Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2021
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Medlemserbjudande
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
Tabell Tabell Skytteliga Skytteliga
Allsvenskan Tabell Skytteliga.
- Östersunds FK  
Div 1 Norrland - Damer Tabell Skytteliga
- IFK Östersund
Div 2 Norrland - Herrar Tabell Skytteliga
- Frösö IF Gästbok
- IFK Östersund
- Ytterhogdals IK Gästbok
Div 2 M:a Norrland - Dam Tabell Skytteliga
- IFK Östersund 2
- Ope IF
- Svegs IK
Div 3 M:a Norrland - Herr Tabell Skytteliga
- IFK Östersund Ungdom
- Järpens IF
Div 3 Damer Tabell Skytteliga
- Brunflo FK
- Frösö IF
- Hede/Vemdalen
- Häggenås SK
- IFK Strömsund
- Järpens IF
- Krokom/Dvärsätt IF
- Offerdals IF
- Ope IF 2
- Ragunda BK
Div 4 Herrar Tabell Skytteliga
- Alsens IF Gästbok
- Brunflo FK
- Bräcke SK
- Dvärsätts BK
- IFK Strömsund
- Offerdals IF Gästbok
- Ope IF Gästbok
- Svegs IK
- Tandsbyns FK Gästbok
- ÖFK Cosmos
- Stuguns BK Gästbok
 
Övriga serier
Övrigt
Förbund, domare m fl
J/H Fotbollsdomarklubb
Ettan fotboll
fotbolly.se
 
Saknar Du din förening? Tryck här...
 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Örebro SK       Östersunds FK
2 - 0
(0) (0)
Ons 22 Sep 2021 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 84 Nordin Gerzic
2-0 96 Martin Broberg

Så spelade Örebro SK:
Örebro SK: Krasniqi - Hjertstrand, (72), Almebäck, Skovgaard-Larsen,(82), Wright - Collander, (79), Walker, Seger, (79) Hamad - Mehmeti, Besara.

Ersättare: Gustav Leijon, Martin Broberg, (79), Niclas Bergmark, Jake Larsson,(73), Hussein Ali.(72), Nordin Gerzic, (79), Patrick Luan

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Patric Kpozo, Noa Sonko Sundberg, Sam Mensiro, (46) Charlie Colkett, (83), Ludvig Fritzon, Eirik Haugan, Felix Hörberg, Nikolaos Dosis, Jerell Sellars, (62), Blair Turgott

Avbytare; Sixten Mohlin, Marco Weymans, (46), Marcus Stolt, (83), Sebastian Karlsson Grach, Frank Arhin, Francis Jno Baptiste, Simon Kroon(, 62)

Varningar Örebro SK Utvisningar Örebro SK
Kewin Walker

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ludvig Fritzon, Charlie Colkett
Arena:
Behrn Arena
 
Publik:
2370
 
Domare:
Adam Ladebäck
Domare
Niclas Ivarsson
Ass. domare 1
Mark Josef
Ass. domare 2
Richard Sundell
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 13 grader, Luftfuktighet 88%, vind 3 m/sekm, mulet
 
 

En dyster kväll - tung förlust för ÖFK

 

Örebro SK - ÖFK 2-0 (0-0)

Nu med referat av Margareta "Myggan" Handler. Krönika av Agne Svärd kommer

 

Ikväll är ingen vanlig match det är en jädra viktig match. Har varit lite små nervös hela dagen inför kvällens drabbning mot Örebro. Håller alla tummar och tår för att de positiva vindar vi hade senast följer med oss in i denna match. Jag sitter redo med matchtröja på för att följa och stötta vårt ÖFK.


Det är två lag som vet vad som krävs i dagens match och jag tycker att ÖSK visar mer vilja till att gå för första målet under första halvlek. ÖSK är det bollförande laget men ÖFK ligger tryggt och säkert i sitt försvarsspel. ÖFK slarvar i sina uppspel vilket gör att anfallen blir korta och ÖSK kan snabbt vinna tillbaka bollen och förbereda nästa anfall. Även om ÖSK har mer boll och har ett tryck på ÖFK så är det bortalaget som haft de farligaste målchanserna i första halvlek, även om de är få.

Bara några minuter in i matchen har ÖSK hunnit med en hörna och de får en frispark i farligt läge strax utanför straffområdet. Frisparken slås av Besara mitt i ÖFK-muren, bollen ut till Besara igen som går direkt på skott. Bollen tar på en ÖFK-spelare och ut till hörna. Följande hörna slås av Walker och den nickas undan av det starka ÖFK-försvaret.

När matchuret endast nått nio minuter så är det dags för ännu en hörna till ÖSK. Även denna slås av Walker i bortre ytan i straffområdet, Haugan är där och nickar undan. Bollen når Besara som tar emot och söker upp ÖFK spelare för att försöka ta sig förbi. Besara faller och söker straff, domaren står bra till och visar tydligt och snabbt att han inte kommer blåsa för straff.

ÖFK fortsätter slå bort för många pass när de har bollen och får därför jaga mycket boll.
ÖSK har en starkare start och spelar ett rakt spel och har ett tryck utan några riktigt heta målchanser.

Efter 17 minuter får jag då äntligen hojta till i soffan efter fint spel mellan Hörberg, Sellers och avslut från Turgott på volley men tyvärr utanför mål.

ÖFK är nedtryckt på egen planhalva större delen i första halvlek och det tar nästan 25 minuter innan ÖFK har kontroll och passar bollen mellan sig en längre tid. Efter denna starkare tid för ÖFK så kommer Hörberg igenom från sin högerkant. Han har hög fart med bollen och slår ett inlägg som når Turgott i boxen men avslutet går utanför.

Nu sitter jag och håller andan i soffan, det känns som det är avvaktande på plan. Alla vet betydelsen av tre poäng i denna match.

ÖSK är ett samlat lag och de har många spelare med i sina kontringar. ÖFK får inte mycket tid med bollen de har svårt att få utdelning på sina kontringar, det tar stopp för tidigt. Vi är stabila bakåt men det blir för tunt framåt.

Vi har tre spelare som ställer till det för ÖSK försvaret lite då och då. I matchminut 36 skrek jag rakt ut igen och försökte hjälpa till att få in bollen i målet. Det är Sellers som spelar vägg med Hörberg på högerkanten. Sellers slår in bollen i straffområdet och där befinner sig både Turgott och Fritzon men tyvärr är det en ÖSK spelare som rensar undan bollen. Så nära men ändå så långt ifrån.

Det sista innan paus som händer är sjätte hörnan för ÖSK, men ÖFK är stark i luftrummet och ännu en gång nickas bollen undan och denna gång av Haugan.

Inför andra önskar jag mer bollinnehav av ÖFK, att de lyckas sätta hårdare press på sina motståndare och att de kan skapa mer målchanser. För med chanserna kommer målen. Fortsätta det starka försvarsspelet och försöka med bättre skärpa i passningsspelet.

ÖFK gör ett byte i paus, ut Mensiro och in kliver Weymans.

ÖFK visar att de vill mer i andra halvlek. De höjer sitt bollinnehav och sätter högre press på ÖSK. Det är två lag som vet betydelsen av poäng så spelet är avvaktande men ändå är det fight i varje duell, ingen vill vika ner sig.

Efter ca 60 minuter har jag noterat att det är få avlsut för båda lagen mycket spel på mittplan, en del dueller som slutar med frispark för båda lagen. Jag håller andan. Var det nervöst vid start så har jag det rätt jobbigt hemma i soffan just nu.

Byte i minut 61, Sellers ut och in kliver Kroon.

Strax efter detta byte får ÖFK sin andra hörna i matchen. Colkett kliver ut och slår hörnan som når Haugan. Tror bollen touchar på en motståndare innan Haugan kommer till bollen och bröstar fram bollen som sen går till inspark.

Spelet är nu svajigt från båda håll, många långbollar som det inte blir så mycket av.

I minut 67 är jag uppe och hoppar ur soffan igen. Kroon spelar fram till Fritzon som spelar bollen till Turgott. Han tar sig förbi målvakten men kommer lite ur läge och tvekar. Han vänder upp och spelar snett inåt bakåt. Där är ÖSK:s Walker framme och rensar undan bollen. Tror många med mig önskar att Turgott skulle ha gått på försök till avlsut istället för att vända upp. Men besluten skall göras på några hundradelar och han kände troligen att chansen var borta och ville förvalta bollen bättre.

Anfallet efter är det ÖSK som har flipperspel i ÖFK:s straffområde. Sist på bollen är Seger med ett avslut som går utanför Keitas stolpe.

Byte ÖSK i minut 72, Mehmeti och Hjertstrand kliver av och in på planen kommer Larsson och Ali.

Fint anfall av ÖFK när Kroon spelar fram till Fritzon som släpper med liten touch tillbaka till Kpozo som går på skott, skottet tar på en ÖSK spelare och ut till hörna. Följande hörna slås av Colkett och högst är Dosis men bollen går utanför mål.

Nu är det böljande spel fram och tillbaka.

Byte ÖSK i minut 78, Seger och Collander får lämna planen och in kliver Broberg och Gerzic.

Direkt är dessa två inhoppare framme och visar inställning. Gerzic vinner boll och slår in bollen i straffområdet och där är Broberg med nick utanför. I nästa andetag är det ÖFK som har en kontring som tar stopp och ÖFK får en frispark en bit in på ÖSK:s planhalva.

Frisparken slås av Waymans till Kroon som tar sig fram på vänsterkanten och slår ett inlägg som går lite långt men Sonko Sundberg fångar upp bollen. Han vänder upp och slår in bollen i boxen igen, ÖSK nickar undan och Hörberg är framme och starkt vinner tillbaka bollen därefter kommer en ÖSK spelare i vägen och slår ut bollen till inkast.

Byte ÖFK i minut 82, ut kliver Colkett och in med Stolt.

Här säger jag högt: -Alltså nu kan det gå hur som helst. Nu måste de kliva fram och våga.

Precis efter är det ÖSK som kliver fram och vågar. Inhopparen Broberg kommer med hög fart på vänsterkanten och tar sig förbi Weymans, slår bollen in framför Keita. Bollen når först Besara som slår bollen på mål men där står Keita i vägen, bollen går ut i straffområdet och där är inhopparen Gerzic och sätter bollen i mål.

Tyst, tomt och tungt kan jag sammanfatta mina känslor.

Sista delen av matchen känns rätt uppgiven på något vis, kanske har jag en starkare känsla i det än spelaren. Ser att de försöker och vill men de får inte utdelning av deras arbete. Kan tänka mig att de har jobbiga tankar att hanter i detta läge.

Det sista som händer är en frispark som slås igång snabbt av ÖSK och bollen når Broberg som står ensam i straffområdet framför Keita. Broberg tar ner bollen kyligt på bröstet och stänker in bollen i nättaket och därmed är matchen slut.

Nej nej nej…mitt fotbollshjärta gör så ont.

Fritzons egna ord efter match: -Nattsvart.

Ja, grabbar det får ni känna ikväll och kanske lite imorgon men sen får ni vända tanken och kriga vidare. Hur hårt och jävligt det än känns så måste ni resa er och fortsätta kämpa vidare. Jag är en av dem som kommer fortsätta heja och stötta er i kommande matcher.

Detta var en otroligt viktig match att vinna och den hade kunnat sluta hur som helst. Det pratades innan match om att ÖFK skulle hålla ihop laget, att vara kompakt i försvarsspelet och detta gjorde ÖFK bra hela matchen igenom. De ville också löpa mycket och hota ÖSK bakom deras backlinje men tyvärr blev det för få gånger som de lyckades såra och komma igenom, plus att den rätta skärpan framför mål var inte rätt inställt denna höstkväll.

Trissen denna kväll tycker jag är svår men har till slut valt följande:

3 Noah Sonko Sundberg
2 Patrick Kpozo
1 Hörberg

//Margareta “Myggan” Handler

 
Text av: Margareta "Myggan" Handler
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Örebro SK
Trissen
sammanlagt
  1. Noah Sonko Sundberg 3
  2. Patrick Kpozo 2
  3. Felix Hörberg 1
Patrick Kpozo 20
Aly Keita 15
Noah Sonko Sundberg 12
Blair Turgott 11
Sebastian Karlsson Grach 9
Simon Kroon 8
Ronald Mukiibi 6
Nebiyou Perry 5
Jerell Sellars 5
Felix Hörberg 5
Isak Ssewankambo 4
Eirik Haugan 4
Henrik Bellman 3
Francis Jno Baptiste 3
Marco Weymans 3
Charlie Colkett 2
Ludvig Fritzon 2
Frank Ahrin 1
Nicolaus Dosis 1
 
 
Herrar
av: Alfredsmews | Igår - 20:01
I've been looking for a ready-m
35
kommentarer
Här kan du se alla upp- och nedflyttningar inom den lokala fotbollen
av Haldo Jonsson | 19 Okt 2021 - 09:52
15
kommentarer
Nu lider vi med grabbarna
av Per Olov "Perra" Bexelius | Igår - 22:01
VS Hammarby - ÖFK 4-3 (2-3 ). M
15
kommentarer
div 2 / div 3
av Björn Runsten | 17 Okt 2021 - 18:26
Hösten är här, och första snön är i
7
kommentarer
Järpens IF - Solefteå GIF
av Tim Rehnholm | 17 Okt 2021 - 17:50
Gårdagens match slutade med ett oav
5
kommentarer
Kval till div4 slutspelat
av Haldo Jonsson | 17 Okt 2021 - 17:49
 
 Skrivet idag kl 00:08
fotbollz.se på Facebook