Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       Malmö FF
0 - 3
(0) (1)
Lör 16 Okt 2021 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 42 Antonio Colik
0-2 53 AdI Nalic
0-3 56 Anders Christansen

Så spelade Östersunds FK:
Sixten Mohlin, Patric Kpozo, Noa Sonko Sundberg, (74), Sam Mensiro, Marco Weymans, Nikolaus Dosis, Eirik Haugan, Felix Hörberg, (80), Charlie Colkett, Frank Ahrin, Blair Turgott

Avbytare; Andrew Mills, Sebastian Karlsson Grach, (74),Francis Jno Baptiste, Jerell Sellars, Henrik Bellman, Ahmed Awad, (80)

Så spelade Malmö FF:
Dahlin -Eric Larsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, (45), -Jo Inge Berget,Bonke Innocent, (64), Anders Christiansen, (84) ,Erdal Rakip, Sören Rieks (64), - Antonio Colak, (74), Vejko Birmancevic

Avbytare; Adi Nakic (45),, nicklas Moisanser, (64), Bonko Innocent, (64), Martkus Björkvist, (84), Martin Olsson (64)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Patrick Kpozo, Blaiir Turgott

Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
2230
 
Domare:
Granit Maqedonci
Domare
Peter Allheim
Ass. domare 1
Per Rehnlund
Ass. domare 2
Magnus Römo Mella
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperator 3 grader, vind 7m/sek., luftfuktighet 74%
 
 

ÖFK var nära att såra Malmö FF efter en bra första halvlek, men målen uteblev

 

VS

ÖFK - Malmö 0-3 (0-1) Nu med referat av Johan Dillner. Krönika av Agne Svärd kommer under kvälllen

 

En svår match mot i Malmös egen podd viktigare match än mot Chelsea.

En ganska trög inledning där båda lagen vinner mycket boll i egen 3:e del av planen och det händer inte speciellt mycket.

Men i 7:e minuten så kommer Weymans runt på sin kant och lägger in bollen snett inåt bakåt där Malmös Eric Larson tar bollen på armen som är ganska långt ifrån kroppen, förvånande nog så väljer Granit Maqedonci att fria något som är väldigt förvånande.

Många hörnor till Mff i första halvlek där de i 10:e minuten tog sin första, men den avvärjdes enkelt av Öfk. efter en fin bollvinst på egen planhalva kunde sedan Hörberg löpa upp med boll efter högerkanten och är sånär att frispela Turgott men bollen blir lite brant samtidigt som Turgott kanske inte riktigt är på tårna.

Efter 18 minuter är det mycket fight på planen där öfk stänger ytor och malmö kommer inte fram till några som helst farligheter trots att de har mer bollinnehav. Öfk ändå vid den här tidpunkten mer nära en stor chans än Malmö som mest får chansa med inlägg och dåliga inspel som Öfks backar enkelt stänger ner.

I den 28:e minuten kommer Malmö fram till sin första farliga situation där Malmöspelare hittar in snett inåt bakåt till Christiansen får ett superläge från ca 10 meter, men en jätteräddning av Mohlin i bortre krysset håller Öfk kvar i matchen.

När Öfk åter vinner bollen ganska högt biter sig Öfk fast i sista 3:e delen och slår 2 inlägg som Malmö avvärjer, bollen dimper ner vid Kpozo som drar till på halvvolley men det blir en ganska enkel räddning för Dahlin då bollen går mitt i mål.

Men i den 41:a minuten kommer det mest avgörande domslutet i hela matchen, straff döms till Malmö som enligt där jag sitter är på tok för billig då Öfk är först på boll in i situationen (helst med tanke på tidigare nämnda solklara hands som nog inte någon i Allsvenskan kan förneka) Men jag antar att kraften av att det står Mff på bröstet gör att man får med sig dessa billiga straffar och 0-1 Malmö

I andra halvleken är det såklart mycket Malmö med sin ledning i ryggen, men i den 50:e minuten så hittar man ut till Blair Turgott som springer sig fri men är dessvärre offside.

I den 52:a minuten får Erdal Rakip ett bra skottläge strax utanför straffområdet men är närmre hörnflaggan än att träffa mål.

