Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
  O'Learys-tipset 2022
- Lämna ditt tips
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
 Tabell  Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
IFK Göteborg       Östersunds FK
4 - 0
(2) (0)
Sön 28 Nov 2021 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 3 Marcus Berg
2-0 18 Tobias Sana
3-0 56 Marcus Berg
4-0 73 Självmål

Så spelade IFK Göteborg:
Benediktsson - Jallow, Matias Bjärsmyr, (75), Johansson, Oskar Wendt,,- Hosam Aiesh, Gustav Svensson (61), Erlingmark, Tobias Sana (79) - Marcus Berg, (61),Oscar Wilhelmsson, (75)

Gustav Norlin (61), Philip Ambroz (61), Bernardo Vilar (75), Kevin Yakob (75), Robin Söder (79)

Så spelade Östersunds FK:
Sixten Mohlin, Isak Sswevankambo, (70), Sam Mensiro, Nikolaus Dosis, Eirik Haugan, Ludvig Fritzon, Charlie Colkett, Frank Ahrin, (64), Felix Hörberg, Malcolm Stolt, Blair Turgott

Ersättare: Ersättare: Sixten Mohlin, Kalpi Outtara, (64), (83) Nebiyou Perry, (70), Noa Sonko Sundberg, Ahmed Awad, (83), Jerell Sellars, Francis Jno Baptiste

Varningar IFK Göteborg Utvisningar IFK Göteborg
Hosam Aiesh

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ludvig Fritzon
Arena:
Gamla Ullevi
 
Publik:
10824
 
Domare:
Granit Maqedonci
Domare
Daniel Ekman
Ass. domare 1
Andreas Svensson
Ass. domare 2
Albert Mustafa
Fjärdedomare
 
Väder och vind:
Temperatur 1 grad, vind 4 m/sek., luftfuktighet 84%
 
 

Svårt för ÖFK mot effektiva IFK Göteborg

 

VS


IFK Göteborg - ÖFK 4-0 (2-0) Nu med referat av Niclas Lidström. Krönika av Agne Svärd kommer

 

Det blev – som väntat – en förlust för ÖFK i sista bortamatchen i Allsvenskan den här säsongen. 0-4 (0-2) mot IFK Göteborg visar på ÖFK:s problem den här säsongen. För många individuella misstag och skador har gjort att ÖFK gång på gång fått ställa upp med spelare som inte håller måttet i Allsvenskan.

Skador, skador och avstängningar gav en oväntad laguppställning i den näst sista omgången av Allsvenskan 2021 för ÖFK. Med Patrik Kpozo och Henrik Bellman avstängda, Kpozo för utvisningen i senaste matchen och Bellan för tredje gula kortet tvingades Per Joar Hansen att ställa upp med Nikolas Dosis som högerback och Frank Arhin som vänsterback. Inte helt optimalt förstås men med skador och avstängningar så var det inget att göra än att gilla läget.

Att möta IFK Göteborg på bortaplan är ingen höjdare för ÖFK, 1-7 förlust 2019 när ÖFK mötte IFK Göteborg – även det i slutet av säsongen och förlust även förra säsongen på bortaplan mot Blåvitt gjorde att förväntningarna inför matchen och efter två minuters spel så gjorde Marcus Berg 1-0 efter förvånansvärt passivt spel i ÖFK:s straffområde.

ÖFK-spelarna stod och tittade på när Tobias Sana spelat in i straffområdet och Berg gjorde inget misstag.

Isah Ssewankambo var tillbaka för ÖFK efter en lång tids skada och Felix Hörberg var även han tillbaka fyra matchers frånvaro – även det efter en skada.

Efter chocken med insläppt mål redan efter två minuters spel kom tillbaka och vaskade fram en hörna efter åtta minuter, hörnan var otroligt nära att nickas in av Malcolm Stolt som dock inte fick någon bra träff på pannan men ändå visade att Blåvitt skulle se upp med honom vid senare skeden i matchen.

En match i matchen var den på ÖFK:s vänstersida där nye backen Arhin fick kämpa med gamle lagkompisen Hosam Aiesh.

Efter en period då ÖFK stod upp på ett bra sätt föll laget ihop igen och försvarsspelet var allt annat än bra, efter 24 minuters spel var det dags för 0-2 och den här gången var det Tobias Sana som efter misstag av ÖFK högt upp i banan inte orkade hänga med när tempot drogs upp. Målet såg väl inte helt otagbart ut men Sixten Mohlin hade inte flytet med sig. Sam Mensiro försökte att ge understöd till Fran Arhin när Sana drog upp farten men hängde inte med heller.

ÖFK:s bästa chans kom efter drygt 35 minuters spel när Malcolm Stolt stod perfekt placerad i straffområdet och nickade i ribban. Stolt har efter tränarbytet varit given som startspelare och visar att han är en framtidsspelare som framöver kommer att bli ännu bättre och bli otroligt nyttig för ÖFK i Superettan.

- Vi spelare ganska bra men det är synd att vi släpper in två billiga mål. Vår målvaktstränare har sagt att man aldrig kan nicka för högt upp men nu får jag sota för det eftersom min nick tog i ribban. Men nästa gång då sitter den, sa Malcolm Stolt i paus.

Trots att ÖFK låg under med 0-2 fanns det höjdpunkter efter 45 minuter spel. ÖFK skapade chanser framåt och 1-2 hade väl varit mer rättvist med tanke på Stolts nick från 3 meters håll.

Marcus Berg gjorde 3-0 till Blåvitt efter tio minuters spel i andra halvleken. Ännu en gång var det ÖFK:s försvarsspel som visade tecken på stora problem. Gång på gång var det bolltapp på mittplanen som gjorde att ÖFK hamnade i lägen som visar varför ÖFK åker ur Allsvenskan den här säsongen. Spelare för spelare håller inte ÖFK allsvensk klass, de är helt enkelt inte tillräckligt bra för att hänga med när motståndarna sätter upp tempot.

Visst har ÖFK en hel del kvalitéer i laget, inget snack om den saken. Men det finns för många spelare som inte håller måttet som får speltid. Så är det bara.

Efter 63 minuters spel steg Frank Arhin av och in kom Kalpi Outtara, detta efter en långtidsskada som stoppat honom hela den här säsongen. Häftigt att se Kalpi tillbaka och här finns en spelare med kvalité, det är ju därför han under hela förra året fick speltid i både klubblag som landslag (Elfenbenskusten). Kalpi gick förstås in som vänsterback när Arhin gick ut.

Nästa långtidsskadade ÖFK-spelaren Nebiyou Perry kom in efter 70 minuters spel istället för Isak Ssewankambo. Perry har inte spelat sedan i våras men kom nu in och fick 20 minuters spel. Perry har en talang som är härlig att se, en uppfattning men behöver träning för att komma i matchform.

0-4 kom efter 73 minuters spel när Kalpi Outtara skulle rensa undan bollen i straffområdet men istället för att rensa bollen till hörna studsade bollen lite snett på det ojämna underlaget och gick in i mål. Olyckligt av Outtara i sin comeback men sånt som händer.

Tyvärr skadade sig Kalpi i 80:e minuten i en närkamp mot Hosam Aiesh. Knät vek sig och han fick lämna planen i tårar. Kalpi kunde dock gå av planen själv men om skadan har något med hans tidigare skada att göra ska vi låta vara osagt i detta läge.

Hur som helst, man kan inte låta bli att tycka synd om Kalpi som kämpat hårt, har så mycket talang, är så otroligt sympatisk men hade en tung kväll på Gamla Ullevi.

Innan klockan hunnit passera 87 minuter hann Blair Turgott med en nick i ribban på ett fantastiskt inlägg från Felix Hörberg.

ÖFK förlorar alltså den sista bortamatchen för säsongen med 0-4 och det är förstås tråkigt att ÖFK inte får vinna på bortaplan den här säsongen.

Niclas Lidström

 
Text av: Niclas Lidström
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
IFK Göteborg
Trissen
sammanlagt
  1. Malcolm Stolt 3
  2. Felix Hörberg 2
  3. Sixten Mohlin 1
Aly Keita 26
Patrick Kpozo 22
Noah Sonko Sundberg 17
Blair Turgott 15
Felix Hörberg 11
Sebastian Karlsson Grach 9
Simon Kroon 8
Jerell Sellars 8
Ronald Mukiibi 6
Malcolm Stolt 6
Nebiyou Perry 5
Eirik Haugan 5
Isak Ssewankambo 4
Marco Weymans 4
Nikolaus Dosis 4
Henrik Bellman 4
Sixten Mohlin 4
Francis Jno Baptiste 3
Charlie Colkett 3
Malcolm Stolt 6
Sam Mensiro 3
Ludvig Fritzon 2
Eirik Haugan 2
Frank Ahrin 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 30 Jul 2022 - 22:30
Att bara skylla resultaten på träna
9
kommentarer
Spelomgång 10 div.4 Jämtland
av Lasse Granbacka | 10 Aug 2022 - 22:02
Omstart för div 4 med 2 uppskjutna
7
kommentarer
Äntligen
av Per Lagerbäck | 7 Aug 2022 - 16:19
Äntligen höll det hela vägen!! Tr
6
kommentarer
Referat: Tandsbyns FK - Ås IF 8-1 (4-0)
av Thomas Dahlberg | 11 Aug 2022 - 07:56
Storvinst för Tandsbyn mot ett Ås s
5
kommentarer
ÖFK - Landskrona BoIS 3-1 (1-0)
av Hasse Thor | 7 Aug 2022 - 17:47
Så kom den då, den efterlängtade tr
4
kommentarer
Senaste nytt - extremvärme under matchen
av Haldo Jonsson | Idag - 18:04
Skövdes stora stjäna och målskytt J
 
 Skrivet den Mån 8 Aug 16:18
 
 Skrivet den Tis 9 Aug 13:13
fotbollz.se på Facebook