Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       BK Häcken
2 - 2
(0) (0)
Sön 19 Jul 2020 17:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 50 Felix Hörberg
1-1 57 Leo Bengtsson
1-2 60 Erik Friberg
2-2 83 Noah Sonko Sundberg

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Felix Hörberg (77),Eirik Haugan, Thomas Isherwood, Noah Sonko Sundberg, Rewan Amin, Sam Mensiro (61), Isak Sseewankambo (77), Charlie Colkett (56), Ludvig Fritzon, Jordan Attah Kadiri (61)

Ersättare: Annan Catic, Nebiyu Perry (56), Henrik Bellman (77), Blair Turgott (61), Marco Weymans (77), Frank Arhin (61), Sixten Mohlin (mv)

Så spelade BK Häcken:
Peter Abrahamsson, Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson Erik Friberg, Daleho Irandust (88), Gustav Berggren, Pontus Wålemark (71), Gustaf Nilsson (82), Leo Bengtsson (82)

Ersättare: Johan Hammar (82), Alexander Falsetas, Viktor Lundberg (71), Adnan Maric, Ali Youseff (88), Leonard Zuta (82), Jonathan Rasheed (mv)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ludvig Fritzon, Charlie Colkett, Isak Ssewankambo, Thomas Isherwood

Varningar BK Häcken Utvisningar BK Häcken
Rasmus Lindgren
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Domare:
Domare: Adam Ladebäck, ass 1: Mikael Hallin, ass 2: Per Rehnlund, fjärde domare: Magnus Römo Mella
 
Väder och vind:
Temperatur: 18 grader
Luftfuktighet: 73%
Vind: Syd, 4m/sek
Växlande molnighet
 
 

ÖFK - BK Häcken 2-2 ( 0-0)

 

ÖFK noterades för sin första poäng på hemmaplan via 2-2 (0-0) mot gästande BK Häcken från Hisingen i Göteborg. Även om gästerna höll i taktpinnen mer än hemmagrabbarna får väl resultatet ses som ganska rättvist.


Noa Sonko Sundberg gör 2-2 på nick. Foto: Thord- Eric Nilsson

Felix Hörberg gör 1-0. Foto: Thord-Eric Nilsson

 

Nye tränaren Amir Azrafshan hade vaskat om hel del i startelvan, Kalpi Quatarra och Simon Kroon med bordrad vila och sidbyte på Noah Sonko Sundberg och Eirik Haugan i backlinjen. Sam Mensiro i “sittande” mittfältsroll tillsammans med Rewan Amin.

Fembackslinjen dock kvar men ett tillbakapressat ÖFK inledningsvis. Gästerna efterhand i lite lägre position och så kallat ställningskrig med väldigt lite målchanser.. Första riktiga chansen till BK Häcken där Joona Toivio i fritt läge stoppas av en fin benparad från Aly Keita.

Gästerna fortsätter att skapa chanser och Daleho Irandust och Leo Bengtsson i en farlig kombination. ÖFK:s första läge av mer giftig art ett skott över av Haugan efter fint inspel av Felix Hörberg. En halvlek modell sömnpiller, dessutom under rådande publika omständigheter sannerligen inget att skriva hem om.

Andra rundan betydligt roligare och händelserik. Lite oväntat helt plötsligt 1-0 i hemmafavör. En rejält jobbande Jordan Atta Kadiri skickar in en tillsynes förlorad boll framför mål och Hörberg på rätt ställe. Bra period sen av dom rödsvarta utan att få till nåt matnyttigt i anfallsväg. Charlie Colkett ut efter 56 minuter till förmån för Nebiyou Perry.

Perry i ett olyckligt bolltapp direkt och kontring för Häcken och 1-1 i 57:e minuten via Leo Bengtsson i bortre hörnet utan chans för Keita Gästerna på nytt med luft under vingarna och Patrik Wålemark nära minuten efter. 1-2 i stället i 60:e, Erik Friberg som fick träff i straffområdet och kulan rakt upp i krysset.

Hastigt och lustigt alltså vänder BK Häcken på 10 minuter och ny uppförsbacke för ÖFK. Lite oväntat byte på Kadiri mot Blair Turgott och dessutom Mensiro mot Frank Arhin. Hjärtat i halgropen i 77:e sedan Thomas Isherwood visat lite gamla synder med en armbåge lite onödigt högt upp. Dessbättre bara en varning.

Nya byten, Hörberg och Isak Ssewankambo ut och Marco Weymans och Henrik Bellman in på banan. Ett fysiskt lättare ÖFK men samtidigt lite roligare att titta på. Speciellt Arhin tror jag på, är lite mognare sen sin förra sejour i laget. Fina kombinationer men väldigt lite öppna möjligheter fram till den 83.e minuten då Sonko Sundberg knoppar in en skruvad hörna från Weymans och 2-2.

Ett BK Häcken som går för tre poäng fortsättningsvis och ett hemmalag till synes nöjda med den erövrade poängen. Aly Keita i stridslinjen som så många gånger förr som med fina parader håller resultatet tiden ut.

Som sagt lite nya idéer, Mensiros placering på defensiva mittfältet var väl inte helt borta. Ghananen är snabb i djupled och det evinnerliga bollrullandet var mer eller mindre borta den här kvällen. Jordan Attah Kadiri jobbade över stora ytor och inspelet till ledningsmålet var en kraftinsats. Erövrar boll med kropp vilket säkert är intressant för uppköpare.

Aly Keita, chanslös på målen, redde upp en hel del med sina snabba reflexer och dirigerade bra från sin position. Frank Arhin kan man hoppas att få se mer av. Det finns mycket fotboll i den lilla kroppen som laget bör kunna ta del av. En poäng mot BK Häcken kan man väl ta med sig inför fortsättningen. Kul med lite nya idéer och lite annorlunda spel.

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Jordan Attah Kadiri
  2. Aly Keita
  3. Frank Arhin
Aly Keita 10
Eirik Haugan 9
Jordan Attah Kadiri 8
Isac Ssewankambo 5
Thomas Poppler Isherwood 4
Simon Kroon 3
Charlie Colkett 3
Ludvig Fritzon 3
Rewan Amin 3
Ronald Mukiibi 2
Noa Sonko Sundberg 2
Kalpi Ouattara 1
Frank Ahrin 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Torvalla FF skrev | 21 Jul 2020 - 23:19
Håller med Alrik8. En vecka tog det...
Gäst: PP skrev | 20 Jul 2020 - 10:50
Nu har jag tittat minst tio ggr på Fritzon o målvakten, och jag säger inte emot att 6 av tio domare skulle kunna blåsa för frispark, men jag kan definitivt hävda att då skulle samma sex domare ha fel. Målvakten protesterade inte ens, åtminstone inte direkt. Tack till gårdagens domare med assisterande som tog rätt beslut!
Gäst: Hm skrev | 20 Jul 2020 - 08:51
Fast andra halvlek präglades av individuella misstag av båda lagen som ledde fram till mål och målchanser.

Inte så att lagen skapade något på egen hand, hela andra halvlek slog båda lagen bort varannan passning som det kändes så kvaliteten var väldigt låg.

Skönt med 1 poäng och skönt att domaren inte dömde bort sonkos mål pga fritzons screening av målvakten. 6 av 10 domare hade förmodligen blåst frispark där.
Fotbollz skrev | 20 Jul 2020 - 08:37
Jag tycker nog jag sett sämre matcher, här var första halvlek långsam, seg och tråkig, Mycket bättre i andra, och självklart behöver de bli mer offensiva och jag tycker de blivit det även om det fortfarande är mycket rulla boll mellan sig.
Jag tror den nye tränaren kommer att bli toppen!
Sen hoppas jag han kan ge lite nytänkande till fotbollen.
Tyvärr är det ett sånt tight spelschema så fort att hinna få till något nytt
Gäst: Hm skrev | 20 Jul 2020 - 08:14
Var endast ett svar till någon som tyckte att vi var offensivare än tidigare. Skulle vilja påstå att det här var den minst offensiva match vi haft hittills i år
Fotbollz skrev | 20 Jul 2020 - 08:06
@Hm. Man har två val, antingen fokuserar man på det som inte var bra och gräver ner sig där och ökar den negativa spiralen
eller så fokuserar man på det som var bra, det som förbättras och låter det ge extra energi och framåtanda Och skapa ytterligare möjligheter till utveckling

Men det är en högst personlig sak hur man vill vara!
Gäst: Hm skrev | 20 Jul 2020 - 01:22
Ja herregud vilken offensiv!! 0 skott på mål i första halvlek skojar man inte bort.
Gäst: underläge skrev | 19 Jul 2020 - 22:41
Tycker ÖFK , ( inte bara i den här matchen) spelar bättre och mer framåt ( offensivt) närmande ligger under. Det är precis som att, oj, nu måste vi göra mål. !
Gäst: Solen skrev | 19 Jul 2020 - 22:10
Jag förstår att inget i detta spel är lätt men titta på några matcher på varberg som enbart har en riktigt duktig spelare, deras sätt att spela samt saknar total respekt för motståndaren de möter så förstår du vad jag menar.
Fotbollz skrev | 19 Jul 2020 - 21:40
Så @solen. Så du tycker att de bara ska skjuta upp bollen och hoppas på det bästa?
De behöver verkligen börja spela mer framåt, men de behöver de som spelar längre fram börja visa sig, så de har någon att spela till. Att slå upp bollen och motståndaren kan ta den är ju knappast bättre. Det finns helt klart förbättringsområden, men jag tycker mig se mycket mer framåt nu, med den nye tränaren än tidigare. Att låtsas som det vore en så enkel match att vinna 3 p. på Häcken är ju verkligen att förminska motståndet

Vilket förbund menar du ska lägga sig i? Och dra i vilken nödbroms? Vad menar du isåfall att ”förbundet”. ska göra?

Trots din negativa inställning så verkar ÖFK ha de två bästa spelarna , enligt sofascore så det är ju inte ÖFK själv som betygsatt de så.
Gäst: Solen skrev | 19 Jul 2020 - 21:26
Fy fa*** vilket bedrövligt spel av vårat öfk.Detta ständiga och oändliga defensiva trollande i egena zonen^. Ska det va så mimla svår att försöka åtminstone få in bollen i motståndarmålet så något kan hända. I stället båkåtspark och bjuder in motståndaren (snack om att bjuda på problem). Titta på Varberg ett gäng medelmåttor som springer i 90 min och utmanar hela tiden motståndarna till misstag. Detta kan inte fortsätta och någon vettig i förbundet måste rycka i nödbromsen om man vill va kvar. Denna matchen hade inte varit omöjlig till tre poäng
Gäst: Alrik8 skrev | 19 Jul 2020 - 20:38
En riktigt bra genomförd match av ÖFK. Ett steg i rätt riktning. Nu kan vi börja tro på ÖFK igen. Bra presspel och man skapade chanser och bra kämpat. ÖFK var tunga att möta idag
Gäst: Hm skrev | 19 Jul 2020 - 20:23
vilken hemsk fotbollsmatch, 2 lag som underpresterar enormt. Tror aldrig jag sett så mycket felpassningar i en match med så lågt tempo.

Surt att Haugan skulle gå bort sig och bli uppsnurrad så tätt inpå 1-0 målet.
Men ingen spelare som utmärkte sig i positiv bemärkelse.

Trots det triss:

3p. Sonko (inte en fot fel defensivt)
2p. Weymans (förmodligen den enda spelare som sprang idag)
1p. Isherwood (inga problem med nilsson överhuvudtaget)
Gäst: Fotboll skrev | 19 Jul 2020 - 19:39
Kadiri sprang ju mest av alla, han kanske behöver vila lite inför nästa match

Colkett borde inte starta överhuvudtaget, låt Perry starta

Jag vill även se Brian Martin, vad hände där?
Gäst: Robert skrev | 19 Jul 2020 - 18:55
Glömde = hände
Gäst: Robert skrev | 19 Jul 2020 - 18:54
Bytet på Kadiri kändes konstigt, det var ju bara kring han det glömde något.
Gäst: Robert skrev | 19 Jul 2020 - 18:48
Oj vilken tung match Sonko har idag när han ska passa bollen. Om och om igen till motståndare.

Dags byta in Weymans så Sonko kan slå enkla passningar till någon..?
Gäst: Martin Nylander skrev | 19 Jul 2020 - 18:29
Sevärd första halvlek
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | Igår - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook