Henrik Mohlin

5 grader, lätt vind

Publiken svek i ödesmatchen - avgjort kändes som förlust

VS

ÖFK - BK Häcken 1-1 ( 0-0) Nu med referat av Lasse Granbacka. Krönika och billder kommer senare

Målglädje efter 1-0 av Malcolm Stolt. Foto: Thord-Erik Nilsson

ÖFK – BK Häcken

Ännu en ödesmatch för ÖFK och nu måste man ta sista halmstrået för att ha en chans att vara kvar i allsvenskan även nästa säsong. Avgörs nog under denna vecka hur det kommer att gå då ÖFK är beroende av rätt resultat även i de andra matcherna.

Första halvlek

Första chansen i halvleken till Häcken då Josse Tuominen slår bollen i mål men Keita blir översprungen och får en smäll mot huvudet och målet blir bortdömt.

Flera hörnor i inledningen av matchen bl.a i minut 6 för Häcken med ett bra skott av Wålemark Inhopparen för Erik Friberg, Faltsetas, farlig i början av halvleken då han kommer fri i minut 7 med ett farligt skott men offside.

En ny farlighet i minut 9 då Sonko Sundberg missar och Wålemark kommer till skott men Keita kan rädda till hörna för Häcken.

Häcken kommer i flera farliga anfall med bl.a Bengtsson som skjuter över. Han gjorde 2 mål senast Häcken mötte ÖFK.

Stort bollövertag för Häcken efter första kvarten - 65-35. I minut 17 får Keita göra en dubbelräddning i samma minut med ett bra skott från Faltsetas men rakt på Keita.

Turgott får en halvchans i minut 22 men skjuter på Häcken försvarare. Haugan blir liggande vid 2 tillfällen under halvleken. Ser inte bra ut och frågan vem som kan komma in om han måste utgå.

Stolt provar på en dribbling och tunnel på Hansen i Häcken men får bara till en hörna i minut 30. Bra anfall av ÖFK i minut 35 då Fritzon startar ett anfall men tas av Häcken försvaret.

Stolt får pressa ensam upp i anfallet och har inte fått många bollar att jobba med. Bengtsson i Häcken provar skott igen i minut 42 .

Bra anfall i slutet av halvleken av ÖFK med ett inlägg från höger där Kpozo provar på skott men resultatlöst.

0-0 i halvtid och det får ÖFK vara nöjd med hur matchbilden såg ut Keita fick visa klass på flera räddningar i första och bra i Häcken Wålemark, Bengtsson och Faltsetas.

Andra halvlek

Båda lagen gör ett byte i inledningen av andra halvlek - Karlsson Grach in istället för Jno-Baptise och för Häcken Sverrisson istället för Hansen.

Bra Häcken chans efter 5 minuter i andra då Bengtsson i Häcken provar skott men Keita kan plocka ned. Sverisson varnad i minut 52 efter att ha fällt Sonko Sundberg.

Dubbelbyte i ÖFK i minut 53 då Ahrin går ut och Colkett in och Fritzon byter med Bellman.

I minut 54 fick de 1042 på läktaren jubla då Stolt fick göra sitt första mål i allsvenskan. Han tar sig fint igenom Häcken försvaret och kan slå in 1-0 till ÖFK bakom Häcken målvakten Abrahamsson.

Lite mer ÖFK efter målet med bl.a ett skott av Turgott efter en hörna i minut 62.

Keita fick återigen göra en räddning på Toivos skott i minut 63. Dubbelräddning av Keita i minut 66 på Bengtssons och Tuominens skott.

Fortsatt mycket Häcken och ÖFK får försvara sig och faller lågt i försvaret. Mål för Häcken i minut 71 då Berggren kommer fri i ÖFK försvaret efter fint pass av Wålemark och kan på halvvolley slå in bollen bakom Keita.

Nära 2-1 för Häcken i minut 80 då Tuominen slår på ett skott men i burgaveln. Gult kort för Tobias Carlsson i Häcken i minut 86.

ÖFK försöker pressa sista 10 minuter och Karlsson Grasch har en fin nick i minut 88 men tyvärr utanför. Borde nog ha gått på mål. Sista chansen kom i minut 92 efter en hörna med bra spel innan men hörnan resultatlös och matchen slutade 1-1.

Sammanfattning

En match som inte förbättrade ÖFK:s situation i tabellen och som gör det nu svårare att klara kontraktet. Per Joar Hansen framhöll Stolt som tagit stora steg i sin utveckling och att försvarsspelet fungerade. Han tyckte det var skandal att det bara kom 1042 st på en jubileumsmatch då ÖFK firade 25 år som förening.

Per-Mathias Högmo i Häcken tyckte att dem kunde ha utmanat mer då man ägde bollen mer och skapade chanser. Framhöll Bengtsson och Wålemark i sitt lag.

Vilka var bäst i ÖFK? Jag vill framhålla Keita i målet som gjorde fick 21 skott mot sig i målet och gjorde flera kvalificerade räddningar, Stolt som jobbade hårt i anfallet och nu gjorde sitt första allsvenska mål och Hörberg som visade på fina kvaliteter och flera fina framspelningar.