Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Svenska cupen   
   
         
Djurgårdens IF       Östersunds FK
3 - 0
(1) (0)
Sön 14 Mar 2021 13:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 15 Karl Holmberg
2-0 52 Edvard Chilufya
3-0 70 Nicklas Bärkroth

Så spelade Djurgårdens IF:
Vasiutin - Witry, Ekdal, Schüller, Käck - Edwards, (73), Finndell, Eriksson - Chilufya, Holmberg, Ademi (67)

Ersättare: Tommy Vaiho, Llinus Tagesson , Elias Andersson, Matias Mittku, Nickas Bärkroth (67) Emmanuel Banda (73), Joel Asoro ( 81)

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Eirik Haugan, Noa Sonko Sundberg, Ronald Mukiibi, (78) Kalpi Outtara, Ludvig Fritzson, Sam Mensiro, (46) Felix Hörberg, (70) Henrik Bellman, 70), Blair Turgott, Francis Jno-Baptiste, (46)

Avbytare; Tommy Vaiho, Mohlin, Karlsson Grach, Ahmad Awad, (70), Jerell Sellars, (46), Malcolm Stolt, (70), Marco Weymans, (78)Frank Arhin, (46)


Varningar Djurgårdens IF Utvisningar Djurgårdens IF

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Sam Mensiro, Kalpi Outáttara, Frank Ahrin
Arena:
Tele 2 Arena
 
Domare:
Glenn Nyberg
Domare
Mahbod Beigi
Ass. domare 1
Andreas Söderkvist
Ass. domare 2
Victor Wolf
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur + 6 grader, vind 3 m/sek, luftfuktighet 54 %
 
 

ÖFK räckte inte till mot Djurgården - utslagna ur Svenska Cupen

 

VS

Djurgården - ÖFK 3-0 (1-0)

Nu med krönika av Agne Svärd. Tyvärr blir det inget matchreferat. Bexelius dator Windowsprogram har nämligen pajat i kväll.

 

Tyvärr blir det ingen matchreferat. Bexelius Windowsprogram hade nämligen pajat i kväll.

 
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Krödingen skrev | 16 Mar 2021 - 00:19
Skulle gärna se Patrick Kpozo på vänsterbacksplatsen. Han visade på Potters tid ha både snabbhet och styrka. Vad jag förstår är han inte skadad.
Gäst: @Alltså skrev | 15 Mar 2021 - 22:51
Hur tränar man ämnen?
Gäst: Robert skrev | 15 Mar 2021 - 08:28
Med Mensiro på plan så kunde ÖFK inte spela fram bollen via mittfältet vilket gjorde att allt tog tid och det enda alternativen som fanns var att försöka nå Bellman eller dra en långboll.

Mukiibi bidrog varken till anfallspel eller till försvarspel i stora delar av matchen och Ouattara hade en mindre bra dag när han skulle försvara. Men man såg redan från början av matchen att det skulle bli förvirrat i försvarspelet när Sonko springer ut och försöker bryta bollen från Haugan. En trebackslinje funkar inte när bara två av backarna vill försvara, det blev jätteytor.

En fyrbackslinje är nog enda vägen att gå, men det är stora frågetecken för vilka som ska spela ytterbackar. Mensiro, Mukiibi och Weymans slåss nog om högerbacksplatsen, alla tre med uppenbara brister i spelet. På vänsterbacken är nog Ouattara given när han är hel just nu, men även han har ju uppenbara brister i defensiven.

På mittfältet måste alla vara hela och Mensiro ska inte spela där, det är som att spela med en man mindre så fort ÖFK ha bollen. Det handikappet behöver vi verkligen inte. Två defensiva innermittfältare, Fritzon och Ssewankambo just nu, Amin när han blir hel.

Först då när vi har fått ordning på defensiven kan vi börja fundera på vilka som ska spela på de 3 platserna bakom Turgott. För mig är Sellers given och övriga får rotera tills någon visat att de förtjänar en plats.
Gäst: @Barca skrev | 14 Mar 2021 - 19:39
Kan det ha varit en av de märkligaste analyserna i fotbollz historia?
Gäst: Funderaren skrev | 14 Mar 2021 - 18:55
Barca måste va vetenskapsman.
Djurgården på sin egen borg där varenda strå är tillrättalagda för dem är dom starka.Djurgården ute i snöstorm och en halkig gräsplan är inte samma gäng.Djurgården har många brister när alla lagen fått ordning på sina trupper.Det är bara försäsong ännu
Så lätt som det såg ut idag för DIF kommer det inte att gå hela nästa säsong .En väldigt vek och tunn backlinje som borde kunna hotas
Gäst: Fan skrev | 14 Mar 2021 - 18:51
ÖFK hängde inte med DIF tempo .Imponerad av Chilufya idag klasspelare. Synd att vi inte kunde ha koll på han.
Kalpi var dålig idag gjorde misstag i målen bakåt. Är Sonko Sundberg den enda bra backen vi har idag?
Mittfältet balans försvann när bollvinnaren Mensiro byttes ut. Onödigt kort av Mensiro som vanligt .Amin kom tillbaka!
Gäst: Alltså skrev | 14 Mar 2021 - 17:35
Många tränar ämnen här
Gäst: Hoppfull skrev | 14 Mar 2021 - 17:32
Ha ha ha detsamma!!!!
Gäst: @Barca skrev | 14 Mar 2021 - 17:20
Du borde vara assisterande...
Gäst: Hoppfull skrev | 14 Mar 2021 - 17:17
Detta var ingen rolig match för Öfk, totalt överkörda och ska vi vara ärliga så var det mer nära 5-6 noll. Virrigt värre i försvaret. Känns märkligt att vi inte spelar med en fyrbackslinje i en sådan här match mot ett formstarkt Djurgården. Här måste vi vetat att Djurgårdens högerkant måste stängas, om man har tittat och scoutat dom innan matchen. Chilufya sårade oss rejält på högerkanten, som väntat. Vi måste vara mer kompakta i försvarspelet. Sen måste alla spelare över hela planen ta ett större ansvar i försvarspelet, Djurgårdens omställningar sista 10-15 min hade kunnat gett ytterligare 2-3 mål. Här måste man ta hemjobbet hela vägen hem, och framförallt följa din gubbe på sista tredjedel. Jag undrar också vad vår spelidé är ? Amir skulle behöva nån duktig matchcoach bredvid sig, sen får vi hoppas på en sportchef med elitfotboll kunskap. (Drömmen vore Jens Fjellström) Vi måste också ha fler spelare som hela tiden möter och vill ha bollen, både från mittfält och anfall, sätta tillbaka den sen gå i djupet. Nu hoppas vi inte Quattara fick en allvarlig knäskada han behövs även om han hade en jobbig match. Vi behöver också få tillbaka en boll trygg Amin på mitten, Mensiro ska enbart användas som försvarsspelare där han kan vara riktigt bra. Sen hoppas vi på en snabb comeback av Isak, Perry och Kroon snart. Jag tror och hoppas att Öfk hänger kvar och får nog slåss om att undvika kvalplatsen. Tror att Varberg och Mjällby åker ur serien, sen blir det ett gäng lag som får försöka att undvika kval, Öfk, Örebro, Kalmar, Halmstad, Sirius och Degerfors. Vi behöver Öfk i Allsvenska som betyder så mycket för Östersund och Jämtland. Nu glömmer vi den här matchen och tittar framåt....
Gäst: Barca skrev | 14 Mar 2021 - 17:12
Följande behöver nog förbättras rejält.

1. (Högre) Bolltempot - flytta bollen snabbare mellan varandra så att motståndarna får det jobbigt. Just nu blir många mottagningar så att man får bollen för långt ifrån sig och behöver flera tillslag innan man passar vidare. Håller inte om man vill vara så bra som man önskar. Den ska gå vidare på helst 1 till slag hela tiden och ibland 2 tillslag. Bollen ska röra sig hela tiden och inte vila. Just nu "transporteras" det mycket boll genom individuella räder istället för att spela som ett lag och konstant röra sig göra sig spelbara och öppna upp ytor och alternativ för varandra.

2. Löpa, löpa, löpa och åter löpa. Det är ju en av grunderna i framgångsrik modern fotboll. Fotboll är ju typ intervallträning med boll. Ta löp för laget och varandra. Mängden löp måste stiga rejält. Se på Djurgården. De imponerade inte men sprang ack så mycket mer och därmed skapades fler möjligheter för lag. Ta löpningar i rätt mängd är ett måste om man ska kunna ha önskat spel och kunna äga boll, ha nog mycket och kvalitativt eget spel samt skapa möjligheter. Allt börjar med nog bra rörelse. Frågan är varför man inte löper mera? Behöver spelarna förbättra sin fysik och då främst fotbollskonditionen? (intervallöpning)

3. Våga, våga, våga och åter våga. De måste våga. Annars kommer det att bli ack så krampaktigt och underprestation. Att våga är inte samma som vissa spelare gör att dribbla som sista man. Det ska man aldrig behöva göra om hela laget hjälps åt att se till att det alltid finns minst 2 alternativ för bollhållaren och det helst innan denne har tagit emot bollen (kräver att man kan läsa spelet nog bra för att se vad som komma skall). Inte heller att göra soloräder i mängder. Utan våga spela "smart" och enkelt (inte söka avgörande pass utan låta bollen gå och ha tålamodet att vänta på "rätta" lägena som förr eller senare kommer att uppstå bara man behåller bollen inom laget och låter den "vandra" konstant med högt tempo så motståndarna till slut missar i markeringar, luckor och ytor skapas mm.

4. Färre tillslag och kortare bollbehandlingstid i varje moment. Annars sackar man bolltempot och gör det lättare för motståndarna att försvara sig.

5. Inte bli bolltittande i försvarsspelet. Gäller så gott som hela laget. Samma var ett fenomen föregående år. Se till att täppa till ytor och ligga rätt i positionerna istället så att det inte finns några möjliga ytor för motståndarna att kunna avsluta ifrån. Var som ett dragspel. Dra ihop laget och täpp till vid försvar och sedan sprid ut och håll bredd och skapa ytor och vägar framåt i anfall. Minst 2 alternativ ska hela tiden finnas för bollhållaren.

Räcker med två som pressar och blockerar moståndares bollhållare i försvarsspelet. Övriga ska ha "rätt" positioner och ligga "nog" nära och på "rätt sida" sina motspelare i försvarsspelet för att neutralisera möjligheterna till chanser för dem. Detta kräver disciplin. Disciplin, disciplin är en nyckel i försvarsspel. I försvarsspel är alla i laget försvarare och i anfallsspel så är alla anfallare. En för alla och alla för en.

6. Ligga närmare motståndare i försvarsspelet så de inte får "ytor" och "utrymme" att göra det som de önskar. Dock ej för nära så att du kan bli "bortvänd" som skedde mot ryska laget genom en lätt vrickning.

7. Alltid hålla koll snett bakåt i försvarsspelet när anfall kommer från kanterna. För det är ju där ofta "målskytten" kommer ifrån med fart och avslutar på inlägg längs marken eller i luften. Blir det längs marken så brukar det även ske inspel snett bakåt och sedan direkt skott.

8. Antalet maxlöp måste upp och det mycket. Det är ju tempoväxlingarna som "öppnar upp" ytor mm. Det är tempoväxlingar som gör det jobbigt för motståndarna. Att inte köra på i samma tempo hela tiden. Man kan till och med som lag eller som spelare (när man springer) i några sekunder dra ned tempot för att maximera effekten när man sedan gör ett "ryck". Alltid lättare att försvara sig mot ett jämt tempo oavsett om det är högt eller lågt hela tiden (självklart lättast om det är lågt hela tiden). Men växla tempo och vägar.

9. Variation i uppspel så att man blir svårlästa. Vagga in motståndarna i tro att de vet hur man attackerar för att sedan bryta mönstret. Hela tiden bryta mönstret så att motståndarna blir osäkra. Anfall som startar lika med 3-4 olika alternativa fortsättningar att välja på (2 rakt framifrån och 2 från kanterna). Som i alla "kampsporter" så gäller att attackera från olika vinklar och överraska. De bästa lagen och spelaren är det bästa "lögnarna" då det handlar om att "lura" motståndarna och få dem att tro att de vet och förstår för att sedan överraska dem om och om igen.

10. Spela som från minut 74 (helst ännu bättre och intensivare) och framåt redan från start utan att släppa till bakåt. Våga, våga, våga och se möjligheterna istället för riskerna. Man kan våga utan att göra våghalsgrejor.

11. Kom igen jag vet att ni kan!!!! Ni är minst lika bra som de andra lagen om ni bara gör allt ni kan (kräver att ni verkligen till 100% tror på er själva) och hela tiden verkligen försöker att göra ett bästa och att bli bättre. Visa alla att allt är möjligt om man vill och gör det som krävs.
Gäst: Martin Nylander skrev | 14 Mar 2021 - 16:55
Dagens match mot DIF kan väl tjäna som skolbok för hur effektivt anfallsspel ska spelas. En tydlig spelidé som alla spelare förstår, spelare som löper enormt mycket och jagar ytor för att kunna hota på djupet. ÖFK behöver analysera dagens match såväl ur ett försvars- som anfallsperspektiv men också för att se och lära. En spelare som Ahrin blottar att det brister i spelförståelse samt vad han förväntas göra när han får bollen. Samtidigt är det svårt för honom och många andra för spelarna uppträder inte som ett lag, man hjälper inte varandra. Spelarna runt Ahrin (i detta fall men det är genomgående) vet inte vad dom ska göra när han får bollen.
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 14 Mar 2021 - 15:28
Tveklöst rättvis hemmaseger, och en del svagheter avslöjade, MEN det känns ändå hoppfullt inför Allsvenska starten. ÖFK är ett lag som definitivt ska kunna klara sig kvar, och som kan knipa en del oväntade poäng. Men viktigast är att som förra säsongen ta många poäng mot lagen på den nedre tredjedelen. Och Djurgården är ett troligt topplag, vilket jag inte törs tro att ÖFK kommer att vara denna säsong. Men med en alltmer stabiliserad ekonomi, så kan det byggas spännande för framtiden, med unga lovande spelare..
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook