare:
Andreas Ekberg
 
Väder och vind:
Temperatur 3.8 grader, vind 3m/sek, luftfuktighet 87%, mulet, tidvis regn
 
 

ÖFK körde över Eskilsminne

 

VS

Eskilsminne IF- ÖFK 0-5 (0-2) Mål av Felix Hörberg 2, Simon Kroon, Jordan Attah Kadiri, Ronald Mukiibi

Tvåmålsskytten Felix Hörberg efter väl förättat värv


 

Det blev ingen riktig match. ÖFK var allt för bra för det. Eskilsminne räckte inte till. Underläge med 2-0 efter sju minuter blev för mycket för de tappra spelarna i Eskilsminne. Efter det dominerade ÖFK i stort sett från första till sista minuten. Eskilsminne fick ägna sig åt att jaga boll.


Första halvlek var en halvlek som ÖFK kan vara nöjda med. Det blev 2-0 efter några minuter och sedan var det uppvisning av ÖFK. Det var lätt att se vilket lag som spelade i allsvenskan. ÖFK ägde halvleken. Eskilsminne hade hade få eller nästan inga anfall som hade tendenser till farlighet. ÖFK återerövrade bollen i stort sett omgående. Det gjorde det svårt för hemmalaget. En nick i ribban från Eskilsminne var dock berömvärd.

ÖFK var på gott spelhumör och hade perioder då man glänste med teknisk fotboll och med snabba ofta direkta passningar som gick till rätt adress. ÖFK höll bollen i långa perioder i anfallsläge och Eskilsminne fick ägna sig åt att jaga boll. ÖFK spelade sig igenom Eskilsminnes försvar och mittfält flera gånger med genomskärare ut på kanterna och inspel mot mitten. Det var på detta sätt som första målet kom till i fjärde minuten. Det var inspel av Hörberg som målvakten tippade i mål. Fortsätt med detta mera raka spel, ÖFK. Det smakande mera. Målchanserna blev flera.

Andra målet gjorde Simon Kroon på ett elegant skott på distans. ÖFK spelade med tanke och utan misstag, höll positionerna bra och förivrade sig inte. Tidvis var det ren uppvisning av ÖFK. Bäst i första halvlek var Weymans, Kroon, Hörberg och framför allt bjässen Isherwood som inte släppte någon förbi sig och som gjorde fina uppspel med raka bollar som gick till rätt adress. Hela laget var bra. Nu ser det ut som att ÖFK håller på att skapa ett effektivt spelsystem som förenar snygg spel med farliga målchanser.


Andra halvlek

ÖFK knäckte Eskilsminne redan efter fyra minuter in på andra halvleken. Ett katastrofalt uppspel från målvakten hamnade i famnen på Fritzon. Han tvekade inte, utan serverade målmaskinen Kadiri bollen, som tidigare under matchen varit lite anonym, men som nu sköt bollen behärskat i mål. Matchen var avgjord. De visste givetvis ÖFK och sänkte tempot något från början av halvleken. Det gjorde att Eskilsminne fick lite mera att säga till om. Någon riktig farlighet lyckades de ändå inte åstadkomma.

Eskilsminne tröttnade och ÖFK tog över kommandot igen. Aggressiviteten framåt hos ÖFK var lite lägre i andra men det räckte för att ha total dominans under halvleken. Två mål till blev det. I 81:e minuten fick vi glädjas åt att Mukiibi gjorde mål. Det var länge sedan. Han vräktes sig kraftfull fram framför mål efter inspel från vänsterkanten och nickade i mål till 4-0. Det var inte slut än. Hörberg gjorde sitt andra mål i matchen. Han frispelades ut på höger yta av Kadiri och blev ensam med målvakten.

ÖFK kan anträda den långa resan hem och vara nöjda med matchen. Samtidigt kan vi konstatera att ÖFK eliminerade en ny cupchock av Eskilsminne.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Kunnig skrev | 24 Feb 2020 - 07:24
Ser verkligen lovande ut. Den saken är klar att öfk har ett bra lag på gång.
Gäst: Hm skrev | 23 Feb 2020 - 20:37
Kollade man bakåt några år så har ju eskilsminne en historik av skalper. problemet för en sådan klubb är att spelare som levererar den typen av skrällar ofta lämnar för bättre skåneklubbar.

det eskilsminne vi mötte idag var nog knappt ett div1 gäng sett till kvalité. Går ju inte dra en enda slutsats kring öfks spel utifrån denna match.

Kanske att det var skönt att jogga 90 min och göra lite mål då.
Gäst: SvFF skrev | 23 Feb 2020 - 18:56
Kross 👍
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
2
kommentarer
Före detta ÖFK- backen Jonathan Azulay ska stoppa
av Haldo Jonsson | Igår - 16:41
Jonathan Azulay. Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
1
kommentar
Dominanten i försvaret - Ali Suljic - blev Trissvi
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 11:25
Ali Suljic Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook