Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Kalmar FF       Östersunds FK
0 - 0
(0) (0)
Mån 12 Apr 2021 19:00
 
   
Så spelade Kalmar FF:
Hägg Johansson - Johansson, Sætra, (81), Olsson, Ring (45), - Gustafsson, Bergqvist, Romario - Ring, Sachpekidis, Magnusson. (67)

Oliver Berg (44), Noa Shamoun (67) Henrik Löfqvist (81)

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita - Eirik Haugan - Noa Sonko Sundberg - Ronald Mukiibi - Sam Mensiro - Patrick Kpozo -Ludvig Fritzson - Isak Ssewankambo -(73), Felix Hörberg - Jno-Baptiste (63) --Blair Turgott

Avbytare Sixten Mohlin _ Simon Kroon,(73), Nebiou Perry (63),- Awad . Marcus Stolt - Frank Arhin (18) - Henrik Bellman

Varningar Kalmar FF Utvisningar Kalmar FF
Elias Olssson

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Francis Baptiste
Arena:
Guldfågeln Arena
 
Domare:
Granit Maqedonci
Domare
Daniel Ekman
Ass. domare 1
Marcus Lundgren Klitte
Ass. domare 2
Rinon Hasani
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur +6 grader, vind 4/m/sek, luftfuktighet 57%
 
 

Kalmar FF - ÖFK 0-0

 

VS

Nu med referat av Måns Runsten Swärd. Vi väntar krönika av Agne Svärd

 

Försummering matchen

Äntligen var dagen kommen som så många väntat på, nämligen premiären för ÖFK i Allsvenskan 2021. Ett spännande möte mellan två lag som har en del att bevisa från start, inte minst för att undvika att tidigt hamna i bottenstrid. För det går inte att sticka under stol med att förutsättningarna för såväl Kalmar FF som Östersunds FK är pressade, så en måstematch i mångt och mycket (om man ens kan säga det i en premiärmatch).

Stämningen gick formligen att ta på under måndagskvällen när ÖFK:s premiärmatch stundade. En 5-3-2-uppställning var inledningsvis att vänta och historiskt hade Kalmar endast en seger mot ÖFK de sex senaste mötena vilket talade till ÖFK:s fördel. Med en försäsong för de rödsvarta som lämnat lite mer att önska, hoppades säkert många på att säsongens första match ändå skulle kunna ingjuta en viss framtidstro på vårt tappra rödsvarta lag.

Första halvlek

Matchen var igång och båda lagen var på tårna från start. Kalmar tog kommando ganska snabbt och började sätta press. Redan i andra minuten lyckades Piotr Johansson fixa fram en hörna mot ett något överrumplat ÖFK och provade en kort variant. Bortstyrd, om än för en kort stund, klev Romario fram och provade på skott. Med tanke på Romarios vana att göra mål i premiärer drog nog många åt sig andan. Men skottet täcktes av en back och ÖFK kunde återfå viss kontroll.

Tio minuter in lyckades Turgott ta sig strax utanför Kalmars straffområde, passningen nådde Ssewankambo som provade på matchens första skott för ÖFK men bollen for en bra bit över ribban. Strax därefter kom den första riktigt farliga situationen för Kalmar i ett skakigt ÖFK-försvar. Ett första skott snuddade Keitas fingertoppar men träffade lyckligtvis stolpen. Returen kunde slutat illa men den rutinerade ÖFK-målvakten kunde ganska enkelt ta hand om den. Snabba omspel radade därefter upp sig och Kalmars yttrar, med Piotr på högerkanten och en kvick Isak Mangusson på vänstern, gav inte ÖFK-backarna en lugn stund under den inledande kvarten. Det var bara att konstatera att Kalmar bjöd på stort fokus och högt tempo redan från start.

Matchen kantades av felpassningar, dåligt timeade löpningar och ogenomtänkta djupledsbollar för ÖFK:s del och halvhjärtade försök till offensiva framspel kunde Kalmar snabbt sätta stopp för med sitt sammansvetsade försvar. I desperation provade ÖFK även på en del långbollar mot en ensam Baptiste som gjorde sitt bästa för att vinna boll på offensiv planhalva. Men ensam forward mot fyra backar leder sällan till några framgångssagor. Och till råga på detta syntes det tydligt att ÖFK verkade ha minst lika svårt för Kalmars offensiva spel och snabba omställningar, med en intensitet som fick svetten att lacka hos försvaret.

En halvtimme in i matchen kom det första gula kortet när Elias Olsson satte stopp för Felix Hörberg utanför straffområdet. Kunde detta leda till något? En hårt slagen frispark lades av Ssewankambo men kom inte ens förbi första försvararen, och ännu ett tillfälle att vända matchbilden gick i stöpet. Med ett bollinnehav på 80 % för hemmalaget behövde verkligen något ske för att få fart på denna tempofattiga tillställning. En liten strimma av hopp tändes när Turgott lyckades norpa åt sig bollen i farligt läge, men Kalmars målvakt var alert och lyckades sätta stopp för försöket. Närmre än så kom ÖFK inte ett farligt läge under första halvleken. En halvlek som lämnade mycket i övrigt att önska.

Andra halvlek

Endast några sekunder in i andra halvlek verkade Kalmar redan fast beslutna om att inte släppa taktpinnen i matchen. Inledningsvis verkar dock inte något av lagen få kontroll på bollen och ÖFK visade att de var något mer på tårna jämfört med första halvleken. Men brist på mål har en tendens att leda till frustration, och i den 54:e matchminuten drog Ssewankambo ned en Kalmarspelare vilket resulterade i ett gult kort för mittfältaren. ÖFK började dock att ligga högre upp i planen och kunde äntligen börja sätta lite press på Kalmar. I och med förflyttningen fick bortalaget nu se till att vara ännu mer uppmärksamma på snabba spelvändningar. Men det kanske var det som krävdes för att de skulle kunna skapa något.

Efter en timmes spel på Guldfågeln Arena lyckades Turgott återigen vinna boll i farligt läge och nå straffområdet men lyckades tyvärr inte få kontroll på bollen, men det ledde ändå till hörna. En slarvigt slagen kort variant av Hörberg blev ännu en borttappad chans i protokollet. Man kunde dock märka av ett bättre presspel från ÖFK, även om man hade hoppats på att det skulle skett tidigare i matchen. Kalmar fortsatte dock skapa chanser, mycket tack vare den snabbe Magnusson som inte gav ÖFK:s backförsvar en lugn stund. För tredje gången i ordningen tog sig Turgott fram från ingenstans, i princip fri mot målvakten men dessvärre i dålig vinkel vilket medförde att försöket till skott gick en bit utanför Kalmars stolpe. ÖFK:s kanske vassaste läge även om det inte var jättefarligt. Vilket i princip sa allt om denna match egentligen.

I den sjuttionde matchminuten bjöd Douglas Bergqvist, ÖFK:s tidigare spelare, på en kylig vändning som siste man i Kalmarförsvaret och frågan var om det inte var det mest intressanta vi fick se under drabbningen. Med cirka tjugo minuter kvar av ordinarie speltid började flertalet Kalmarchanser torna upp sig och man började sakta känna igen sig ifrån första halvleken. En chans kom från Romario, som dundrade på strax utanför målburen, men i det här läget hade man nästan slutat tro på att vi skulle få se ett mål ikväll. I 73:e matchminuten gjorde Azrafshan ett sista försök till en nytändning i matchen genom att byta in Simon Kroon. Och trots att Kalmars dominans hade svalnat något fortsatte lägen och hörnor trilla in till hemmalagets favör.

Kalmar verkade nästa outtröttliga i sin intensitet och det var med nöd och näppe ÖFK lyckades plocka hem en pinne när visselpipan löd i slutminuten. 0-0 på Guldfågeln Arena. Med slutresultatet kunde också konstateras att Kalmar snart spelat 500 minuter utan att göra mål på sin hemmaarena. Alltid något!

Utvärdering

Även om matchbilden var ganska förväntad hade jag hoppats på betydligt mer kvalitét i matchen idag. Ser man till ÖFK:s spelschema är detta en av få matcher där de verkligen måste ta poäng. Förvisso fick vi med oss ett kryss, men ska det hålla säsongen ut måste vi kunna ta mera plats mot ett lag som Kalmar. De få gånger ÖFK vinner boll är Kalmar där och vinner boll. Även om Kalmar visade på en oväntat hög klass på sin intensitet och press i spelet går det inte att bortse från ÖFK:s bleka insats idag. Hörnor och frisparkar vi får till vår fördel förvaltas illa och det har vi inte råd med. Det är just i dessa situationer vi ska kunna chocka motståndaren med farliga chanser, när vi uppenbarligen inte kan spela oss fram.

Denna match var verkligen försvararnas match! Jag har nämligen svårt att se många ljusglimtar på den offensiva biten. Det ska möjligen vara Blair Turgott som vid ett par tillfällen i matchen dök upp där man minst anade honom. Hade man förvaltat situationerna bättre hade vi säkerligen kunnat få ett ledningsmål. Turgott får 1 poäng i Dagens triss. Sedan anser jag att Isak Ssewankambo återigen gjorde det han gör bäst, det vill säga att han tar viktiga kliv och skapar ytor med sin explosivitet i en annars svårspelad match. Han finns även med i viktiga hemmajobb och kan stötta backlinjen när det behövs som allra mest. Ssewankambo får 2 poäng i Dagens triss. Sist men inte minst har vi en spelare som ständigt bidrar med sin stabilitet och erfarenhet i ett ännu ganska oprövat lag, och det är Ronald Mukiibi. Även om han inte får lika mycket speltid bidrog han idag med den rutin som behövdes i backlinjen. Avgörande brytningar som, enligt mig, räddade oss från förlust i dagens premiär. Mukiibi stod för en solid insats i en match där vi helt fick förlita oss på defensiv, och därmed förtjänar han 3 poäng i Dagens triss.

Dagens triss

  1. Ronald Mukiibi
  2. Isak Ssewankambo
  3. Blair Turgott
 
Text av: Måns Runsten Swärd
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Kalmar FF
Trissen
sammanlagt
  1. Ronald Mukiibi 3
  2. Isak Ssewankambo 2
  3. Blair Turgott 1

 
Ronald Mukiibi 3
Isak Ssewankambo 2
Blair Turgott 1
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: John skrev | 12 Apr 2021 - 23:08
Lovande inhopp av Perry och Isak gjorde en stabil insats. Hörbergs inlägg och gör när var dock under all kritik. Minst 10 st bortslagna lägen.
Gäst: John skrev | 12 Apr 2021 - 23:07
Lovande inhopp av Perry och Isak gjorde en stabil insats. Hörbergs inlägg och gör när var dock under all kritik. Minst 10 st bortslagna lägen.
Gäst: Robert skrev | 12 Apr 2021 - 21:09
Spelet var ju klart bäst under den korta tid öfk spelade med två defensiva innermittfältare i andra halvlek. Sen när Kroon kom in försvann öfks spel helt.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Kan nye forwarden Quimi Ordónez vara lösningen mot
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 21:04
Myroslav Mazur gör 2-0 i 76:
4
kommentarer
Div 3 mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 15 Apr 2024 - 13:33
4
kommentarer
Tips div 3 mellersta Norrland - första spännande l
av Haldo Jonsson | 10 Apr 2024 - 18:59
Dvärsätt BK nu tvåa
2
kommentarer
Dvärsätts BK - Bergs IK 4 -0 (3-0) Bilder
av Stefan Roos | 14 Apr 2024 - 21:03
Foto: Stefan Roos
1
kommentar
Träningstider denna vecka
av Haldo Jonsson | 16 Apr 2024 - 09:42
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook