Aly Keita, Ronald Mukiibi, Eirik Haugan, Thomas Isherwood, Kalpi Quattara, Charlie Colkett (85), Ludvig Fritzon, Nebiyou Perry (80), Felix Hörberg (64), Francis Jno-Baptiste (80), Blair Turgott,

Ersättare: Henrik Bellman (64), Ahmed Awad (80), Alex Purver (85), Sam Mensiro(80), Nikolaos Dosis, Marco Weymans, Sixten Mohlin (mv)

Joan Brattberg, Sander van Looy, Carl Johansson, Tobias Karlsson, Anton Wede, Christoffer Carlsson, John Björkegren, Tobiaas Englund; Edi Sylisufa, Gustaf Nilsson, John Chibuike

Ersättare: Gabriel Johansson, Nsima Peter, Mattew Garbett, Jacob Ericsson, Lorik Ademi, Melker Nilsson, Viktor Noring (mv)

Arena:
Jämtkraft Arena

Domare:
Per Melin, ass 1: Daniel Yng, ass 2: Jonas Bäcklund, fjärde domare: Robin Albertsson

Väder och vind:
Temperatur: 16 grader
Luftfuktighet: 48%
Vind: Syd 4 m/sek
växlande molnighet

ÖFK - Falkenbergs FF 2-1 (2-0)

Med hjärtat i halsgropen!! ÖFK:s fjärde raka seger i den komprimerade fotbollsallsvenskan bärgades hemma mot gästande Falkenbergs FF via 2-1 (2-0) men inte utan som man ibland uttrycker det, “blod, svett o tårar”

Mycket stod på spel naturligtvis inte minst för gästande Falkenbergs FF i den absoluta bottenregionen. ÖFK med nyvunnet självförtroende, nyvunnet spel och ett allmänt mer välmående över hela linjen. Nån “var rädd om poängen” känsla infann sig dock inte inledningsvis utan lagen tutade på för fulla segel

Blair Turgott revs omkull i gästernas straffområde utan nån mer straffinriktad åtgärd från domare Per Melin och Francis Jno-Babtiste med en farlig nick strax efter. I princip det enda som hände av spetsigheter den dryga första kvarten. Böljande spel, långa bollar men för all del inte helt ointressant.

Så då 1-0 efter 18 minuter inte helt oförtjänt. Ett skruvat högerinlägg från Ronald Mukiibi och en perfekt skalle från Jno-Babtiste. Stärkt av målet ny möjlighet för engelsmannen men skottet i blocket. Lite grinigheter och varningar innan Långe Gustaf Nilsson, inlånad från Häcken plötsligt är helt fri med Aly Keita. Keita gör sig stor och ledningen står sig.

ÖFK med alltmer vägvinnande attacker, snygga variationer med långt och kort spel, något helt nytt för ett gammalt ÖFK-öga. Följdriktigt 2-0 efter 35 minuter genom Felix Hörberg. En hörna och via pass från Blair Turgott bollen upp i FFF-målvakten Johan Brattbergs ena kryss. En mycket bra period sen av dom rödsvarta där speciellt Nebiyou Perry firade triumfer på sin vänsterkant.

Fin möjlighet via hårt jobbande duon Turgott-Baptiste i inledningen av andra innan kycklinggula Falkenberg i princip tar över föreställningen. Gustaf Nilsson med en nick där Keita får sträcka sig i hela sin längd och Christoffer Carlsson tätt utom där alla redan antecknat en reducering. 2-1 dock i 59:e minuten genom Edi Sylisufaj efter snyggt anfall från gästerna.

Stora problem sedan för ÖFK, man tappar andrabollar och den tidigare i matchen så viktiga “andra vågen” ebbar ut helt. Falkenbergs mer fysiska spel börjar ta ut sin rätt. Henrik Bellman kommer in i stället för Felix Hörberg och Perry flyttas in i en central position i ett försök att få fast bollen. Gästerna trycker på och öppnar för kontringar och Turgott helt fri efter 79 minuter. ÖFK-forwarden skapar lägen men har svårt i det sista momentet.

Nyförvärvet från Västerås SK, Ahmed Awad byts in i 80:e tillsamman med Sam Mensiro för att blåsa ny luft i den inhemska ballongen. Hård anstormning från laget från västkusten men 2-1 håller matchen ut och ÖFK kan fira tillsammans med en engagerad grupp “Falkar” utanför det nordvästra hörnet av “Arenan”.

Som sagt, fjärde raka segern. Vem hade kunnat ana det för några veckor sen. Det är inte alltid så snyggt men offensivt händer det betydligt mer och defensiven har ju i princip varit klockren en längre tid. Thomas Isherwood satte väl inte en fot fel i den här matchen och vann kriget i luften mot nära två meter långe Gustaf Nilsson.

Kalpi Quattara gör enligt min mening sin bästa match i ÖFK-tröjan, börjar ta för sig även verbalt trots sina bristande språkkunskaper. Skall bli spännande att följa framöver. Aly Keita går det ej att förbise, åtminstone tre frilägen stoppades förutom flera intelligenta uppspel. Nu väntar välbehövligt uppehåll och sedan är det väl bara utveckla laget vidare. Ingen direkt “Potter-känsla” på den gröna planen men väl på flera andra.

Text av: Hasse Thor