ÖFK - GIF Sundsvall 1-2 (1-1) Mål av Jerell Sellars

Nu med referat av Lasse Granbacka. Krönika av Agne Svärd kommer senare

ÖFK – GIF Sundsvall

Många borta i dagens träningsmatch mot GIF Sundsvall men då får istället några andra chansen bl.a. IFK Östersund spelaren Amoran finns på bänken men ingen Haugan med i truppen idag!

Första halvlek

Sellers fick ett bra läge redan efter 2 minuter men utanför. Sundsvall tog annars tag i matchen och höll i boll och verkade samspelade. Jättechans för Hallenius I MINUT 5! Han frispelas med Mohlin, som kommer ut och räddar med benet längs marken. Hörna GIF – matchens bästa chans!
I minut 10 så får Sundsvall en farlig hörna som ÖFK försvaret kan rensa och så bra att Sellers får bollen och startar en 70 m rusch upp till Sundsvalls mål. Inga Sundsvall försvarare hinner ikapp och Sellers kan chippa bollen över Blazevic i målet och 1-0.
Inte helt rättvist om man ser till målchanserna första 10 minuterna.
Sundsvall hämtar sig bra efter målet och fortsätter med hög press och mycket bollinnehav.
Många felpass från ÖFK som gör att Sundsvall lätt kommer upp i närhetens av ÖFK:s målområde.
I minut 15 får Mohlin i ÖFK målet rädda ett skott i ribban efter samspel av Lundström och Hallenius i Sundsvall.
Fortsatt bra spel av Bengtsson och Hallenius i Sundsvall som kommer till ett nytt avslut i minut 18. Nick av Hallenius men Bengtsson får snedträff och bollen utanför.
Första 20 minuterna har Sundsvall dominerat trots att ÖFK leder med 1-0. Sundsvall erövrar bollen lätt från ÖFK och ÖFK får slå ifrån sig.
I minut 24 får Sundsvall ytterligare en hörna där Pichkaha kan nicka mot Mohlin och kan sedan slå i returen. 1-1. GIF Sundsvall har många farliga hörnor.
Ahrin varnad i minut 33
I minut 37 får ÖFK ett frisparksläge rakt fram men Awad slår den utanför.
Sellers får ytterligare en chans i minut 43 men slår bollen utanför målet i bra läge.
I 43 minut får Sundsvall sin 6e hörna efter en dålig rensning i ÖFK försvaret.
I minut 44 får ÖFK till ett bra anfall men Ahrin får passet sent och slår bollen bredvid mål. Lite mer ÖFK i slutet av halvleken men som helhet om man ser till chanser så var halvleken Sundsvalls. ÖFK fick försvara sig och hade några enstaka chanser i halvleken och piggast var Sellers men alldeles för ensam i anfallet! Bra i första halvlek i Sundsvall Hallenius, Bengtsson och Lundström.

Andra halvlek

Baptiste in och Sellers ut vid starten av andra halvlek.
Jämn inledning av andra och ÖFK är mer med i spelet än vad det var i första halvlek.
ÖFK hade en resultatlös hörna i minut 51 och hörnorna har inte varit bra hittills i matchen för ÖFK.
Erik Andersson får till ett bra skott i minut 54 och ställer Mohlin i ÖFK målet helt då den tar i en ÖFK försvarare och 1-2 till GIF Sundsvall!
Upprört mellan Bellman i ÖFK och Sundsvalls Lundström i minut 60 men ingen av spelarna fick någon varning.
I minut 61 byter ÖFK in lånet från IFK Östersund Amoran och ut går Awad.
Hallenius i Sundsvall hade drömläge i minut 67 att göra 1-3 men missar volleyn och utanför.
Fint pass från Andersson i Sundsvall.
Varning på Dosis i minut 69.
Bra intentioner av ÖFK när det är 20 minuter kvar av matchen då Baptiste får 2 fina chanser att kvittera men Sundsvalls försvar hinner emellan. Mer ÖFK nu men inga riktigt avgörande lägen ändå!
74 minuten gör GIF Sundsvall 2 byten – Carström och Palmlöf in och Pichkah och Bengtsson ut.
Trötta spelare nu och ÖFK byter in Kroon och Perry i minut 77 och ut går Bellman och Ahrin.
Den som haft flest målchanser i matchen är Hallenius och även den som missat mest!
Får en ny chans i minut 79 men slår den rakt på Mohlin i ÖFK målet som kan rädda.
Hallenius byts ut i minut 80 mot Engblom som inte tränat under veckan pga. Corona i familjen.
Mensiro blir liggande på planen i minut 84. Reser sig upp och kan linka av planen och bytts ut mot Hallstensson. Samtidigt så ligger Sundsvalls Myrestam ned och bytts ut mot Dahlström.
Många byten nu och Sundsvall byter in Ekström mot Lundström i minut 88.
5 minuters tillägg men bytena leder inte till något avgörande i matchen och Sundsvall kan försvara den ledning man har och matchen slutar med bortaseger med 1-2.

Sammanfattning
En bättre andra halvlek av ÖFK men ändå svårt att komma till avgörande lägen och som helhet fick man mest träna försvarsspel. Många nya i laget idag men ändå oroande av att man uträttade så lite framåt. Man har visst 1 träningsmatch till inplanerat innan första matchen i allsvenskan och då kan man förhoppningsvis spela med det startspelare man kommer att ha i allsvenskan.
Ska man framhålla någon så tycker jag att Mohlin i ÖFK gör en bra match och Sellers pigg så länge han var med.
Ett bra GIF Sundsvall som känns som att man kan vara med i toppen av Superettan. Man skapade många målchanser men hade svårt att sätta sina lägen.