Ersättare: Felix Bejmo, (46), Adi Nalic,(46), Berhan Safari, (61),Oscars Levici (70)

Pär Leek
Fjärdedomare:
Per Melin

Temperatur 8 grader, vind 6m/sek, luftfuktighet 87 %, mulet

Malmö FF visade stor styrka och kunde briljera i en match som gick deras väg i första halvlek

vs

Malmö FF-ÖFK 4-0 (4-0)

Nu med referat av Niclas Jarlås. Vi väntar på krönika av Agne Svärd

Äntligen över, Malmö FF 4 – ÖFK 0

Efter en jobbig vecka där mycket har kretsat kring den bortgångne styrelseledamoten Robert Sundqvist har fotbollen känts sekundär. Detta till trots så väntade avslutningen av årets säsong när ÖFK gästade mästarna, Malmö FF.

Östersund spelade med sorgband och utan självförtroende efter en tung period både utanför och på planen. Det kändes ofokuserat och det dröjde inte länge förrän Keita ställde till det genom att plocka upp bollen, lägga ned bollen och sedan plocka upp den igen. Malmö får en indirekt frispark och med alla ÖFK spelare i eget mål så kunde Christiansen bomba upp bollen i vänstra krysset.

Kort där efter kom det andra målet. Ett långt inkast från Malmö nickskarvas fram till Kiese Thelin som kastar sig fram för att vinkla in 2–0 målet efter 8 spelade minuter.

I 28 minuten täckte Mukiibi ett skott med handen och det tilldöms straff till MFF. Christiansen sätter straffen i den vänstra stolpen och bollen studsar in i mål. 3–0 och om matchen inte var död efter andra målet var den det definitivt efter det tredje.

I 34 minuten bryter Larsson igenom och sätter 4–0 till Malmö.

Det blev inga fler mål i matchen men Malmö fortsatte att dominera och kontrollerade allt från början till slut.

Grattis till mästarna Malmö FF. För Östersund är det bara att vara tacksamma att säsongen är över och att det blir allsvenskan även nästa år