Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Örebro       Östersunds FK
0 - 0
(0) (0)
Sön 21 Jun 2020 17:30
 
   
Så spelade Örebro:
Jansson - Granlund, Almebäck, Skovgaard, Wright - Lahne, Mårtensson, Amin, Book - Besara, Mehmeti.

70 Spelarbyte i Örebro SK, David Seger (Jack Lahne)
84 Spelarbyte i Örebro SK, Erik Björndahl (Agon Mehmeti)
86 Spelarbyte Joan Mårtensson (ut) Jake Larsson (in)

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita ? Thomas Isherwood, Eirik Haugan, Noah Sonko Sundberg, Ronald Mukiibi ? Felix Hörberg, Charlie Colkett, Rewan Amin, Ludvig Fritzson ? Simon Kroon, Jordan Attah Kadiri
Avb: Sixten Mohlin, Marco Weymans, Ottari Kalpi, Nebiyou Perry, Isak Ssewankambo, Blair Turgott, Sam Mensiro.

84 Spelarbyte i Östersunds FK, Blair Turgott (Simon Kroon)
74 Spelarbyte i Östersunds FK, Kalpi Ouattara (Eirik Haugan
66 Spelarbyte i Östersunds Isak Ssewankambo (Ludvig Fritzson

Varningar Örebro Utvisningar Örebro
Andreas Skovgaard Larsen, Johan Mårtensson

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ludvig Fritzon, Eirik Haugan
Arena:
Behrn Arena
 
Domare:
Domare:
Kaspar Sjöberg
Ass. domare 1:
Niclas Ivarsson
Ass. domare 2:
Tobias Wärn
Fjärdedomare:
Enzo Vesprini
Matchnummer:
 
Väder och vind:
Temperatur 26 grader 26 grader, vind 5 m /sek, luftfuktighet 30%
 
 

ÖFK tog sin första poäng i år - det tackar vi för

 

VS


Örebro SK - ÖFK 0-0 (0-0)

Nu med referat av Martin Nylander. Krönika av Agne Svärd kommer under kvällen

 

I dag stod ÖFK vid ett vägskäl ut flera perspektiv. En trepoängare skulle lyfta laget i tabellen en förlust skulle befästa en bottenplacering, vidare behövde ÖFK vända en negativ trend spelmässigt samtidigt som man behövde spräcka såväl poäng- som målnollan. Att detta var en viktig match talade även för att ÖFK ställs mot seriens formstarkaste lag i kommande omgångar, Norrköping (H) och Kalmar (B). Nu kom matchen att sluta 0-0 och det får väl ses som ett steg i rätt riktning även om det är Örebro SK som ska vara mest nöjda med det resultatet.

Isherwood fick göra premiär idag och bildade mittlås med Sonko och Haugan. På kanterna startade ÖFK med Mukiibi och Hörberg. På mitten i en 5-3-2 uppställning startade Colkett, Amin och Fritson och framåt spelade Kroon och Kadiri.

Att Örebro skulle spela med två yttrar i Wright och Lane var förväntat samtidigt som det skulle komma att bli långa bollar på båda dessa spelare. ÖFK motdrag var att säkra defensiven fem 5 backar där Haugan fick uppgiften att möta Allsvenskans kanske snabbaste spelare Lane och Hörberg Wright.

ÖFK gör en fullt godkänd första halva och vinner avsluten med 3-8. Tre riktigt heta chanser noteras, ett för hemmalaget och två för bortalaget. I den 22 matchminuten löper sig ÖSK Lane fri till höger och slår ett inlägg som möts på volley från vänsterläge, ett skott som Keita kan rädda vid sin högra stolpe. Två minuter senare dribblar Kroon i offensivt straffområde och kan skjuta från vänster, ÖSK målvakten räddar bollen till hörna, där var det riktigt nära mål. I den 39 matchminuten får ÖFK en frispark ca 3 meter utanför straffområdet sedan Amin skjutit och bollen tagit på handen på en ÖSK spelare. Frisparken slås av Amin och målvakten kan rädda till hörna.

I den andra gör Örebro en taktisk förändring genom att sätta Lane till vänster, ÖFK svarar med att skifta plats mellan Sonko och Haugan som fortsatte markera Lane. ÖFK börjar andra halvlek bra. Trots detta blir första chansen hemmalagets där man på hörna från höger når högst och kan nicka mot mål, räddaren för ÖFK blev Isherwood som kan täcka bort nicken. I den 63 matchminuten får ÖFK till ett farligt anfall genom Mukiibi till vänster och som är nära att hitta Kadiri centralt med ett inlägg, bollen kan nickas till ÖFK hörna.

I den 74 minuten skadar sig Haugan i offensivt läge och tvingas till byte (Outtara). Med detta byte tappar ÖFK mycket av sitt spel och huvuddelen av spelet den återstående kvarten går i hemmalagets favör. Ändå känns ÖFK giftigare i sina omställningar även om man kan tycka att det slarvas väl mycket i offensiven. Matchen slutar 0-0 och en poäng vunnen.

Kanske ställer jag för höga krav på ÖFK men jag anser att man borde kunnat avgöra denna match och ta med sig tre poäng hem. ÖFK var nederlagstippade inför matchen och många trodde att Örebro skulle föra matchen med stort bollinnehav, så blev det inte och det visar att ÖFK kan bli att räkna med i år.

Idag skulle jag velat se fler skott utifrån, visst det är trevligt att se alla dessa vrickningar syftande till att spela sig igenom motståndarförsvaret men det är svårt att nå framgång inte minst som mot ett lag som Örebro som är så kompakta. Hur som helst var denna match ett positivt fall framåt och man ska bygga vidare på dagens spel med en rätt ok defensiv insats.

Oroväckande är att Haugan fick utgå, en spelare som jag anser gjorde skillnad mellan lagen idag och som behövs i ÖFK. Haugan är inte någon vidare passningsspelare, där behöver han förbättra sig, men det är få som mäter sig med honom gällande brytsäkerhet. I övrigt måste jag lyfta fram såväl Keita som Kroon, båda gör riktigt bra insatser idag. Keita gör ett par kvalificerade rättningar och Kroon visar hur viktig han är såväl offensivt som defensivt, vilket jobb han gör över stora ytor.

Ofta finns synpunkter då då Mensiro ska spela en match eller inte. I dagens match anser jag att han skulle startat, hans speed skulle ÖFK haft nytta av och möjligen gjort det möjligt att spela Hörberg högre i banan.

Slutsummering, en rätt ok 0-0 match där ÖFK definitivt inte ska skämmas över poängen. Mycket positivt att ta med sig i det fortsatta seriespelet!

3p - Haugan för sitt fina defensiva arbete. Han har en hel del att lära kring passningsspelet med det torde vara få som är så brytsäkra som han.

2p - Kroon för sitt enorma jobb över stora ytor såväl defensivt som offensivt. Dessutom orkar han med att skapa ÖFK hetaste chans idag. Kronn är idag ÖFK vassaste anfallsvapen.
1p - Keita som återigen gör en bra match och räddar ett par skott. Keita har växt ut till en mycket värdefull och stabil spelare i ÖFK.
 
Text av: Martin Nylander
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Örebro
Trissen
sammanlagt
  1. Eirik Haugan 3
  2. Simon Kroon 2
  3. Aly Keita 1
Aly Keita 4
Jordan Attah Kadiri 3
Eirik Haugan 3
Ronald Mukiibi 2
Noa Sonko Sundberg 2
Simon Kroon 2
Isac Ssewankambo 1
Rewan Amin 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Bollkalle skrev | 23 Jun 2020 - 15:28
Kadiri ser just nu inte ut att ge något större miljontillskott.
Gäst: Hm skrev | 22 Jun 2020 - 11:03
Du skriver att ÖFK spelar bra Nylander men samtidigt ville du ha in mensiro för att flytta upp Hörbergs högre? En stor del av att vi spelade ok var väl att vi ändrade spelsystem?

Med din ändring så hade ÖFK haft ett annat spelsystem.
Gäst: Vemer85 skrev | 22 Jun 2020 - 09:38
Tack för att Isherwood är tillbaka igen. Och att Nylander är det.
Gäst: Läktaren skrev | 21 Jun 2020 - 21:49
Äntligen vågar Öfk gå för seger
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 21 Jun 2020 - 19:36
Idag fanns organisation, energi och ett anfallsspel hos ÖFK. Framförallt i första halvlek. Däremot saknas fortfarande förmågan att förvandla bollinnehav och passningsspel i rejäla målchanser. Ändå vågade ÖFK spela sitt spel och då blev det en injektion för självförtroendet. Laget har spelmässigt allsvensk kvalite, men effektiviteten i sista tredjedelen saknas ännu. Få den på plats och vi får en rolig allsvenska med ÖFK- mått
Gäst: Lasse J skrev | 21 Jun 2020 - 19:32
Nu kan man åtminstone sova i natt. Ett spelmässigt lyft. Nu saknas det bara en eller flera lekkamrater till Simon Kroon. Kroon helt oustanding!
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook