Robin Albertsson

0 gradigt, snö i luften

SKÖVDE AIK TOG ALLA POÄNGEN MOT ÖFK I SERIEPREMIÄREN I SUPERETTAN!

VS

ÖFK - Skövde 2-3 (1-1) Nu med referat av Lasse Granbacka. Krönika och bilder kommer under kvällen!

Nikolaus Dosis skjuter 2-1 och hoppet om vinst fanns åter. Foto. Thord-Eric Nilsson

ÖFK –Skövde AIK

Första halvlek
Pigg inledning av matchen från ÖFK:s sida och minut 3 driver Mazur upp till Skövdes målområde men bollen utanför.
I minut 4 fick Amatkarijo ett bra skottläge men på Skövde spelare.
Första 5 minuterna till ÖFK och samspelet mellan Kroon och Bellman har fungerat bra hittills i matchen.
ÖFK hörna från höger efter ett bra pass från Kroon till Amatkarijo i minut 6.
Kadiri höll på att klacka in ett fint mål i minut 7 innanför straffområdet men strax utanför.
I minut 8 får Skövde frispark i bra läger som höll på att gå i mål efter en nick på nära håll men Keita super räddar till hörna.
I minut 11 kommer Kadiri till skott efter bra samspel mellan honom och Amatkarijo men i magen på Fröjd i Skövde målet.
Skövde får en hörna i minut 13 från vänster där Schyberg kommer högst och kan nicka in 1-0 till Skövde från nära håll.
En pigg Hörberg slår ett fint inlägg i minut 14 men den går förbi alla i Skövdes målområde. Bra avslut i minuten efter och ett bra pass från Amatkarijo till Weilid men skottet i blocket.
Händer mycket nu och Keita fick sträcka på sig efter ett skott av Lennerskog i Skövde i minut 15.
Fritzon och Mattson nickar ihop och blir liggande men båda kommer upp på bena i minut 18.
Kroon och Amatkarijo provar skott i minut 24 och 25 men utanför.
Kadiri liggande men kommer upp efter ett tag i minut 31. Lindell i Skövde varnad i minut 34. Hörberg hade några bra minuter med 2 skott i minut 35 och 37.
Ett fint anfall i minut 38 då Hörberg kommer på höger kanten och slår in ett inlägg till Bellman som skjuter och Amatjarijo kan glidtackla in returen och hans första mål i ÖFK tröjan.
Några minuter senare blir han liggande och tar sig för ögat och får behandling och kommer in på plan igen. Fortsatt bra samspel mellan Bellman och Kroon i slutet av halvleken. En bra halvlek från ÖFK:s sida med flera bra anfall och chanser till mål men Skövde bra på de fasta situationerna och Fröjd bra i Skövde målet. 52 mot 48% i bollinnehav för ÖFK och 4–1 i skott mot mål i ÖFK:s fördel.

Andra halvlek
Lite lägre tempo i inledningen av andra halvlek men i minut 50 provar Kadiri skott men bollen räddas till hörna.
I anfallet efter så kommer matchens mål då Dosis får till en drömträff strax utanför straffområdet och bollen går klockrent i högra krysset sett från Skövde målvakten. Det var också Dosis första mål för ÖFK. Fortsatt bra initiativ från ÖFK minuterna efter men Fröjd i Skövde målet storspelar.
En mycket bra Kroon för dagen får till ett bra skott men strax utanför Skövde målet.
I minut 59 blir det en tilltrasslad situation framför ÖFK målet då Keita får rädda till hörna och det såg misstänt ut som offside men domaren blåste inte. I minut 61 blir Weilid liggande efter ett motlägg mot Skövde spelare men är tillbaks efter ett tag.
I minut 64 kommer Skövde i en snabb kontring och Cooper Love får till ett skott som går nere vid stolproten som inte Keita kan nå och 2–2 är ett faktum. En kvart kvar och avvaktande spel och Kroon försöker med några snabba dribblingar på vänster kanten men kommer inte till avslut men får en frispark som blir resultatlös i minut 74.
Båda lagen gör byten efter 80 minuters spel och Österholm som bytte med Bellman får ett skottillfälle direkt i första anfallet men utanför.
Skövde har dragit ner på tempot och kan vara nöjda med oavgjort och ÖFK får inte sitt passningsspel att fungera och inte nån press på Skövde.
3 minuter tillägg och Keita får boxa iväg en hörna.
I slutminuten får Skövde en hörna som skruvar sig in mot mål och Keita kan inte nå den och den går i mål. Elmer Abraham i Skövde som tilldelades målet. Keita upprörd då han anser sig ha blivit tacklad vid hörnan och får en varning pga. protest. Domaren blåser av matchen och ÖFK förlora i seriepremiären mot Skövde med 3–2

Sammanfattning
En match som ÖFK borde ha vunnit om man såg till de chanser man lyckades skapa under matchen. Det man inte lyckades klara av var de fasta situationer som Skövde hade och de sa Powell på presskonferensen att man ändå var medveten om det. Mycket var bra som anfallsspelet och samarbetet mellan nyckelspelare i laget.
Linderoth berömde sitt lag och den lagmoral man visade upp och att man tog till vara det chanser man hade. Powell tyckte att ÖFK började nervöst men att man sedan tog tag i taktpinnen och att andra halvlek var jämnare spelmässigt och att laget blev alldeles för ”långt” i sitt spel och borde ha avgjort matchen tidigare. Bäst i ÖFK idag var Amatkarijo som på egenhand borde ha avgjort matchen med de chanser han hade i matchen, det var längesedan jag såg Hörberg så pigg som han var idag med flera egna bra målchanser och flera bra inlägg till medspelare, bra också Kroon som samarbetade bra med Bellman och han visade upp bra teknik.