Men i den 53:e minuten får Adi Nalić läge från 4 meter där Colkett måste göra det mycket bättre, svag försvarsinsats och Mohlins försöker rädda men 0-2 är ett faktum, här går matchen tyvärr.

Det dröjer inte länge innan Malmö får nästa mål, efter en misstänkt offside? (svårt att se när det inte finns repriser när jag skriver) men såg ut som Christiansen backade in från offsideposition och avgör helt med 3-0.

Det finns bara små detaljer kvar i andra halvlek då luften gick totalt efter 0-2 till Malmö. i den 64:e minuten gör nog den säkre Noah Sonko Sundberg sin största blunder i karriären som friställer Birmančević från 25 meter men skott högt över.

Det sista som hände, efter en lång period av bollkontroll och bara väntan på slutsignal är at Öfk vinner bollen högt och kommer 3 mot 1 men där Turgott (enligt mig) gör ett felbeslut där han skjuter utanför straffområdet istället för att frispela tex dosis som var närmast.

Det var en match som enligt mig totalt färgades av Birmančević fega attityd som friar en solklar straff men ger bort en straff som är max 50/50. Tyvärr ger inte detta något när man klagar men det är förbannat dåligt att för det första se repris och inte ändra sig när det är solklart, ge gult kort till Turgott som påpekar att det är fel.

En skitdag på jobbet kan man säga med allt som hände, hade vi spelat hela säsongen som första 40 hade vi inte varit nära kvalstrecket.. men fotboll är fotboll och man sliter både hår och själ i detta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Matchens triss:

