Ass. domare 2

Väder och vind:
Temperatur 11 grader, vind 4m/sek., Luftfuktighet 68%, mest mulet

Baptiste säkrade ÖFK:s gruppspelsplats i cupen

Nyköping - ÖFK 2-4 (0-2) Mål av Nebiyou Perry, Jerell Sellars, Sam Mensiro, Francis Baptiste

Nu med referat av Agne Svärd

ÖFK är klart för gruppspelet i Svenska cupen efter att ha besegrat division 1-klubben Nyköpings BIS på bortaplan.

ÖFK vann med 4–2 där segern grundades med en stabil första halvlek men säkrades först sju minuter före slutet då Francis Jno-Baptiste spikade slutresultatet med en stark straffområdesaktion.

ÖFK kom till spel med en 4–3-3-formation; Andrew Mills vaktade målet sedan Aly Keita testats positivt för covid-19 i samband med sin landskampsutflykt och en febersjuk Sixten Mohlin lämnats hemma i Östersund, i fyrbackslinjen spelade Henrik Bellman till höger. Sam Mensiro och Eirik Haugan bildade mittbackspar medan Marco Weymans var tillbaka på vänsterbacksplatsen. På mittfältet spelade Ahmed Awad, Ludvig Fritzson och Nikolaos Dosis medan anfallstrion bestod av Jerell Sellars, Blair Turgott och Nebiyou Perry.

Som ni ser hade ÖFK:s tränarpar Amir Azrafshan/Pero Kapsevic blandat om rejält i uppställningen till den här matchen.

Men den hade tillräckligt med slagkraft för att helt dominera den första halvleken mot ett mycket blekt Nyköping. Med vindens hjälp parat med hög press kunde ÖFK mer eller mindre ockupera hemmalagets planhalva. Det gav en hel del chanser, massor av hörnor – och två mål.

# 20:e min: Nebiyou Perry smiter mellan en hemmaförsvarare och målvakten Ville Seppä på ett högerinlägg och kan trycka in ledningsmålet 1–0.

# 43:e min: Marco Weyman lyfter in från vänster och vid bakre stolpen finns Jerell Sellars på plats och sätter 2–0 i nättaket.

I pausvilan gjorde ÖFK två byten: Haugan och Turgott lämnade plats för Alex Purver (mittback) och Francis Jno-Baptiste (central forward).

Och när Sam Mensiro redan efter fyra minuter in på den andra halvvan smackade in 3–0 med vänsterfoten på en hörnretur såg allt klappat och klart ut för ÖFK-

Men matchbilden skulle svänga, i alla fall spottade Nyköping upp sig rejält samtidigt som ÖFK tappade fokus – och sitt spel.

Och i målprotokollet hände saker;

# 52:a min: Efter tre hörnor i rad hamnade 1–3 i ÖFK-buren när Andrew Mills gick bort sig totalt och Emanuel Arvidsson kunde forcera in bollen vid den bakre stolpen.

# 79:e min: Sam Mensiro slår en dålig passning upp i mittplan,. Nyköping ställer om både snabbt och snyggt och Alexander Alp nickar in 2–3 bakom en chanslös Andrew Mills.

Helt plötsligt såg ÖFK ut att vara i gungning men ordningen återställdes bara fyra minuter senare när Francis Jno-Baptiste visade sin klass som straffområdesspelare. Baptiste vände bort ett par hemmaförsvarare och avslutade precist, 2–4 och gruppspelsplatsen i Svenska cupen var säkrad!

Fotnot 1: ÖFK gjorde ett tredje byte i matchens 58:e minut när Frank Arhin ersatte Jerell Sellars.

Fotnot 2: 32 lag deltar i gruppspelet fördelat på åtta grupper. De 16 högst rankade lagen placeras in i grupperna medan övriga 16 lottas in fritt

Text av: Agne Svärd