Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Halmstad BK
0 - 1
(0) (0)
Mån 26 Jul 2021 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 90+ Självmål

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Felix Hörberg, Isak Ssewankambo, Noah Sonko Sundberg, Patrick Kpozo, Frank Arhin, Nikolaos Dosis, Henrik Bellman, Sebastian Karlsson Grach, Malcolm Stolt,(63) Francis Jno-Baptiste (82)

Ersättare: Ahmed Awad,(82) Simon Kroon, Marco Weymans, Jakob Gustavsson, Jerell Sellars,(63) Sixten Mohlin (mv)

Så spelade Halmstad BK:
Malkolm Nilsson Säfqvist, Edvin Kurtulus, Alexander Berntsson, Andreas Johansson, Andreas Bengtsson, Samuel Kroon, Joel A-kassan, Amir Al-Ammari, Simon Lundevall, Sadat Karim, Marcus Antonsson

Ersättare: Malte Pålsson (mv), Mikael Boman, Erik Ahlstrand, Emil Tot Wikström, Duran Djuric; Kazper Karlsson; Alexander Johansson

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Henrik Bellman, Felix Hörberg

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
1563
 
Domare:
Victor Wolf, ass,1: Per Rehnlund, ass 2: Andreas Svensson, fjärde domare: Magnus Römmo Mella


 
Väder och vind:
Temperatur: 26 grader
Luftfuktighet: 41%
Vind: Sydost 4m/sek
Växlande molnighet
 
 

ÖFK - Halmstad BK 0-1 (0-0)

 

Ingenting går ÖFK:s väg för tillfället. Fjärde raka förlusten via 0-1 (0-0) i hemmamötet med bottenkollegan Halmstad BK. Inget att säga om resultatet egentligen, gästerna ägde bollen men ÖFK:s omställningar var giftiga större delen av matchen.

 

En närmast tropisk afton på Jämtkraft Arena, + 26 vid matchstart och farhågor om hur lagets brandskattade trupp med skador och avstängningar skulle reagera. Full fart i alla fall från dom rödsvarta inledningsvis och en bra möjlighet efter fint samarbete mellan Felix Hörberg och Sebastian Karlsson Grach. Riktigt lovande 10 minuter av det rekordunga hemmalaget.

Halmstad BK flyttar dock fram sina positioner efterhand utan att allvarligt störa ÖFK-försvaret. I 23:e minuten dock en bra nick av backen Alexander Berntsson. Som sagt bollinnehav av gästerna men hemmalaget hela tiden lurpassande och Hörberg igenom efter en snygg teknisk aktion och ett bra skott som Malcolm Nilsson i HBK-kassen får sträcka sig efter.

Ny kontring genom Henrik Bellman efter 36 minuter fint framspelad av Francis Jno-Babtiste. Hårt tryck av halläningarna vidare men stabilt spel av ÖFK:s trebackslinje, Noah Sonko Sundberg, Isak Ssewankambo och Patrick Kpozo. En fin möjlighet för ÖFK sen genom Bellman, Hörberg och Nikolaos Dosis. Lite grannlåt som visar att det finns mycket boll i materialet, skottet dock på ett HBK-ben. En bra period helt enkelt av dom rödsvarta fram till halvtidsvilan.

Andra halvlek lite öppnare, värmen gjorde säkert sitt till, Malcolm Stolt och Dosis i en attack men skottet i blocket. Berntsson med ett lurigt marskott efter hörna i 55.e minuter men Aly Keita med på noterna. En härlig rusch av Ssewankambo i sin nya roll i backlinjen. Babtiste en bra pärla efter 58 minuter. Amir Al-Ammari testar Keita efter 62 minuter men denne tryggheten själv. Ett stort arbete av unge Malcolm Stolt men byte mot Jerell Sellars efter 63 minuter.

Mycket kamp och ett heroiskt kämpande ÖFK för att rädda poängen och bryta den negativa trenden. Nytt byte Babtiste ut till förmån för Ahmed Awad efter 82 minuter. Fem minuters tillägg och ÖFK ser ut att hålla undan men då händer det som inte får hända. En frispark i fjärde tilläggsminuten strax utan för straffområdet och en olycklig Sonko Sundberg styr skottet i eget mål.

Av alla sätt att förlora på räknas väl detta scenario som ett av dom värre. Med tanke på dom problem som uppstått med värvningsförbud i synnerhet måste Fru Fortuna visa upp en mer givmild sida. Det är dock 54 poäng kvar att spela om och det finns potential i laget men med fem tillåtna byten är det viktigt att bänken är intakt.

Jag är väldigt förtjust i Sebastian Karlsson Grach, här har ÖFK den typ av spelare som behövs i det skitiga jobb som måste göras för nytt kontrakt. Stark som en oxe och med inte oäven spelförståelse. Isak Sewankambo styrde och ställde i sin nya roll i mittförsvaret och Felix Hörbergs snabba fötter fortsätter fira triumfer på kanten Huruvida vi kan hoppas på en triumf mot Hammarby IF hemma i nästa omgång får vi väl låta vara osagt men det har ju hänt under på Jämtkraft Arena förr

 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Sebastian Karlsson Grach
  2. Isak Ssewankambo
  3. Felix Hörberg
Aly Keita 12
Patrick Kpozo 10
Simon Kroon 8
Ronald Mukiibi 6
Noah Sonko Sundberg 6
Blair Turgott 6
Isak Ssewankambo 4
Nebiyou Perry 5
Henrik Bellman 3
Francis Jno Baptiste 3
Felix Hörberg 3
Sebastian Karlsson Grach 3
Frank Ahrin 1
Eirik Haugan 2
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: @ArthurV skrev | 26 Jul 2021 - 22:44
Bra där!
Passningar och väggspel..
Att ingen tänkt på det
Gäst: Artur V skrev | 26 Jul 2021 - 21:10
Ja, det är nog som Agne har konstaterat. Idag mer än någonsin visade laget att de håller tyvärr inte allsvensk klass. Som supporter blir man väldigt frustrerad över tafattheten som spelarna uppvisar. Det är för många snedsparkar och hål i luften sparkar vilket inte hör hemma på den här nivån. En annan reflektion är hur långt det är mellan lagdelarna under hela matchen. Det visar på dåligt självförtroende hos spelarna när man inte vågar kliva upp. Men man kan samtidigt heller inte klandra spelarna för att ha dåligt självförtroende när man presterar så här dåligt och förlorar nästan varenda match. De måste först börja tro på sig själva och step up. Öva passningar, väggspel (ett väggspel på hela matchen såvitt jag kunde se??) GRÄV INTE NER ER! Ni har tagit er hit till ett allsvenskt lag, då får ni visa att ni tillhör allsvenskan. Kom igen rött och svart!
Gäst: Tobbe skrev | 26 Jul 2021 - 21:05
Innan domedagsprofeterna rycker in vill jag berömma laget för en heroisk insats. Extra, extra plus till Hörberg.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
2
kommentarer
Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
av Agne Karlsson | 20 Apr 2024 - 22:39
Artikelförfattaren Agne Karlss
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
1
kommentar
Matchens överraskning
av Lars Larsson Stockholm | 20 Apr 2024 - 17:18
Här var det nära m&arin
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook