Andreas Dufva-Johansson, Huskvarna

Temperatur 18 Grader, vind 4m/sek, luftfuktighet 71%, växlande molnighet

Där satt den, den efterlängtade segern.

VS

Kalmar FF - ÖFK 1-2 (1-0) Målskyttar Isak Ssewankambo och Rewan Amin. Nu med referat av Johan Dillner. Krönika kommer

Rewan Amins straff

Matchvinnaren. Rewan Amin

ÖFK startade matchen nästan identiskt som man gjorde emot Peking, en enda skillnad var att Weymans utgick och in kom Fritzon.

ÖFK startar denna matchen riktigt bra även om det är mycket kamp på mitten något som kommer vara värt att återkomma till. I den 8:e minuter är det ett fint uppspel av Colkett som går till Kroon som driver bollen fram några meter innan han frispelade Kadiri, som tyvärr blir avblåst för offside. Men mycket fint kombinationsspel här.

Bästa ÖFK chansen kom efter dryga 30 minuter spelade då Kalmars målvakt Hägg-Johansson slår en "indianare" som Rewan Amin plockar upp och det blir öppen gata fram till mål där Rewan försöker placera in den i bortre men tätt utanför. (rätt att skjuta såklart, undra om inte Kadiri skulle fått bollen ändå till öppen kasse?)

ÖFK styr matchen helt i första halvlek men det blir mycket spel i egen backlinje, efter en lite onödig frispark av Sonko i 42:a minuten får Kalmar ett frisparksläge straks utanför straffområdet, inlägget kommer och efter en rörig situation med ett par studsar skjuter kalmarspelare och Fritzon försöker rensa bollen men styr den i egen kasse. En notering här är om verkligen inte Kalmars spelare som kommer från offsideläge stör situationen när han hoppar in med foten bakifrån Fritzon som kanske tvingar fram felträffen? Skriv gärna era egna tankar kring detta i kommentarsfältet.

1-0 till Kalmar efter 43 minuter och det känns sådär hopplöst orättvist och onödigt.

I halvtid görs ett byte och in kommer Outtara istället för Fritzon och man väljer att flytta in Ssewankambo till mitten där Fritzon huserade. Det blir några halvchanser för båda lagen utan att komma till tidigt i den andra halvleken innan vi kommer till den 51:a minuten.

Amin får en långboll som han på volley lägger ut på yta som Kroon snappar upp och det är en snabb och effektiv kontring, Kroon drar sig i riktning mot straffpunkten när en flygande Ssewankambo skriker på bollen till höger om Kroon som väl avvägt lägger bollen till Ssewankambo och vi har 1-1. Väldigt förlösande för ÖFK att trots det snöpliga slutet på första halvlek få trycka dit kvitteringen så tidigt i andra.

Kalmar har en boll i mål som döms bort för offside, väldigt starkt av domarteamet att ta det det beslutet som var helt korrekt enligt bilder/repriser.

Vi avslutar matchen med mycket krig från båda lagen på mittplanen och in kommer Perry,Turgott och Mensiro för att avsluta den avgörande delen av matchen.

Vi ser ett ÖFK som försöker ligga på lite mer för 3 poäng och ett Kalmar som satsar att vinna boll och få en kontring att avgöra matchen på. ÖFKS melodi blir en vinnande strategi denna matchen, i den 87:e minuten efter ett snyggt uppspel så kommer en djupledsboll där Kadiri rivs ner och domaren blåser straff. Amin stegar fram och trycker dit den säkert (nåja) och ställningen är 1-2 till ÖFK med 7 minuter kvar av matchen.

Det blir några igen halvchanser till Kalmar som pressar på när ÖFK blir lite stressad i slutskedet av matchen, man ser verkligen hur mycket spelarna ville detta när slutsignalen ljuder över Guldfågeln arena.

3 Poäng till ÖFK och väldigt mycket energi in och man gör något så ovanligt som att vända en match!

Jämnt om Trissen idag men jag tänker välja bort Keita idag för 3 andra spelare.

Bäst - 1. Charlie Colkett, Nyttig när han får vända med bollen och få lite tid, omgångens fint tror jag även han bjöd oss tittare på.

2. Kadiri, sliter och krigar som targetspelare och får oftast ner bollen och kan lägga vidare antingen via huvudet eller brösta ner. Målen kommer, va så lugna.

3.Outtara, vilken talang vi besitter här. Verkar mognat en hel del sen i höstas, vann mycket dueller och många fina instick i kontringslägen.

Text av: Johan Dillner