Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       IFK Göteborg
0 - 4
(0) (2)
Sön 29 Nov 2020 14:30
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 26 Emil Holm
0-2 33 Sargon Abraham
0-3 59 Alexander Farnerud
0-4 71 Mattias Bjärsmyr

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Ronald Mukiibi, Noah Sonko Sundberg, Kalpi Quattara, Charlie Colkett, Isak Sseewankambo, Nikolaos Dosis (46), Felix Hörberg (82), Blair Turgott (82), Henrik Bellman (64)

Ersättare: Francis Jno-Baptiste (64), Ahmed Awad (46), Alex Purver (82), Malcolm Stolt (82), Sam Mensiro, Frank Arhin, Sixten Mohlin (mv)


Så spelade IFK Göteborg:
Ionassis Anestis, Alexander Jaĺlow, Mattias Bjärsmyr, Kristoffer Da Graca, Sebastian Eriksson, Emil Holm Jakob Johansson, Yusuf Abdullah, Sargon Abraham , Tobias Sana, Alexander Farnerud

Ersättare: Jesper Tolinsson, Robin Söderling, Amin Affane, Isak Dahlqvist, August Erlingmark, Yahya Kalley, Tom Amos (mv)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Thomas Isherwood

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Domare:
Victor Wolf, asss 1: Per Rehnlund, ass,2: Josef Alacam, fjärde domare: Robin Albertsson
 
Väder och vind:
Temperatur -6
Luftfuktighet: 91%
Vind: Sydost 1 m/sek
Klart
 
 

ÖFK - IFK Göteborg 0-4 (0-2)

 

16-17 trevliga minuter i ÖFK-favör sen tog gästande IFK-Göteborg över i sista hemmamatchen för säsongen. 0-4 (0-2) kan väl ingen protestera mot. Bensinen är helt enkelt slut i det rödsvarta maskineriet.

 

Femte raka förlusten och två avslutande, svidande hemmadrabbningar via 0-4. Ingen munter upplevelse för alla som håller på fotbollsjämtlands stolthet. Annars såg det som sagt riktigt trevligt ut inledningsvis den här svinkalla söndagseftermiddagen. Henrik Bellman med ett bra läge efter tre minuter och ÖFK etta på bollarna och vägvinnande passningsspel.

En snygg raid av Felix Hörberg och pass in till Nikolaos Dosis men dålig träff från den senare. Hörberg igen ett pat minuter senare men skottet styrs till hörna. Sen sker det som tyvärr av och till kommit i dagen på sluttampen. Precisionen i agerandet fallerar och motståndet bjuds in till fruktbar kontringsfotboll.

Noah Sonko Sundberg får rädda på mållinjen efter 18 minuter, “Änglarna” tar över alltmer och som ett brev på den så kallade posten 0-1 efter 26 minuter. En frispark en bit innanför hörnflaggan nickas i nät av IFK:s specielle poängräddare, unge Emil Holm. Samme man framme igen sex minuter senare men en fin parad av Aly Keita.

0-2 istället i 33:e minuten. Ett mönsteranfall med fyndige Tobias Sana avslutningsvis in till Sargon Abraham som inte gör nåt misstag. Ny möjlighet för spänstige Holm efter 41 minuter innan ÖFK avslutar halvleken med en möjlighet för Nikolaos Dosis men obalans i avslutningen

En viss uppryckning inför andra. Dosis ersätts av Ahmed Awad och lite mer tyngd i djupled. Ett fint anfall efter 55 minuter men Blair Turgotts avslutning vinkas av för offside. IFK Göteborgs mer exakta spel tar åter ut sin rätt och 0-3 efter 59 minuter. Veteranen Alexander Farnerud har bara att raka in ett lågt pass från Alexander Jallow. Därmed rullgardinen i botten för det rödsvarta garnityret.

Henrik Bellman ut till förmån för Francis Jno-Babtiste men duktige mittfältaren Alhassa Abdullai med en bra möjlighet till utökning innan Mattias Bjärsmyr fastställer slutresultatet 0-4 i den 71:a minuten. En kort hörna överraskar hemmagrabbarna. Alex Purver och Malcolm Stolt in med knappa tio minuter kvar men inget av vikt och värde som kan förändra tillställningen.

Som sagt ingen vidare avslutning för ÖFK, och i epilogen ställs man dessutom mot Svenska mästarna Malmö FF på det sydvästskånska kustslättlandet. Det blir väl nån form av akademisk genomgång för att utröna hur en framgångsmaskin helt plötsligt kan tappa det mesta av stabilitet. En konstig säsong naturligtvis med tomma läktare och komprimerat program. Skall bli intressant att följa den utvärdering som behövs, om Amir Azrafshan var “pojken med guldbyxorna” en period av säsongen eller om idéerna kommer att bära frukt även framgent

För att återgå till matchen så vill jag framhålla kantspringaren Felix Hörberg som skapade en hel del och jobbade i båda riktningarna. Hårt jobb också av Kalpi Quatarra som ständigt vill kompensera sina egna misstag, en fin egenskap. Som vanligt också en gedigen insats av Thomas Isherwood som stred tappert i dom stora luckor som tidigare ÖFK-försvar så skickligt täppt igen.

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Felix Hörberg
  2. Kalpi Quatarra
  3. Thomas Isherwood
Aly Keita 29
Nebiyou Perry 21
Thomas Isherwood 19
Eirik Haugan 17
Blair Turgott 12
Isak Ssewankambo 11
Jordan Attah Kadiri 9
Kalpi Ouattara 7
Felix Hörberg 6
Simon Kroon 6
Noah Sonko Sundberg 6
Charlie Colkett 5
Rewan Amin 4
Ludvig Fritzon 4
Jerell Sellars 3
Frank Ahrin 3
Andrew Mills 3
Ronald Mukiibi 2
Nikolaus Dosis 2
Ahmet Awad 2
Sam Mensiro 1
Marco Weymans 1
Henrik Bellman 1

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Torbjörn Sjödin skrev | 30 Nov 2020 - 08:28
Om Sixten Mohlin är skadefri hade det varit på sin plats att ge honom chansen i denna sista hemmamatch. Solidarisk andremålvakt som håller hög klass. Kanske man inte vill ha kvar honom.
Gäst: @Andy skrev | 30 Nov 2020 - 06:28
Tror inte alls det är en miss med dessa tränare, men med lag vi har, med väldigt få erfarna spelare tar det tid.

Sen kan man givetvis undra vad som hänt...tex med Keita...att gå från att vara en av allsvenskans bästa målvakter till att vara en av de sämsta...vad hände efter han haft Corona?
Det är ganska tydligt att efter Rewans skada, och sen frånvaron av Isherwood och Noah i några matcher så hände något, självförtroendet försvann

Men jag tror på ett utveckling av det här laget, bara man inte väljer att sälja sönder det eller att alla ”som vet bäst dvs de som sitter på läktarn eller framför tvn” kritiserar sönder allting. Laget är inte mer än människor och påverkas givetvis av allt som skrivs
För det kan omöjligt vara lätt att vara varken spelare eller ledare i Östersund, för hur du än gör så får du en massa skit, vinner du matcher med spring o tjongfotboll får du skit för att du spelar tråkig fotboll, försöker du spela mera fotboll , får du skit för det...

Gäst: Andy skrev | 29 Nov 2020 - 23:04
Ja vilken miss att förlänga 3 år med dessa tränare.
Gäst: Hoppfull skrev | 29 Nov 2020 - 19:11
Nytt kontrakt är i alla fall positivt efter allt strul
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
13
kommentarer
Varbeg -ÖFK 1-0
av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 15:49
VS  Varbeg - ÖFK 2-0 (1-
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
3
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | Igår - 13:33
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 11 Apr 2024 - 22:43
Ytterhogdal nu trea i tabellen. IFK
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook