Intensiv slutforcering av ÖFK räckte inte till poäng

ÖFK - Norrköping 1-2 (0-1) Målskytt Sebastian Karlsson Grach

Nu med referat av Lasse Granbacka, Krönika och bilder kommer under kvällen

1-1 av Sebastian Karlsson Grach. Foto: Thord-Eric Nilsson

Kan ÖFK vända trenden på hemmaplan och ta en vinst mot IFK Norrköping? Tabell 7an IFK Norrköping kommer från en förlust mot Kalmar senast och ÖFK får se upp med Christoffer Nyman i IFK Norrköping som är tillbaks efter skadeuppehåll. Eirik Haugan med från start.

Första halvlek

Avvaktande spel från båda lagen i starten av matchen. Keita får göra en kvalificerad räddning i minut 7 på IFK Norrköpings Carl Björks skott på nära håll. Kpozo nickar bort en hörna där flera Norrköpings spelare stod fria.

Bellman blir liggande i minut 12 men kommer upp efter att ha fått vård.

Många hörnor för Norrköping totalt 6 i första halvlek och den farligaste i minut 20 som gick igenom hela ÖFK försvaret men ingen Norrköpingsspelare fick foten på bollen. Norrköping har nu tagit över matchen och efter 25 minutr i matchen har inte anfallarna i ÖFK Turgott och Grach haft många bollar att jobba på.

Fint spel från Norrköping i minut 27 där Adegnbenro kommer fri på vänsterkanten och slår ett fint pass till islänningen Isak Bergmann som enkelt kan slå bollen i mål och 1-0 till Norrköping.

Fortsatt dominans från Norrköpig i spelövertag där Norrköpings Khazeni gör ett jättejobb.

Farligt igen i minut 35 där 2 st Norrköpingsspelare stod helt fria i ÖFK:s straffområde men bollen utanför.

Det dröjde till minut 36 innan ÖFK fick sin farligaste chans då Fritzon nickar utanför efter fint förarbete på högerkanten av Dosis.

Ny chans för ÖFK i minut 44 men ingen ren träff av Grach efter att Turgott sprungit ifrån sin bevakning. IFK Norrköping spelar av halvleken och inget händer på de 2 extra minuterma

Bra i Norrköping i första Khazeni och i ÖFK en pigg Ssewenkambo. 80-20 i spelövertag för Norrköping och inte en hörna till ÖFK!

Andra halvlek

Byte direkt i halvtid för ÖFK då Weyman kommer in istället för Bellman. Bra start av ÖFK i andra då man direkt fick 2 hörnor i inledningen av halvleken. 1a bra jobb av Turgott men tas av IFK Norrköpings målvakt Jansson och vid 2a fanns ingen ÖFK spelare framme. Bra skott av Kpozo i minut 50 men ut till inkast för ÖFK. Bra periodnu för ÖFK nu!

Kpozo provar lyckan igen med ett skott minut 53 men Jansson i Norrköpingsmålet kan rädda. I samma minut blir Weymans varnad.

Norrköping kommer tillbaka och 1-0 målskytten Isak Bergmann provar skott i bra läge men över.

Fortsatt jämnt spel och ÖFK har ryckt upp sig och lyckas hålla Norrköpings anfallarna ut på kanterna och kan även själv komma upp på Norrköpingsplanhalva och inleda anfallspel.

Keita blir överspelad och Adegbenro får läget men skottet över. Mycket Norrköping nu och kommer upp i flertal farliga lägen.

I minut 63 kommer fjolårsvinnaren i skytteligan in - Christoffer Nyman.

Ssewankambo varnad i minut 65 och i samma minut provar Dosis ett skott från långt håll men utanför.

I minut 68 får ÖFK en hörna från höger och Fritzon kan snappa upp andrabollen och passa Grach som kan göra sitt första mål för ÖFK. 1-1.

I 6 minuter fick ÖFK vara glad då förra årets skytteligavinnare kommer helt fri med Keita i målet och kan göra 1-2 till Norrköping.

Flera byten i båda lagen då det var 10-15 minuter kvar av matchen och spelet böljade och ÖFK kom upp ofta i farliga lägen. I minut 85 kommer chansen för ÖFK att kunna få 1 poäng. Omdiskuterad straff men domaren verkade vara säker på det och Haugan får chansen att kvittera. Tyvärr slår han straffen alldeles för löst så Jansson i Norrköpingsmålet hinner slänga sig och ta bollen.

Intensiva slutminuter där ÖFK fortsätter pressa i förlängningen men lyckas få till några hörnor som inte resulterar i nån farlighet och domaren kan blåsa av matchen efter 94 minuter. Misstänkt handsituation och ÖFK ville ha en straff till men domaren viftade avvärjande. Bra i Norrköping Khazeni, Nyman när han komi andra och målvakten Oscar Jansson.

Sammanfattning

Första halvlek till Norrköpings med ca 80-20 i spelövertag men matchbilden ändrades i andra där ÖFK var med direkt i början av halvleken och pressade Norrköping stundtals. ÖFK borde fått bättre utdelning i andra men lyckades inte sätta de chanser man hade och sätter man inte straffarna så är det svårt att ta 3 p mot Norrköping. Vill framhålla följdande spelare: Grach som gör en bra match där han får göra sitt första allsvenska mål, Kpozo som vid flera tillfällen provade skott mot Norrköpings keepern och Dosis som växer in alltmer i rollen som en stabil allsvensk spelare.