Sol, +10

ÖFK bröt förlustraden med eftertryck

ÖFK - Sirius 3-0 (1-0) Mål av Patrick Kpozo, Blair Turgott och Felx Hörberg

Nu med referat av Lasse Granbacka. Vi väntar på bilder av Thord-Eric Nilsson och krönika av Agne Svärd

Det förlösande målet. Patrick Kpozo gör 1-0 på en snygg nick. Foto: Thord-Eric Nilsson

ÖFK – IK SIRIUS FK

IK Sirius på besök på Jämtkraft Arena idag och viktiga poäng på spel för ÖFK för att komma bort från bottenstriden efter 8 omgångar och väntande EM uppehåll. Sonko Sundberg och Mukiibi tillbaks i startelvan idag. Kroon och Turgott på topp idag.

Första halvlek

Pigg start av Sirius i inledningen av halvleken och många missar av ÖFK i passningsspelet!

Halvchans av ÖFK i minut 6 då Kpozo slår ett fint pass till Hörberg men Sirius bryter.
Bellman neddragen i anfallet efter i Sirius straffområde och ropar på straff men domaren viftar avvisande.

Sirius har ett överaskande skott i minut 9 av Ortmark men strax utanför.

Kerita får slänga sig och sträcka ut på ett skott av Kouakou i minut 14 men ingen Sirius spelare kommer på returen.

Stort bollövertsag för Sirius efter 15 minuter – 31 % - 69 %

Björnström har ett skott över i minut 15. Nytt skott igen av Sirius i anfallet efter men även denna gång utanför!

Sirius ville ha straff i minut 18 då Ståhl stoppas av Kpozo men domaren viftar avvisande.

Har varit mycket spel kring ÖFK:s målområde och fortsatt stort bollinnehav av Sirius men ändå inget riktigt farligt avslut. ÖFK är allsvenskans sämsta lag när det gäller att skapa chanser.

Ett bra anfall i minut 22 då Turgott frispelar Bellman men slår bollen på Sirus målvakten och till hörna.

Avbrott i spelet i minut 23 då Mukiibi blir liggande och måste bryta matchen hårt lindat i vänster lår och Mensiro kommer in. Lagen passar på att dricka och få nya direktiv från bänken.

Turgott varnad i minut 28.

Hörberg pigg och kommer nästan igenom på sin högerkant men Sirius bryter och till hörna. ÖFK:s första avslut kommer på hörnan då Mensiro står fri och nickar så att Mitov Nilsson får slänga sig och rädda till en ny hörna. Minuten är 32.

Skott över av Mathisen i Sirius i minut 37.

Ahrin varnad i minut 42.

Ny hörna för ÖFK i minut 47. Den här gången står Kpozo helt fri och kan nicka in 1-0 till ÖFK som också blir halvtidsresultat.

Bollinnehav och skott på mål till Sirius men ändå ingen riktigt farligt avslut. ÖFK har varit bra på de hörnor man haft. Bra i ÖFK i första halvlek Kpozo och Hörberg

Andra halvlek
Bra start av Sirius i andra halvlek och Ståhl neddragen i ÖFK:s straffområde men frisparken till ÖFK! Samma start som i första halvlek med stort bollinnehav men dåliga avslut.

Sirius gör sitt första byte i minut 54

Turgott helt fri med Mitov Nilson i Sirius målet i minut 54 och har bara att slå bollen i mål men kommer lite för långt till höger om målvakten och får för dålig vinkel och missar grovt. Bra pass från Mensiro till Turgott.

ÖFK byter in Stolt och Kroon går ut i minut 57.

I minut 60 så kommer Turgott helt fri igen efter att sprungit sig loss och kan denna gång enkelt slå bollen förbi Mitov Nilsson i Sirius målet och 2-0.

Ahrin provar på ett skott i minut 67 men ifrån långt håll!

Känns ganska lugnt nu och ÖFK kan hålla i bollen och försvara sin ledning och Sirius har svårt att få till något som kan hota ÖFK. Stabilt i ÖFK försvaret.

I minut 71 kommer spiken i kistan för Sirius då Hörberg kommer fri i straffområdet och kan slå bollen i mål bredvid Sirius målvakten och 3.0. Kändes som att den inte var helt otagbar för målvakten.

Sirius utnyttjar sina byten för att få till en förändring i matchbilden men har svårt att få till det i avsluten och sista delen i uppspelen i anfallen.

10 minuter kvar och ÖFK kan spela av matchen och få de efterlängtade och välbehövliga 3 poängen.

Sammanfattning
ÖFK visade idag att man var med från starten av matchen trots att Sirius hade stort övertag i bollinnehav i starten av båda halvlekarna. Bra idag på hörnorna som även resulterade i ett mål. Få chanser för ÖFK men man visade prov på hög effektivitet i avsluten. Siriustränaren Daniel Bäckström var besviken på presskonferensen och att man inte kunde utnyttja de spelövertag man hade och att man hade dåliga avslut.
Amir Azrafshan mer nöjd och sa att man hade en bra känsla trots de förluster man haft i de senaste matcherna. Erkände att det var en chansning att starta Mukiibi idag och att uppehållet kommer lägligt för att få tillbaka de spelare som är skadade.

Många som borde få ett bra omdöme idag men jag har valt ut följande 3:
Kpozo – hög klass och den bäste ÖFK spelaren under våren, Turgott – målskytt av rang och borde gjort ett till idag och Hörberg – viktig spelare för ÖFK som även fick göra mål idag.