Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2020
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Varbergs BoIS FC       Östersunds FK
1 - 1
(0) (0)
Sön 2 Aug 2020 17:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 48 Daniel Krezic
1-1 90 Ludvig Fritzon

Så spelade Varbergs BoIS FC:
Stojan Lukic - Keanin Ayer, Jon Birkfeldt, Hampus Zackrisson, Adama Fofana - Daniel Krezic, Albert Ejupi, Albin Winbo, Gustaf Norlin - Astrit Selmani, Alexander Johansson.

69 Spelarbyte BoIS FC, Anton Liljenbäck (Alexander Johansson)
69 Spelarbyte BoIS FC, Jesper Modig (Albin Winbo
81 Spelarbyte Erion Sadiku (Keanin Ayer)
81 Spelarbyte i Varbergs BoIS FC, Luke Le Roux (Gustaf Norlin)
81 Spelarbyte i Varbergs BoIS FC, Robin Trånberg (Daniel Krezic)
80 Spelarbyte i Östersunds FK, Henrik Bellman (Felix Hörberg)

Ersättare: August Strömberg, Jesper Modig, Robin Tranberg, Luke Le Roux, Anton Liljenbäck, Tashreeq Matthews, Erion Sadiku.

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita --Felix Hörberg, Eirik Haugan, Thomas Isherwood, Noah Sonko Sundberg, Marco Weymans - Sam Mensiro, Isak Ssewankambo, Ludvig Fritzson - Frank Arhin, Nebiyou Perry.

80 Spelarbyte Henrik Bellman (Felix Hörberg)
62 Spelarbyte Blair Turgott (Nebiyou Perry)
57 Spelarbyte Jerell Sellars (Frank Arhin)
57 Spelarbyte Charlie Colkett (Marco Weyman
57 Spelarbyte Kalpi Ouattara (Sam Mensiro)


Ersättare: Andrew Mills, Ronald Mukiibi, Jerell Sellars, Kalpi Ouattara, Charlie Colkett, Henrik Bellman, Blair Turgott.

Varningar Varbergs BoIS FC Utvisningar Varbergs BoIS FC
Albin Winbo, Gustav Norlin

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Marco Weimans
Arena:
Varberg Energi Arena
 
Domare:
Domare:
Fredrik Klitte
Ass. domare 1:
Andreas Söderkvist
Ass. domare 2:
Pär Leek
Fjärdedomare:
Joakim Östling, Göteborg
 
Väder och vind:
Temperatur 18 grader, vind 4m/sek, Luftfuktighet 44%, mulet
 
 

Ludvig Fritzon - poängräddare i slutsekunderna

 

Varbergs BoIS FC VS

Varberg - ÖFK 1-1 (0-0)

Nu med referat av Måns Runsten Swärd och krönika av Agne Svärd

Ludvig Fritzon på väg ut från planen

 

Försummering matchen
Nästan en vecka har passerat sedan ÖFK, efter en ganska medioker insats, lyckades ta med sig en pinne mot Helsingborg i måndags. Och därmed kunde våra rödsvarta hjältar under regi av den nya tränaren Azrafshan noteras för den andra poängen på hemmaplan den här säsongen. Under säsongen har ÖFK haft det tufft på den offensiva fronten, och ljusare blev det knappast med veckans bomb om att Jordan Attah Khadiri lämnar laget för att fortsätta sin karriär i andradivisionen i Belgien (även om transfersumman antagligen var ett välkommet klirr i kassan). Spetsen kvällen till ära bestod istället av Nebiyou Perry och Frank Ahrin – sistnämnda spelaren som fått stort förtroende de senaste matcherna. Förhoppningsvis kan denna duo, tillsammans med resten av truppen, hjälpa laget att rycka sig ur bottenstriden.

Senaste gången ÖFK mötte Varberg BoIS FC i ligaspel var i Superettan 2015 då matchen fick ett snöpligt avslut och före detta ÖFK-spelaren Thomas Boakye satte 1-0. En i raden av gånger man suckande fått dra den berömda floskeln ”släkten är värst”, när tidigare ÖFK-spelare nätat mot sitt gamla lag.

En av truppens sista träningar inför det stundande mötet mot Varberg skedde på den anrika Hovvallen i Östersund och frågan är om det nu ska räcka för att kunna stå upp mot motståndarna.

Första halvlek
Förväntningarna var höga inför mötet, inte minst för bortalaget som kämpar kring strecket i botten. När matchen inleddes började Varberg att sätta hög press från start och ÖFK-laget fick lite häpet backa hem. Några minuter in började ÖFK mer ta hand om spelet och höll bollen inom laget. Fem minuter in i matchen fick Varberg sin första hörna, en rätt ofarlig sådan. Förutom en djupledspass som Perry på pigga benen förgäves försökte fånga upp började pressen vända till Varbergs fördel. I den trettonde matchminuten skapade Krezic tillsammans med sin lagkamrat ett fint samarbete och uppspel. En blandning mellan skott och inlägg kom in i straffområdet men bollen passerade strax utanför ÖFK:s stolpe och man kunde andas ut. Den första kvarten löpte dock på utan egentliga chanser än nyss nämnda och med stabila insatser i försvaret från båda håll blev det en rätt så uddlös inledning på matchen.

Solen sprack upp på Varberg Energi Arena och med väderskiftet hoppades man även på ett skifte i matchbilden. Fritzon tog sig upp till Varbergs planhalva och provade på skott. Dessvärre tog bollen på en Varbergspelare och styrdes undan. Inget skott på mål för ÖFK än. Däremot började man se ett lite annorlunda ÖFK med ett rakare och snabbare spel. Bollinnehavet hade ÖFK sedan start redan tagit ledning på och bortalaget började kontrollera matchen. Målchanserna fortsatte trots det att lysa med sin frånvaro.

Weymans fick matchens första gula kort efter cirka tjugo minuters spel, och i den 34:e matchminuten tilldelades Albin Winbo nästa gula kort efter att han gått hårt åt Haugan i offensivt läge. Haugan valde att ge igen på en annan spelare minuten efter och Varberg fick frispark i ett farligt läge utanför ÖFK:s straffområde. En frispark som inte gav någon utdelning för Varberg. Nästföljande minuter var fullspäckade med hörnor för Varberg och såväl Keita som försvar fick det svettigt i boxen. Klockan började ticka upp mot 45 minuter och hittills var matchen väldigt jämn trots att Varberg stod för desto fler målchanser. ÖFK körde mycket possession-spel mot slutet, men att ta sig förbi Varbergs försvar visade sig svårare än man kanske trott. I den sista ordinarie minuten lyckades dock Fritzon få en boll in i straffområdet men en lite misslyckad träff gjorde att bollen strök förbi strax utanför stolpen. ÖFK:s farligaste chans i en annars ganska seg första halvlek.

Andra halvlek
Andra halvlek drog igång och man kunde nog med säkerhet säga att såväl ledning, lag som åskådare ville se mer i andra halvlek. Det var kanske lite mycket att önska eftersom det endast tog tre minuter innan Varberg provade på skott och träffade ribban. Daniel Krezic var snabb på returen och kunde enkelt lägga in bollen i målburen. 1-0 till Varberg. En dyster statistik gjorde sig påmind om att de fem senaste mötena lagen emellan hade hemmalaget tagit hem segern, och uppförsbacken kändes genast tyngre.

Sedan började hörnorna trilla in för ÖFK. Weymans la in bollen men den nickades undan av en försvarare. Näste hörnläggare blev Hörberg som gjorde en kort variant och fick tillbaka bollen för att slå in den. Bollen rensades återigen undan och tredje hörnan slogs. Här tappade ÖFK boll och det blev genast ett farligt läge för Varberg i en svettig två mot två-situation. Men med ett fantastiskt hemjobb lyckades Ssewankambo avväpna sina motståndare och hindra att Varberg kom till läge.

Det kändes tyvärr fortfarande uddlöst i ÖFK:s offensiv och något var tvunget att ske för att matchen skulle ta fart och vända till de ÖFK:s favör. Det dröjde till den 55:e matchminuten innan ÖFK valde att göra ett trippelbyte. Ut gick Mensiro, Weymans och Arhin och in kom Outtara, Colkett och Sellars. Colkett inledde med att lägga en mycket fin hörna som senare ledde till ytterligare ett inlägg. Isherwood provade med pannan men det gick inte riktigt hela vägen. Nästa byte kom i den 62:a minuten. Ut gick Perry och in kom Turgott. Några minuter senare lyckades bollen komma in i straffområdet, Fritzon släppte den graciöst vidare till en fri Turgott som dessvärre lyckades lägga bollen över mål. Men något började skifta i matchbilden i samband med bytena och man började se ett mer hungrigt ÖFK som plötsligt fått målvittring. Skulle det räcka för att kunna kvittera mot hallänningarna?

Varberg genomförde ett dubbelbyte i den 68:e minuten som var mer åt det defensiva hållet. På samma sätt som ÖFK:s byten gett effekt blev det även så för Varbergs del. Tempot började avta igen och gästernas desperation började öka för att spräcka nollan på bortaplan. Varberg spelade nu lugnare och den energi ÖFK haft sedan bytena mattades av. I den 80:e matchminuten tackade Hörberg för sig och in kom Bellman. Inte mycket ändrades dock i matchbilden.

Kampen mot klockan började bli ett faktum och förutom att Turgott gjorde några försök att driva upp bollen hände det i princip ingenting från ÖFK:s håll. Domaren tittade på klockan och det signalerades om fyra minuters tilläggstid. Uppgivenheten började sakta smyga sig på, men då plötsligt händer det. I den 94:e matchminuten lyckades Fritzon stånga sig fram och dra till med vänstern. Vad som såg ut att vara ett säkert skott för målvakten att plocka upp visade sig få en styrning på en Varbergförsvarare och bollen rullade in i det högra hörnet i målburen. 1-1 i sista matchminuten och lyckan var total.

Utvärdering
Det börjar nästan bli ett signum för ÖFK att plocka med sig en poäng i matcher där det knappt händer någonting. Dagens match var inget undantag. De senaste matcherna har det sett ut lite på samma sätt som det gjorde under Ian Burchnalls tid, men jag tyckte mig ändå se en skillnad idag. Försvaret känns mer och mer samspelt för varje match och bollinnehavet är inget att klaga på. Men det räcker ju inte för att vinna matcher. Ett sedan tidigare uddlöst anfall imponerade inte heller idag i ny konstellation. Men! ÖFK visade ändå på piggare ben och ett rakare och snabbare spel. Förbättringspotentialen är stor och behöver komma snarast. Men vi är någonting på spåren..

I dagens triss vill jag börja med att lyfta fram Sam Mensiro. Backen som har gett stabilitet åt ÖFK-försvaret sedan 2011 fick en helt ny roll i dagens trupp. Som defensiv innermittfältare agerade han spindeln i nätet och gav sig inte i en enda närkamp. Imponerande insats och trea i dagens triss. Konkurrensen var väl inte skyhög för dagens triss då jag tyckte att laget generellt stod för en ganska medelmåttig insats. Men någon man kan lita på i alla lägen, och som dessutom stod för ett flertal räddningar ikväll, är Aly Keita. Trots sin position är han en grym spelfördelare med ett otroligt lugn mellan stolparna. Tvåa i dagens triss blir Aly Keita. Sist men inte minst vill jag slå ett slag för Isak Ssewankambo. Isak gör en otrolig kämpainsats och syns båda vid farliga uppspel på Varbergs planhalva men även hemma för att stötta försvaret. Med en briljant teknik lyckas han vända bort spelare och kan fördela boll på ett självsäkert sätt. Han tar därmed förstaplatsen i dagens triss.

I skrivande stund är ingen så stark på bortaplan som ÖFK och de har efter kvällens match tagit fler poäng borta den här säsongen än vad de gjorde under hela säsongen 2019. ÖFK börjar titta mer framåt och trots uteblivna målchanser tycks man ana ett mer offensivt inriktat lag. Trots att spelarna klivit fram mer har försvaret anpassat sig exemplariskt och man känner inte alls samma oro när motståndarlag avancerar. Än är det långt kvar av säsongen och jag tror att tränaren Azrafshan bara gett oss en försmak av vad som komma skall.

Dagens triss
1. Isak Ssewankambo
2. Aly Keita
3. Sam Mensiro

Ludvig Ludvig Fritzon på väg ut från ålsm8

 
Text av: Måns Runsten Swärd
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Varbergs BoIS FC
Trissen
sammanlagt
  1. Isak Ssewankambo 3
  2. Aly Keita 2
  3. Sam Mensiro 1
Aly Keita 15
Eirik Haugan 9
Jordan Attah Kadiri 9
Isac Ssewankambo 8
Thomas Poppler Isherwood 4
Simon Kroon 3
Charlie Colkett 3
Ludvig Fritzon 3
Rewan Amin 3
Frank Ahrin 3
Felix Hörberg 3
Ronald Mukiibi 2
Noa Sonko Sundberg 2
Nebiyou Perry 2
Kalpi Ouattara 1
Henrik Bellman 1
Sam Mensiro
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: ML skrev | 3 Aug 2020 - 14:14
Att det har gått så pass bra som det har för detta brokiga gäng måste ändå ses som en mindre sensation, en hedervärd prestation. Bara att hoppas att poängen fortsätter att trilla in och att laget växer med tiden.

Det var kul att se att bytena igår fick effekt. Inga av de inbytta, förutom Ouattara, är dock några "startspelare" enligt mig. Inte heller Ahrin. Men då det i dagsläget inte finns 11 givna spelare till en startelva har man inget annat val än att testa lite olika spelare. Jag tycker att det är dags för Bellman att få chansen.

Kontakterna med England har i flera fall varit bra men ÖFK har inte varit så lyckosamma på senare år vad gäller de brittiska spelarna. Hoppet återstår till Sellars.
Gäst: Men Ludde då ? skrev | 2 Aug 2020 - 21:56
Ludde gjorde en grym match och var den som rev fram chanserna , det får vi inte glömma,
4 p tycker jag
Gäst: Fotbollen är rund skrev | 2 Aug 2020 - 21:31
@Hm
Det du skriver gäller för alla, såklart är man piggare om man kommer in i mitten/sluten på en match jämfört med de som spelat hela matchen.
Att de spelar uselt från start håller jag inte med om, men..man kan välja att leta fel i allt eller välja att se det som utvecklas
Gäst: Hm skrev | 2 Aug 2020 - 21:28
Är det ingen som reflekterat över att oavsett vilka som hoppar in så presterar de bättre. Med 100% säkerhet handlar det om att motståndarna är tröttare och ytorna större mot slutet av andra halvlek.

Varje gång turgott startat så har han varit usel och varje inhopp så tillför han något.

Självklart ska inte Bellman starta exempelvis. Alla såg ju att till och med ahrin bidrog när han hoppade in mot Djurgården. Efter det har han varit sämsta öfkare när han startat 2 matcher.
Gäst: Fotboll skrev | 2 Aug 2020 - 20:16
Tror det finns många i det här laget som inte fått chansen förut, men som kan bidra väldigt mycket offensivt. Tyckte det var fler löpningar än på länge, mer djupled än tidigare, men självklart fortfarande mycket att jobba med.
Gäst: Hm skrev | 2 Aug 2020 - 20:06
Men bäst var ssewankambo.
Gäst: Martin Nylander skrev | 2 Aug 2020 - 20:05
Håller med Turgott, Sellars och Bellman tillför mycket energi och borde få chansen att starta mot Göteborg
Gäst: Curva Middle skrev | 2 Aug 2020 - 20:03
Turgott och Sellars var matchens överaskning. De borde starta nästa gång
 
Herrar
av: UP2 | Idag - 11:28
Såg att gamle ÖFK:aren Jonas Desai
14
kommentarer
ÖFK - Djurgårdens IF 1-1 (0-0)
av Hasse Thor | 20 Sep 2020 - 20:10
ÖFK vägrar att förlora, trots ett m
7
kommentarer
Covid 19 i ÖFK:s trupp
av Haldo Jonsson | 18 Sep 2020 - 14:54
Idag har alla spelare, ledare och a
7
kommentarer
FRÖSÖN fortfarande etta, trots poängtapp
av | 19 Sep 2020 - 21:18
Förra vecka ställde jag frågan: for
5
kommentarer
Matcher div 4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 20 Sep 2020 - 19:56
Fortsatt serieledning för IFK Öster
4
kommentarer
På lördag avgörs div 5
av Haldo Jonsson | Idag - 14:30
Det står mellan tre lag
 
 Skrivet den Sön 20 Sep 23:06
fotbollz.se på Facebook