Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ope IF
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Krokom/Dvärsätt IF
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- Järpens IF
- Frösö IF Gästbok
Div 3 Damer Södra Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Ope IF 2
- Svegs IK
- Hede/Vemdalen
- Ås IF
Div 3 Damer Norra Tabell Skytteliga
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF 2
- Offerdals IF
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- IFK Östersund Ungdom
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF 2
- Stuguns BK Gästbok
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
Lokomotiv Moskva       Östersunds FK
3 - 1
(1) (1)
Ons 27 Jan 2021 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 4 Blair Turgott
1-1 41 Självmål
2-1 85 Murilo Cerqueira
3-1 90 Eder

Så spelade Lokomotiv Moskva:

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Ronald Mukiibi, Noah Sonko Sundberg, Eirik Haugan, Felix Hörberg, Sam Mensiro, Isak Ssewankambo, Ludvig Fritzson, Kalpi Ouattara, Blair Turgott, Malcolm Stolt.

Ersättare:
Ersättare: Sixten Mohlin, Peter Amoran, Marco Weymans, Pontus Kindberg, Henrik Bellman, Frank Arhin, Nikolaos Dosis, Jerell Sellars, Sebastian Karlsson Grach
Alla i ÖFK fick spela utom målvakten Mohlin. Bytena skedde i alla i andra halvlek. Många i mitten av halvleken. Bytena redovisas endast på detta sätt.

Varningar Lokomotiv Moskva Utvisningar Lokomotiv Moskva
Siljanov

Arena:
Marbella, Spanien
 
Domare:
Spanska domare
 
Väder och vind:
Solsken, c:a 20 grader plus, svag vind
 
 

Mycket bra insats av ÖFK men orkade inte riktigt mot slutet.

 

Lokomotiv Moskva - ÖFK 3-1 (1-1) Mål av Blair Turgott. 

.ÖFK:s första match på Marbella mot Rostov FC var klart godkänd. De unga spelarna fick chansen att visa upp sig och många imponerade. Oavsett vilken laguppställning som ÖFK hade såg det tryggt ut.

I dag är det ÖFK:s andra match under träningslägret. Den spelas mot det ryska elitlaget Lokomotiv Moskva. I denna match väljer Amir att ställa en startelva på benen som mer liknar den han hade i fjol i allsvenskan. Undantaget är Malcolm Stolt. Det gjorde Malcolm sig förtjänt av efter sin fina insats han gjorde mot Rostov.Matchen spelas i solsken och i c:a 20 graders värme på en till synes utmärkt gräsmatta.

ÖFK väljer att sätta igång matchen med en trebackslinje och två wingbackar och en defensiv mittfältare, samt två forwards.

ÖFK startade matchen med aggressivt spel och med hög och intensiv press. Lokomotiv kunde inte hänga med. De blev stressade och gjorde många misstag. ÖFK tog över spelet och dominerade stort. De spelade glimrande offensiv fotboll.

Den första kvarten var ren uppvisning från ÖFK. De spelade frejdigt, hade bra erövring av bollen, bra passningsspel och sökte bollar i djupled.

Redan efter 4 minuter tog ÖFK ledningen. Det var alerte Ludvig Fritzon som passade i djupled till Turgott som inte gjorde något misstag. Snyggt.

ÖFK fortsatte i samma stil. Fritzon, som var den store matchdirigenten, serverade Stolt i bra läge men Stolt fastnade på en motspelare. Strax efter sköt Stolt ett vasst skott strax ovanför målribban. Isak hade även han strax efter bra skott tätt utanför som hade varit värt ett bättre öde. Alerte Stolt var nära igen i 19:e minuten med ett skott tätt utanför stolpen. Så såg det ut. ÖFK skapade chanser på löpande band. Inget kunde ha sagt något om ÖFK i der läget, hade gjort åtminstone ett, kanske två mål till.

Det var först i 24:e minuten som Lokomotiv kom upp i något som man kan kalla anfallsläge. De flyttade upp laget något och skaffade sig mera bollinnehav och ÖFK sjönk en aning men Lokomotiv åstadkom ändå inte mycket i anfallsväg. 1 30:e minuten noterade vi ett överraskande skott intill stolpen av hårdjobbande Isak SSewankambo. Två minuter efteråt gjorde Keita en fin räddning.

i 40:e minuten kom de mål vi inte ville se och ÖFK inte var förtjänta av efter sitt fina spel i första halvlek. Det var ren otur. Haugan gjorde ett själmål. Bollen slogs från kortlinjen mot mitten framför mål och bollen träffade Haugan i bröstet och studsade i mål.

Halvleken slutade med 1-1 och det var hur orättvist som helst. Speciellt med tanke på att Outtara i slutminuterna severade Stolt en boll som han med en perfekt gjorde mål på. Av någon anledning dömdes målet bort. Inget vet varför. Det såg ut att vara en stor domartabbe. Målet verkade vara regelrätt.
I andra halvlek kom Weymans in som vänsterback och Outtara blev mittback.

Halvleken började med frejdigt spel av ÖFK. Ahrin tar för sig mer och mer. Han hade i starten av andra halvlek en fin löpning och inspel till Turgott som dock missade. I 48 minuten var Bellman ytterst när att få anteckna sig i målprotokollet, men fick inte bollen på mål på nära håll. Största chansen hade Mensiro i 53e: minuten då han sköt bollen i friläge vid sidan av målet vid hörna. Turgott hade sedan chans att göra mål på straff, men målvakten räddade. I 56:e kom ett inspel från Ahrin till Turgott i friläge som inte resulterade.

Det skedde många byten i ÖFK i mitten av andra halvlek. Efter det så tog Lokomotiv över sistas delen matchen och skaffade sig ett stort bollinnehav. Det blev jobbigt och mycket jagande för ÖFK. Det märkes att Mensiro inte fanns som defensiv mittfältare och att även en del andra rutinerade spelare saknades. Det blev mer öppet i mitten av banan framför mål.

Lokomotiv skaffade sig en del målchanser men Keita räddade. Mot slutet såg ÖFK tröttkörda ut och kunde inte komma fram till några riktiga målchanser. Den höga pressen såg man inte så mycket av längre. ÖFK kom på något sätt i otakt.

Lokomotiv avslutade matchen med två mål på hörna. Först i 85:e och sedan i 90:e minuten och matchen slutade med 3-1 för Lokomotiv.

Matchen sista sekvens var att Pontus Kindberg hade en nick strax utanför mål på ett snyggt och energiskt förarbete av Bellman.

Det fanns mycket att glädjas över i ÖFK. Man gjorde åter en riktigt bra match och ska vara nöjda med det. Spelarna och spelet utvecklas i rätt riktning. Stolt har utvecklats mycket sedan i fjol och blir att räkna med. Bellman vill mycket och kan mycket. Han fortsätter att förbättras. Frank Ahrin tar för sig mera i år och visade kraft och hårdhet. Han är en spelare som har det mesta. Turgots löpvilja fanns kvar. Ludvig Fritzons mittfältsspel var imponerande. Han är en spelare som utvecklats mycket på ett år. Det finns betydligt flera, men det får vi ta en annan gång.

 
Text av: Haldo Jonsson
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: PS skrev | 27 Jan 2021 - 21:08
Suverän fotboll första halvlek
Gäst: Optimist skrev | 27 Jan 2021 - 19:28
3-24 på dom sista 8 matcherna ALLA är Förluster, okej detta är bra motstånd men träningsmatcher och vi har ingen aning hur ordinarie dessa två lag ställt upp , men även vi har ju rullat på folk. Men bra prestationer i Spanien i dessa matcher snart kommer en vinst hoppas vi:) Kul att ”jacke” och Amoran fått känna på hetluften och gjort bra prestationer som bådar gott:)
Gäst: Griffo skrev | 27 Jan 2021 - 17:53
Är Nebiyou Perry skadad? Inte sett till han nått..
Gäst: Realist1 skrev | 27 Jan 2021 - 17:05
Nu är det förvisso träningsmatcher och jag vet inte hur ordinarie Lokomotiv ställde upp. Men prestationena lovar verkligen gott. Smått chockerande att de är med så pass bra i matcherna mot så starkt motstånd med tanke på förra säsongens avslutning.
Gäst: Ulf W skrev | 27 Jan 2021 - 16:07
Jag tror inte att någon kan förklara hur ÖFKs 2-1 mål kan bli bortdömt. Tur att det bara är en träningsmatch.
 
Herrar
av: Kalle Glader | 26 Feb 2021 - 10:01
Ja! Av Bräcke!
Ungdom
av: Janne | 12 Feb 2021 - 22:25
Man måste lyfta på hatten åt Mattia
19
kommentarer
Nu behöver vi alla som vill ha ett allsvenskt lag i ÖFK enas
av Martin Nylander | 28 Feb 2021 - 08:58
Detta inlägg är dels en betraktelse
11
kommentarer
Ovärdigt och amatörmässigt av polisen i nordvästra Skåne
av Haldo Jonsson | 24 Feb 2021 - 23:08
Det finns många frågetecken i Sve
9
kommentarer
Med tanke på rådande transferförbud kommer ÖFK inte sälja någon
av Martin Nylander | 24 Feb 2021 - 11:26
Obs Nu uppdaterad artikel Det sven
7
kommentarer
Matchen i Svenska Cupen mot Akropolis skjuts upp
av Haldo Jonsson | 26 Feb 2021 - 10:59
Den kommer att spelas på onsdag
7
kommentarer
Även Bragdmässigt att slippa en ekonomisk 'nedflyttning'
av Thord-Eric Nilsson | 23 Feb 2021 - 12:51
Östersunds Fotbollsklubbs vändning
 
 Skrivet den Lör 13 Feb 22:26
fotbollz.se på Facebook