VS

ÖFK - Akropolis IF 1-1 (0-!) Målskytt Jerell Sellars.

Referat av Lasse Granbacka. Bilder och krönika kommer

ÖFK – Akropolis IF
Dags för årets första fotbollsmatch på Jämtkraft Arena. Akropolis IF på besök i andra matchen för båda lagen i Svenska Cupen. Viktig match för ÖFK som behöver vinst idag för att kunna avgöra i sista matchen borta mot Mjällby.

Första halvlek
ÖFK skapar en halvchans i halvlekens första minut. Bra spel mellan Stolt och Turgott men utanför!
Keita och Sonko höll på att ställa till det ordentligt i minut 9. Missförstånd där den förre ÖFK spelaren Stadler får till ett farligt läge men utanför.
I minut 15 kommer Akropolis upp i ett bra anfall där Oscar Pettersson kommer till ett avslut men på ÖFK försvarare.
ÖFK får ett bra frisparksläge i minut 18 då Haugan fälls strax utanför Akropolis målområde.
Weyman tar skottet men Akropolis målvakt Lundgren kan plocka ned den.
ÖFK kommer upp i ett snabbt anfall via Turgott men resultatlöst. Få ÖFK spelare som följde med i anfallet.
Akropolis får ett bra frisparksläge i minut 25 som tas av Ajdarevic men kan slås bort av ÖFK försvaret.
Akropolis har nu sista minuterna haft mycket bollinnehav men inga farliga chanser.
Bra löpning på vänster kanten av Turgott in i Akropolis målområde i minut 27 ramlar men ingen åtgärd av domaren.
I minut 27 varnas Sivodedov i Akropolis.
ÖFK har haft många hörnor i halvleken men resultatlösa. I minut slår Weyman en hörna som nickas bort av Akropolis försvaret.
ÖFK har bollinnehavet men Stadlers chans i början av halvleken är matchens farligaste chans.
Akropolis har en hörna i minut 32 som Keita kan boxa bort. Hörna ÖFK i minut 33 som nickas i mål men Turgott står offside.
I minut 34 har Akropolis en nick i ribban av Stadler - Kunde stått 0-1
Sivodedov i Akropolis varnad i minut 36.
Växlande spel i slutet av halvleken med Stolts skott över i bra läge med framspel av Turgott men till hörna i minut 45. Bollinnehavet till ÖFK men ändå inte ett helt ofarligt Akropolis när dem väl kommer upp i anfall.
Såg lite osäker ut i ÖFK:s backlinje vid några tillfällen. I anfallsväg fanns det några bra situationer mellan Turgott och stolt men avsluten alldeles för dåliga.

Andra halvlek
Andra halvlek hann nätt och jämnt börja så kommer Akropolis upp i sitt första anfall halvlek och Bouvin kan enkelt slå bollen i mål. Chockstart för ÖFK!
Stolt har några skottförsök i början av halvleken men utan resultat.
i minut 53 blir Haugan liggande i målområdet men behöver inte byta utan kan komma tillbaka i spel.
Kvart in i andra halvlek så har Akropolis ett visst övertag i spelet och håller i bollen och ÖFK får jaga.
Dubbelbyte i Akropolis i minut 58.
Stolt varnad i minut 63 och blir även utbytt i minut 64 då Azrafshan gör ett trippelbyte och In kommer Awad, Ahrin och Bellman.
I minut 69 så höll det på att bli 2-0 till Akropolis men Lepik får bollen på ÖFK spelare i ett bra läge. Hittills har inte bytena givit något resultat framåt för ÖFK:s räkning.
Bra nick av Turgott i minut 71 men utanför.
Bra skott av inhopparen Bellman i minut 72 men Lundgren i Akropolis målet kan enkelt plocka ned skottet.
Weymans varnad i minut 73 och i samma minut gör Akropolis ytterligares 2 byten. Allt för att försvara den ledning man fått.
Några minuter senare – 75 så byter ÖFK in 2 nya spelare - Baptiste och Sellars.
Lite mer ÖFK nu efter de senaste bytena men ändå inga riktigt avgörande målchanser.
Dubbelvarning i minut 77 då Sellars och Bouvin varnas för snack.
Bellman fälls/ramlar i Akropolis målområde i minut 79 minuten men domaren friar!
Nu ligger ÖFK på i sista kvarten. ÖFK har haft många hörnor i matchen men ingen har känts som farliga.
Ytterligare ett byte i Akropolis i minut 83.
Vi närmar oss 90 minuter och 4 minuters tillägg då Sellers får chansen och kan slå in kvitteringen. Viktig inför sista matchen mot Mjällby. Fortsatt ÖFK press i slutet av matchen men inga avgörande chanser och Weilid i Akropolis hade en sista chans för Akropolis i förläggningens sista minuter.

Sammanfattning
En match som inte fick den matchbild som man förväntat sig utan Akropolis stod emot bra mot ett ineffektivt ÖFK som inte kunde utnyttja sina chanser vare sig frisparkar eller hörnor. Fanns intentioner i anfallet mellan Turgott och Stolt men man tog inte vara på de chanser som man ändå hade. Dålig stöttning från mittfält i anfallet och Turgott försökte ofta själv komma igenom Akropolis försvar.
Synd att inte Sellers fick komma in tidigare då han gjorde ett bra inhopp.
Bra i Akropolis förre ÖFK:aren Stadler och även Ajdarevic och målskytten Bouvin.