1 poäng: Waymans

2 poäng: Mensah

3 poäng: Dosis

 
Text av: Johan Dillner
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Nikolaus Dosis 3
  2. Sam Mensa 2
  3. Marco Weymans 1
Patrick Kpozo 22
Aly Keita 19
Blair Turgott 13
Noah Sonko Sundberg 12
Sebastian Karlsson Grach 9
Simon Kroon 8
Felix Hörberg 8
Ronald Mukiibi 6
Nebiyou Perry 5
Jerell Sellars 5
Isak Ssewankambo 4
Eirik Haugan 4
Marco Weymans 4
Henrik Bellman 3
Francis Jno Baptiste 3
Charlie Colkett 3
Nikolaus Dosis 3
Ludvig Fritzon 2
Sam Mensiro 2
Frank Ahrin 1
Nicolaus Dosis 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Glenn skrev | 17 Okt 2021 - 14:43
Svff,
Exakt så är det. Och att då ha Kalpi, Mukiibi, Perry, Kroon, Sellars, Amin skadade så pass mycket och länge har inte gjort saken bättre.
Gäst: SvFF skrev | 17 Okt 2021 - 11:59
Många åsikter om tränarna. Har öfk sån otur att de värvat tre dåliga tränare i rad eller är det så enkelt att spelarna inte räcker till för att prestera på den här nivån?
Om de nu är så bra som många tycker, varför presterar de så sällan ? Bara inse att det är inte många spelare i den här truppen som presterar det som krävs i allsvenskan.
Gäst: Men skrev | 16 Okt 2021 - 22:49
Opinionen, superexperter och krönikörer har ju nu stakat ut vägen för framtidens typ av fotboll man vill se klubben generera. Det är fanimej skamligt, kolla av med den förnämlige Potter vad han sätter för betyg på detta.
Gäst: @Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 22:43
Man påverkas även av lösa rykten som vill göras till fakta av s.k. äkta fans som tror sig besitta kunnandet.
Gäst: @Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 22:40
Ja
Gäst: Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 22:19
@idiot:Vid varje intervju med spelarna så säger dom ju att dom inte på verkas av all turbulens i klubben.Ljuger dom?
Gäst: Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 22:15
@idiot.Trodde spelarna skulle lira,inte läsa allt om kindberg o co.
Gäst: Idiot skrev | 16 Okt 2021 - 21:39
Är man om man inte förstår att all den turbulens Kindbergsgate och vissa experter skapat påverkar såväl ledare som spelare.
Gäst: Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 21:34
Förstår inte hur fjolårets trupp=likvärdig med årets,kan tappa spelglädje,glöd,.Dagens trupp/lag ,borde ju ha växlat upp.Blivit ett stabilt mittenlag i allsvenskan.!!!
Gäst: Realist1 skrev | 16 Okt 2021 - 21:28
Även om det inte blir någon påtaglig effekt av tränarbytet så var det utan tvekan rätt att byta för den dåvarande tränaren hade uppenbarligen inte vad som krävdes. Nu kanske inte den här tränaren heller är rätt man för jobbet men det är en annan sak. Precis som jag varit inne på tidigare tror jag att ÖFK:s spelarmaterial är relativt likvärdigt med Kalmars så rätt tränare hade säkerligen kunna få ut mycket mer, både underhållningsmässigt och poängmässigt.
Gäst: ? skrev | 16 Okt 2021 - 21:09
Allstar? Var, på vilken ort? Och vem ska gå?C
Gäst: Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 21:09
Allstar??Finns det?
Gäst: Just nu skrev | 16 Okt 2021 - 21:02
Sitter grabbarna på Allstar, över 12 öl per skalle avgör man vem som ska gå härnäst.
Gäst: Ej bengaler skrev | 16 Okt 2021 - 20:54
Folk ropar: ta bort bengalerna!
Men några sådana har jag inte sett
Det här som ryker i olika färger
är väl totalt ofarligt, eller?
Gäst: @Edwardsskäggigahaka skrev | 16 Okt 2021 - 19:52
Ur vilken urkunskap om elitfotboll öser du ditt påstående. Skämtare där.
Gäst: Till vad skrev | 16 Okt 2021 - 19:47
Detta är vad som händer när s.k. expertis får inflytande. Total nedmontering och ickefotboll. Gå vidare till vad?
Gäst: Edwardsskäggigahaka skrev | 16 Okt 2021 - 19:45
Tränarbyte kom typ 7 matcher för sent, hade vi spelat som under Perry hela säsongen hade vi legat 10a ish minst.
Ingen mening att klaga där, men frågan om öfk finns efter säsongen om man åker ut är den större frågan
Gäst: Ojämte skrev | 16 Okt 2021 - 19:37
En gång till
Så kan vi gå vidare sen
Gäst: Ojämte skrev | 16 Okt 2021 - 19:23
Kan inte nån idiot skriva nåt inlägg om utebliven effekt av tränarbytet.
Saknar det.
Gäst: Leif skrev | 16 Okt 2021 - 18:17
Men kroon är iallafall klar, skönt
Gäst: Potter skrev | 16 Okt 2021 - 18:04
Det fanns en tid när elitspelarna stod i kö för att få träna under Graham, en tid med possession och modernt fotbollstänk. Farbröderna borde ta till sig detta minne. Hur är det långsiktiga tänket i klubben angående typ av fotboll kontra förmågan att kunna värva nytt,
Gäst: Alltså skrev | 16 Okt 2021 - 17:50
Men Barca:Man ställer ALLTID!!upp med bästa laget!!!!!
Gäst: Barca skrev | 16 Okt 2021 - 17:35
Någon gång måste det börja "studsa ÖFKs väg" igen. Finns gränser för hur länge det kan gå emot ett lag och en organisation. Bara man gör "rätt" saker på "rätt sätt" vid "rätt tidpunkt" så kommer det likt droppen mot stenen förr eller senare att ge med sig.

Tänk när man kan ställa upp med sitt bästa lag igen och ha alla fullt tillgängliga så att det blir hård konkurrens och bra sparring på träningarna. Måtte de ändå göra det som så många tror är omöjligt!!!!

Alltid bakom er i med och motgång!!!
Gäst: Tränareffekt skrev | 16 Okt 2021 - 16:46
När ser man effekten av tränarbytet.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort res
av Lasse Granbacka | 20 Apr 2024 - 19:11
ÖFK - Örgryte  1-1 (
4
kommentarer
Tips div 3 Mellersta Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 11:01
Storförlust för Ope IF
3
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 19 Apr 2024 - 09:44
Ytterhohgdal upp på kvalplats
2
kommentarer
Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
av Stefan Roos | 20 Apr 2024 - 22:26
Foton: Stefan Roos
2
kommentarer
Till slut rättvis poäng
av Per Lagerbäck | 20 Apr 2024 - 17:07
Det var länge trögt och s
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook