Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Falkenbergs FF       Östersunds FK
0 - 1
(0) (0)
Lör 11 Jul 2020 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 59 Jordan Attah Kadiri

Så spelade Falkenbergs FF:
Brattberg - Joza, Karlsson, Johansson, Ericsson - Mathiesen, (90), Björkengren - Söderström, (71), CarWede(57)lsson, Chibuike - Sylisufaj (57)

Anton Wede (57), Tobias Englund (71), Viktor Norling (90)

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita - Sam Mensiro, Eirik Haugan, Noa Sonko Sundberg, Thomas Poppler Isherwood, Marco Weymans - Rewan Amin, Isak Ssewankambo, Ludvig Fritzson(90) - Attah Kadiri, (85), Blair Turgott(59)
Ersättare: Sixten Mohlin, Adnan Catic, Nebiyou Perry,(59), Henrik Bellman, Alex Purver, (90) Brian Martin,(85), Bakr Abdellaoui.

Varningar Falkenbergs FF Utvisningar Falkenbergs FF
Tobias Karlsson, John Chibuike John Brattbeg

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Sam Mensiro
Arena:
Falcon Alkoholfri Arena
 
Domare:
Hitta hit
Domare:
Adam Ladebäck
Ass. domare 1:
Niklas Nyberg, Torslanda
Ass. domare 2:
Christian Tennstedt
Fjärdedomare:
Antti Kanerva
 
Väder och vind:
Temperatur 17 grader, vind 7 m/sek, Luftfuktighet 59%,
 
 

Stark laginsats och klassmål av Kadiri gav andra bortavinsten i år

 

Falkenberg - ÖFK 0-1 (0-0) Mål av Jordan Attah Kadiri

Referat av Anders Holgersson, Krönika kommer under eftermidagen

Matchvinnaren. Jordan Attah Kadiri. Foto: Sune Elmroth

 

På plats i Falkenberg för att bevaka ÖFK:s bortamatch mot Falkenberg på Falcon Alkholfri Arena. En viktigt match i raden. Innan match, 4 inspelade poäng efter 6 omgångar och 12 poäng till toppen. Just nu är ÖFK på osäker mark, tåget går om man vill ha andrum i kampen om nedflyttning, kval eller säker mark. Det i sig kan vara pressande.

Utöver det är situationen fortsatt turbulent, senast efter veckans nyhet att tränaren Ian Birchnall lämnar. Alltid men särskilt just nu är ledarskap viktigt och det krävs både mod, trygghet och en målbild av vad man vill uppnå. Då får vi hoppas att man i spelargruppen har någon att lyssna på och ta stöd av nu när det kanske krävs som mest.
Men det är ett ganska avslappnat ÖFK som öppnar matchen. Det är ett bra tempo i matchen redan från start. ÖFK med mycket boll som vi är vana. Falkenberg med hög press. Tidigt ser man att ÖFK för söker spela sig förbi förstapressen. Långt och bakom FFF:s mittfält eller genom. När Falkenberg vinner boll, så spelar man rakt och söker omställningslägen. Långa bollar på djupet, men det hanteras säkert i ÖFK:s defensiva spel.
Första halvlek är en bra halvlek från ÖFK, som behärskat spelar efter sin matchplan. Det är först efter 25 minuter som Falkenberg lyckas flytta upp sitt spel något. Innan detta har man bara sökt omställningar, som ÖFK brutit kontrollerat och fortsatt kontrollera matchbilden. Under de första 15 har ÖFK 3 avslut. Under halvleken flyttar man boll, och skapar yta och kommer ofta igenom på vänsterkanten med Turgott och Weymans. Bollvinnarna Ssewankambo och Amin vinner ofta boll på mitten och ÖFK:s backlinje är säkra både i sitt defensiva arbete och under speluppbyggnadsfasen. Det är inte ett Superettanlag vi får se i första.
Men det står 0-0 efter första. Falkenberg har några avslut. Skott utifrån och över. Något avslut på mål som Keita får rädda men inga 100% chanser. ÖFK har bättre lägen. Bl.a. en boll i ribbans överkant.

Andra halvlek börjar som första slutar. FFF har utjämnat spelet något men det är ÖFK som kontrollerar matchen. Det är ganska öppet. ÖFK vill bygga upp och kontrollera matchbilden har bollinnehav. FFF sätter hög press när man kan, och spelar kompakt försvarsspel när de inte kan sätta press. Alla på rätt sida bollen när ÖFK har bollen. FFF letar omställning och söker ett ganska rakt spel med snabba anfall. Antingen långt eller spel genom ÖFK:s mittfält. FFF har andra halvleks första avslut i 55.e matchminut. Men 4 minuter senare får ÖFK och matchen sin första hörna. En fin variant där Haugan tar en löpning mot Amin som skall lägga hörnan. Flera FFF försvarare följer med i Haugans rörelse. När han stannar upp slappnar FFF försvararna av. Då möter nästa ÖFK spelar med samma rörelse, hörnan slås kort på denne som spelar direkt tillbaka till Amin. Han tar med sig bollen och lägger ett inlägg till Kadiri som skarvnickar in 1-0 i bortre.
Efter detta ökar FFF intensiteten och matchbilden vrids över mot ökat tryck från Falkenberg. Men ett koncentrerat ÖFK försvarsspel gör att det skapas ett antal tillfällen för omställning från ÖFK. Vid några tillfällen går man för det, men man tar också chansen att behålla bollen, försöka kontrollera spelet och matchen.

De sista 10 minuterna är trycket från Falkenberg hårt. I matchens sista övertidsminut så tvingas Falkenbergs målvakt ta en frilägesutvisning sedan Perry är på väg att bli helt ren med öppet mål.

Matchen slutar 1-0 och ger ÖFK 3 väl behövliga poäng och lite andrum. Både för laget i sig men också för lagets ledning och den tränare som kommer att ta över. Men det var en bra match och det var ett Allsvenskt lag vi såg idag i Falkenberg

 
Text av: Anders Holgersson
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Falkenbergs FF
Trissen
sammanlagt
  1. Eirik Haugan 3
  2. Isak Ssewankmbo 2
  3. Rewan Amin 1
Eirik Haugan 9
Aly Keita 8
Jordan Attah Kadiri 5
Simon Kroon 3
Charlie Colkett 3
Isac Ssewankambo 5
Ronald Mukiibi 2
Noa Sonko Sundberg 2
Thomas Isherwood 2
Rewan Amin 2
Kalpi Ouattara 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Hm skrev | 12 Jul 2020 - 15:08
Måste ju vara första matchen på länge som keita endast behövt göra 1 enda räddning dock.
Gäst: Gurra H skrev | 12 Jul 2020 - 10:31
Jag säger bara en sak, utan Aly Keita inga poäng.
Gäst: Robert skrev | 12 Jul 2020 - 09:39
Sewankambo rör sig bra och sliter hårt. Gör sällan en dålig match.

Amin är alltid spelbar och får med sig bilen eller en frispark. Han tar också djupledslöpningar vilket fler i laget skulle behöva göra också.

Fritzson har tyvärr för dålig teknik och tappar bollen för ofta. Är i alla fall rörlig men hotar sällan i djupled.

Turgott är som Kroon fast en lite sämre version. Vill alltid utmana själv och misslyckas oftast. Det är bra att han i alla fall ställer frågor till motståndarna men mera löpningar utan bil skulle jag vilja se. På den punkten är han faktiskt bättre än Kroon som nästan aldrig sticker i djupled.

Kadiri behöver också löpa mer i djupled. Han blev klart bättre efter målet då han blev mindre självisk i spelet. Överlag en bra match.


Från bänken:
Perry gjorde ett riktigt bra inhopp idag, synd att han är så ojämn.
Gäst: Robert skrev | 12 Jul 2020 - 09:28
Keita, var bra och trygg.

Mensiro kändes trygg defensivt men ofarlig framåt Vilket är precis som vanligt.

Kul att Haugan får bäst betyg i backlinjen både av experter och av statistiken. Med tanke på att han satt på bänken i våras. Oavsett kant så är via han det kommer mest uppspel till rätt adress.

Isherwood har också höjt sig från förra säsongen och så länge han spelar enkelt känns han riktigt trygg.

Sonko är grym när han är på plats i försvaret men lite för ofta så slöar han i att jogga tillbaka i försvaret. Vila på rätt sida heter det ju och där satt han Weymans i svåra situationer ett par gånger igår då han väljer att sakta jogga hem trots att han är högre upp än bollförande motståndare.

Weymans skulle behöva slå fler inlägg med sin fina vänster, han har höjt sitt försvarsspel det blir nog hård konkurrens som vänsterback i år.

(nytt inlägg för resten)
Gäst: Hm skrev | 11 Jul 2020 - 22:43
Men säg om vi skulle torska 0-4 i samtliga 3 matcher (inte särskilt troligt trots allt).

Huvudsaken att han kommer in och sätter försvarsspelet på samma sätt som burchnall gjort i år. Han borde inte gå ifrån 5-backslinjen, framförallt sonko och isherwood har vuxit enormt sen systembytet men även haugan har höjt sig lite och blir inte lika avslöjad i ett sånt system.
Gäst: Ubbe skrev | 11 Jul 2020 - 22:26
@HM
Tror de är bästa starten för Amir. Han har absolut ingenting att förlora, vilket alla vet.

Säg att han hade kommit in mot Helsingborg och FFF hemma, då hade Amir haft större press.

Tar han poäng nu är det bra jobbat och han kommer få vind i seglet.
Gäst: Hm skrev | 11 Jul 2020 - 22:16
Tror många dumförklarade ÖFK för att man sparkade Ian överhuvudtaget. Åtminstone tills det kom fram att spelartruppen varit missnöjd med honom då hade klubben inget val.

Tycker lite synd om nya tränaren med tanke på vad hans 3 första matcher kommer vara.
Gäst: Hugin skrev | 11 Jul 2020 - 21:44
Ja men hur va de nu ? Alla ni olyckskorpar ochiffrerat som dumförklarade ÖFK och dess ledning, att hur i h..vete, kan n man låta en avgående tränare få fortsätta coacha. Vinst å 3 poäng. Vad har ni nu att säga?
Gäst: Hm skrev | 11 Jul 2020 - 17:48
Fantastiskt skön seger! Tänker hylla en specifik spelare idag och det är Amin. Han ägde matchen totalt bpde offensivt och defensivt. Helt överlägsen på planen, tog ett enormt ansvar och såg ut att trivas mycket bttre utan colkett som stoppkloss.

Triss:
3p. Amin
2p. Isherwood
1p. Perry
Gäst: ÖFK:are skrev | 11 Jul 2020 - 17:30
Blytung seger med halva laget (Mukibi,Colkett,Kron Kalpi, Hörberg) borta. Underbart!!!!
Visa glädje nu med detta resultat samt ingen nedvärderad krönika om ÖFK.;s insats idag!!!
ÖFK har startat serien med 7 tagna poäng vilket indikerar på 30 poäng efter 30 omgångar.
Vilket då skulle räcka till ett nytt krontrakt!!!

Falkenberg, Kalmar och Örebro skall vi ha bakom oss i serien.
Man brukar snacka om att parkera bussen, men i Falkenbergs insats idag är det snarare en ledbuss (Ex. gamla Brunflobussen).
Gäst: Leffe skrev | 11 Jul 2020 - 17:26
Snyggt av Kadiri efter målet. Sprang direkt till Ian för att få gratulation.
Gäst: Martin Nylander skrev | 11 Jul 2020 - 17:13
Idag ser det bättre ut än sist! Dock måste ÖFK våga mer offensivt, våga slå en boll på djupet. Jag kunde knappt se en enda ÖFK spelare beredd att ta en löpning på djupet. Försvaret gör en bra insats idag. Amin solklar trissvinnare.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
3
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Idag - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook